Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2376

Juhász Győzőnek

Ajánlom nagy figyelemmel ezt a Tóta W. bejegyzést:

http://w.blog.hu/2007/01/24/relacioanalizis

kígyószisz Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2375
Pontosan erről (is) beszéltem. Nem elég maga az egész, úgy, ahogy van, számlátlanul, stb., még trükkök is vannak.
Néhány nevet magam is észrevettem, de a cikkben foglaltakon felül még másokat is, akikre a cikk nem tér ki (talán terjedelmi okból).

A Rogán T. azt nyilatkozta valahol most, hogy 2006. óta van budapesti lakása és 2007. óta viszont már semmi, de semmi költségtérítést nem vesz fel, tehát már 2 képviselőnk is van, aki megtette ezt, érdeklődéssel várom, mások követik-e a példájukat.
Előzmény: Ró-Ka (2371)
otterlo Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2374

Persze hogy nincs benne, ha nem fizetésnek nevezik.

Ha megtehetné - törvényesen - a munkadóm, akkor valószínűleg követné a "jó példát", és én is költségtérítés címén kapnám a nettó bevételem 70-80 %-át. Persze nem teheti meg!

Előzmény: Árpi (2372)
otterlo Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2373

"... abban a tudatban voltak, hogy ez is afféle fizetés. Hogy ez együtt jár a képviselőséggel, mintha ez is tiszteletdíj volna ..."

Na ne-e-e-e! Aki ilyen ... - mondjuk inkább úgy, hogy tudatlan, - az monggyon le! De sürgősen! Nekünk tájékozott, a pénzügyekben, a jogszabályokban (is) jártas képviselőkre van szükségünk.

Előzmény: kígyószisz (2362)
Árpi Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2372
"A képviselők fizetése nincs benne az első tíz százalékban."
Ja. Bezzeg a teljesítményük!
Előzmény: mozo01 (2370)
Ró-Ka Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2371
Előzmény: mozo01 (2370)
mozo01 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2370
Kis adalék, ma azm autóban hallgattam ezt a riportot ezzel a képviselővel, vagy mivel. "Szerintem komp akart lenni, de nem komp lett." (Besnyőék után szabadon.)
Itt olvasható

Mellesleg az is érdekelne, mik azok a képviselőséggel együttjáró költségek, amikről nem tudnak számlát kérni.
Előzmény: Árpi (2369)
Árpi Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2369
Most mind-mind együtt lapítanak, mint sz*r a fűben...
Előzmény: kígyószisz (2368)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2368

Nekem sem tetszik a dolog, tudjátok jól.

A törvény '90-es, ami nem menti azokat, akik nem változtatták meg, de jó sokan benne vannak (ha összeadjuk az azóta megválasztott képviselőket), nem is tartom véletlennek, hogy az ellenzék most nem kiabál, nem emleget nemzethalált, nem hivatkozik a szegényekre, stb. Mert nem is véletlen...

Előzmény: jevelley (2367)
jevelley Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2367
Á! Ők nem kapnak papirt. A parlamentben a 3ik emeleten van a pénztáros Rózsika aki amikor megválasztották őket elkapta a folyóson és közölte vele: "Józsikám magának 450E a havija, minden 2án kell felvenni. Jó? A papirral ne törödjön a pénztár mellet van egy kuka, ott gyüjtjük"

Kigyószisz: Ne haragudj, de ezt nem tudom megérteni. Ez nem jogos jövedelem. Hazug, csaló módszerrel, hamis adatokkal szerzett közpénz, amit még törvényekkel is igazolni akarnak.

Előzmény: Árpi (2366)
Árpi Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2366
Kaptak adóigazolást? Azon nincs külön sor a jövedelemnek és a költségtérítésnek? Vagy ők adót sem fizetnek? Be sem kell vallaniuk? (Kérdezzek még? :o) )
Előzmény: kígyószisz (2365)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2365
Miért néznék utána, ha azt hiszem, hogy ennyi a fizetésem?
Előzmény: jevelley (2364)
jevelley Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2364
Ha te számládra megérkezik valamilyen összeg (ráadásul ilyen tulzott nagyságú) akkor utánna se néznél, hogy mi lehet az??? Ez nevetséges! Az összegekről nem lemondani kell hanem visszafizetni az utolsó forintig, mivel az adófizetők pénzéből van! Vagy kivetni rá ugyanazt az adót amivel minket is sanyargatnának ilyen esetben. Vérlázító adócsalás az egész, és egyszerüen SEMMILYEN MAGYARÁZAT NINCS RÁ!
Árpi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2363
Félek, nem te fogalmaztál rosszul...
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2362
Na, akkor rosszul fogalmaztam :-)
Azt tudom elhinni - ezt akartam írni -, hogy mivel külön nem is kellett kérniük és csak úgy adták (az országgyűlés hivatala automatikusan számfejtette), ezért abban a tudatban voltak, hogy ez is afféle fizetés. Hogy ez együtt jár a képviselőséggel, mintha ez is tiszteletdíj volna. Megválasztották őket, beültek és lehet, hogy valaki megkérdezte, hol is laknak (talán valami ívet ki is kellett tölteni, nem tudom), és onnantól csak úgy jött a lé. Nem is foglalkoztak vele, milyen jogcímen, csak úgy csordogált, tehát nem igazán kellett külön megigényelni.
Ez nem jelenti azt, hogy ez így jó, sőt, ez nagyon nem jó, egyenesen gáz (hogy klasszikust idézzek).
És nem jelenti azt - távolról sem -, hogy ezt abszolúte és gyökeresen nem kell megváltoztatni, naná, hogy meg kell, mert ezer ok van rá és mert elvárjuk mi, adózók.
Tehát népszavazzunk róla!
Több megoldási lehetőség is van (elszámolás tételesen, elszámolás az adójogi szabályok betartásával, indokolt és ellenőrizhető esetben akár méltányos átalány is, szintén az adójogi szabályok betartásával, természetbeni juttatás meghatározása, stb.), ahogy az valamennyi pórnépre is érvényes.
Előzmény: Árpi (2361)
Árpi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2361
"Törvény van rá"
Beszarok! És ki a jó nénikéjük hozza a törvényeket! Szegény képviselők, a végén kiderül, a törvény áldozatai! Ilyen vastag bőrből régebben páncélt készítettek, nem arcon növesztették!
Előzmény: kígyószisz (2358)
Árpi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2360
Ez a szemlélet viszont, hogy ők ülnek a kasszánál, ezért nekik joguk van az igényeiknek, és nem a lehetőségeiknek (azaz az ország lehetőségeink) megfelelően meghatározni a saját fizetésüket, igencsak feudális csökevény. Ilyet csak az isteni vérvonalból származó szent királyok tehettek meg a saját erkölcsi rendszerük felrúgása nélkül.
Előzmény: otterlo (2355)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2359
Más az, ha meg kell szavaztatni és más az, ha van egy nem igazán elegáns törvényi rendelkezés, amely a mai körülmények között disszonánsnak tűnik (és ezért meg kell változtatni), a tekintetben, hogy mi "jár".
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2358
Kapolyi László ma nyilatkozott és elhiszem neki, amit mond: automatikusan adják ezt, mivel törvény van rá, s a lakóhely (listás képviselőnél) vagy a választókerület (egyéni képviselőnél) távolsága számít, kérni se kell, jön. Ezt nem ő nyilatkozta, azt azonban igen, hogy eddig nem figyelt oda rá, mi is ez a pénz, együtt jött a tiszteletdíjjal (na, ezt hiszem el, hogy így van, számfejtik és kész), de a mai nappal írásban lemondott erről a költségtérítésről.
Hátha mások is követik a példáját. Pl. olyanok, akik a városhatártól alig 10-20 km-re laknak, ugyan már, mondanának le a szállásdíjról (máskülönben azt hinném, mind alkoholista, aki az ülés után nem mer autóba ülni :DDD), némelyek a valóságnak híven jelölnék meg a lakóhelyüket, sőt, egyes budapesti képviselők,akik köztudottan közel laknak a parlamenthez, esetleg lemondhatnának a havi mintegy 150 ezer Ft-os költségtérítés egy részéről, azzal, hogy nem használnak ennyit. Gondolom, ruhát vesznek, esznek is és autóznak is ide-oda, de azért talán nem mindenki meríti ki a keretet. Azokra is gondolok ilyen önkorlátozásban, akik rendelkeznek budapesti lakással, mégis a vidéki lakhatás szerint - bemondásra - veszik fel a magasabb költségtérítést + a szállásdíjat.
Valamiért azt hiszik, ez a tiszteletdíj egy része, igaz, a törvény '90-es, de most fel lehetne ébredni.
És akkor még nem beszéltem azokról, akiknek szolgálati kocsi sofőrrel (és testőrrel) jár, nem igazán ízléses emellett még emelt költségtérítést és szállásdíjat is igénybe venni.
Előzmény: Törölt nick (2349)
otterlo Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2357
Van ilyen mosogatószer? De jó lenne, ha működne!
Előzmény: Ladyb (2356)
Ladyb Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2356

JAR. :) A mosogatószer. Ezzel kéne őket behabosítani és elmosogatni. :))))))))))))))

Nem hiszem, hogy tisztábbak lennének, de azért megpróbálni meg lehet. ;)

Ladybird

otterlo Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2355

Ebben azért van egy kis demagógia. :) Nyilván Te is tudod, hogy ezt meg kellett tenniük, meg kellett határozniuk. Érden is (máshol is) minden képviselő-testület alakuló ülésének ez az egyik napirendi pontja - az már külön kérdés, hogy követik-e a jó elődök példáját és a saját juttatásaikat a törvényes plafonon, vagy annak közvetlen közelében határozzák meg!

Ők is azt szokták mondani: nekik ez JÁR. A polgármesternek (egyelőre még nem a jelenlegiről van szó) a költségtérítési átalány és a jutalom JÁR. Az ogy. képviselőknek is mindaz, amin most megy a vita, az JÁR. - mondják.

Előzmény: Törölt nick (2353)
otterlo Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2354

Milyen szép is lenne!

Pl. nyilvánosságra kellene hozni azt is, hogy milyen - a képviselői munkájával kapcsolatos - útra számolt el gépkocsi költségtérítést (az internet világában ez ma már egyszerűen megoldható). Mondjuk, X Y képviselő február 17-én Mátraszentivánon volt lakossági fórumon, gépkocsija rendszáma ... Ugye elképzelhetetlen, hogy ebben az esetben nem is lett volna ott lakossági fóruma? Ugye elképzelhetetlen, hogy nem is a megadott rendszámú saját gépkocsijával, hanem mondjuk a polgármesterként ingyenesen igénybevett autóval volt ott? Kapásból kész lebukás, amit egyetlen értelmes politikus sem kockáztatna meg.

Egyszerűen csak arra kellene kényszeríteni őket (magukat), hogy számoljanak el és az kerüljön nyilvánosságra. A kettő együtt csodálatos költségmegtakarításokra vezethetne, miközben a tényleges költségeik is megtérülnének.

Előzmény: Törölt nick (2352)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2353
No de mit várunk olyanoktól, akiknek a '90-ben alakuló új rendszerváltott első parlamenti döntésük a saját fizetésük megszavazása volt.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2352

Szerintem is lehetne legálisan elszámolni mindent, de szigorúan a számviteli rendnek megfelelően. Mivel tudtommal még nem nyilvánították magukat Isteni státusu valakinek, a földi törvényeknek épp úgy meg kellene felelniük. A beírt kilométerek valós tényeken alapuljanak. A szállodaszámlák is könnyen ellenőrizhetőek. Ott csípőből divat számlát adni.

Ja és nem kopna le a smink a pofátlan bőrükről a sok körmölnivalótól,  mert úgyis titkár(nő) intézi a napi ügyes-bajos dolgaikat, meg általunk fizetett csicskások hada.

Ha én 3 szor nem adok számlát egy máminak a zsebrádió elemcseréért, bezárják a szervizemet.

(3 x 80 HUF)

otterlo Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2351
Gondolj bele, egyeseknek közülük ez havi félmillió nettót jelent (a képviselői-, bizottsági tiszteletdíjon felül), ami bruttó jövedelemre átszámítva kb. havi 1 milliós fizetésnek felel meg.
Előzmény: Törölt nick (2349)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2350
A Tóta W-nek nagyon jó a blog cikke a témáról a Zindexen.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2349

Ma úgy hallottam, kapisgálják már a fenn ülő urak, hogy nagyon gáz ez a kltsg téma, de kétlem, hogy lenne elég elszánás beadni a közösbe az aranytojást tojó tyúkot.

Bizony erről kellene a népszavazás, nem olyan badarságokról, mint amit amazok akarnak.

Előzmény: kígyószisz (2348)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.22 0 0 2348
Akkor most újra beírom - hátha most sikerül -, hogy inkább ebben a kérdésben kéne népszavazást tartani, mint az amúgy is eljótékonykodott kormánytagi fizetés miatt.
Mi a véleményetek? Nem várom ugyanis, hogy maguk a képviselők megváltoztatják a rendszert.
Előzmény: otterlo (2345)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.22 0 0 2347
Remélem, most már megjavul.
Előzmény: otterlo (2345)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!