Keresés

Részletes keresés

nohabrok Creative Commons License 2016.02.01 0 0 1829
karikaV43 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 1828

A mozdonyt láttam a face-n,oda is volt írva a gyártója,de 170000-et kérnek érte.

I-es méretű.bár 44mm-t írtak nyomtávnak,de jó az 45-nek is.

A többi barkács cucc.

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (1825)
jgyurka Creative Commons License 2016.01.25 0 0 1827

Vajon hogy tudom megnézni a linkhez kapcsolódó képeket? Nagyon érdekelnének (nem vásárlás céljából), de nekem nem nyitja meg, valaki tud segíteni (akár úgy, hogy elküldi nekem a képeket)? Előre is köszönöm szépen!

Előzmény: nohabrok (1819)
pv-vonat Creative Commons License 2016.01.25 0 0 1826

Az ezüst tartály az pénzverdei. Csak átalakított.

Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2016.01.24 0 0 1825

Srácok,

Tudna valaki nekem segíteni, hogy ezek valamilyen cég gyártmányai, vagy mind magán gyártmányú lehet. ?

Azt vágom, hogy nem pénzverdeiek...

Sziasztok !

Ervin

Illetve Ő milyen gyártmány lehet ? ( talán a 40-es, 50-es évek.... )

Ervin

Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2016.01.24 0 0 1824

Tisztelt "feketejaguár",

Ez így igaz!

Felvettem az Úrral a kapcsolatot - amit megköszönt, mert elkél a segítség neki - és még talán üzletelni is fogunk...

Üdv !

Ervin

Előzmény: feketejaguar (1822)
Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2016.01.24 0 0 1823

Sziasztok !

Ákos komám, ez nagyon szép kép !

:-D

Más:

Sokan kérdezitek - így itt válaszolok - a Pé-vé asztal nincs elfelejtve, de a karácsonyi Bing story és az a Marklin  asztal amit a Párom épít "magának", minden szabadidőmet lekötötte eddig.....

( nem írom, hogy sajnos :-D )

( meg a helyből is vett el az utóbbi, így újra kell gondolnom a szoba beosztását )

Sziasztok !

Ervin

Előzmény: a_hollo (1809)
feketejaguar Creative Commons License 2016.01.24 0 0 1822

Üdvözletem.Csak szólni szeretnék,hogy a hirdető úriembernek fogalma sincs mit árul,mivel hagyatékból van.Még van neki kb 5 szerelvénye.Lehet mielőtt kibeszéltek valakit érdemes lenne tájékozódni,vagy figyelmeztetni.

Roglin7 Creative Commons License 2016.01.23 0 0 1821

Egyet értek...ettől függetlenül szerintem illett volna oda írnia az eladónak, hogy felújított és nem csak azt, hogy sérülésmenetes, egy kevésbé hozzá értőnek nem biztos, hogy ez egyértrelmű szerintem, bár látszik a Pannónia vagonok színén is és főleg a feliratokon. Mondjuk ehhez képest kicsit borsosnak tűnik az ár...

R.

Előzmény: karikaV43 (1820)
karikaV43 Creative Commons License 2016.01.23 0 0 1820

Szép felújítás is lehetett volna,kár a fényes festékért,a rózsaszín áramszedőket meg nem is értem.

Előzmény: nohabrok (1819)
nohabrok Creative Commons License 2016.01.23 0 0 1819
jgyurka Creative Commons License 2016.01.14 0 0 1818

Szia,

köszi, de nekem örökbe kéne a szerelvénybe. Megértem, ha nem eladó, az enyéim sem azok :) Az egyik narancsot már így vettem, a másikat egy szétmállott példányból festettem át.

Előzmény: tybycsoky1 (1816)
a_hollo Creative Commons License 2016.01.12 0 0 1817

Szia Tibor,

Köszönöm, nekem a hangulata tetszett. A piros előre szerintem eredeti. Ebben néhány PV-gyűjtő is megerősített. Van az oldalán MÁV felirat, de már csak nagyon halványan látszik, a fényképen nem igazán kivehető. A Buco eglsz jó tipp volt, igazából ez agy Resal szerelvény, szintén svájci, 1950 körüli. A tömzsi személykocsik elég jellegzetesek. 

Üdv,

Ákos

Előzmény: tybycsoky1 (1815)
tybycsoky1 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 1816

Ha felújításhoz kell fehér/narancs vagon, akkor tudok segíteni de nem adom el.

Előzmény: jgyurka (1810)
tybycsoky1 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 1815

Szép kép!  Bárcsak én is összeállíthatnám, amim van! Elöl az a PV-piros eredeti-e? Nekem is van egy kasztnim de abban szerintem van felírat. Vagy 10 éve nem láttam. A háttérben az Buco vagy JEP? A Märklin kiegészítők szépek! Üdv: M. Tibor

Előzmény: a_hollo (1809)
Roglin7 Creative Commons License 2016.01.10 0 0 1814

Nekem meg a bordó Előre. ;) Egyszer láttam egy eredetit kb. húsz éve egy börzén. Akkor még nem gyűjtöttem régi játékvonatokat...

R.

Előzmény: jgyurka (1811)
Roglin7 Creative Commons License 2016.01.10 0 0 1813

Kedves Nohabrok!

Szerintem Hunczug nem akart bántani, csak megtévesztőnek találta  a képeket. Mint azt korábban is írtam véleményem szerint is az a kérdés mi volt a szándék. Egy régi játék szép felújítása vagy mások becsapása. Ezt persze nem tudjuk és ezért konkrét véleményt nem is mondanék. Mindkettőtöknek igaza van, mert szépen is van felújítva  készlet és valóban alkalmas megtévesztésre is. Ez egy észrevétel volt és véletlenül sem gondolnám, hogy Hunczug kritikája téged illetett volna.

Én eddig mindig úgy éreztem, hogy szándékosan nem bántja itt senki a másikat. Az meg, hogy esetleg szándékán kívül valaki a "másik tyúkszemére lép" azt gondolom "bocsánatos bűn". :)

Üdv: R.

nohabrok Creative Commons License 2016.01.08 0 1 1812

Nem sértődtem meg, de nem fogsz tudni belém kötni. Ilyesmire nem vagyok partner. Ahhoz én már elég idős vagyok.

Előzmény: HUNcZUG (1805)
jgyurka Creative Commons License 2016.01.07 0 0 1811

Szép, szó se róla! Nekem előre mozdonynál a piros kerék és az esztergált réz ütköző a gyengém *_* Főleg az utóbbi, ritka is mint a fehér holló..

Előzmény: HUNcZUG (1808)
jgyurka Creative Commons License 2016.01.07 0 0 1810

Nem mintha bármelyik táborba is egyértelműen beleférnék (inkább ebbe is, abba is belelógok), de ez a kép ide kívánkozik :)

Apropó, véletlenül nincs valakinek egy hasonlóan fehér/narancs Pannónia vagonja Vateráról? :)

Előzmény: pg54 (1807)
a_hollo Creative Commons License 2016.01.06 0 1 1809

Sziasztok,

kicsit megkéstem vele, de most sikerült képet csinálni :-) Én is mindenkinek

nagyon boldog új évet és jó vonatozást kívánok!!

Üdv,

Ákos

Előzmény: Törölt nick (1797)
HUNcZUG Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1808

Előzmény: HUNcZUG (1805)
pg54 Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1807

Szerintem se tedd!

Én úgy látom, hogy itt markánsan két különböző álláspont vagy nézőpont van:

- az egyik úgy tekint a PV-re, mint muzeális értékű tárgyakra (joggal), és érintetlenül akarja megőrizni,

- a másik továbbra is játéknak tekinti, és olyanná alakítja, amilyenhez kedve van: átépíti, átfesti (ld. például a Szilinek átfestett mozdonyt stb.)

Azt gondolom, mindkettőnek van létjogosultsága.

Előzmény: nohabrok (1802)
karikaV43 Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1806

Szovjet vagy orosz 1/43-as modellek,ha kell ilyen tudok neked szerezni vagy lehet nekem is van.

Előzmény: a_hollo (1804)
HUNcZUG Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1805

Szia!

Szerintem pedig nem megsértődni kellene, hanem megindokolni, hogy szerinted miért gyönyörűek. Most én is eljátszom a sértődöttet, miszerint itt csak a törzstagok szólalhatnak meg, a magam fajta gyüttmentnek meg k.s. Értettem!

a_hollo Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1804

Ez nagyon klassz, szép kis csendélet a szocializmus fénykorából :-) Jól mutatnak együtt is a hasonló korú vonatok és liegészítők. Az autókat, teherautókat ki gyártotta? Műanyag vagy fém? Ez jól muatatna nálam is, lehetne tenni rá még valami korabeli feliratot (pl. TEFU) is.

Előzmény: Törölt nick (1797)
a_hollo Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1803

Kedves Miklós,

ne bánd egyáltalán! A PV egy olyan téma, ami a topiclakóknak valamilyen módon szívügye. De mindenki egy kicsit másképp áll hozzá a kérdéshez és a topicban ezek a vélemények megjelennek, ütköznek. Nincs evvel semmi baj, amíg ez kultúrált keretek között folyik, ezért van a fórum. A kommentek pedig szerintem most egyáltalán nem voltak negatívak vagy rossz hangneműek. Pont azért szeretem ezt a topicot, mert a szűk társaság miatt a hangnem szinte mindig sokkal jobb, mint az átlag magyar fórumokan. Sokan vannak itt, akik segíteni akarnak vagy valami érdekes témáról kérik ki mások véleményét. Én személy szerint remélem, hogy ez így is marad sokáig...

Üdv,

Ákos

nohabrok Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1802

Már bánom, hogy megszólaltam.

Előzmény: HUNcZUG (1801)
HUNcZUG Creative Commons License 2016.01.05 0 0 1801

Szia!

Örülök, hogy nem csalt meg a szemem. Ha átfestette, akkor már az alvázakat is át lehetett volna festeni, mert akkor már mindegy. Már csak az a kérdés mennyire volt romos állapotban, én az alvázakból és a megmaradt eredeti feliratokból úgy ítélem meg, hogy nem volt az annyira rozsdás, festékhiányos. Vagyis ezek miatt mondtam, hogy én nem nevezném gyönyörűnek. Ilyenre bármikor én is festenék vonatot, illetve dobozt is tudnék gyártani. De mi értelme?

Előzmény: Roglin7 (1800)
Roglin7 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 1800

Szia!

Szerintem szépen van rendbehozva és abban igaza van Nohabroknak, hogy most jól mutat. Tény az is amit írsz, valóban a doboz utángyártott, és minden darab "restaurált". Azért tettem idézőjelbe a restaurálást, mert a színek valóban nem tökéletesek és a mozdonyon a csík is kicsit vastagabb az eredetinél, de tény, hogy ezt leszámítva szép munka, átfestésnek azért nem degradálnám. Ilyen zöld személyvagon sosem volt ez is tény. A kérdés mi volt  a szándéka a készítőnek, ha eredetinek akarja beállítani az valóban csúnya megtévesztés...

Mitagadás egy nem ennyire tökéletes de eredeti festésű darabot én személy szerint többre tartok, de ízlések és pofonok...

Ettől függetlenül ha romos volt akkor jól tette aki ilyen szépen felújította.

Üdv: R.

Előzmény: HUNcZUG (1799)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!