Részben igazad van, bár van amelyik dézsában is sokáig húzza, ha elérik a felnőttkort akkor már jó esély van. Sajnos a körülmények éghajlati okok miatt sem teljesülnek, hisz a 3 hónapos tél bármely növényt legyengíthet, és a mostani csapadékos idő meg gombás fertőzések melegágya, én is küszködök vele.
Én azt mondom érdemes kipróbálnod ezt a mikorrhiza cuccot, egy próbát megér, bár azt tudni kell hogy akkor már 2 élőlény kell pátyolgatni egy dézsában, hiszen a gombára is nagyon kell vigyázni(klórmentes viz, nagyon kevés tápozás, óvatos átültetések...).
Mindenesetre sztem is inkább szabadban működik jobban a dolog, hisz a dézsát a növény eredeti gyökerei is erősen átszövik. De nem vagyok ebben szakértő lehet hogy müködik.
Keléseid? Bors és társai?
Ja virágzik a fehér zapota, porzok ahogy tudok:)))
A kinai fahéjam érdekes módon 8-10 fokon jól birja most, mig más kevésbe érzékeny növénnyel már baj van...
Én is ugy gondolom hogy ez csak a szabadban működik, dézsás körülmények között nagyon nehezen tudom elképzelni ,hogy hosszutávon működne ,pénzkidobásnak tartom . Valaki megin jó kis pénzt akar ebből.
Igen, de igazándiból nem is ez a problémám!Mert addig rendben van, h. beletesszük a gombát a talajba. Még az is lehet, h. tényleg passzol a növényhez. De hogyan tartjuk életben? Mert ezek elég kényes jószágok, csak nagyon speciális körülmények közt szaporodnak, ha valamiből több van, vagy kevesebb, vagy nincs, akkor palló. Vagy az is előfordulhat, h. paraziták lesznek, és abból a növényből vonják ki a tápanyagot, amin segíteni szerettünk volna!
Ebben a témában a felhasználáshoz sokmindent kellene tudni .
A mikorrhizza gomba szövedék ,sok gomba él gyökérkapcsolatban növnyekkel ,szinbiózisban egymással ,kölcsönös segitségére vannak egymásnak a tápanyag felvételben ,de nem mindegy milyen növény és milyen gomba,van ektomikorrhizzalis gomba ami nem hatol be a kéregsejtekbe csak körül veszi ,van endomikorrhizzális aminek hifái behatolnaka kéregsejtekbe .Azt tudni kellene melyik növényhez milyen kapcsolat az ideális.
Nálunk a Licsit ha magról vetjük 1 -2 éven belül elpusztul ,nem tudok róla hogy bárkinek megmaradt volna ,mert véleményem szerint valami talajban élő gomba kapcsolatra lene szükség ami nálunk nem létezik csak az élőhelyén.
Én még nem járnék esőtáncot.. Rengeteg mikorrhizagomba van, és általában faj-vagy nemzetségspecifikusak. Általáűban se hiszek ezekben a csodaszerekben, meg ugy vettem észre, h. ami mindenre jó, meg a maradékkal még a családi ezüstöt is ki lehet fényesiteni, az semmire se jó.
A talaj: perlites, homokos, semleges virágföld talaj, a meszet is elviseli egy határig. Nem kritikus a talaj egyébként, még akár sima virágföldben is megél, de a nagyon sok vizet nem szereti, a szárazságot viszont jól birja.
Nyáron tüzö napon a szabadban, télen világos 0-15 fok közötti hely ideális számára, közel szárazon. Gyenge fagyokat is elviseli.
A guava magokat milyen mélyre kell vetni és mennyi idő alatt szokatk csírázni?A fiatal növényeket később hogyan kell tartani nyáron és télen?Illetve milyen földet szeretnek?