Keresés

Részletes keresés

őszszakál Creative Commons License 2024.02.07 0 0 10631

Csak annyit, hogy abszolút mozdulatlan pont nem létezik. Azonban "álló" vonatkoztatási rendszernek bármit választhatsz, ha azon tartózkodsz. Így már érthető? ;-)

Előzmény: szuperfizikus (10628)
gépeszű Creative Commons License 2024.02.07 0 2 10630

Nagyon deprimált vagy te szuperfizikus a valóság falainak tövében.

Hát akkor ne emlegess itt 20 oldalakat, mert tudod, hogy azokkal mindig idejutsz.

Előzmény: destrukt (10613)
Aventinus Creative Commons License 2024.02.07 0 3 10629

Nem hívhatod különböző személyneven a másik felhasználót, mert az IRL azonosítás kísérletének számít, és végleges tiltás jár érte.

Előzmény: szuperfizikus (10628)
szuperfizikus Creative Commons License 2024.02.07 -2 0 10628

Nem értem, hogy ezzel mit akarsz mondani.

Az, hogy nem terjeszthető ki az egész univerzumra, az azt jelenti, hogy a földközpontú rendszer csak a Föld közelében érvényes, a napközpontú rendszer pedig csak a naprendszer határáig. De nem az egész univerzumban. 

Ettől még a Voyager űrszonda oda megy, ahová csak akar. 

Előzmény: őszszakál (10626)
szuperfizikus Creative Commons License 2024.02.07 -3 0 10627

„Nekem az az elv, hogy nincs abszolút mozgás, rendkívül vonzónak és kielégítőnek tűnik.” (Lánczos Kornél Einstein évtizede, Interjú Einsteinnel 1908-ban. 224. oldal Magvető kiadó Budapest 1974.)

Érted Emil?

Nem azt írja, hogy a haladó mozgás relatív, a forgómozgás pedig nem. 

Azt hittem, hogy ragadt rád valami az elmúlt 20 év alatt. 

Előzmény: jogértelmező (10625)
őszszakál Creative Commons License 2024.02.07 0 0 10626

„Vagyis a Földet kell állónak tekinteni a Föld környezetében, de ez nem terjeszthető ki az egész univerzumra.”

Pedig ki van terjesztve az egész univerzumra. Ha a Naprendszerből kilépett Voyager űrszonda panoráma képet készítene az univerzumról, az sem különbözne sokban attól, amit a Földről, vagy a Hubble teleszkópról készítettek.

Egy egész éjszakára nyitott blendével készült fotón, meg "megsokszorozódnak" a csillagok.

Előzmény: szuperfizikus (10623)
jogértelmező Creative Commons License 2024.02.07 0 0 10625

" Einstein nem beszél arról, hogy a forgó mozgás kivétel lenne. 

Szóval ezt bebuktad. "

Nem buktam be. Hol írta, hogy minden mozgás relatív ?

Előzmény: szuperfizikus (10616)
Construkt Creative Commons License 2024.02.07 0 2 10624

Mivel a fizikai érvekből kifogytál, az én jellememmel kezdtél foglalkozni.

Előzmény: szuperfizikus (10622)
szuperfizikus Creative Commons License 2024.02.07 0 0 10623

"Amikor minden mozog, mert csak az áll amit annak választunk..."

Itt nagyon jól rátapintottál, a relativista fizika lényegére, amely azt mondja, hogy nincs a természet által kijelölt álló test. Az a test áll, amelyeket állónak választunk. Ne, ez a tévedés.

Vajon a relativizmus bejövetele előtt  volt-e olyan test, amelyet  a természet jelölt ki állónak a tudósok szerint? Volt bizony. 

Először a Földet tekintették állónak. 

Később Kopernikusz a Napot tekintette annak. 

Newton az abszolút teret tartotta abszolút állónak, amely már nem egy égitest volt. 

Maxwell és Lorentz pedig a fényétert (a fényközeget) gondolta abszolút nyugvónak.

Vajon mindegyikük tévedett? Talán nincs is valóságosan álló valami a természetben? 

Nos, valóban ez a mai modern fizika álláspontja. De vajon igaz-e?

Azt kell mondanom, hogy nem. 

Az azonban igaz, hogy olyan valami nincs, amely az egész univerzumra nézve abszolút állónak lenne tekinthető. Mert csak helyi viszonyítási pontok léteznek, amelyek a saját környezetükben abszolút állóként viselkednek. 

Ilyen például a Föld tömegközéppontja a Föld kb. 1,5 millió kilométeres környezetében. Vagyis a Földet kell állónak tekinteni a Föld környezetében, de ez nem terjeszthető ki az egész univerzumra. Elődeink tulajdonképpen nem tévedtek, amikor a Földet tekintették abszolút állónak (mert ez a Föld szűk környezetében igaz), csak nem lett volna szabad ezt kiterjeszteniük az egész univerzumra.

Kopernikusz sem tévedett, amikor a Napot tekintette állónak, mert ez a naprendszerben így igaz. De ő is elkövette azt a hibát, hogy az egész univerzumra igaznak hitte. 

De vajon Maxwell és Lorentz tévedett-e? 

Nos, ők is csak csak abban tévedtek, hogy a fényközeget az egész univerzumre nézve tekintették abszolút állónak. 

Azonban a legnagyobb tévedésben a relativista fizika leledzik, amely szerint fényközeg nem létezik, és mindig az mozog, vagy mindig az áll, amelyet éppen annak választunk. 

Előzmény: őszszakál (10618)
Construkt Creative Commons License 2024.02.07 0 0 10621

Ti saját magatokat járattátok le hosszú évek munkájával. Az ideírogatott csacskaságaitokkal, a buta rosszindulatú vádaskodással, meg a nevetséges beképzeltségetekkel.

Előzmény: szuperfizikus (10619)
szuperfizikus Creative Commons License 2024.02.07 0 0 10620

"Amikor minden mozog, mert csak az áll amit annak választunk..."

Ez a relativista fizika nagy tévedése. 

Előzmény: őszszakál (10618)
szuperfizikus Creative Commons License 2024.02.07 0 0 10619

Ők azok, akiket te lenézel.

Én nem állítottam, hogy ők a mindenkik a fizikában.

Nem értek velük egyet sokmindenben, mégsem tartom hülyének őket, mint te.

Én igyekszem megkeresni az ő véleményükben is az értékes gondolatokat.

Még a tiédben is. 

Ez mutatja, hogy mások vagyunk. 

Előzmény: Construkt (10617)
őszszakál Creative Commons License 2024.02.07 0 0 10618

"A fénysebesség nem mozgás, hanem sebesség."

Amikor minden mozog, mert csak az áll amit annak választunk, akkor mindennek van sebessége. (Még az egyenesvonalú egyenletes mozgásnak is.) Az abszolút mozgáshoz legjobban a fénysugár vákuumban történő haladása közelít. De lehet, hogy van más sebességű mozgás is, csak még nem tudjuk megmérni.;-)

Előzmény: szuperfizikus (10616)
Construkt Creative Commons License 2024.02.07 0 0 10617

Szóval az olyan senkik, mint Gyula bácsi, Cseik, drx, szuperfizikus, lennének a mindenkik a fizika világában?

Kiváló önjellemzés, ez a te elképzelésed a fizikáról.

Előzmény: szuperfizikus (10614)
jogértelmező Creative Commons License 2024.02.07 0 3 10615

A relativitáselmélet állítja, hogy minden mozgás relatív, de a fénysebesség mégsem az." 

Zagyválsz, műveletlen dilettáns.

A forgómozgásról nem állítja hogy relatív. A fénysebességet pedig nem minősíti mozgásnak.

Előzmény: szuperfizikus (10599)
destrukt Creative Commons License 2024.02.07 -2 0 10613

"Ebből élek ... azért fizetnek..."

Nem tudtam, hogy az itteni munkásságodért még fizetnek is. 

Előzmény: gépeszű (10611)
Construkt Creative Commons License 2024.02.06 0 2 10612

Ki mindenkit tartok én tudatlannak, értelmetlennek, hibásnak, és arrogánsnak?

Te magad volnál az a mindenki?

Az, aki lényegében az összes fizikus szakembert ostobának, csalónak, összeesküvőnek, és opportunistának nevezed?

Te egymagad, az önimádó dilettáns.

Aki világraszóló felfedezőnek hiszi magát, miközben soha egyetlen kicsike szakmai közleményt se volt képes összehozni.

Igen ez a "te-mindenki" tudatlan, értelmetlen, és nevetségesen arrogáns.

Ezt jól érzékelted.

Előzmény: szuperfizikus (10610)
gépeszű Creative Commons License 2024.02.06 0 0 10611

Miért ne számítanék ?

A tanulóévektől kezdve egész pályán során kiálltam az emberek elé, és (mint bárki más) vállaltam tudásom, képességeim próbatételeit munkában és minden egyéb helyen, ahol az élet ezt hozta. Ebből élek, márpedig csak arra, azért fizetnek, ami "számít".

Te hol, kik előtt adtál számot arról, amit állítasz ?

Előzmény: szuperfizikus (10609)
szuperfizikus Creative Commons License 2024.02.06 -3 0 10610

Mindenki olyannak látja a külvilágot, amilyen a lelke. 

Te mindenkit tudatlannak, értelmetlennek, hibásnak, és arrogánsnak látsz.

Mert te magad vagy ilyen.

Előzmény: Construkt (10608)
szuperfizikus Creative Commons License 2024.02.06 -3 0 10609

Te sem számítasz. 

Előzmény: gépeszű (10607)
Construkt Creative Commons License 2024.02.06 0 0 10608

Ezek szerint te csak azért válaszolsz nekem, hogy lássam a gondolkodási hibáidat, a tudatlanságaidat és az arroganciádat? Mást ugyanis még nem sikerült produkálnod.

Mert nincsenek neked értelmes új gondolataid. Olyan embereket meg végképp nem tudtál felmutatni, akik a te szövegeidet komolyan vennék. Sok év óta, csak hitegeted magadat ezzel.

Előzmény: szuperfizikus (10606)
gépeszű Creative Commons License 2024.02.06 0 0 10607

szuperfizikus, az a vicc, hogy te ugyanúgy hülyeségnek tartod a saját dolgaidat, mint bárki más

soha, senki elé nem álltál ki, és nem is fogsz

Előzmény: szuperfizikus (10606)
szuperfizikus Creative Commons License 2024.02.06 -2 0 10606

Téged nem foglak meggyőzni, ezt már az elején is tudtam.

De te nem számítasz.

Csak azok számítanak, akik képesek befogadni az új gondolatokat.

Lesznek majd ilyenek sokan, ne aggódj. 

Előzmény: Construkt (10604)
szuperfizikus Creative Commons License 2024.02.06 -2 0 10605

Le vagy maradva.

Kb. te vagy a 110. aki ezt elmondja nekem. 

persze attól még butaság marad. 

Előzmény: Mungo (10603)
Construkt Creative Commons License 2024.02.06 0 0 10604

Nem csak a fizikában vagy gyenge, hanem még a logika alapjaiban is, annyira, hogy pl. azt hiszed, az implikációs következtetés megfordítható. Nem csoda, hogy nem veszed észre az ordító önellentmondásaidat se. Már érvelni se mersz, csak olyan üres riposztokra futja, mint a majom meg a cérna. Így semmi esélyed esélyed, hogy szakmailag meggyőzz másokat.

Előzmény: szuperfizikus (10602)
Mungo Creative Commons License 2024.02.06 0 2 10603

Igen, az én elméletem többet mond, mint más elméletek.

Valóban azt mondja, hogy a Föld forog, de a Hold nem.

Az meg gondolom nem zavar kicsit sem, hogy a Hold forgása bizonyítható nagyon egyszerű kísérleti elrendezésben is. A kötött forgás nevű varázslat számodra érthetetlen, de ez csak a te mentális problémád.

Kell hozzá például egy asztali lámpa meg egy alma. Próbáld úgy körbe vinni a lámpa körül az almát, hogy mindig ugyan azt az oldalát világítsa meg, és közben az alma nem fordul el. :o))

Szólj ha sikerült.

Előzmény: szuperfizikus (10602)
szuperfizikus Creative Commons License 2024.02.06 -2 0 10602

Igen, az én elméletem többet mond, mint más elméletek.

Valóban azt mondja, hogy a Föld forog, de a Hold nem.

De olyat nem mond, hogy a dolgoknak egyszerre és ugyanott többféle abszolút sebessége van.

Ezt csak te látod bele, de tévedsz.

Majd egyszer ezt is belátod. 

Előzmény: Construkt (10601)
Construkt Creative Commons License 2024.02.06 0 0 10601

"Ha az én elméletem szerint is hibás, meg mások szerint is, ez erősíti az elméletet"

De semmiképpen se erősíti a te elméletedet az összes többivel szemben, amelyek erről a kísérletről történetesen mind ugyanazt mondják. (Úgyhogy ezt állítani nem volt nagy kunszt.) Csak épp a tied ezen kívül mond egy rakás olyan sületlenséget is, amiket semmiféle kísérlettel nem tudsz alátámasztani: A Hold nem forog, a dolgoknak egyszerre és ugyanott többféle abszolút sebessége van, stb., stb.

Előzmény: szuperfizikus (10600)
szuperfizikus Creative Commons License 2024.02.06 -3 0 10600

Belegabalyodtál, mint majom a cérnába. 

Nem a Silvertoot kísérlet bizonyítja az én elméletem helyességét, hiszen ez egy hibás mérés.

Ha az én elméletem szerint is hibás, meg mások szerint is, ez erősíti az elméletet, de nem bizonyítja. 

Mit nem értesz ezen?

Előzmény: Construkt (10598)
szuperfizikus Creative Commons License 2024.02.06 -3 0 10599

Butaságot beszélsz.

Ez a relativitáselmélet ellentmondása, nem az enyém.

A relativitáselmélet állítja, hogy minden mozgás relatív, de a fénysebesség mégsem az. 

Azért örülök, hogy 20 év alatt idáig eljutottál. 

Előzmény: jogértelmező (10597)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!