A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Nézz meg nekem valamit majd rajta (ha valaki tudja a választ, akkor mondhatja).
A telefonkönyvben hogyan lehet nevet keresni?
Azt remélem, hogy úgy, ahogy az okostelefonokban, vagyis ha keresem mondjuk "Kiss Pista" számát, akkor nem muszáj a Kiss-t tudnom, beírom, hogy "Pista", és kiad minden Pista keresztnevű találatot, vagy olyan nevet, ahol a Pista szerepel (ad abszurdum, ha lenne, akkor a "Pistakovics" nevet is...), és ebből tudom kiválasztani a konkrét személyt.
Most a Columbus csak akkor adja ki a Kiss Pista számát, ha konkrétan beírom a keresőbe, hogy Kiss, majd kikeresem a Pistát.
Ez azért gond, mert hosszú ideig tart így keresni, különösen, ha pl. nálam a SOF (Skoda Orrmotor Fanklub) tagok SOF előjellel vannak eltárolva, így az 50-60 SOF találatból kell válogatnom.
Más:
OFF Ford C-Max 2008-as autóban gyári Blaupunkt FX SD-kártyás navi van, a legfrissebb térképpel. A készülék jól mutatja a térképen az autó helyzetetét, de ha célpontot adunk be, akkor "berepüli" az útvonalat, de nem veszi figyelembe, hogy a kocsi mit csinál, áll-halad-letért...
Beállítások között nincs DEMO mód, kezelési szintén nincs, az autó holland importból van.
A POHU azt sem tudja kihajtani, hogy a VAG csoport navijaiban működjön a hazai TMC. Persze lehet, hogy nem tartják elfogadhatónak a hazai szolgáltató árait (és szolgáltatási minőségét?).
Érdekes kérdés, van olyan autótípus, ahol a gyári navi TMC működik?
Az MMI 3G rendszer magyarországi forgalmazása az Audi következő gépkocsi modelljeibe:
Q5
Q7 2009-es modellévtől kezdődően
A8 (szintén S8) 2009-es modellévtől kezdődően
A6 (szintén S6 és RS6) 2009-es modellévtől kezdődően
A5 (S5 szintén) 2009-es modellévtől kezdődően
A4 (S4 szintén) 2009-es modellévtől kezdődően
A navigáció hangja angol nyelvű marad. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én az első kérdésemmel csak arra lettem volna kíváncsi,vagy arra kerestem választ, hogy a GYÁRI NAVI A KOCSIKBAN, nem utólag buherált, GYÁRI ! miért nem magyarul ugat.
Csak ennyi lett volna. Nem érdekel a PDA, sem a mobillal navigálás sem.
"de a navi hangja akkor is angol marad. Szerintem,így semmit sem ér a gyári navi benne.
...... nincs értelme,hogy benne legyen"
Ezt most komolyan mondod?
Ha már itt tartunk, vannak olyan infók, hogy az új skodás műszefali kijelző gyári frissítéssel meg fog tanulni magyarul, tényleg gáz, hogy vagy 20 nyelvbő lehet választani, magyar nincs. Kérdés, hogy a navit ez érinti-e?
Egyetértek! Soha egyetlen navigáción sem hagyom, hogy dumáljanak. Egyrészt fölösleges, másrészt idegesítene is miközben szól mondjuk a rádió...
A "ha magyarul nem megy, nem is kell" kijelentést egy kicsit túlzónak tartom... Azt az öt kifejezést, amit használ a navi, bármilyen nyelven meg lehet tanulni.
Amikor 2008-ban megérkezett az RNS-510, az első nap kikapcsolt funkció rögtön "Moha néni" volt a navigációnál, mert semmi szükségét nem éreztem. Kb. 2004 óta használok navigációkat (még PDA-n AeroMap, majd iGO-k, Nokia Maps), azokon használtam a hangokat.
Autóban azonban sokkal hasznosabb lett a műszerfalon levő kijelzés, ami informatívabb nekem, mint a gépnéni...
Olyan kérdésem lenne, hogy egy gyári navis autót ha veszek( speciel egy Audi A4 2009 ),abban a navigáció hangja angol? Tehát engem angolul fog navigálni? Mert magyarosítani szoktak horribilis pénzekért autókezelő felületet,eddig ok. ,de a navi hangja akkor is angol marad.
Szerintem,így semmit sem ér a gyári navi benne.
Aki tud infót hogyan működnek a beépített gyári navik, akár skoda,audi,bmw-nél írja már meg legyen szíves,mert akkor nincs értelme,hogy benne legyen . 2009-es évjárattól-.
Most vettem egy gyári Skoda DX navigációs rádiót cd tárral erősítővel. Valaki tudna segiteni esetleg h mit hogy kellene kötni illetve hogy lehet rajta szoftvertfrissiteni meg ilyenek? Köszönöm előre is