Jellemző, hogy amiért eredetileg az Érdiek fóruma létrejött, és többnyire tényleg az érdi dolgokról folyt a beszélgetés, a vita, az már nincs. Szélsőjobbos elvtársak megszálltak bennünket, s sáros csizmájukkal tapossák szét az összes topikot, a hozzájuk nem tartozó személyekbe belerúgva. Mit nekik Érd!:(
A hit mindenkinek magánügye. Az, hogy valaki jár templomba, az nem tesz senkit jobb emberré. Nem úgy kell jó kereszténynek lenni, hogy minden vasárnap templomba kell menni. A kereszténységgel nem kell hivalkodni, és szégyellni sem kell azt természetesen. De senkinek nincs joga ahhoz, hogy megmondja, hogy ki kiben vagy miben higgyen.
Nincs kötelezettségvállalás. Telik rá. Dezső atya szedte össze rá a pénzt, és kérdezd meg Őry Emilt, mennyiért csinálta meg a kereszteket (szerintem nem sokért).
Tudom, az egyház meg a kereszt egy szadeszosnak vörös posztó. Szerencse, hogy nem rajtatok múlt.
Nem hiszem, hogy 5.300 ezer forint nem telik rá, akármilyen szűkös a költségvetés!
van egy olyan sanda gyanúm, hogy az elkövetkező hónapokban a "nem hiszem, hogy x forint nem telik rá, akármilyen szűkös a költségvetés" szerkezetű mondatok sokszor és sokféleképpen el fognak hangzani.
ezt már a választások előtt tudni lehetett, hogy itt kemény, sokféle érdeket sértő lépések kellenek, mert erősen megbillent a város pénzügyi egyensúlya.
ez természetesen nem kell visszatartsa azokat a politikusokat, akik ennek a helyzetnek az előidézéséért felelősek, hogy követeljék most és azonnal a toronyórát láncostól minden utcasarokra.
könnyen meglehet, hogy azért nincs megjelölve kötelezettségválallás, mert nem kerül pénzbe. Csak és kizárólag a te bosszantásodra terjesztik elő :P :P :P
nem tudom, pontosan mi van vele, nincs róla információm, de az előterjesztést átolvasva nem találtam utalást arra, hogy mi kerülne pénzbe? Egy közterületet elnevezni? Úgy tudom, hogy a kereszt maga telejes egészéből magánpénzből épült.
a kerékpárútról sem tudok többet. Javaslom, kérdezd meg Csőzik Lacit, úgy tudom, ő benne volt a kerékpáros dolgokban, talán meg tudja mondani, mikor került elfogadásra a nyomvonal, stb.
A tervezett kerékpárút Érden áthaladó nyomvonala mintegy 10.524 m. Pályázati nyertesség esetén Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. évi költségvetésében 5.300.000 Ft önerőt szükséges biztosítani. A Dél-Budakörnyéki Területfejlesztési Önkormányzati Társulás által 2004-ben készíttetett kistérségi kerékpárút-hálózat nyomvonalterve csak részben illeszkedik Érd településrendezési tervéhez.
Tudsz te vagy más erről bővebbet? Például mikor készült az érdi településrendezési terv? Ha hamarabb, mint a TÖT nyomvonalterve, nem kellene felülvizsgálni inkább? Ha később, miért nem beszélték meg a nyomvonaltervet? Nem lenne célszerűbb alkalmazkodni a 2004-es tervhez és megpályázni? Nem hiszem, hogy 5.300 ezer forint nem telik rá, akármilyen szűkös a költségvetés! Ez azt jelenti, hogy nem lesz kerékpárút?
Helyszín: Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyalója – Alsó u. 1.
Kezdete:2006.11.13. hétfő 18:00
Vége:2006.11.13. hétfő 20:00
NAPIRENDI JAVASLAT:
Javaslat az ingatlanok és közterületek tisztán tartásáról, és a szervezett hulladékkezelési közszolgáltatás kötelező igénybevételéről 23/2005. (VII.01.) ÖK. rendelet módosítására
Előterjesztés a Környezetvédelmi Program előkészítéséről
Tájékoztató a gyommentesítési intézkedési terv végrehajtásáról
Tájékoztató a környezetvédelmi tevékenységről
Előterjesztés az Érd-Kom Kft. területén működő hulladékudvar működési tapasztalatairól és javaslat a 2006. május 01. és 2006. október 31. közötti időszak üzemeltetési költségeinek meghatározásáról, valamint a hulladékudvar működési rendjéről
Azt látom, hogy a környezetvédelmi bizottság hétfőn ül össze, de hogy hol és hánykor, az nincs ott. Ha netán érdekelne, menjek oda reggel hétre és körözzek addig, amíg meg nem kezdődik?
Az űlést megtartottuk, de nem sikerült megalakulnia a részönkormányzat testületének. A jelöltállítás megtörtént, jelen volt a lakosság 0,3 százalékánál több, amely a készülő önkormányzati szabályozásnak is megfelelt.
A legfontosabb akadály az volt, hogy a szervezés közben derült ki, hogy készülőben van egy SZMSZ módosítás, amelyben a közgyűlés kíván intézkedni a részönkormányzati alakulás és szabályozás kérdéseiről. Ezt a jelenlevők egy része meg kívánta várni.
Az ugye azért nincs teljesen rendben, hogy a napirendek (és a meghívók) közzétételére azt követően került sor, hogy négy bizottsági ülés már le is zajlott?
Olvasom, hogy az Európai Uniós és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága tegnap tárgyalta:
Tájékoztató a „kistérségi egészségügyi pályázaton való részvétel elutasításáról szóló javaslatról” és a „kistérségi kerékpárút tervezésére benyújtott pályázaton való részvétel elutasításáról szóló javaslatról”
Ezen a linken nem olvasható. :( Az érdi honlapon rákerestem a bizottsági meghívókra, de nincs is mind fent, amit jeleztél, s hiányoznak - ami viszont eddig volt - a napirendi pontok.
Ha viszont már ilyen jólinformált vagy, megtudhatjuk, mikor lesz közgyülés és mik lesznek a napirendi pontok?
Mi lehet az oka, hogy az okmányiroda online időpontfoglaló rendszere két napja elérhetetlen? ( elirányít egy IP címre, ahol totál semmi nem történik. )