Csakhogy ez nem bér, hanem tiszteletdíj. Úgyhogy terhek igen ritkán terhelik. Esetenként.
Úgyhogy a bruttót lehet a maximumnak venni.
De persze így sem kevés.
1. Mert remélték, hogy nem lesz egy szemfüles olvasó sem, aki nemcsak hogy kiakad rajta, de ráadásul a neten patáliát csap miatta.
2. Csak véletlenül került bele. Vagyis annak idején véletlenül kimaaradt, pedig a városháza sajtóreferense tiszteséggel elküldte a hírt, most meg volt egy kis luk az újságban, hát (vesztükre, mert néhány netizen lecsapott rá) épp ezt tették a helyére.
"És a közszereplők tűrésküszöbének valamivel nagyobbnak kell lennie, mint a lakosoké!"
Ebben egyetéertünk, lehet, hogy egyik másik közszereplő ez miatt nem a legalkalmasabb a posztján.
De. Amennyivel egy közszereplő tűrőképességének nagyobbnak kellene lennie az átlagosnál, legalább annyival kellene, hogy egy "közszereplő" civil netező polgár("netizen") az átlagosanál csiszoltabb modorban adjon hangot a véleményének, kritikájának.
2-es toleranciaküszöb (sértőn bemondott, nem konstruktív kritika, a legtöbbeknél elutasítást vált ki):
"A városvezetésnek …ne azon járjon az esze, hogy az üres zsebünkből mit tudna még kikaparni!"
3-as toleranciaküszöb (a hozzászóásban van igazság, el lehetne fogadni, de a végén rátesz egy lapáttal az ellenszenvből):
"Kiderült, mire kell a forrás iskolabezárásokkal, kommunális adóval! GYALÁZAT!"
4-es toleranciaküszöb (igazából nem ellenszenves, nem bántó, de maróan irónikus, így mégis inkább elutasító):
"ahol a pedagógus végzettségű, oktatási szakértő polgármester azt nyilatkozza, hogy a kislétszámú osztályokban tanuló gyerekeknek sérül a szocializációja"
A jó ég tudja, hokl van a határ a közszereplők tűrőképességében, esetrleg nem fogalmazhatnáánk-e konszolidáltabban. Mondom, nem tudom...
Mondjuk, amilyen minősítéseket a szolnok.hu/forumon kapni szoktak, nincs ezen csodálkozni való.
Ha a nép egyszer azt olvasná egy megnyilvánuló prominenstől, (akár egy netfórumos hozzászólásban), hogy piszkos tolvaj, szemét, birka banda, még inkább az ellenségének tekintené az illetőt. Nem?
Egy dolgot, akárhogyan is van (a januári események - civil forradalom - után) leszögezhetünk:
a helyi javaslatok, elképzelések társadalmasítása nulla. Az ezért felelös kartárs hagyományos, frontális kommunikációs módban gondolkodik.
Azt gondolom persze, hogy ez (már a gyenge kommunikáció) a 2002 elötti csapatra is jellemzö volt.
Így a civil szféra (kurázsi, erö, szervezetek vagy csak egyszerü véleményalkotás) mindkét nagy pártot zavarhatja. De sebaj. Majd megtanulnak együttélni vele.
TGM-ről: A stílusa nagyon tetszik, de ha végigolvasom írásait -mondjuk 1990-től-, akkor a nézetei igen alaposan megváltoztak!
OV írásáról: szerintem korrekt, csak szerintem a mögöttes politikai szándékkal van baj.
Ami érthetetlen a számomra a vitastílusodban: bármilyen ügyről vitázunk, te folyamatosan az ellenfeleiddel példálózol. (Lásd írtam egy szadesz belső bírálatot, rögtön válaszolsz TGM OV bírálatával)
Más! Valóban tájékozatlan vagyok önkormányzati ügyekben (mintha nem nagyon propagálták volna ezt a döntést a novemberi közgyűlés után!), arra kérlek segíts nekem:
Hány képviselő kapott tanácsnoki címet, tehát mennyi az X a következő egyenletben?
Én ilyet le nem írtam! Elcseszett három évet igen. A komoly reformok nélkül elszalasztott három év lehetőségeit írtam. Semmit ez idő alatt nem sikerült megreformálni, sem az egészségügyet, sem az adópolitikát, sem az államháztartást. Sem mást. Az üzlet profitot akar, az emberek meg (jól)élni. A gazdaság erős, épp ezért húz, ha direkt nem gáncsolja el valami. Húzott a fidesz alatt is, még ha rossz irányba is (szerintem). Bokros óta húz. De jobban is húzhatna, ha leakasztanák a nyakából a fölösleges terheket. Nem vagyok csak azért hálás, mert három év alatt nem cseszték el a gazdaságot.
A lényeg nem az ÁFA-csökkentésen van, hanem az irdatlan mértékű állami redisztribúción. Az ember időnként horribilis arányokról olvas. És ha utánaszámolok egy kicsit, rájövök, hogy lehetséges.