Mumu, Tulajdon képpen nem is kellene reagálnom arra az egyoldalú védelemre amit te ennek a sok elfogult, rosszulltájékozott, félmüvelt, sulitnes szinten társalgó, taknyosnak biztosítassz. Másoknak itt mindent szabad, addig amíg amerikaellnesek. Tusomásul van véve, már régen.
Te engem innen már kitiltattál - a szemtelenkedökkel még kedves is vagy - és más módon is megpróbálsz megszabadulni az én ellenvéleményemtöl. Rendben.
Alattomos módszerek.
Az sosem zavar téged, hogy "öcsiznek", szemtelenkednek ezek a parlagi taknyosok. Igy sosem fogjátok látni az érem mindkt oldalát, hanem az önmagatoktól annyira elfogult világképbe, megmaradtok Európa rakoncátlan, hülyegyerekének. Magatokat csapjátok be. Csúnyán.
Lassan ott tartok, hogy kezdem szégyelni, hogy magyarnak születtem. Ennyire egyoldalúan és elfogultan egyetlen nemzet sem képes a vilg dolgaihoz hozzáállni. (Csak nézd meg a hataloméhes, marha Orban-t.) Nincs mentség.
Igen, újra kitiltathatsz,(jó demokrati-kuss alapon) de a számat nem tudod befogni. És nem ideges, hanem zabos vagyok a sok primitív medikból alulimformált kis baromra.
Tudom, hogy kilógok a sorból, mert nem pendülök a többsggel egy húron. Ez van. Vagy ne gyertek nyilvános fórumra. Alkossatok privát, amerikaútáló clubot.
Tudod fiam kit öcsizzél?
Azt aki csinált.
Hülye.
Ha az elsö randimon nem hüzzák ki alólam a szönyeget, 9 ilyen hülye unokám van mint te.
De szerencsém volt.
Ezzel be is felyeztük.
He...
Jo!!!
Legyen szabad javasolnom egyiketeknek hogy nyissatok egy vidam topicot,mondjuk egy ehhez hasonlo cimmel hogy :MIVEL "GAZDAGITJUK"A MAGYAR NYELVET"-En is jovok.
Mint topicgazda ujra mondom:minden temahoz hozza lehet nyulni,minden temaval kapcsolatban olyat is irhatsz amivel egyedul vagy (persze nem kerulheto el a tobbiek felhordulese) de legtobbszor vitak alakulnak ki.A baj az olykori stilusban van,.Altalaban ha nincsenek ervek vagy a vita tars erzekeny dolgokra tapint ra akkor jon az anyazas vagy a jelzok.Ha tul erosek akkor szabalyozunk,de ez nagyon ritkan tortenik meg .A gyengebb formai azzok eleg rusztikusak es neha szinesek is,azt meg toleralja a tarsasag es jomagam is.
Szoval rajta.
En csak nagfyon halkan merek itt szolni,mert magam sem irok korrektul.A peldaid jok.
talan hozzad szegodik egy ket kikapcsolast kereso tarsunk.
En csak nemet referenciakkal tunhetnek itt ki.De a tortenelmi helyzet ugy kibanta ezzek nem csak a nemet teruleten elo magyarok jellegzetese hanem az othoniaike is hiszen sok ilyen szot (ha nem maskep de a jiddisen keresztul) mar a polgariasodas idejen,a Grunderzeitban (tehat az allapito idoben 1880-1914 ) a tarsadalomba bekerult zsido intellektuelek,polgarokal lett honi.Peldaul:
-na ne UBEROLJ (tuloz)
-ez egy jo HECC (vicc)
szappan; En is ismerek olyant akinek a lakasa tele van Magyarorszagrol hozott dolgokkal. (Detroit-ban lattam ilyent)Van aki talan buszke, hogy megtartotta Magyarsagat.
Kessthelyt emlitettel, vajon ki lehetet az illeto?
En Keszthely-en notem fel. Bpesten dolgoztam amikor a buli kitort 56-ban.
A varosban ahol elek Va-ban, keves Magyar van ezert muszaj volt megtanulni az angol nyelvet.
Mivel, hogy 20 eves korom ota vagyok itt a USA-ban, nem nagy remenyem van ra, hogy vissza kerulok Magyarorszeg-ra; De azert az anyanyelvemet sohasem fogom elfelejteni.
See ya.
:) kerdes: mit csinaltal amerikaban
valasz: sidrakoztam.
bebisitter= gyermekfelvigyazo. Ezt egy olyan ismerosomtol hallottam aki kinosan vigyazott arra, hogy minden szot magyarul ejtsen ki. A lakasa is hazafiasan volt berendezve. Polcon unikum, futyulus barack kossuth cimer amit O keszitett valami mittudomen milyen anyagbol.Talan sokeramia. A falon tanyerok: Keszthely stb. OSTOR (hi nagyon jo S/M)Gagyi faliora Proud to be Hungarian felirattal, ugyanilyen labtorlo.Kocsi belso visszapillantojan kicsi matyobaba tancol.
Igaz nem voltam itt egy evig de mi tortent vannak olyan temak amibe itt nem lehet belenyulni? Nem ez jellemzo Amerikara! Szabad velemennyilvanitas kerem! fiuk ,lanyok, feketek, feherek, rapperek,kovbojok.(a lanyokat ird meg emailben)
es sajnos egy valami ami nagyon szomoru es ez miatt nem szabad haragudnunk azokra az emberekre akikben nem igazan langol a hazaszeretet es soha nem is vagytak vissza az oseik foldjere
hus= meat:(
"Cosmopolitan! Eskuszom nem azert kezdtem Veled flortolni mert tudtam, hogy jo helyen lax egyszeruen csak azert mert nonek kepzeltelek. De mikor kiderult, hogy hozzaszolasaid ellenere (mindenki mosolyog ram, mindenki kedves velem etc.)ferfi vagy kezet mostam es a klaviaturat is attoroltem,es a bocsanatodat kerem. "
O.K., meg nem komolyan irtam :). Egyébként itt tényleg nyugisak a népek, túl nyugisak is. Nem is csipik őket a környéken mert minden olyan movie a lé miatt. Azért is olyan jó a kiszolgálás is, nagyjából az igazat irtam.
A nők meg... de abba is hagyom mert elküldenek a vérbe mindjárt, teljes joggal...
OK Mumu irok egy kettot, addig meg ujra el nem riadok innen egy evre:0))
pl Hivjal fel telefonon= adj egy telefont
meghazasodtam= megmeridultem
kanyarodj vissza= csinalj egy juturnt
akkumulator a kocsiba= elem (heh..ez a legjobb)
mobiltelefon =cellulartelefon
zuhanyozz le = shavorozzal le
Teljesen igazad van, ezt a bunkó nagyképű dumát én löktem. Néha fogok ilyet csinálni a jövőben is, mert jól esik. Előre is elnézésedet kérem érte (meg mindenkiét).
Megint ideges vagy,Ragika.
Break nagy sziveseget tesz nekunk itt a topicba mert o az egyetlen aki tarolja a szamunkra ugyan periferias de mindig lehivhato informaciokat es mar szamtalanszor segitett dokumentaciokatkeresoknek .Persze hala Neked is ha idezzel,nagyon jo peldaul a fegyhazi dokumentaciod.
Talan ez nem az a kozeg hogy ilyen jatekok nepszeruek legyenek(vigyazat,orkutyak!).De az otleted jomagam kitunonek tartom es kerlek ha egyedul is maradnal vele,muveld,nagyon gazdagitana a topicot.
Ha jol tudom az USA-ban ha ranezel valakire is beperelhet "horrasment" cimen. Vagy "violation of privacy" cimen is, amit ha magyarorszagon megprobalsz a szemedbe rohognek.
Rosszul tudod.
Meg áll az ész, hogy a NagyMagyarMediák mennyire elhülyítik a polgárokat.
Valld be, hogy nem érted az egszet. Fingod sincs...Nem tudod mi a jogállam, mert odahaza még mindég vadkapitalizmus és vaddemokrácia van. Egyik percben azon siránkoztok a stupid mediákból szopott hülyeséggel, hogy az USA-ban ököl jog van. Most meg a bírósgokkal van baj. Apám ez itt egész jól müködik. De ha nektek az jobb, engem nem zavar, csak ne ide ugassatok mindíg.
Egy nagy genny vagy kisöreg. Ha idézel valahonnan idézd az egészet.
Here's a vignette we're dying to see on the ABC broadcast of Sunday's Ford's Theatre Presidential Gala: When Stevie Wonder sat down at the keyboard center stage, President Bush in the front row got very excited. He smiled and started waving at Wonder, who understandably did not respond. After a moment Bush realized his mistake and slowly dropped the errant hand back to his lap. "I know I shouldn't have," a witness told us yesterday, "but I started laughing."
Azon kívül te mindíg mindenkit megismersz? Faßkalap. Jaj de rühelem az ilyen pöcsiket.
Tupac mar tenyleg nem lakik Oaklandban...meghalt..szitava lottek egy koncertrol hazafele a testoreivel egyutt.(felelmetes informaciohalmaz van a fejembem)
Cosmopolitan! Eskuszom nem azert kezdtem Veled flortolni mert tudtam, hogy jo helyen lax egyszeruen csak azert mert nonek kepzeltelek. De mikor kiderult, hogy hozzaszolasaid ellenere (mindenki mosolyog ram, mindenki kedves velem etc.)ferfi vagy kezet mostam es a klaviaturat is attoroltem,es a bocsanatodat kerem.
Van kedvetek jatszani ha nem serti a topic topicjat? Keressunk olyan szavakat amiket a kinntelo magyarsag hasznal targyakra,vagy barmire amire nem tudjak a magyar megfelelot mert akkor meg nem volt amikor Ok elmentek. Ilyenekre gondolok pl, hogy
uzenetrogzito- valaszolo masina
Mumu! Kosz a kedves fogadtatast, az orkutyat azokra ertettem- nem rosz indulatbol- akik figyelik a topicot es ha ideteved egy uj jatekos, gyanutlanul beirja azt amit gondol (beteszi a levelecsket) akarcsak egy kepzeletbeli kis postas aki olyan keves Cosmo olvtarssal is:) Es akkor a lesben allo kuvaszok, es komondorok, hogy a magyar fajtanal maradjunk nekiugranak probaljak leharapni a kezet.
Cosmopolitan! Attol, hogy tudom hol szuletett TuPac ( francba milyen muvelt is vagyok..)meg nem azt jelenti hogy a kedvencem.Buzi sem vagyok bar egyszer probaltam vegigjatszani magamban, gondolatban milyen lehet egy masik ferfival ( elvegre minden tisztelet a Massagnak es ugye szeretni kell Oket. Szal mikor (gondolatban) odaertem, hogy letolja a gatyat akkor hirtelen torkon vagtam.
En talalkoztam fekete magyarral az USAban egy Gateway szakuzletben volt elado.Egy nagy darab lany volt. Az volt a munkaruhajara irva, hogy Jutka.Megkerdeztem hogy honnan kapta a nevet. Az anyukajanak a legjobb baratnoje (Cleveland OH) magyar volt es szinte O nevelte fel. Egyebkent New Brunswick NJ Rengeteg fekete beszelt magyarul mert 56 ban teleraktak a brunswicki Johnson&Jonhsont es a rezgyarat magyarral es a feketek jobban felkaptak a magyart mint magyarok az angolt.Talalkoztam 1995 ben olyan magyarokkal is akik 56 ota elnek az US ben es nem beszeltek angolul.Raadasul magyarul is rosszul.Csinaltam is rola hangfelvetelt.Ne ersetek felre nem hibaztatom vagy rohogok rajta, stb. csak erdekes.
Udv szappan