Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
A 37V4500-ast kerestem (volna) én is a Westend MM-jében. Az oda "exportált" Sony-értékesítők hülyének néztek, hogy én milyen típusnevekkel dobálódzok. Azt sem tudták, hogy ez a modell-sorozat (4500) létezik egyáltalán. Aztán mondtam nekik, hogy www.sony.hu -n már fenn van. Akkor visszavettek egy csöppet, de ettől függetlenül ez a modell még nem kapható Magyarországon, az fix.
Külsejében a W-szériára hasonlít, de nem full-HD, 8-bites és nincs benne a Live Color Creation áramkör.
Különben a W-széria feketéje nagyon tetszett, az LCD-k között az egyik legsötétebb. Viszont a mozgás-visszaadásától (horizontálisan futó feliratok) nem ájultam el, a szokásos 8ms válaszidejű 50Hz-es LCD-k szintjén van.
Ezzel szemben a Pana 100Hz-es Motion Plus új LCD-i (LZD85-sorozat) remekül működtek minden irányú kép- és felirat-mozgás során. Fej-fej mellet lazán hozták a 100 Hz-es Pana plazmák(!) szintjét.
A Tv használati utasitása azt irja hogy csak a "PC kimenet" azaz a a csatlakozó támogatja a pc-re kötést ami egy egyszerű mezei VGa csatlakozó. A DVI nem. Hmm. Még jo hogy nem vettem 10 méter dvi kábelt aranyárban az eladó tanácsára.
De most viszont másik problem, olyan vga kábelt meg nem találok aminek mindkét vége "tüskés" kimenet lenne. Igy kissé furán jön ki a dolog.
Hali srácok! Én is "lapos-tv" vársárlás előtt állok és szombat délután a We...end-ben, ahol szinte egymás mellett van a MM, a Sony, Samu és a Pana márkabolt eltöltöttem kb. 3 órát, ki-be járkálva és összehasonlítgatva az árakat és a képeket is. Megnéztem a BBéci által favorizált Sony 40W4000-et, tényleg briliáns volt a képe (persze gondolom ilyen helyeken direkt olyan demólemezt tesznek bele, hogy az ember egyből lehidaljon tőle). De már ez is bőven 300 felett van, nekem ez sok. Pláne mennyivel drágább nagyobb méretben... Nekem valami nagyobb kell (majd). 46" vagy 50". Néztem a Pana-shopban a az 50"-ost, 269e az egyik és 289e pénz a másik lehet, hogy ezek közül lesz valamelyik a befutó. Esetleg valakinek valami pro vagy kontra megjegyzése? Mindegyiket megköszönném!
Egyutt halnak ki, mar szinte biztos az Oled tomeges eljovetele 2013-ban 32"-os meretben, gondolom par ev a nagyobb meret es az arak csokkenese, szoval pont ki lehet varni egy jo plazmaval:)
Talan felreerthetoen fogalmaztam, a hangsuly a plazma fogyasztasan volt, az lcd csak zarojeles megjegyzes volt.
Azert tartottam erdekesnek a plazmat, mert a koztudatban aramzabalokent van szamontartva. A megadott atlagfogyasztas ha jol emlekszem, 265W, de ezekszerint konnyen fogyaszthat kevesebbet, mint egy ugyanekkora, nem led-es LCD. (azok mintha olyan 200-250W korul fogyasztananak)
(megmertem egy 55cm-es CRT-t is, az 48-55W kozott fogyasztott, de mivel csak DVD van rakotve, nem tudtam valtozatos filmekkel kiprobalni, lehet, hogy itt is jobban fugg a fogyasztas a kep tipusatol - ezt is csak mint erdekesseget jegyeztem meg)
:-)) - kösz, de engem meg nem nagyon érdekel...ha lesz pénzem rá, lesz nagyobb..sajna azomban itt élek:-((((
Néztem is...a Pana plazmát(habár LCD jobben megy nálam csak drágábbal)..104-es(ha jól néztem) nagyon tecc...és most annyi amennyiért ezt vettem a múlt nyáron, de ezt tudtuk...megy le az ár..és egyész szépen.
"...addig több webáruház kínálatában a 16:9 a domináns."
Mondjuk azért, mert ahol ezeket a tévéket tervezik és gyártják, ott már elég gyakori a 16:9-s adás. Továbbá: a ezeket nem csak tévéadások nézéséhez gyártják, hanem házimozihoz is, azaz 2,40 v 2,35:1 (16:9), illetve 1,85:1 árányú konzerv filmekhez is. Jól is néznénk ki, ha külön kellene megjelenítő eszköz venni a tévéadáshoz meg a dvd-hez.
"...hagyományos tévé 50ezerért tud annyit, mint egy lcd 100-120ért, hangsúlyozom, kizárólag a magyar televízióadások szempontjából."
Adott esetben az 50 ezres crt jelfeldolgozó egységei jobbak is lehetnek, mint a kétszer ennyiért árult lcd-ké. Arról nem is beszélve, hogy a 100k körüli lcd tévék régi vagy noname kijelzőkkel szereltek, míg egy képcső igen kiforrott jószág.
uhu20 ,én nem hagynám magam befolyásolni, ami tetszik azt venném meg:-))
Az igazság az, nekem itt egy gagyinak tartott (nekem nem az) 82-es Panám van LCD....nézem már egy éve...semmi bajom vele, jó a tv része, tökéletes a DVD...hez...és már 129 900-ért most megkapod....nézd meg...szerintem ebben az árban jó.
Hát azért nem mindegy,hogy 55cm es tévét nézel vagy 117cm est.AZ LCD nél nem marad oldalt szürke fekete sáv ez hülyeség,nálam a sony nál a smart állás tökéletesen megfelel tévénézésre,nem húzza szét a fejeket,és nincs sehol se oldalt vagy felűl csík.Az w4000 esemben mindenféle dekóder van,de tökmindegy mi van a tévében mert a fizetős szolgáltató majd úgyis adja a saját set top boxát,aztán azon keresztül lehet fogni az adást. Az utolsó pár sorodban egyetértek veled ha nekem is csak 100-120 ezrem lett volna lcd vásárlásra akkor inkább nem vettem volna lcdt mert meg voltam elégedve a 72 cm es 100hz panával.De szerintem 250- 300 ezer forinttól már egész jó lcdt lehet venni.