Megvan az első TE14-es tornagyőzelmem. Mindig az első a legkedvesebb. Akkora a kupa mint a ház, majd rakok fel róla képet. Ekkorát még soha nem kaptam. A meccsről: nagyon akartam a győzelmet, maximálisan figyeltem, meg is lett az eredménye,
ehhez csak annyit, hogy a párosnál nagyon fontos, hogy a társunk tudja, hogy milyen szerva következik, illetve tudnia kell mindkét játékosnak, hogy a következő pontnál mi várható.
Ha összeszokott párosról van szó, általában egy-egy szó a meccs nagyrészén elég, de a fontos helyzetekben több hangzik el, míg kevésbbé összeszokott párosnál általában több a "tanácskozás". Nyilván nem annyira "nézőbarát" dolog, de a párost is pontra játszák, ha pedig ez kellett ahhoz, hogy belejöjjenek, hát örüljünk neki! :) Végül is bejött!!!
Láttam, láttunk elég sokat. Ott nem kompenzálta hiányosságait a pár általában hosszas "elvonulásos megbeszélésekkel"... A bulgároknak is elég volt 1-1 szó...oda vetett mondat
Nézz többet profi teniszt, majd neked is feltűnik !
A fonák is nagyon ott van Kellnernek, azért azt se hagyd ki:) a szervafogadás tényleg nem valami tökéletes, a lábmunkával pedig pénteken nem volt semmi baj, olyan labdákat kapart vissza (és még hogy) Dimitrov ellen hogy csak lestem... de lehet hogy akkor csak a szíve hajtotta:)
Én is kint voltam, igaz csak szombaton. Szép lett a vége, de azt kell mondjam, hogy igen gyenge volt a 2 magyar srác... Az meg halálra idegesített minden körülöttem ülőt, hogy minden szerva előtt elvonultak kis belső titkos megbeszélésre...majd persze lett, ami lett.... Ez előbb nevetséges, majd később idegesítő volt. (Ha a bolgárok bosszantása volt a cél, akkor biztos jó taktika volt) De ezen (a mutatott) szinten inkább nagyképű volt. Messze még a főtábla....
Nos akkor a tegnapi napról is egy rövid beszámoló: /sajnos képek nélkül, mivel ugye teljesen lemerült fényképezővel kell menni hát persze.../
Elsősorban gratula Balázs Attilának, mivel szívét-lelkét kitette a pályára. Egy temperamentumos nagyon nagy küzdőt ismerhettem meg benne, aki az 5. szettig nagyon jól tartotta magát. Persze ehhez kellett néha Dimitrov is, de látszott a magyar fiún hogy nagyon-nagyon akart, és ezt a közönség is honorálta, bár "akkora" hangulat talán nem volt mint szombaton, de így sem valltottunk szégyent ezügyben... Ha egyenletesen tudná hozni azt a szintet, amit az 1. szettben a TB-ig, illetve a 2. és 4. szettben nyújtott, akkor a top 150, sőt akár még több is simán benne van a srácban, bár hozzáteszem hogy az látszott, hogy a salak jobban feküdne a játékának... A végén már nagyon látszott rajta az elkeseredettség, úgyhogy a DSZ 6-0 nem a realitást tükrözte, már csak a lábgörcsölés miatt sem.
Másodorban Kellnernek is gratula, bár őszintén bevallom csak az első szettet láttam, mivel utaznom kellett vissza a koliba, szal' látatlanban nem akarok beszélni, viszont: Az első szett alapján azt kell leszűrnöm, hogy ha fejlődni akar Ádám akkor bizony azzal a pocakkal valamit kezdeni kell :) A szerva és a tenyeres abszolút megvan, viszont a lábmunka és főleg az adogatásfogadás /itt értelemszerűen az első szettről beszélek, mert csak azt láttam ugye/ nem volt túlságosan az erőssége... Az viszont dicséretre méltó, hogy gyakorlatilag tét nélküli meccsen fordított, gondolom biztos nagy ovációt kaphatott az ott maradt jelenlévőktől. :)
Összevetve, szerintem kellemesen szórakozhatott az, aki kilátogatott, hiszen a meccsek szinvonala jó volt, a hangulatra se lehetett panasz, és a pályaméret kivételével a szervezés is abszolút megfelelő volt ;)
Hjajj... persze nem várhattuk el tőle a győzelmet, sőt hogy már szettet nyert az is szép de az a 60 a végén nagyon ronda. Mindegy, hajrá Ádi adj egy becsület-triciklit Enevnek!
Mivel győri illetőségű vagyok, ezért alap hogy kimentem szakdolgozat-írás ide vagy oda... És hogy őszinte legyek nagyon nem bántam meg sőt... Egy 3 órás nagyon jó hangulatú meccs volt a mai, és bár Dimotrovot ápolták rögtön talán az első térfélcserénél, mégsem azon ment el nekik a meccs, mert esetlegesen gyengébben játszottak volna, hanem hogy a veszettnek tűnő állásokból hogyan szívták fel magukat a magyar srácok...
A csarnok kb. félig volt, de úgy gondolom hogy a mai magyar viszonyok közepette "név nélküli" játékosok esetében, pláne vidéken lehetetlen feltölteni egy ilyen nem is hatalmas de mindenféleképpen elég sok férőhellyel rendelkező sportcsarnokot... Mindemellett a szurkolás rendkívűl sportszerű módon zajlott le és elég jó hangulat is kerekedett a második szettől kezdve...
Az egyetlen negatívum valóban talán a pálya mérete, de itt is kitűnt a sportszerűség a játékosok részéről, hiszen talán egy-egy darab röviden oldalra nyesett szerva mindkét oldalon és ezek is a meccs elején... magyarán szólva nem akartak kibabrálni a másikkal :)
A mai napon felbuzdulva holnap is megyek :) Pláne így hogy tétje is lesz a meccseknek, és hogy őszinte legyek Dimitrovot az eddig látott egy meccs alapján nagyobb kalibernek képzeltem :)