Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Lesz 2db, de csak jövő hétre, (egyiken sem sok van már, de a héten nem tuti hogy lefogy, nem nagyon érek rá hegeszteni) Ha jó úgy ha jövő héten postázom, és ha nem baj ha esetleg az egyiken marad egy fél kiló akkor küldöm! :-)
Azt hiszem ez,pont levette az illető a hirdetését.
Épp azon agyalok hogy lehet nem tekergetek én,olyan szépen tényleg nem hiszem hogy át birom tekerni mint a gyárba,még ha esztergába fogom és állitható a fordulatom még akkor sem hiszem,lehet veszek egy 5kg os Bohlert a csúcsheg nél.
Inni ittam mindíg iszok hogy kine száradjak(Házipálesz,Jóbarát nejlonos bor,Rákóczi sör),de miért akarnálak provokálni?Ne már?Miért kell így egyből bepöccenni.Azt hittem hogy már egy kicsit barátkozunk.Te jelentetted ki és általánosítottál hogy ezek nem jó gépek mert lehet hogy kifogtál egy hibásat vagy mostohán bántál vele.
2007-től van egy Fidaty 1600-om.Sokat használtam,médgis úgy néz ki mint egy új.Nagyon vigyáztam rá.Két "hibája" volt eddig.Az első az volt,hogy elvittem helyszíni szerelésre az akkori cégemhez és bekapcsolás után random módon elkezdett halkan kattogni valami benne.Megijedtem és szerelőhőz küldtem.Semmi hibája nem volt, műterhelésen órákig ment,sőt mint kiderült a 160amper helyett 172ampert tud.Erről bevizsgálási jegyzőkönyvem van a Cooptimből.Második alkalom az volt, hogy helyszíni szerelés,hegesztés közben elhagytam az amperállító gombot és amikor ráakartam erőltetni egy másikat a potméter szétesett.Elég lett volna visszapattintanom,de én inkább szerelőhöz küldtem.
A Cooptimes szerelő azt mondta hogy TMK-ban(porkifúvás,stb...) több10-15 éves mostoha körülmények közt dolgozó EPs inverterek kerülnek vissza,és hibátlanul dolgoznak.
ForMig 175A.Olyan 110E körül,4m-es munkakábellel, palack és óra nélkül.Viszont adom hozzá a teljes aluhegesztő szettet, ami egy teflonozott 3m munkakábelt egy 7kilós alsi5 1mm-es huzalt(ami most kb.6,5 kiló),U-elótológörgőt tartalmaz.
Ha minden jó megy, decemberben eladó lesz a formig gépem.Felnyalom az önkéntes nyugdíj lóvémat,(mert úgyse érem meg) aztán egy Esab c161i lehet hogy megpróbálok.
Persze ez sem mindig így igaz mert ha gyenge teljesítményű akkor csak 20-25.-ft -t ér. Arról nem is beszélve, hogy az eladó is szeretne kevéske hasznot remélni belőle. Bocsánat amiért beleszóltam.