Attól függ,melyik fajtáról van szó. Ametisztnek Anemona japonica van,az nem fagy ki. Az Anemona coronaria az más kérdés,az nekem valahogy mindig eltűnik.
Nagyon szívós kis növények. Nekem fehér van és imádom. 3 éve vettem egy tövet és ma már 6 nagy tövem van belőle, mert minden évben átültettem, és a mi levált a tőről azt is elültettem és következő évben már virágzott. Bírják a napot és az árnyékot is. Én nem szoktam takargatni és nincs semmi bajuk. Egyetlen hibájuk, hogy elég későn virítanak és egy korai fagy végez a virágokkal. Tavaly pl így jártam, de az idén kárpótolnak. Augusztustól tart a virágözön. :)
Ametiszt! A tiéd is gyönyörű! Különösen az a dupla virágú!
A szellőrózsák nem fagynak meg? Én is ültettem párat de igazándiból nem tudom, hogy takarni kell e őket télen. Nagyon tetszenek, szeretném, ha megmaradnának.
Pucok Petronella, Rózsaromantika, köszönöm a választ!
Időközben mind kettőt megrendeltem de nem baj mert van két különböző helyem ahol tökéletesek lesznek.Kicsit elszomorít, hogy a GLAMIS CASTLE nem tartós virágú de sebaj a megfelelő helyen ő is biztosan szép lesz:)
Nehezet kérdezel, nagyon sokban különböznek egymástól. A Glamis Castle sokkal alacsonyabb, többet virágzik, de nem olyan tartós mint a Boule N. A virág formája is teljesen más, a G. C. lazább, gömb alakú, a B.N. tövetelt, laposabb rozetta.
A B.N. nekem jobban tetszik, az illata elképesztően finom "gyöngyvirág" illat. Ráadásul ő az egészségesebb lombozatú.
Nálam ő lenne a befutó, ha választanom kellene. (persze a Glamis is nagyon szép, de ha választani kell....)
Köszönöm szépen a segítséget. Azt hiszem, bele kell nyugodnom, hogy egyelőre nem sikerült kideríteni a rózsa nevét. A virág formája is más egy kicsit, mint a tied. Megnéztem egy tavaszi képet, azon is elég sok nem csokros virág van.