pár napja gyorsításkor (talán mikor jobban erőlködik ) fémes zörgest/rezonálást hallok. Mintha a kipufogó felől jönne de nem vagyok benne biztos. A szerelőm azt mondta, hogy a kipöfögő leömlője meg van repedve, de ne foglalkozzak vele. Valami tömítő pásztával beKente. Lehet, hogy az repedt tovabb? Vagy van valami tipikus oka az ilyen fémes rezgésnek ? Köszi
Nem átalakítható donor nélkül más a kábelköteg más a fűtésállítás(nincs fűtéscsap egyikben sem)bowden/villanymotor külső/belső hömérsékletérzékelő is kell hozzá napfényszenzor magyarul nem találsz olyat aki nekiállna vagy ha találsz is nem fizetsz anyagosan 100-150.000ft ot érte
Nem átalakítható donor nélkül más a kábelköteg más a fűtésállítás(nincs fűtéscsap egyikben sem)bowden/villanymotor külső/belső hömérsékletérzékelő is kell hozzá napfényszenzor magyarul nem találsz olyat aki nekiállna vagy ha találsz is nem fizetsz anyagosan 100-150.000ft ot érte
Még nem hallott am ilyenről, de kiindulva abból, hogy a manuálisban bowdenek irányítják a légterelő lamellákat, a fűtéscsapot, a digitálisban pedig elektromos motorok, ez nagyobb alakítást igényel szerintem.
Most azért regisztráltam, mert segítséget szeretnék kérni.
Kb. két hónapja cseréltettem hátsó fékbetétet, de forrósodtak a tárcsák.Végül mindent lecserélt a szerelő, csöveket, munkahengert, olajat.
Most megint észlelem a forrósodást, de nem csak a hátsó kerekeken, hanem mind a 4-en!
Mi lehet a gond? Csak a főfék hengert nem cseréltük még le. Ill. jelenség mér, hogy a kézifék nagyon fent fog. Van köze hozzá? Mi a megoldás?
Másik problémám, berakattam egy 2 din-es multimédiát, de a kormányvezérlő így nem működik. Van rá megoldás, hogy összehozzuk, mert kényelmesebb lenne, meg már hozzászoktam.
A Lacsi 2005-ös és szalonból gurítottam, tehát minden porcikáját ismerem.
A lacsimban bal elől alulról (érzésre lengőkar felől) klimpírozó zörgő hang jön időnként rossz úron, ha nagyon rázkódik a futómű. Gondolom szilent probléma lehet. Kérdés: külön lehet szilenteket cserélni a futóműben, vagy a lacsinál csak komplett lengőkar csere lehet?
Tavaly új gátlókat, toronycsapágyakat és toronyszilenteket cseréltem körbe az autón (minden SACHS), tehát ezekkel gond nem lehet.
Rosszul értelmezed a cikket nem ugyanazzal,hanem ugyanannak a beszállítónak a termékével és nem csak a Lacettit hanem az öszes Chevroletet a 2007es modellévtől és ezért volt a visszahívás is majd 6 éven kersztül.
Az érintett gyártó aki szemetet adott nem más mint az ATE.
2007 ig Bosch volt rajtuk utánna volt az ATE vel párhuzamosan Mando is.
A kipörgésgátlós modellek nem voltak érintettek a visszahívásban.
Az elmúl t másfél hónapban meghirdettem a Lacsimat, de miután a visszakövethető előélet és karbantartott állapot ellenére sem volt olyan Vevő, aki megadta volna a vételárat, ( és a szívünkhöz is nőtt a Kicsike J ) ezért úgy döntöttünk a családi tanáccsal, hogy marad hosszútávon a Gép, csak egy kicsit kényelmesebbé tesszük.
Amit szeretnénk bele: toladóradar, ülésfűtés és tempomat.
Az autó 2004-es Euro3-as, bowdenes működtetésű a gázpedál, tehát vákuumos rendszerű univerzális tempomatra van szükség.
A neten a WAECO cég MS-50, MS400 tipusait találtam.
A beépítési leírásokat átolvasva az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy a Lacsinál a sebességjelet honnan lehet levenni, mert ez szükséges a működtetéshez. ( Van olyan rendszer, ami érzékelő és mágnes elhelyezésével a féltengelyen vagy egyéb helyen vesz jelet, de megbízhatóbbnak tűnik a sebességjel. )
Ha valamelyikőtök már építtetett be utólagosan tempomatot, akkor szívesen fogadom a visszajelzéseket, csakúgy ha van a tarsolyotokban megbízható szaki, aki ismeri a Lacsit és szerel ilyeneket.
Olvastátok a totalcaros cikket? Meglepett, hogy megtaláltam a listában a Lacettit is, miszerint ugyanazzal a hibás ABS kockával szerelték. Ennek ellenére soha senkitől nem hallottam, nem olvastam ilyen jellegű hibáról a Lacsinál. Legfeljebb a hátsó fékmunkahenger berohadása, de az több típusnál is gyakori.
SX4-es kolegám viszont pont fél éve kényszerült egy 50-60ezres ABS kocka felújításra, szóval a suzukinál tényleg létező probléma.
Sebike hozzád esetleg már érkezett ilyen jellegű hibával Lacetti? Gondolom nem jellemző... :)
A ráillő váltóméret 205/45. Nekem volt ilyenem, kicsit sprőd tőlea komfortérzet. :) Ezért 8 éve 205/50 gumikon megyek nyáron. Ez viszont nem váltóméret, most szólok! Nekem még belefér a komfortba, de a téli 15-ös kerekekkel natürlich jobb az autó komfortja. Gumiból eddig Hankook Ventus Prime volt, tavaly pedig Kumho Ectesa (így írják?) került rá, mert Haankook nem volt.
Azt meg nem mondom, megterhel-e valamit, eddig csak egy szakadt porvédőm volt a futóművön.