Keresés

Részletes keresés

Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1415
Ha nagyon demagóg akarnék lenni, csak annyit fűznék hozzá: "olcsó húsnak híg a leve".

De inkább vizsgáljuk meg a kérdést egy kicsit empatikusabban!
Először is Tusa, én úgy vettem ki a hírekből, hogy nem egy új pénzügyi tételt keráltak hogy még jobban tömhesséhk a zsebeiket, hanem ami eddig is volt kiadás egy régit átneveztek, így azért egy picit másabb a leányzó fekvése. Arról az olcsó demagógiáról meg nem is szólva, hogy ha ezt az összeget nem fizetnék ki, hanem odatennék a büdzsébe a komm. adó helyett, ahhoz nem adna az állam még egyszer annyit.

De. Abban talán tanult barátunk, Tusa is egyetért, hogy a képviselők ne teljesen ingyen végezzék áldozatos képviselői tevékenységüket, hanem méltányos javadalmazásért. Fogjuk fel ezt részükről egy másodállásnak. Szóval nem önkéntesek. :) De ha csak akár te is Tusa, valamilyen munkáért (most nem is fontos, hogy ez a főállásod, vagy a mellékállásod) kapsz egy bizonyos összeget, és valamilyen szabályozó változás miatt ezentúl más címen fogják adni, de ugyanannyit, akkor ugye nem gondolod, hogy neked az a pénz, csak azért, mert új neve van a kifizetésnek, nem jár, ugye?

Ha valamiben tévedtem, akkor homályosítsatok fel! Rdi, ez a huszonmilka, ez plusz összeg, vagy csak más lett a neve?

Előzmény: stusa (1414)
stusa Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1414

Az én tanult adószakértő barátom annyiban egészítette ki az általad leírtakat, hogy a tiszteletdíj a minimál bér 30%-ig járulék mentes! Vagyis a 116.000 ft-ból lejön 17.000 Ft. A többi helytálló, így a 30 millió forint is!

Amíg a városnak 1 milliárd a tartozása, nemhogy polémiát kell nyitni, hanem kötelező - az ilyen sunyi módon történő plusz jövedelemszerzés miatt!

"Vétkesek közt cinkos, aki néma."

Előzmény: Tiborcsik (1412)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1413

"Csakhogy ez nem bér, hanem tiszteletdíj. Úgyhogy terhek igen ritkán terhelik. Esetenként."

Persze, ez igaz, hogy ritkán, hisz mindössze havonta egyszer... :)

Előzmény: eR-dei (1409)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1412

Sajnos, ki kell jelentenem, hogy a képviselői tiszteletdíjak is járulékkötelesek, (hacsak nem változott erz a passzus mostanában), ezek együttes összehe 11+18 = 29 %, viszont a 3 + 1,5 %-os munkavállalói meg szekképzésit valszeg nem kell fizetni, legalábbis erről nem találtam semmit.

Ime: http://www.datanet.hu/pharma/phorient/124/124ado.htm

Társadalombiztosítási járulék

A 11 százalékos mértékű egészségbiztosítási járulék és a 18 százalékos mértékű nyugdíjbiztosítási járulék összefoglaló elnevezése.

Nem önálló tevékenység a munkaviszonyban folytatott tevékenység az országgyűlési, a helyi önkormányzati képviselői tevékenység,…stb.

Jellemzően járulékalapot képeznek a következő nem önálló tevékenységből származó jövedelmek:

-         munkabér, …

-         …………

-         önkormányzati képviselői tiszteletdíj,

-         - stb

Úgyhogy az a 22,27 millió bezony jócskán közelít a 30-hoz.

Más kérdés, hogy  "felmerült az igénye...", jogos-e ez az igény? Éhbérért tanácskozzanak-tanácsnokozzanak-e halljakendjeink? Erről lehet polémiát nyitni, én hajlok affelé, hogy ne. Viszont a mértéket jól eltalálni, már ami őket még motiválja, másokat még nem bőszít... affenesetuggya.

Előzmény: stusa (1411)
stusa Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1411

Mivel segítséget ne kaptam, ezért egyedül kell számolnom!

26-4-6=16

És itt javítanom kell rdi állítását - a szolnok.hu szerint -, ő a PEB-nek társelnöke volt, amely funkció már nem létezik,

"Korábban létezett a társelnöki funkció is, akik ezt viselték, az alapilletményük mellett még 75 %-ot kaptak. Ám az önkormányzati képviselők díjazásáról szóló jogszabály nem ismer ilyen funkciót, ezért ezt megszüntették, így az egykori társelnökök csak a bizottsági tagságért járó 50 %-ra számíthattak volna.

FÖLMERÜLT AZONBAN AZ IGÉNY..."

De mindegy, kicsire nem adunk!

Tehát:

(16*116.000)*12=22.272.000 Ft.-

Tehát egyetlen konszenzusos döntéssel a városatyáink 22.272.000, azaz huszonkettőmillió-kettőszázhetvenkettőezer forintot szavaztak meg maguknak, illetve vettek ki a város kasszájából! (Ha valamilyen számítási hibát vétettem annak oka a tudatlanságom és tájékozatlanságom)

A járulékoknak még utána nézek, ill. kérem Tiborcsikot, hogy konzultáljon munkaügyesekkel!

Ez a kommunális adó tervezett bevételének 7 %-a

Ez egy iskola költségvetésének                     ...%-a

Ez a város úthálózatának fejlesztésére fordított összeg     ....%-a

stusa Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1410

Hány képviselő kapott tanácsnoki címet, tehát mennyi az X a következő egyenletben?

(X*116.000)*12=

MÉG MINDIG VÁROM A SEGÍTSÉGEDET!!!!!

"Úgyhogy terhek igen ritkán terhelik. Esetenként."

???????????????

Ennek azért utána nézek!!!!!

Előzmény: eR-dei (1409)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1409
Csakhogy ez nem bér, hanem tiszteletdíj. Úgyhogy terhek igen ritkán terhelik. Esetenként.
Úgyhogy a bruttót lehet a maximumnak venni.
De persze így sem kevés.
Előzmény: stusa (1387)
Enzo Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1408

Mintha az indexes újságírók olvasták volna tegnapi gazdasági polémiánkat, lejátszottak hozzá egy kis aláfestőzenét:

Hol tart Magyarország?
Előzmény: Enzo (1380)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1407
Szvsz a 2-es verzió sokkal életszerűbb.
Előzmény: Tiborcsik (1406)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1406
1. Mert remélték, hogy nem lesz egy szemfüles olvasó sem, aki nemcsak hogy kiakad rajta, de ráadásul a neten patáliát csap miatta.

2. Csak véletlenül került bele. Vagyis annak idején véletlenül kimaaradt, pedig a városháza sajtóreferense tiszteséggel elküldte a hírt, most meg volt egy kis luk az újságban, hát (vesztükre, mert néhány netizen lecsapott rá) épp ezt tették a helyére.

:)))
Előzmény: stusa (1404)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1405
Neked is igazad van Jani, úgyhogy nem tudom mi lett volna a legjobb megoldás, valszeg csak rossz és kevésbé rossz között lehetett volna válogatni.
Előzmény: janina. (1402)
stusa Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1404

Néhány tanult kollégámtól szeretnék segítséget kapni!:O)))))

Szerintetek a novemberi tanácsnok rendelet miért 2005. 01. 18-án jelenik meg az Új Néplapban egy eldugott cikkben?

Akkor miért nem, most miért igen?

stusa Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1403
Miután sem a szép szó, sem a csúnya, sem használ - nem talál célba - a mi polémiánk legfeljebb az önbecsülésünkről szólhat!
Előzmény: Tiborcsik (1401)
janina. Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1402

Ciradas mondatokkal fuzerezett hozzaszolasokkal nem lehetett volna visszavonatni a kommunalis adot.

Lehetett volna moralizalni, mert eppugy eltelt volna az ido felettunk, mint most.

Előzmény: Tiborcsik (1401)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1401

"És a közszereplők tűrésküszöbének valamivel nagyobbnak kell lennie, mint a lakosoké!"

Ebben egyetéertünk, lehet, hogy egyik másik közszereplő ez miatt nem a legalkalmasabb a posztján.

De. Amennyivel egy közszereplő tűrőképességének nagyobbnak kellene lennie az átlagosnál, legalább annyival kellene, hogy egy "közszereplő" civil netező polgár("netizen") az átlagosanál csiszoltabb modorban adjon hangot a véleményének, kritikájának.

Előzmény: stusa (1400)
stusa Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1400

Bár a szerzőt nem tetted mellé, a 3. 4. az enyém!

Mindkettőt vállalom, mindkét esetben a tűréshatáromon túlmutatott az ügy!

Azt gondolom, hogy az ilyen "durva" kritikák is süket fülekre találnak.

A másik oldal arroganciája kiröhögte az alábbi megfogalmazásainkat:

Szakmailag mi indokolja..........?

Erkölcsösnek tartja-e..............?

Pártja programjából ez olvasható-e ki?

És a közszereplők tűrésküszöbének valamivel nagyobbnak kell lennie, mint a lakosoké!

Előzmény: Tiborcsik (1399)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1399

1-es toleranciaküszöb (bárki mocskolódásnak venné):

"Botkáné monnyon le!"

2-es toleranciaküszöb (sértőn bemondott, nem konstruktív kritika, a legtöbbeknél elutasítást vált ki):

"A városvezetésnek …ne azon járjon az esze, hogy az üres zsebünkből mit tudna még kikaparni!"

3-as toleranciaküszöb (a hozzászóásban van igazság, el lehetne fogadni, de a végén rátesz egy lapáttal az ellenszenvből):

"Kiderült, mire kell a forrás iskolabezárásokkal, kommunális adóval!
GYALÁZAT!"

4-es toleranciaküszöb (igazából nem ellenszenves, nem bántó, de maróan irónikus, így mégis inkább elutasító):

"ahol a pedagógus végzettségű, oktatási szakértő polgármester azt nyilatkozza, hogy a kislétszámú osztályokban tanuló gyerekeknek sérül a szocializációja"

A jó ég tudja, hokl van a határ a közszereplők tűrőképességében, esetrleg nem fogalmazhatnáánk-e konszolidáltabban. Mondom, nem tudom...

Enzo Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1398

S/M petting?

Előzmény: stusa (1397)
stusa Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1397
Én csak pettingelek:O)))))))))
Előzmény: Enzo (1396)
Enzo Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1396

"Szerinted támogatnunk kellett volna őket ...?"

Írtam én ilyet? Egyébként aki kiáll a sarokra... Úgyhogy min csodálkozol?

Előzmény: stusa (1395)
stusa Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1395

"Miért, talán támogattátok őket? Innen nem úgy látszott.

:)))"

Szerinted támogatnunk kellett volna őket a kommunális adó bevezetésében?

Előzmény: Enzo (1393)
stusa Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1394

1. Csak ismételni tudom magam:Aki kiáll a sarokra....

2. Nem csak erkölcsösnek kell látszani, annak is kell lenni!

Mit gondolhat egy szolnoki minimál béren élő polgár, amikor a tisztségviselők jutalmáról hall?

És még ez sem lenne baj neki, ha azt látná, hogy valóban virágzik a város!

Előzmény: Tiborcsik (1392)
Enzo Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1393

"Nem támogatókat, hanem újabb ellenfelet látnak benne!"

Miért, talán támogattátok őket? Innen nem úgy látszott.

Előzmény: stusa (1388)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1392
Mondjuk, amilyen minősítéseket a szolnok.hu/forumon kapni szoktak, nincs ezen csodálkozni való.
Ha a nép egyszer azt olvasná egy megnyilvánuló prominenstől, (akár egy netfórumos hozzászólásban), hogy piszkos tolvaj, szemét, birka banda, még inkább az ellenségének tekintené az illetőt. Nem?
Előzmény: Tiborcsik (1389)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1391
Egészen pontosan 1,335.
Most kaptam az infót a munkaügyes kollegától.
stusa Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1390
Fejet hajtok előtted, javítani fogom a képletet!
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1389
Pontosan pedig valahol 1,33-1,34-et, ha bér; 1,44-et, ha béren kívüli juttatás.
Előzmény: stusa (1387)
stusa Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1388

"Így a civil szféra (kurázsi, erö, szervezetek vagy csak egyszerü véleményalkotás) mindkét nagy pártot zavarhatja."

Szerintem nemcsak, hogy zavarja, de megpróbálják negligálni is!

Nem támogatókat, hanem újabb ellenfelet látnak benne!

Előzmény: tibra (1386)
stusa Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1387

"Mit takar az 1,5-ös szorzó a végén?"

Durván ennyinek szokták számolni a bérek járulékait!

Előzmény: Tiborcsik (1385)
tibra Creative Commons License 2005.01.19 0 0 1386

Egy dolgot, akárhogyan is van (a januári események - civil forradalom -  után) leszögezhetünk:

a helyi javaslatok, elképzelések társadalmasítása nulla. Az ezért felelös kartárs hagyományos, frontális kommunikációs módban gondolkodik.

Azt gondolom persze, hogy ez (már a gyenge kommunikáció) a 2002 elötti csapatra is jellemzö volt.

Így a civil szféra (kurázsi, erö, szervezetek vagy csak egyszerü véleményalkotás) mindkét nagy pártot zavarhatja. De sebaj. Majd megtanulnak együttélni vele.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!