Keresés

Részletes keresés

nettomazsola Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1545
nem

"szoval en ugy vagyok a husevessel, mint regen a dohanyzassal;
tudom, erzem, h jobb lenne nelkule, de egyszeruen jol esik.
ha latok egy allatszallitot akkor aze egy darabig elmegy a kedvem ... "
Előzmény: eszter113 (1543)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1544
Schirilla Gy. a sógorom jóbarátja volt, a 60. évét se érte meg...
Előzmény: nettomazsola (1541)
eszter113 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1543

Nettomazsi,

hat, ami a topikot illeti, en is csak kapkodtam a fejemet jobbra-balra, es mire kigondoltam volna, hogy mit szolok hozza, a tema mar reg lefutott.

Kiveve ugye a lovak kora, amitol viszont lebenult az agyam teljesen :o)))

Te vega vagy?

E.

Vik 23 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1542
De, Gabiiiiii reagált az állatok legyilkolására. Azzal, hogy a növények legyilkolása sem etikus dolog. (Ezt már Petike is mondta a "Vegetariánus vagyok-ban.) Van benne valami. De hát nekünk is életben kell maradni valahogy.
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1541
kar, h elragadtak az indulatok a topikot ... (es, h szuletett par egeszen elkepeszto idiota mondat, aminel mindenki leragadt)

az fura, h arra senki nem reagalt, h egyszeruen nem "moralis" az allatok gyilkolaszasa es felzabalasa...

teljesen biztos vagyok abban, h egy allat retteg mikor vagonba-teherautora rakjak ... retteg a vagohidon, es ez a retteges kulonbozo kemiai folyamatokat indit el (amik merhetok, letezok) es az "benne van a husban" ...

a novenyek rettegeseben nem vagyok biztos ... mert ahhoz idegek es idegrdsz kell es a tudomany mai allasa szerint az a repanak nincs.
ha belegondoltok akkor a novenyek szinte mind megernek es maguktol leesnenek, v azutan elrohadnanak, nem elnenek tovabb.
az a szegeny malac, meg meg ellenne egy darabig ...

az is igaz, h nem is hust eszunk, hanem dögöt (copyztam neketek gyorsan egy ö-t nehogy ebbol is vita legyen)

Schirrillanal olvastam kb 15 eve, h a husleves az "HULLATEA" .... na nem azert mondom, de igaza van! nem is ettem jo par honapig hust utana.

abban is teljesen biztos vagyok, h lehet tokeletesen jol taplalkozni gyereknek - felnottnek hus nelkul is. (persze tojas-tej-turoval)

az az igazi baj, h a novenyi taplalekok is mind vegyszeresek, muanyagok, mindenfele bajuk van.
egy baratnom kislanya most 28 eves, tobb mint 15 eve nem eszik hust ... valami baja volt es hosszas vizsgalattal deritettek ki, h a rengeteg gyumolccsel megevett novenyvedoszerektol beteg ... azt mondta neki az orvos, h egyen inkabb zsiroskenyeret...
de errol nem a gyumolcs tehet, hanem a vegyszerek!

en igyekszem bio - organicus termekeket venni, soha semmi konzervet, semmi gyari kajat (undorodom toluk), de ezt egyszeruen nem engedhetnem meg magamnak, ha most is 3 kamaszt kene etetnem!

szoval en ugy vagyok a husevessel, mint regen a dohanyzassal;
tudom, erzem, h jobb lenne nelkule, de egyszeruen jol esik.
ha latok egy allatszallitot akkor aze egy darabig elmegy a kedvem ...

egeszen elkepeszto az a mindenfele nyavalya amit a hustol ossze lehet szedni BSE es tarsai ... (errol nem a hus tehet, hanem az ember).

egyebkent hus eves v nem eves engem a legjobban a merhetetlen zabalas (en is!) habzsolas bosszant.
h meg kell enni a capat, a krokodilt a nem tudom mit ... es nem azert mert nincs mas ennivalo, hanem mert "csak" .... mert nekunk azt is lehet ....
undorito ez az unnepnapok alatti folyamatos ketpofara zabalas ... pazarlas, es kidobalas.
az ember messze nem annyit eszik mint amennyire szuksege van, hanem sokkal, sokkal tobbet.
elmegy egy csomo ido a bevasarlassal, fozessel, a zabalassal, egy csomo penz, aztan az emberek tobbsege csak hizik, mindefele baja lesz, rohangal orvostol - orvosig, pedig valoszinu, h sokat javithatna mindenki az allapotan, ha egyszeruen fele annyit enne mint most (persze nem mindenki ... es tudom vannak sovanyak es kisetkuek is .... mielott ebbe kotne bele valaki).

pl mindenki az olcso hust keresi, de abba nem gondol bele senki egyetlen percig se (jo-jo csak kevesen), h az a nyomorult csirke egymas hegyen hátán egy ketrecben ... megfordulni se tud, egymas fejere szarnak, h a diszno is egyiranyban all az olban amig el ... h se napot, se szabadlevegot nem latnak azok az allatok. esznek mindenfele kemiai anyagot, antibiotikumot, vegyszert, megetetik a marhaval a juhot (oszt nagyjabol tojnak arra, h milyen fogazata van ...) senkit nem erdekel semmi, csak az, h egy pici allat minel hamarabb legyen jo nagy es minel tobbert el lehessen adni.

azt azert ne mondja nekem senki, h a husgyari hus az egeszseges egy kisgyereknek! itt mar regen nem a szemetdombon kapirgalo csirkerol van szo ... nem a mezon legeleszo tehenrol.

nem a hus tehet rola, h egeszsegtelen, hanem az EMBER!
eszter113 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1540

Almacska kapva kapott az alkalmon, hogy elmenekuljon a topikbol, amikor valaki megemlitette neki, hogy inkabb egyen es igyon normalisan, mert itt a vizsgaidoszak, es nem lesz energiaja tanulni. Rogton irta is, hogy igen, most jo ideig nem lesz, mert keszulnie kell a vizsgakra :o))).

Es azota se hire, se hamva...

Eszter

Előzmény: mikimuki (1529)
Thulya Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1539
Szia Zöldség!

Ismerősi körben legalább 10-20 gyerekről tudok, ekiknek vegánok a szülei és túlélték az 1-2 éves kort.
Táplálás, táplálkozás ügyben ajánlom Reisinger Orsolya: Mérlegen a Vegetarianizmus című könyvét (bioboltokban pár helyen kapható, az Édenben, Bp. Baross u. 59.). Ha lakto, vagy lakto-ovo táplálkozol, akkor a tapasztalatok szerint különösebben nem kell megerőltetned magad, lényeg, hogy egyél eleget és változatosan olyan ételekből amikben van még valami és nem 100% tartósítószer+szinezék+aroma. Értsd: gyümölcs, zöldség, gabona+hüvelyesek. Ha bírja a pénztárca, akkor bio, ha nem nem.
Vas és B12 ügyileg érdemes megnézetni a vérképet, de szintén az ismerősi + biobolti vásárlói körből a Salus Floradix Vashiányra való növényi szirupot fogyasztották, abban van B12 is, de lehet még rágyömöszölni valami algafélét illetve csírázó magvakat (lucerna, búza), egyesek szerint tönkölyt. Azt is tudom, hogy Manna-rax-ot is ettek, abban is rengeteg vitamin és ásványi anyag van. Plusz Bx-vitaminra erősítés sörélesztővel, és természetesen sok-sok napsütést imádkozz fel az égre, használd is ki (D-vitamin). Kalciumra jó a szezám, mák, utóbbi sok vasat is tartalmaz.

Nagyon-nagyon röviden ennyi a fontosabb dolgokról, ha konkrét kérdésed van, írj, megkérdezem a kismama ismerősöket, ők mit csináltak.

Üdv,
Thulya
Előzmény: Zöldség (1455)
eszter113 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1538
:o((((
Előzmény: Vik 23 (1537)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1537
Nekem jó és rossz tapasztalataim vegyesen vannak, de meghatározó, hogy az első kislányom belehalt egy orvosi műhibába. Gondolom, ez a "természetes kiválasztódás".
Előzmény: mikimuki (1536)
mikimuki Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1536

Pár hete volt egy nagyon pozitív tapasztalatom magyar közeü-vel kapcsolatban, bennem él még a remény, hogy egy szép napon az is teljesen rendbe jön.

mikimuki

Előzmény: Vik 23 (1533)
mikimuki Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1535
Igazad van, legközelebb óvatosabban idézik ilyeneket, nagyon távol áll tőlem az a gondolat!
Előzmény: Vik 23 (1531)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1534
olvastad a Vadkacsat? abban is van egy nagyon jo el: masokat nem lehet es nem is szabad az akaratuk ellenere boldogga tenni. tehat ha valaki nem akar fuvet enni, akkor felesleges magadra venni a messias szerepet es osztani az eszt veg nelkul.
Előzmény: Stoner (1526)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1533
Bár a magyar egészségügy elég sokat tesz azért, hogy eljöjjön a "természetes kiválasztódás kora".
Előzmény: Vik 23 (1532)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1532
"Szörnyűség" alatt nem a növényevést értettem, hanem a "természetes kiválasztódás korát".
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1531
Ilyeneket még idézetként se írj le, mert valaki véletlenül veled kapcsolja össze ezt a szörnyűséget!
Előzmény: mikimuki (1528)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1530
Úgy emlékszem, azt mondta, hogy most egy ideig tanulni fog, mert vizsgaidőszak van.
Előzmény: mikimuki (1529)
mikimuki Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1529

Különben is, hol van Jablko? Csak nem kipurcant?

mikimuki Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1528
Te írtad, hogy majd ha mindenki zöldet eszik akkor megszűnik a túlnépesedés és újra eljön a természetes kiválasztódás ideje.
Előzmény: Stoner (1526)
Stoner Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1527

Egy kis friss vér:

....................

Amikor vegetáriánus étrenden vagyunk, akkor a vér más minőségűvé válik. A tiszta vegetáriánus étel magas rosttartalmú, ami hiányzik a nem vegetáriánus táplálkozásból. A termelődő tiszta vér gyorsabb anyagcserét eredményez, és kevesebb a veszteség, és így az embernek több energiája marad a magasabb életcélok elérésére. A tudat békéjét nem lehet racionalizálni, magyarázni, vagy bemutatni; azt meg kell tapasztalni. De ahhoz, hogy békéssé váljunk, figyeljünk arra, hogy mit eszünk, mert amilyen az étel, olyan a tudatosság.

Brij Mohan

A veg.hu-n vannak ilyenek

Stoner Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1526

mikimuki!

Összekeversz valakivel. Nincs új rendszerem. Az ember hiába akar olyan rendszereket létrehozni, melyek jobbak, mint a természet nagy rendszere. Ezért én sem építek rendszereket. Vannak tapasztalataim és meglátásaim, amelyeket megpróbálok megérteni és megvalósítani, ha lehetséges. Egyetlen elvem van: megismerni az ember összes lehetőségét arra, hogy békében éljen önmagával és a világgal.

Előzmény: mikimuki (1520)
anyabanya Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1525

azért a tej csak jobban hangzik...

egyszer ilyen nagyon okos táplákozási akárkitQl meg azt is olvastam, hogy ugyi jól kell étkezni (nem mindenféle szarságokat, tojást, hust, tejet) majd kellenek a tisztitó kurák és olyankor reggeli pisit meg kell inni...

No erröl és az egész táplálkozási szarakvásról egíy Karinthy Frigyes novella jut eszembe. Gyöszködik öt a hosszú élet titkáról, mire ö elgondolkodik a feltételek hallatán és akkor inkább a tartalmasat választja, mint a 120-at. S az én jó közérzetemben a liba máj egész jó helyet foglal el....

Előzmény: AliceCsodaországban (1524)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1524

Biztosan finom illatos is a bőrük...:-)))

(Apám meg egyszer arról beszélt, hogy valahol Ungvár környékén, ahol ő felnőtt, a lányok reggelente friss tejjel mosták meg az arcukat...)

Előzmény: anyabanya (1523)
anyabanya Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1523

Van egy falú békésben Tótkomlos, no most ök nem csak szépszörüek és kövérek, de a börük is híresen és sokáig szép...mert ök minden reggel pisivel mostak arcot (komolyan) legalábbis azt mondják az öregek, hogy azért szép babapopsi az ábrázatjuk...

Előzmény: Törölt nick (1516)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1522

uhumm, oke, fuggetlen egymastol az ovulacio es a menstruacio. ha mar ilyen jol haladunk a felvilagositasomban, elarulnad kerlek, hogy mi tortenik a kiszabadult petesejttel megtermekenyites es menstruacio nelkul?

by the way az egyszer eros masszor gyenge menstruacio lehet akar a vekonyabb vagy vastagabb nyalkahartya eredmenye, lehetnek hormonalis, sot lelki okai is. ezer lehet, de hogy nem a huseves, az egyszer biztos. a so visszatartja amugy a vizet a szervezetben, ezert nem ajanlott a TULADAGOLASA terhesseg alatt sem. nem az elhagyasa, a tuladagolasa.

Előzmény: Stoner (1483)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1521
Végigolvastam az utóbbi oldalakat. Nem semmi. Egyébként a Konyhasztal-ban van egy Vegetariánus vagyok (?) című topic, ahol nem nagyon szidja senki a vegetariánusokat (max. viták fordulnak elő), bár ott többen vagyunk ovo- vagy lakto-vegetariánusok, mint a szélsőségesebb irányzatok képviselői.
mikimuki Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1520

Tudom, hogy a sajt erjesztett tej (vagy valami hasonló), és már több száz éve csinálják, mégis csak most okoz több rákos megbetegedést? És ne feledd, hogy régen is lehettek rákos betegek, csak akkor még nem biztos, hogy felismerték.

És mivan a hsz-om másik részével? Ugye nem mész többet eü intézmény közelébe. Van örökletes betegségben szenvedő ismerősöd? Szólj neki, hogy ne csináljon utódot, mert a Te új rendszeredben nem lesz helye.

mikimuki

Előzmény: Stoner (1514)
Stoner Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1519

hq9mck!

Most már tudom, miért nem fogok arzént enni. Nem akarok kövér és fényesszőrű lenni.

Előzmény: Törölt nick (1513)
mikimuki Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1518

A bio élelmiszerek fogyasztása valóban egészségesebb, mint a vegyszerezetté (jó pár éve volt egy felmérés, hogy egy felnőtt egy év alatt két kilo gyomirtót eszik meg a mindennapi kenyerével).

De azt is írták, hogy Fro-ban és Olo-ban nem adnak nekik húst a bio zöldségek mellé??? Nem! Tehát amit írtál az egy tipikusan a szövegösszefüggéseiből kiragadott mondat.

mikimuki

Előzmény: Stoner (1503)
Stoner Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1517

hq9mck!

Kösz.

Előzmény: Törölt nick (1486)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1516

"emellett igen magas életkort érhetnek el;"

... szoval vágjátok ugye? nem mindenféle vitamint kell enni, hanem arzént! Esetleg a gyereknek is lehet adni belőle ... meg a lónak is.

Előzmény: Törölt nick (1513)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!