Na már vártam megjött a volt légiós:-) Mostantól érdekes lesz a reggel. Mert bocsi, de ez az én is sokat dolgoztam rajtam se segített senki duma annyira gyenge volt, hogy nem érdemelt választ. De jön itt a halálkufár a Rolls Royce-szal ez legalább stilusos, mint ahogy az afrikai éhezők számának csökkentése a légiós faluirtásokkal.
Szerintem azoknak, akik óvodáját, iskoláját, egyetemét a magyar állam biztosította kutya kötelessége támogatni a hazát külföldről is. És az, hogy hazamész és két hétig játszod a Janit az nem az...
Aki meg annyira ért a sieléshez, hogy DG-t és Prada-t emleget ne menjen sipályára, bár a boxkesztyűben legalább jól fázik majd a kezed.
ja hogy a baguette meg a boulangère és annak angolnyelv tudása :-D
hááát, ha nem tud angolul vagy egyéb idegen nyelven... az az ő dolga, otthon van. és ha meg már ő van otthon, akkor használja csak a saját anyanyelvét. de mosolyogjon nekem és gyorsan adja azt a baguette-t, ha éhes vagyok ;-) és ha meg pláne én gyötröm magam, a nyelvemet majd kitöröm, amikor próbálom megértetni magam, hehe.
jól sejtem, hogy ezek szerint te tudsz síelni? és hogy az említett helyeket még ismered is? netán azt is tudod, hogy azon a vidéken hol lehet kapni a legistenibb baguette-t és melyik boulangère mosolya a legbarátságosabb? vigyázz, ezt megjegyzem magamnak! ;-) és talán egyszer majd, galád módon élek e megszerzett információval...
köszi a tanácsot, szívesen fogadom, ha szelíden, baráti és segítő szándékkal érkezik. na jó, amikor nyűgös vagyok utálom és kioktatásnak veszem :-DDD
és hálás köszönet a diszkrécióért.
egyébként mi'zujs "nyugaton"? esik már a hó? :-) ... nem könnyű itt beszélgetni, mert hát ... lásd lentebbi bejegyzés vagy inkább megjegyzés... jut eszembe, azt hiszem túl régi és divatja múlt a síruhám... azt hiszem a tél közeledtével vennem kell egyett :-D talán szétnézek majd vmi igazán neves és drága szalonban, pl. DG vagy érjem be egy szimpla Prada-val :-DDD azt hiszem hófehéret szeretnék, aminek színe felülmúlja a hó szikrázását... hm, hm ... de ha fehér, jobb lenne rögtön 2, hisz ez olyan kényes szín :-))) és ha már így belelendültem a "vásárlásba"... azt hiszem unom a síbakancsom, a sílécem meg pláne. és akkor a kiegészítőkről még nem is álmodoztam...
megváltoztattam a döntésem: síbakancsban alszom :-D
de lehet, hogy azért nem teszem le a boxkesztyűt sem, és remélem eztán csak síkesztyűként kell használnom.
engedelmeddel, nem értek egyet a felvetéssel! nem, nem és nem!!!
tudom, hogy most sokaknak nem leszek szimpatikus, de oldja meg mindenki a saját maga életét! nekem nem segített soha senki, engem nem támogatott soha senki, soha senki nem spórolt helyettem vagy nekem, soha egy fillért nem kaptam ingyen senkitől, se magánembertől, se az államtól!!!
... amikor pl. Magyarországon dolgoztam, minden hónapban súlyos ezreket fizettem az államnak, ki tudja pontosan milyen adó gyanánt, ők úgy hívták: szakképzési hozzájárulás. aztán amikor szintén az állam arra kötelezett, hogy végezzek el bizonyos iskolát, mert szerintük, ennek hiányában nem végezhetem a munkám, nem vagyok alkalmas vezető beosztásra, én csacska azt gondoltam, jó, persze, én szívesen tanulok, úgy is fizettem ezt a fent említett "izét", akkor most biztos nem kell zsebből fizetnem a teljes tanfolyam díját. de nem így volt. rosszul gondoltam, én naív. bizony az utolsó fillérig ezt is én fizettem, saját magamnak! (persze most mondhatják sokan, mit sír a szám, ha volt miből, de ha nem lett volna...???) amikor pedig megkérdeztem, akkor én miért fizetek minden hónapban komoly összeget ezen címen, mindenki (hivatalban ülők és egyéb illetékes személyek) csak megrántotta a vállát.
és akkor azt már csak fél mondatban említem meg, hogy az iskolában Kádár korabeli könyveket kaptünk, taglalva a KGST piac minden gyönyörűségét... mindezt a 21. században, a kapitalizmus és a piacgazdaság közepén!!! de a tanárok előtt le a kalappal és hálás köszönet, ők tényleg szenzációsak voltak. írom ezt komoly tapasztalattal, mert sok iskolát és tanfolyamot elvégeztem, így sok tanárt "elfogyasztottam".
másik, szintén magyarországi munkahelyemen, közel 40.000,- Forintot (jól látod, nem ütöttem véletlenül se több nullát) fizettem minden hónapban, "know-how" használat címen. legalább is a bérpapíromon ez szerepelt, mint egyik adónem. fizettem, mert én balga, anno megtanultam valamit, amit aztán a munkám során napi rendszerességgel alkalmaztam, mert kellett. mert a szabály az szabály, a munkában meg pláne. persze a használat célja nem a saját meggazdagodásom volt,...
éveken kereresztül 14 napból 13-at dolgoztam, mert kellet és mert volt rá lehetőségem (persze, hogy a munktörványkönyv szerint ez sok és megengedhetetlen... hm, arra midenki nagyívből...), és ezzel persze esélyem arra, hogy akkor egyről a kettőre jussak. se hétvége, se szabad este, se nyaralás vagy síelés... semmi, csak a munka.
soroljam még? nem teszem, pedig tudnám. tudnék írni ennél durvább hangvételű véleményt, sorolva emberek millióinak felelőtlenségét, meggondolatlan vagy kellő képpen át nem gondolt tetteit, azoknak következményeit és "gyümölcseit"... aztán folytathatnám, a semmi sem büdös csak a munka fejezettel...
persze akinek nem inge, az ne vegye magára!
és ha bárki(k) sértőnek érzi(k) véleményemet, attól, azoktól előre is elnézést kérek.
de gyomorforgatóan felháborít, amikor mások akarják megmondani, hogy az általam megkeresett pénzzel, amiért ÉN dolgoztam meg, amiért ÉN keltem fel minden reggel vagy ÉN feküdtem le hajnalban... mit tegyek, mire költsem, kinek adjam.
Arra figyeljetek meg hogy amikor reggel kiviszitek a parotokat a repterre akkor ne vigy magaval a ti lakaskulcsotokat is. Mert a bocsi holnap elkuldom valakivel, csak a telefonban megnyugtato, de az ajtot nem nyitja
Végre valaki, aki nem azt kérdi a fórumon, hogy mibe kerül egy baguette, mert a boulangère nem beszél angolul ! :-))
A síelésre Isola 2000-t ajánlom, vagy Auron-t. Kitűnő mindkettő ! Hozzád viszont az olasz Limonetto, vagy Limone sokkal közelebb van.
Ami a franciádat illeti, sokan örülnének, ha már így tudnának franciául írni.
Egy kis tanács, ha megengednéd :) Írd így inkább: "...s"il te plaît, ne dis à personne mon adresse..." Hozzátenném, " Ne crains rien, je n'avais pas l'intention ! " ;D
Én Ausztriában vagyok, de egy kérdésem, kérésem lenne hozzátok. Olvastuk, hogy kötelező Franciaországban alkohortesztert tartani az autóban.
Na erről a szabályról tudnátok egy hivatalos linket, forrást adni? Nem baj, ha franciául van, csak hivatalos legyen. Van egy vitánk az ismerősökkel, ezt szeretném tisztázni. :)
földrajzilag majdnem minden stimmel, de hogy villa lenne, meg hogy az enyém... ez túlzás. de megtiszteltetésnek veszem a feltételezést ;-)
azért írom, hogy majdnem, mert jelenleg Carnoles-ben lakom, de a hónap közepén valóban Cap Martin-ba költözöm. de lenne egy kérésem, még mielőtt teljes pontosággal kibarkóbáznád a lakcímem: NE írd be ide, nem szeretném, hogy mindenki számára publikus legyen :-) köszi
komolyan az őszt meg a telet várod? :-O itt a francia riviérán? :-D bár igaz, ami... az elmúlt napokban szokatlanul fullasztó hőség volt. dögnehéz, párás levegővel spékelve.
most mintha viselhetőbb lenne, észak felől sötét felhők próbálnak átbukfencezni a hegyeken, és kellemes szél kavarja a levegőt.
egyébként rám is néznek itt sokan, mint egy bolondra, amikor arról csevegünk, hogy nyár, meleg, napsütés, tenger, strandolás stb. mert hogy engem a strandolás nem hoz komolyabban lázba, egyéb programmal könyebben elcsábítható vagyok. de ha már az előbb felsoroltak, akkor inkább szívesebben kipróbálnék vmi vizisportot.
de az én nagy szerelmeim a hegyek, a havazás, a síelés... (eme szerelmem mértékét nem ecsetelem, mert regénybe illő, és nem szeretnék sokakat untatni romantikusan szerelmes szavaimmal :-DDD ) talán azért, mert soha nem jut belőle annyi, hogy megunjam :-) de ennek a vidéknek megvan az az előnye, hogy kb. 1 órányi autózás és... síelési lehetőség. na persze télen.
rohanás: köszönöm a baráti óva intést, de ne aggódj, ez csak amolyan csajos, " jaj, hány óra van?, elkések, a fenébe, hol a nacim, amit fel akartam venni, egyszer az életben előre tudom, hogy melyik ruhát akarom, erre tessék, nem találom :-D " szóval senki nem látta.
viszont most már sokan tudják :-)))
és hogy itt senki nem rohan, hát... max. a motorosok, meg én. ezt nem is könnyű megszoknom, bár biztosan egészségesebb, mint a rohanós, idegeskedős létforma. pl. a szupermarketben a kasszánál még ma is sokszor "felmegy bennem a pumpa", ezt a mértékű lassúságot, szerintem tanítják. de ahogy elnézem a várakozó többieket, én vagyok az egyetlen, akit ez bosszant.
nagyon szeretnék franciául írni, csevegni, talán azt azért elmondhatom, hogy alapszinten kicsikarok magamból ezt azt... de sajnos ezzel még hadilábon állok, de!!! tegnap este elkezdődőtt a várva várt nyári kurzus:-)
és hogy mindazt, amit most itt leírtam, leírjam franciául is... hááát. az nem holnap lesz és nem is jövőre.
de azért ilyenek már mennek, hogy:
maintenant, j'habite á carnoles, mais je vais déménager en juillet. s'il tu plait, tu ne dis pas mon adresse d'autres personnes. merci
la semaine derniere, il a fait très chaud, aujourd'hui il fait beau, pas très chaud.
J'aime l'été, mais je n'aime pas la plage, mais je voudrais essayer quelqu'un des sports nautiques. je préfère l'hiver, les montagnes. J'adore faire du ski. j'ai fait de la danse irlandaise et un peu américaine, mais ici, je ne trouve pas d'école de claquettes...
szóval ilyesmik, amik mennek már nekem így vagy úgy, de nem ér kinevetni :-P az van, hogy egyre több mindent megértek, sokszor magamon is meglepődök, hogy mi mindent, de megszerkeszteni egy mondatot, többé kevésbé helyesen, meg aztán el is mondani... de nem adom fel!!! na jó, nem vagyok egy hős típus, néha azért szeretném.
Talán már hallottatok Varga Normanról, arról a magyar fiúról, aki 50 nap alatt 50 maratoni távot teljesítve kíván eljutni Budapesttől a londoni Olimpia kezdőünnepségére. Ő épp Németországban fut, de hamarosan Franciaországba érkezik. Tervei szerint július 4-én szerdán fog Strasbourgba érkezni, aztán egy-egy napot fut Saverne és Sarralbe közelében. Ha esetleg valakinek kedve lenni csatlakozni a futásához vagy bármilyen módon tudna segíteni neki a helyi boldogulásban, kérem keresse a stábot a facebookon (www.facebook.com/VargaNorman) vagy engem az elérhetőségeimen: mate.koczka@gmail.com és 0036203110122. Előre is nagyon köszönjük! :)
Én most indítok egy vállalkozást a francia riviérán.Olyan munkatársakat keresek.akik tudnak magyarul és franciául.Magyar terméket szeretnénk bevezetni.
Bakancsos Edinának hívnak. A forumon talaltam rad. 2011 októbere óta élek Franciaországban. Lyon mellett Annonayban dolgozom önkéntesként. Június végén lejár a szerződésem. Eldöntöttem,h.szeretnék maradni és tovább fejleszteni eddig megszerzett francia tudásomat. Montpellier és környékében gondolkodom ( vagy Avignon, Marseille a lanyeg,h.delen legyen) viszont, nem ismerek senkit délen. Segítségedet szeretném kérni ezzel kapcsolatban. Már legalább 100 helyre elküldtem az önéletrajzomat, de válasz eddig sajnos nem jött és az idő már nagyon szorít. Ennek ellenére még is szeretnék maradni és szerencsét próbálni, viszont ahogyan azt már említettem senkit sem ismerek, így az a baj,h.meg sem tudom húzni magam sehol sem. Nem tudnál esetleg segíteni azzal kapcsolatban.h.hol tudnék egy viszonylag olcsó szállást találni? Koli, vagy lakás, ahol esetleg többen (de nem sokan) laknak? Bármilyen tanácsot, segítséget szívesen fogadok! Kérlek, ne haragudj, ha zavartalak, de már nagyon kétségbe vagyok esve nyakamon a júni vége
Ha a legközelebbi tábla Menton-t jelzi, akkor a Cap Martin-en van a villátok, Roquebrune-ben.
Jelenleg Monaco-tól nyugatra vagyok, egy-néhány km-re, ahol a helyzet változatlan. :-) Monaco-ban jó volt élni, "mais c'était avant", comme dirait Alain Delon.
Nálatok is olyan meleg van mint nálunk ?:DD Mindég ez a buta napsütés !! Várom az őszt meg a telet ! Ne rohanj sokat, mert itt ezen a vidéken az feltűnő ! :-)) Viszont írhatsz franciául is, ha úgy tetszik. Ezen a fórumon mindenkinek nagyon megy ez a nyelv ! LOL
Szia Robbolito, és tulipános jó reggelt mindenkinek :-)
no szóval... ha a városjelző táblákat vesszük alapul, akkor a legközelebb Menton van, aztán Monaco, Nice a legtávolabb. ja, és nem vagyok annyira szerencsés vagy szerencsétlen - nézőpont kérdése a dolog-, hogy MOnacoban éljek ;-) de járok, pontosabban a nyáriszünet beköszönte miatt, ez csak múltidő, szóval jártam MOnacóba hetente 3x :-) ott tanultam. és a "mit tanultál?" kérdésre a válaszom: hát ezt a csodálatos de sokszor őrületbe kergetően nehéz francia nyelvet. de szeretem :-) és mivel úgy érzem közel sem vagyok a megfelelő szinten, így folytatom a nyáron egy intenzívvel Beausoleil-ben.
mit is kérdeztél még? bocsi, keveset aludtam és jelenleg időm sincs, rohanok, csak szerettem volna tudni, írt e nekem vki. :-D
egyébként te? te merre felé laksz? és mi jót vagy rosszat csinálsz arra vagy erre felé?