Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Amennyiben az 1954 a születésed éve, én egy pár évvel öregebb vagyok nálad. Annak idején még játszottam az Előre szerelvénnyel. Minden takarékbélyegben gyűjtött pénzemet ebbe fektettem be és a végén már két mozdonyom és nyolc kocsim volt. A trafóm még 110 V- os volt, ezért később egy külön 220V/110V- os trafó kellett a működtetéséhez. Sajnos ez már a múlt és most próbálok egy újabb állományt összeszedni, ha B. Ervin és J. Miki el nem licitálja az orrom elől a Vaterán, mint a múltkor a mechanikus váltót. No nem siránkozok, mert Ilyen az élet és ők fiatalabbak és örülök, hogy nagy gyűjtők
A lényeg, annak idején a mechanikus váltókat tekercsekkel átalakítottam elektromosra és készítettem egy egyenirányítós vezérlőpultot is. A mozdonyokba beépítettem egy szelénekből készólt Grätz egyenirányító hidat és így a vezérlőpulton keresztül tudtam irányt váltani. Ezt már a most meglévő két mozdonyomnál is megtettem és a világításnál is beépítettem egy - egy diódát, így mindig csak a menetiránynak megfelelő lámpák világítanak. Az akkori Ezermester 57- 58- 59 évi példányaiban foglalkoztak a pénzverdei vonatok összeszerelésével, mert a Kálvin téri áruházban alkatrészenként kapható volt. A drótposta címem: gyzpatay@freemail.hu , ha bejelentkezel rá küldök a meglévő példányokból az ide vonatkozó szkennelt változatot, valamint a mozdony átalakított kapcsolási rajzát Sajnos nem teljes, de ez is nyújthat egy kis segítséget. Természetesen ajánlatom mindenkire vonatkozik, még a két fent említ "renitensekre " is.
Szia! köszi a biztatást rengeteg és nagyon időigényes munka.A napi teendők mellett lassan halad. pl egy váltó elkészítése is sok- sok óra pláne úgy ,hogy használható irodalmat nem lehet fellelni és kézzel fogható minta sincs.
Szia! Felújítani, megmenteni régi tárgyakat nagyon jó dolog. Akár restaurálásról, akár megújításról van szó. Úgyhogy sok kitartást kívánok a munkához, és érdeklődéssel várjuk a fejleményeket, akár képekkel illusztrálva. Szeretem a képeket :)
A kis gyüjteményem nem tiszta PV ből áll van egy 1938 as merklin BR 24 gőzös 1db BR 80 RIVAROSSI gőzös ezek már jók .'db pulman PV 6 valami látszik a romokból de fel kell újítani 2 db ETS személy vagon eredeti 2db PV postakocsi 2 db teher nyitott, a többi PV 2 személy kocsi amből 1 eredeti a többi felujitást kiván főleg festést mert " hála" az előző gazdának csupa rozsda minden. Rengeteg munka vár először a pályát gondoltam megcsinálni
Szia Jenő! Üdv a PV tulajdonosok mérsékelten népes táborában! Engem az érdekelne, pusztán kíváncsiságból, hogy a 12 vagon milyen fajta? Posta-, személy-, teherkocsik? Van köztük esetleg rakoncás, vagy tartálykocsi?
Nagyon szép a képen látható vitrin, úgy tűnik minden ami benne van eredeti, ami hatalmas érték. Gratulálok . Azzal maximálisan egyetértek hogy nem olcsó dolog 0-ás dolgokat gyűjteni, mert egyre kevesebb jót lehet találni.
Ma már nagyon sajnálom, hogy anno eladtam amim volt (helyhiány miatt). Több 100 sín (komplett faládányi)! 3 mozdony, 12 kocsi, utcai lámpák, szemafor, a "gyárihoz" képest 3x akkora trafó, stb. (Nem, ez itt nem a felvágás helye, hiszen mondom... Már nincs is mire. :-( Anno sem az én érdemem volt, hogy volt, hanem néhai Nagymamám a TRIÁL egyik fő embere volt a 60 -as évek végén, 70 -es évek elején... Így könnyebben tudott "fű alatt" szerezni ilyesmiket. :-) ) De részemről ma sem múlt el a szerelem ezek iránt a csodás "játékok" iránt!
Nem tul régen hozzájutottam néhány éven keresztül pincében tartott teljesen elrozsdásodott Pv 1 mozdonyhoz és 12 db kocsihoz. gyakorlatilag ujra kell épiteni mindent. a mozdony már megy ,ehez kellene pv vagy valamilyen más felhasználható áramszedő. és egynlőre úgy tünik 8 db koczikerék, pv 2 kocsira. sineket váltókat készitettem a bakelit talpfás sineket eladnám, vagy cserélném mozony alkatrészre. pv dolgok érdekelnek a szerzett tapasztalataimat megosztom érdeklődőkkel szivesen.
Vajon hogy tudom megnézni a linkhez kapcsolódó képeket? Nagyon érdekelnének (nem vásárlás céljából), de nekem nem nyitja meg, valaki tud segíteni (akár úgy, hogy elküldi nekem a képeket)? Előre is köszönöm szépen!
Sokan kérdezitek - így itt válaszolok - a Pé-vé asztal nincs elfelejtve, de a karácsonyi Bing story és az a Marklin asztal amit a Párom épít "magának", minden szabadidőmet lekötötte eddig.....
( nem írom, hogy sajnos :-D )
( meg a helyből is vett el az utóbbi, így újra kell gondolnom a szoba beosztását )
Üdvözletem.Csak szólni szeretnék,hogy a hirdető úriembernek fogalma sincs mit árul,mivel hagyatékból van.Még van neki kb 5 szerelvénye.Lehet mielőtt kibeszéltek valakit érdemes lenne tájékozódni,vagy figyelmeztetni.
Egyet értek...ettől függetlenül szerintem illett volna oda írnia az eladónak, hogy felújított és nem csak azt, hogy sérülésmenetes, egy kevésbé hozzá értőnek nem biztos, hogy ez egyértrelmű szerintem, bár látszik a Pannónia vagonok színén is és főleg a feliratokon. Mondjuk ehhez képest kicsit borsosnak tűnik az ár...
köszi, de nekem örökbe kéne a szerelvénybe. Megértem, ha nem eladó, az enyéim sem azok :) Az egyik narancsot már így vettem, a másikat egy szétmállott példányból festettem át.
Köszönöm, nekem a hangulata tetszett. A piros előre szerintem eredeti. Ebben néhány PV-gyűjtő is megerősített. Van az oldalán MÁV felirat, de már csak nagyon halványan látszik, a fényképen nem igazán kivehető. A Buco eglsz jó tipp volt, igazából ez agy Resal szerelvény, szintén svájci, 1950 körüli. A tömzsi személykocsik elég jellegzetesek.
Szép kép! Bárcsak én is összeállíthatnám, amim van! Elöl az a PV-piros eredeti-e? Nekem is van egy kasztnim de abban szerintem van felírat. Vagy 10 éve nem láttam. A háttérben az Buco vagy JEP? A Märklin kiegészítők szépek! Üdv: M. Tibor
Szerintem Hunczug nem akart bántani, csak megtévesztőnek találta a képeket. Mint azt korábban is írtam véleményem szerint is az a kérdés mi volt a szándék. Egy régi játék szép felújítása vagy mások becsapása. Ezt persze nem tudjuk és ezért konkrét véleményt nem is mondanék. Mindkettőtöknek igaza van, mert szépen is van felújítva készlet és valóban alkalmas megtévesztésre is. Ez egy észrevétel volt és véletlenül sem gondolnám, hogy Hunczug kritikája téged illetett volna.
Én eddig mindig úgy éreztem, hogy szándékosan nem bántja itt senki a másikat. Az meg, hogy esetleg szándékán kívül valaki a "másik tyúkszemére lép" azt gondolom "bocsánatos bűn". :)