Keresés

Részletes keresés

endrebá Creative Commons License 2021.11.03 0 0 1455

Persze. Szia Alma

Amit írsz, úgy nem néztem.. de lehet.

Én csak azt látom, hogy mindegy mit csinálok..

Előzmény: TytoAlma (1454)
TytoAlma Creative Commons License 2021.11.03 0 0 1454

Ha beleszólhatok:

Amit lát, hall és tapasztal, az arra vonatkozik, amit pillanatnyilag adsz

A teljes valóság viszont az, amit annak képzel. Vagyis beletartozik a jövő, az akarata, a...

Vagyis jó, amit pillanatnyilag adsz, de nem teljesíted a teljes akaratát.

Szerintem

Előzmény: endrebá (1446)
Szibillia3 Creative Commons License 2021.11.03 0 0 1453

Akkor lehet, hogy a teljes valóság kell, még akkor is, ha az nem olyan, mint amit szeretne. És akkor azt lehet mondani, hogy "tudtam én...". Bár úgy gondolom, hogy sokat lehet veszteni azzal, hogy "én megmondtam...". Az a győzelem érzés, amit ez ad, semmi ahhoz képest, amennyire fájni fog. 

Előzmény: endrebá (1451)
endrebá Creative Commons License 2021.11.03 0 0 1452

Mert gyűlölöm azt a felfogást, hogy ne legyél te olyan biztos abban amiben biztos vagy.

Előzmény: Szibillia3 (1450)
endrebá Creative Commons License 2021.11.03 0 0 1451

Pontosabban a teljes valóság is ugyanilyen lenne - végül is..  azon is meg lehet sértődni.

Előzmény: Szibillia3 (1447)
Szibillia3 Creative Commons License 2021.11.03 0 0 1450

Miért tudod ezt ilyen kategórikusan kijelenteni? 

Előzmény: endrebá (1449)
endrebá Creative Commons License 2021.11.03 0 0 1449

Nem lehet.

Előzmény: Szibillia3 (1447)
Szibillia3 Creative Commons License 2021.11.03 0 0 1448

Gondolkodás nélkül jutott ez az eszembe. Vagyis első gondolatként, így nem vállalom érte a felelősséget. :) 

Szibillia3 Creative Commons License 2021.11.03 0 0 1447

Szia Endre, lehet, hogy mégsem olyan jó, amit lát, hall és tapasztal?

endrebá Creative Commons License 2021.11.03 0 0 1446

Szibillia3, mondd kérlek :

Ha minden amit lát, hall és tapasztal, az jó - akkor miért fontos hogy a teljes valóság is pont olyan legyen?

Törölt nick Creative Commons License 2021.09.19 0 0 1445

Mázlija van így is... Az én házas fiaim albérletben laknak. Azt vihetik a csajok... 😜

Előzmény: cyr45 (1443)
endrebá Creative Commons License 2021.09.19 0 0 1444

..ez egy ocsmány történet.

ocsmány.

Senki nem mondja meg a fiúknak hogy a rájuk összpontosított vonzerő gyanús.

Hogy az ösztöneiket egyszerű kihasználni, és az erő az nem a nagyobb izom hanem a hatékonyabb érdek-érvényesítő képesség.  És hogy amit közös boldogságnak akar érezni, arról fél nap alatt 180 fokot tud változni a narratíva.  Hogy a nő nincsen ráutalva a férfi erejére, és minden segítség amit a férfi ad hogy emelkedjen a nője, csak a nő el.. vagyis a még magasabbra vágyódását táplálja.

Perszepersze.. nekem a férfinak is jobb hogy nem kell ölni és halni készülnöm azért, hogy az otthon melegével várjon haza a nőm - de a női egyenlőség csak az otthon védelménél hátrál meg, és hagyja(hagyná) a véres munkát a férfijára.

Persze ilyen helyzet ma már nincsen.. amíg nincsen.

Előzmény: cyr45 (1443)
cyr45 Creative Commons License 2021.09.19 -2 1 1443

én elég hamar rájöttem, hogy a volt menyem (aki már a házasságkötésükkor terhes volt,

jórészt emiatt is történt a házasság) tkp. csak spermadonort keresett. 

Jó kinézettel, jó génekkel, vagyonnal, és jövedelemmel, hogy legyen miből majd szakítani!

A szülei is unokát akartak, kizárólag maguknak, azaz a saját családjuknak.

Szülés után, amint a menyem kijött a kórházból, és beköltöztek a fiam (budai, lakóparki) szép

két szobás lakásába, a kisfiú aludt vele,a fiam pedig a másik szobában, egy matracon, a földön.

És ez nem hat hétig tartott, (amíg természetesen indokolt) hanem másfél évig!  És a fiam tűrte.

Mert a gyerek egyszerűen nem volt hajlandó nélküle, külön kiságyban aludni, úgy szoktatta!

Utána pedig beadta a válópert, amit nem volt hajlandó közös megegyezéssel lezárni, hanem

"meg akart nyerni", ami meg is történt.  Miért tartott a házasság ilyen sokáig?  Egyszerű.

Mert meg akarta szerezni a fiam lakását, a feleségi státuszra, és a közös gyerekre hivatkozva!

Csak volt egy apró bibi, amiről nem tudott, és ami miatt mégsem sikerült neki a dolog.

A feleségemnek ugyanis (nagy szerencsére) haszonélvezete volt bejegyezve a fiam lakására! 

Különben simán vihette volna a bíróság döntése alapján, legalábbis a használati jogot, egészen

a kisfiú nagykorúságáig, vagy még tovább, a tanulmányai befejezéséig.

Mint jogász szakvéleményt is kaptunk erről. Nem kis értékű ingatlanról van szó, egyébként.

Az apa pedig a "tulajdonjogával" mehetett volna, amerre a part szakad!

Így viszont "csak" egy magas gyerektartásdíjat tudtak megítélni neki, de az aztán húzós lett!

Még az ingatlannyilvántartást, és a NAV-ot is bevonta a kedves volt feleség, hogy ne csak a fiam munkajövedelmét vegye figyelembe a bíróság, hanem a meglevő ingatlanjait is számítsák be.

Ennek alapján "vélelmezett" összjövedelem után számították az összeget, szóval,szívhatja a fogát,

de mást nem tehet semmit, mint hogy fizet.  Hogy ő mennyire bírja, a bíróságot nem érdekli.

Ez a történet sem egy piskóta, ugye?...

Előzmény: endrebá (1442)
endrebá Creative Commons License 2021.09.18 0 0 1442

No akkor mesélek neked olyant amit nem hiszem hogy elmesélt volna a fiad, mert ez nagyon sokáig nincsen megfogalmazva - utána meg már nem érdekes, merthát túl van rajta.

Férfiként egyszerűen nem lehet mit kezdeni azzal az élménnyel hogy nem kellek az asszonynak.  Még aki simán leakaszt a tartalékból egy másikat, az is megszenved egy elfordulást attól akinek addíg hordta haza a mammutot - hát még akinek nincsen tartalék.

Az ember félredobja a vadászeszközöket, és csak bámul a tűzbe.  Aztán megtanul egyedül létezni, de a világ csak fél világ.. és hiányzik a másik fele. És mikor egészülni látszik, akkor azt várják el tőle hogy viselkedjen úgy mintha az addíg történtek egy idegen életében történtek volna.

A szerencsejátékosok megpróbálják egy idegen életét élni, az óvatosabbak nem hisznek a fülüknek.

A szerencsésebbek pedig megtalálják a neten egy csomó csalódott férfi összegyűjtött tapasztalatait.

..ez a legkönnyebb tanulási lehetőség.

A saját történetemet meséltem el, de eddíg a pontig elég hasonlók az otthagyott férfiak életutai.

Előzmény: cyr45 (1441)
cyr45 Creative Commons License 2021.09.18 0 0 1441

Igen, megértelek.  Valószínű, hogy én ilyen értelemben szerencsésnek mondhatom magamat!

"Első nekifutásra" sikerült a házasságom, és azóta is tart, több, mint fél évszázada.:-)

Még jóval azelőtt tartóssá vált már, mint mióta fellendült (és szerintem is túlpörgött) a társadalomban

a nők jogainak, követeléseinek, azok akceptálásának ügye, amit te a topic címében említesz!

Nem szereztem ebből adódóan személyesen húsba vágó élményeket, csak külső szemlélő vagyok.

De ez a "szemlélés" mindamellett sajnos elég közelről (is) történik, a fiam sorsán keresztül!:-(

Akinek három nőtől van három gyereke, és most egy negyedikkel él, akinek mástól van egy kislánya.

És a három közül csak a középső volt feleség, de ő is csak rövid ideig, aztán beadta a válópert.

Viszont a válás során szinte meg akarta semmisíteni a fiam apai jogait!

De anyagilag azért visszaélt -a gyereken keresztül- a lehetőséggel, irreális követelésekkel állt elő.

Magyarán, tönkre akarta tenni a fiamat teljesen, megszerezni olyan vagyont, amihez semmi köze!

És most jön az, ami a topic témájához kapcsolódik tkp.:

A bíróságok minden szinten egyértelműen az ANYA (így, nagy betűkkel) iránt elfogultak voltak!

Az apa pedig nem győzött védekezni (ügyvédi segítséggel) hogy legalább a saját, korábbi, már a házasság előtt meglévő vagyonát menteni tudja!

Előzmény: endrebá (1440)
endrebá Creative Commons License 2021.09.18 0 0 1440

Hogyne lehetne tanítani azt, hogy miből mi következik.

Az érdeklődést fel lehet kelteni, az estimese pedig a saját xar helyzetemnek az elkerüléséről érdekesebb mint a Rémusz bácsi meséi.  (pedig az is képes lekötni a kíváncsi elmét)

Nem akarlak én meggyőzni téged hogy mi a nemfelesleges.. te a te tanítási lehetőségedet megtetted és tiéd belőle a tanulság.  Én az én részemet még csinálom.

Illetve ezt a topikot azért kértem, hogy a nőhatalom változásáról azt is megbeszélhessem hogy egyénenként mit tehet az aki tenni akar.

Szerintem a nőjükről alkotott álmaikban csalódott férfiaknak nem kell mindent a saját kárukon megtanulniuk.  Alapvetés hogy ott a Férfihangon elérhető összegyűjtött tapasztalat - itt viszont jó lehetőség van beszélgetni.

Előzmény: cyr45 (1439)
cyr45 Creative Commons License 2021.09.18 0 0 1439

Nem kell tanítani őket, ilyen szempontból nem is lehet.  És jól is van ez így!

Teljesen felesleges, és túlhaladott egy biológiai állapotot misztifikálni.

Előzmény: endrebá (1437)
endrebá Creative Commons License 2021.09.18 0 0 1438

Köszönöm a tudományos adataidat a genetika területéről.

Előzmény: Törölt nick (1435)
endrebá Creative Commons License 2021.09.18 0 0 1437

Van ilyen kultúrkör is, amilyent te mondasz.

én nem erre tanítom a.. hm.. az enyéimet.

Előzmény: cyr45 (1434)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.18 0 0 1436

Occam borotvája természetesen, csak mellé ment.

Előzmény: Törölt nick (1435)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.17 0 0 1435

Embernél ez nem így működik. Rendes kiméra nincs is, az esetek többsége mikrokiméria (vagyis csak egy kis szövet származik az anyától vagy az idősebb testvértől).  Az, hogy az előző partnertől származó gyerekének a dns-e bekerül az anyába, majd onnan vissza a magzatba, nem lehetetlen, de korántsem olyan gyakoriságú lehet, mint azt te gondolod. A modern tudományos irodalomban 100 esetet írtak le (Forrás: https://www.healthline.com/health/chimerism#facts)  Plusz mai tudásunk szerint a magzat DNS-e, nem az apáé, és ha be is jut mozaikosan, ettől még a nő és a jelenlegi férje hímivarsejtje készíti a kistesót, max. valahol a testében van egy kis idegen szövet (ha van).

De már rákerestem neked a százalékokra. A magzatból az anyákba kb. 50-75%-ban juthat a magzatból szaporodóképes sejt (amit az anya szervezete általában idegenként ismer fel és elpuszít -- szóval még a HLA-rendszerének is ugyanolyannak kell lennie a magzatnak és az anyának, ez tovább csökkenti ezt a számot). A fordított irányú mikrokimérizmus ennek a fele, tehát 25-37%. Az, hogy ebből a 25-37%-ból pont az előző magzat anyába jutott sejtjei mennek vissza, a fene tudja mennyire kicsi esélyű. De még egyszer: Ettől még a teljes gyerek az apától van, az apa génkészletét hordozza, csak esetleg van benne valahol egy kisebb szövet, ami a gyereke testvérének a sejteiből van...

Mert ez mozaikos dolog, nem kizárólagos. Nincs olyan, hogy egy meg nem fogant petesejtet megtermékenyít egy korábbról ott maradt testi sejt, vagy az ex gecijének a szelleme, a hímivarsejtek haploidok kell legyenek (ha nem azok és valami géngebasz van, akkor általában nem lesz életképes a magzat), tehát fele génkészlet van bennük, és meghatározott körümények között zajlik a megtermékenyítés az anyai testben, aminek a során nem mehet át bele idegen dns, csak az apa és csak az anya fél génkészlete van jelen. A zigóta két hétig vándorol az anya szervezetében, míg eljut a méhbe és beágyazódik, ez alatt magában szaporodik, idegen sejt nem kerül még bele, mert teljesen független az anyai szervezt vérkeringésétől. A hatodik héttől a 12. hétig a magzat a szikhólyagból táplálkozik, a méhlepény csak eztán veszi át a magzat táplálásának szerepét. Innentől a magzat és az anya szervezete között csak a méhlepény a gát, amin átjuthatnak a sejtek. Ekkor a baba már 3 hónapos: megvan mindene. Ha belekerül is bármi, az az alapvető lényeget nem érinti.

De az apasági teszt bármikor rendelkezésedre áll, objektív vizsgálat... Ha a nejed exére hasonlít a gyerek, az csak azért lesz, mert vagy te is hasonlítasz az exére, azért választott, mert mindketten az esete vagytok. Vagy Oxfam borotvája: azért mert félrekúrt vele. Más opció nincs, zebracsíkos lovak meg csak a mesében. ;) Még a Wikipédia se említi az érintett szócikkben a lovakat: https://en.wikipedia.org/wiki/Chimera_(genetics) Bizonyára a nőhatalom szerkeszti az oldalt!4!

Sajnálom kitörölni, pedig azt kéne, mert úgyse fog átmenni. Mindenesetre vigyázzatok, a csontvelőtranszplantáció és a vérátömlesztés még belőletek is mikrokimérát csinálhat!! Az olyan csajokat, akinek szükségük volt ilyesmire, kerüljétek, mint a tüzet, mert lehet, hogy egy idegen nő vagy férfi dns-e lappang benne. Bele se merek gondolni, mi mindent szabadít ránk a modern orvostudomány!!4! :)

Remélem, nővéretek nincs, elképesztően kellemetlen lenne, ha a fiatok tiszta nagynénje lenne, mert here helyett véletlen petefészketek nőtt!!!4! ;P

Ja! Legfontosabb!!!!4! Ne, ismétlem NE dugjatok eztán, csak szűzlányokkal és csak ha beleegyeznek! :) Ki tudja, hogy nem váltok-e idegen férfiakká a nőitek exének szellemspermájától? ¯\_(ツ)_/¯

Egészségetekre! :)

Előzmény: endrebá (1430)
cyr45 Creative Commons License 2021.09.17 0 0 1434

A szüzesség, ma?   És az "értéke"?

Akinek véletlenül még megvan bizonyos kor után, az inkább szégyelli.

Legalábbis, a fejlett társadalmakban, és a középosztálytól felfelé...

Előzmény: endrebá (1433)
endrebá Creative Commons License 2021.09.17 0 0 1433

Hm.. 

Na mindegy, csak a szűzesség értékét mutatta egy nem szokványos szempont alapján.

Előzmény: cyr45 (1432)
cyr45 Creative Commons License 2021.09.17 0 0 1432

Hatalomnak hatalom, de nem nő!  Nem a témához, hanem a jelenséghez kapcsolódóan írtam.

Nem vitatom, hogy lehetett ilyen cikk, amire hivatkoztál. 

Aztán rájött valaki, hogy marhaságot írt. Vagy valaki más szólt neki...

Aztán -korrekció helyett, mert az kényelmetlen-  törölte, mielőtt még jobban elterjedt volna!:-)

Ez szokásos eljárás manapság, leginkább a hatalom részéről, a hatalom médiáiban.

De -ha épp nem ott van, és igaz is-  akkor is jó eséllyel kikényszeríthető, vannak erre módszereik!

Jelen esetben viszont minden valószínűség szerint önként, és saját jól felfogott érdekében törölt valaki.

Előzmény: endrebá (1431)
endrebá Creative Commons License 2021.09.17 0 0 1431

Úgy gondolod hogy a nőhatalom is tudja radíroztatni a számára kényelmetlen cikkeket ?

Előzmény: cyr45 (1428)
endrebá Creative Commons License 2021.09.17 0 0 1430

Ahhoz eleget tudok a bioszról, hogy még lovak terén sem helyettesíthető a zebra a szamárral.

De az alaptörténet még életképes zebroid utódok esetén is jól magyarázza azt a családi helyzetet amikor az apa nem tudja kitalálni hogy kire ütött ez a gyerek.

Csak az amúgy valóban hűséges anyja mosolyog néha magában, mert ő tudja.

Előzmény: Törölt nick (1425)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.17 0 0 1429

Ez nagyon jó, nem ismertem. :D

Előzmény: cyr45 (1428)
cyr45 Creative Commons License 2021.09.17 0 0 1428

Én most találkoztam először azzal a jelenséggel hogy egy cikk nyom nélkül eltűnik.

Csak most?...  Pedig ez nagyon gyakori mostanában!  És nem csak cikkek esetében...

Pl. van egy karikaturista, aki mindig aktuális, és igen találó, jó rajzokat szokott csinálni.

Jellemzően a napi "történések" alapján dolgozik.

Mondhatni, azonnal képes meglátni a dolgok lényegét, és azt, hogy mi bennük a groteszk!

Róla írok:

https://papaigabor.wordpress.com/

Nos, én az ő rajzait minden nap, még frissiben meg szoktam nézni.

És az utóbbi időben előfordult, nem is egyszer, hogy hamar eltűntek, nyom nélkül!

Volt, amelyik már másnap, volt, amelyik csak néhány nap, vagy akár egy hét után...

Előzmény: endrebá (1423)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.17 0 0 1427

Ja, ezt nem ide akartam. :)

Előzmény: Törölt nick (1426)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.17 0 0 1426

Máskülönben jó reggeltet! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!