Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.10 0 0 128
Szvsz. jól választottál,határozottan állitom, hogy manapság a Balaton sokkal drágább mint Tunézia, nem beszélve a kiszolgálás szinvonaláról.

(Számoljátok ki, hogy ha egy hétre a Balatonra mentek szállodába, félpanzióval, plussz a szokásos kiadások - ebéd csúzda stb mi mennyibe kerül.)

És hát ha nászután vagytok, akkor fiatalok vagytok, miért kéne azt gondolni, hogy egyszer jársz csak ott? Ha megtetszik, visszamehettek még akárhányszor...

Előzmény: kanCa (126)
szedmák bakter Creative Commons License 2003.08.10 0 0 127
Természetesen mindenki maga dönti el,hogyan tölti szabadságát-de nem szabad elfelejteni,hogy lehet,hogy soha többet nem jutsz el az adott országba,és örökre kimaradnak a látnivalók.Én például még most is szívom kicsit a fogam,mert Jordániában nem jutottam el jó néhány nevezetességhez,a fő látnivalókat persze sikerült megtekinteni.

Mi is megtehettük volna,hogy egész nap fekszünk a kényelmes nyugágyban a tengerparton,de ebben az esetben nagyon sajnáltam volna azt a nem kevés pénzt, amit az utazásra költöttem.(Feküdhettem volna a 45 fokos napon,fürödhettem volna a 29 fokos tengerben egész héten(ezeket itthon a Duna-parton is megtehetem ingyen)-ehelyett láttam a sziklavárost,a sivatagot,a Holt-tengert,a Nébó-hegyet,a fővárost,búvárkodtam,stb. és ez mellett bőségesen volt idő fürdeni,nagyokat aludni,mászkálni a bazárban,vásárolni,stb.)

Előzmény: kanCa (126)
kanCa Creative Commons License 2003.08.10 0 0 126
Sziasztok!

Érdekes történetek... nevettem is, szörnyülködtem is!

Egyetlen dolgot nem értek: többen is sérelmezitek, hogy minek megy az a tengerpartra, aki egész nap csak ott fekszik?? Hát pont ezért!!! Mi pl. párommal két éve nem voltunk egy napra sem szabadságon, és nászútként Tunéziát választottuk. Nem azért, mert olyan divatos, hanem mert a szüleim voltak tavaly, rengeteg élménnyel tértek haza. Pedig nem voltak sem Szahara-túrán, Tuniszban, El Djem-ben, sem Djerbán, de még hajókiránduláson sem. Egyetlen múzeumban és mecsetben sem. Viszont minden délelőtt strandoltak, délután pedig az arab városrészeket járták. Felültek egy kocsishoz, aki elvitte őket különböző kézművesekhez: voltak "bőrösnél", agyagosnál és mindenféle embereknél. Ők így pihenték ki magukat, és így ismerkedtek meg az országgal.

Mi is így tervezzük. Igenis süttetni akarjuk a hasunkat a forró afrikai napon, de sajnos nem tudjuk megnézni a Szaharát, mert nem tehetjük meg! Mindenkinek más a pihenés. Vszínűleg mi is be fogjuk járni a jó kis arab városrészeket, de nem feltétlenül akarunk múzeumba menni. Szerintem még mindig jobb így, mintha bemennénk csak azért, hogy elmondjuk: ott is jártunk.

Azért írtam le mindezt, mert esküszöm, lelkiismeret-furdalásom van, amiért arra vágyom, hogy napozzak, sétálgassak, és vízipipárra alkudozzak! Ez most tényleg gáz?????????????

éjféli lány Creative Commons License 2003.08.09 0 0 125
Szia Tamburmajor!

Megvilágítottad a lényeget. :-))))

Egyébként élni tudtak, mert még a két napos túrán is volt náluk Rio kávé és tesco tejszínhab...

Lassan jó lenne, ha kiheverném ezeket az élményeket, mert már saját magamat is csak idegesítem ezzel.... :-((

Ali baba felejthetetlen...

Előzmény: tamburmajor (124)
tamburmajor Creative Commons License 2003.08.09 0 0 124
Szia, Éjféli Lány!

Ali Baba azért filmezte le a svédasztalt, mert valószínűleg még nem látott ilyet. (Lehet, hogy Svédországba nem is utazik a büdös életben, mert azt hiszi, ha svédasztalt már látott, mindent látott?!) Tavasszal, amikor Rómában voltak busszal, csak kontinentális reggeli volt a 4 nap alatt.
Hetente nagybevásárolnak a Tescóban, mert ott a legolcsóbb a pulykamell. Tényleg nem akarom kifigurázni, ők maguk mesélték.

Előzmény: éjféli lány (120)
nogea Creative Commons License 2003.08.09 0 0 123
Horvátország

Fiatal vizsgatársunk napokon keresztül azzal dicsekszik, hogyan lehet 200 ezres telefonszámlát meguszni fizetés nélkül,felvenni az elvégzendő munkára az előleget és lelépni és ehez hasonló turpisságokat elkövetni. Vezetőnkkel kiszállunk az autóból, fiatal vizsgatársunk külön autóval érkezik. Kísérőnk mondja vegyünk parkolójegyet.Kísérőnk elmegy valahová. Fiatal társunk csak áll és nem vesz jegyet.
Kísérőnk visszaér úgy húsz perc mulva. Fiatal társunk ekkor elviharzik parkoló jegyet venni. Utólag jövünk csak rá, ezzel megspórolt 20 percnyi parkolás árát.
Más
Zadar főtér katolikus templom harangtornya. Építészeti ritkaság. Tetején panoráma: a tenger és a város, csodaszép látvány.
A toronyba felmenni természetesen fizetség ellenében. 10 kuna/ person. Vesszük a jegyet, fiatal társunk mögöttünk, kérdi mennyi a belépő? mondom 100 kuna: azt hallom viszhangozni, hu a k..va anyját és elviharzott.

flusa Creative Commons License 2003.08.09 0 0 122
Miert?Nem tudom.
Előzmény: éjféli lány (120)
Staub Creative Commons License 2003.08.09 0 0 121
Ja, azt elfeledtem, hogy minden egyes elmenő csoport után fél tonna tengeri gezemice marad a reptéren... volt olyan, hogy az egész szálloda valamelyik zseni poggyászától bűzlütt, mert a kis agysebész néhány részben szétroadt tengeri sünt is betett a standard korallok mellé... kiszárítja otthon, gondolta. Megsúgom, hogy ezek miatt a számosan megforduló tetvek miatt fél Akaba okádik a magyar vendégtől... az, hogy egy büdös cent borravalót nem adnának a szállodai személyzetnek, ezt csak erősítik. Tisztelet a kivételnek, én mindig szuper csoportokat kaptam anno, hála Istennek. De még így is... részegen jön, undorító, kötexik, telerókázza a szállodai medencét az elsőről, az éppen azt takarító személyzet legnagyobb csodálkozására... ehhhh.
éjféli lány Creative Commons License 2003.08.09 0 0 120
Sziasztok,

Rebetli: nem csak a komplett omlett gut, hanem minden, ami tetszett neki, az GUT! volt, ami nem az NO GUT! Ordítva....

Szlovákiából nekem 4 nap jutott rövid kis életemben, de meghatározó élmény volt.

Síelni mentünk ki, Popradon foglaltunk szállást.
- Tátra Lomnicnál megérkezésünk után azonnal megállított a rendőr, hogy nem álltunk meg - ő úgy látta - a stop táblánál
- este a szállodában kaptunk eredeti SZLOVÁK nyelvű étlapot - más nem volt
- a sípályánál (Csorba tó) a magyarokat az alsó parkolóban, a helyieket a felsőben parkíroztatták - pár száz méter, de sícipőben????
- délután meg akart büntetni 400 koronára, mert ne volt bekapcsolva a biztonsági övünk- a párom szemfülességén múlt, hogy nem ennyi lett belőle, uis amíg feldolgozta a rendőr az előttünk álló 3-4 magyar autót, szólt, szedjem ki a tárcából a pénzünket. A szlovák police-nak így egy kis "nincs korona" bemutató jutott, lejárt bankkártyával, 500 forintossal. A végén beérte a maradék aprónkkal, 10-15 koronával.
- második estére 14 fok volt a szobában, mert spróroltak és nem fűtöttek minden szobát, kültözni kellett
-hazafelé a határ előtt ismét megállítotak és hasonló indokokkal elvették az útlevelünket, így kénytelenek voltunk fizetni...
Úgyhogy amikor megemlítettem a páromnak, hogy megnézném a Csorba-tavat tavasszal, mondta, hogy megveszi videón.

Bocs, ha hosszú voltam.

Arra tudja e valaki a választ, hogy miért kell LEFILMEZNI A SVÉDASZTALT????????????

Előzmény: rebetli (108)
Staub Creative Commons License 2003.08.09 0 0 119
Sziasztok,

Néhány élmény, amit csak idegenvezetőként élhetsz meg...

Előrebocsájtom: Jordániában minden ki nem fizetett szállodai számlát a felelős személyzettel fizettetnek ki. Ime, egy kis országimázs:

Szállodai minibár: minden turnusban volt olyan élelmes honfitárs, aki rájött arra, hogy az ott található mini üveges gin és vodka jól helyettesíthető vízzel is, sőt, esetenként a whiskey is, fele-fele arányban... utána a köv. turnus meg reklamál, joggal. Én meg fizettem, mert nem hagytam, hogy csak a 100 dollárért güriző londiner csengessen 2-3 dollárt minden ilyen ügyeske után.

Uez: a szálloda csak Amstel sört forgalmaz... emberünk kiissza, majd beteszi a kb. 40 forintnyi összeggel olcsóbb helyi sört, amikor felhívjuk a figyelmét, felháborodik.

Más: ifju pesti jogász összebassza wadi rumos vörös homokkal a szállodai fehér törölközőt,(cipót tisztított) majd a szobájára terhelt 3 dinart (mert a töri szarrá ment a bakancsos lábától) nem akarja kifizetni... amikor forszirozom, hogy nincs más választása, a következő történik, éjfél magasságában, kicsekkolás előtt:

Jó, akkor reggel nekem elloptak száz dollárt a szobámból...

Érdekes, mikor vette észre?

Reggel! Hivja ki a rendőrséget!

De miért nem akkor szólt?

Nem éreztem fontosnak... de ha ők így, akkor én is így!!!

Aha... 100 dollárt nem érzett fontosnak...jó, akkor hívom a rendőröket, de maga innen ezzel a géppel nem megy haza, azt most megígérem...

Mert? (elsápad)

Hát, ez egy bűnügy, és magam fogok gondoskodni arról, hogy hosszú és alapos nyomozást végezzenek a jó felderítés érdekében...

Azt akarja mondani, hogy hazudok????

Határozottan ez a véleményem....

Én jogász doktor vagyok!!!!

Én meg történész... akkor most hívom a rendőröket...

Mennyi is volt a számlám? Ugye 3 dinár?

No comment.

Ebből a szállodából amióta fennáll, nem loptak el semmit - az alkalmazottak. Mert az egyszerű megyer vendég, az bizony vitt mindent, ami nem volt leszögezve... mint a románok anno pesten 19-ben.

Hát ilyenek vannak.

flusa Creative Commons License 2003.08.08 0 0 118
Igen kint elek.Es biztos vagyok benne, hogy te is tudod nem minden Amerikai bunko es muveletlen.
Ennyi erovel akkor a Magyarokra is lehetne mondani ugyanezt,hiszen itt peldaloztok egyfolytaban a bunko Magyarokkal.
Vagy itt van pl,a Szalacsi Sandor video.
Egyszer megnezzuk nevetseges,de ha jol belegondolunk hany Szalacsi el Mo-on?Rengeteg.
Megsem mondom,hogy minden Magyar bunko paraszt,mert ez serto a tobbi emberre nezve.
Egy honappal ezelott uj szomszedok koltoztek a mellettunk levo hazba,es ide jottek bemutatkozni.Amikor megtudtak,hogy Magyarok vagyunk, a ferfi komoly tortenelem orat tartott az 56-os felkelesrol,es hogy miben hibaztak az Amcsik akkor.Persze vannak olyan sotet emberek is mint a Szalacsiek otthon ,de hol nem?
MIvel az USA-ban tobb szaz millio ember el ,igy a hulyek szama is tobb,mint mondjuk Mo-nak ahol csak tiz millio .De hidd el egyforma aranyban vannak .
Előzmény: Fatboy Slim (112)
bogyó Creative Commons License 2003.08.08 0 0 117
Szerintem ez egy ilyen topik, szar helyekről, és hülye emberekről, nem? :-)
Előzmény: Goendoer Tapir (111)
tamburmajor Creative Commons License 2003.08.08 0 0 116
Szia, Rebetli!

Nem irigyellek, hogy ennyi ilyen jellegű történeted van. Esetleg egy olyan, amin nem csak sírva lehet vigadni, nincs? Szóval ami "a magyar a jég hátán is megél" kategóriába sorolható?

Szerintem a válasz az utolsó kérdésedre az (mint már régebben is írtam), hogy elmondhassa: idén voltunk Görögbe, Amcsiba, Horvátba. Ennyi és nem több.
Szia

Előzmény: rebetli (103)
Goendoer Tapir Creative Commons License 2003.08.08 0 0 115
és a 2 öreg a Muppet Show-ból? mi mindig azt alakitjuk :-)

de nem erre gondoltam - attól még nem lesz az adott hely egy szar, ahova ne menjen senki - engem ez a hozzáállás zavar

Szlovákia: sokat nem jártam/járok, de eddig semmi problémám nem volt, ellenben a Komárnoban (igen, igen szlovák oldalon) tüntető magyarok: élükön a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalommal, mindenki Nagy-Magyarországos pólóban, na az sok volt nekem... ha már a magyarok sajátos utazási szokásainál tartunk...

Előzmény: Fatboy Slim (113)
Zivos Creative Commons License 2003.08.08 0 0 114
Hogy nektek milyen elmenyeitek vannak. Ugy latszik En csak normalis helyekre jarok, mert hasonlokat nem nagyon tapasztaltam. Mondjuk tengerpart, udolokozpont, muzeumok nem annyira jellemzo az elofordulasi helyeimre. Inkabb a hegyek, meg szep tajak, amiket szerencsere az ilyen emberek messze elkerulnek, mert ott gyalogolni kell mondjuk 10 km -ert. Szlovakiahoz hozza szolva: Nekem a legjobban ez az orszag jon be, En meg hasonlot sem tapasztaltam, de biztos En vagyok a vak. Pl. nem tudtam ingyen odaadni a jegyem a Fuleki varban - hogy adja el masnak is -, mert nekem nem kell. Inkabb szet tepte. A masik varnal kinyitottak volna a kaput, hogy ne kelljen annyit gyalogolni, stb ...
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.08.08 0 0 113
-azt megértem, ha nem kedveled a tömegturizmust - én sem. De nem szép a táj? Nem kék a tenger?

ha tőlem kérdezed, akkor a válaszom, hogy nem erről van szó. én is buszoztam Stavrosba, mint a szél, amikor nem volt több pénzem a nyaralásra. sőt, rengetegszer nyaraltam belföldön. de mindig mozogtam helyben, ha tehettem.
és igenis, zavar, ha a szép élvezete közben megzavar vmi bunkó. és ezeken a tömeghelyeken sokkal több van belőlük.

Előzmény: Goendoer Tapir (111)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.08.08 0 0 112
Én nem rád mondtam, hanem a magasan kvalifikált honfitársaidra. de te miért veszed magadra? látom, hogy magyar neved van. kint élsz?
Előzmény: flusa (109)
Goendoer Tapir Creative Commons License 2003.08.08 0 0 111
ne haragudjatok, de kezd kiboritani, az "ez a hely szar, az a hely szar" szövegek. Alapelvem, h nincs szar hely! Minden hely jó és szép! Bár mindenhova elutazhatnék....

múltkor is kiboritott egy ismerősöm, aki közölte, hogy a Francia Riviéra egy semmi (de ugyanezt hallottam már Grand Canyonra is :-)) - mi meg 6 tekercs filmet fényképezünk el Martonyi és környékén, ahol se Riviéra, se Grand Canyon, max egy kolostorrom...

azt megértem, ha nem kedveled a tömegturizmust - én sem. De nem szép a táj? Nem kék a tenger?

bogyó Creative Commons License 2003.08.08 0 0 110
Most nyáron Krétára mentünk autóval, a táv (Bp-Pireusz, 1600 Km, YU-BG közbeiktatásával) nem abszolválható egy nap alatt, ezért Thessaloniki mellett megáltunk aludni. Pechünkre a legjobban kitáblázott hely egy un. Paralia Beach volt, ami önmagában is vicces, mert paralia az homokos tengerpartot jelent görögül: igazi autentikus görög hely :-)

Beértünk úgy éjfél-egy felé, nem volt más nyitva csak vagy két pizzázó, egy meki (!) és egy gyroszos. Mivel "görögbe" vagyunk, jobb híján a giroszost választottuk. Elkezdtük összeszámolni egymás között, hogy hány girosz, hány sör, hány kóla lesz, és a kiszolgáló csávó összegezte nekünk, hogy akkor négy girosz, két kóla, két amstel, mondtam igen, és ekkor döbbentem le, hogy mi itt magyarul beszélgetünk (folyékonyan) egy görög fiatalemberrel. Aztán jobban körülnéztünk, és kiderült, hogy _mindenhol_ szinte csak magyar étlapok voltak, rántotthússal, gulyáslevessel, a magyar turistatársadalom legsurmóbb, legprosztóbb szegmensének kiszolgálására. Ez nem vicc, annyira borzalmas az a hely, hogy irtózatos megkönnyebbülés volt másnap reggel eltakarodni. És nem egy embertől hallottam, hogy mennyire, de mennyire fasza hely ez a Paralia, igazi görög hangulat van, stb. Borzasztó.

Ilyen van mondjuk németben változatban is: igen nagy forgalmat bonyolítanak Ibizán a német Brauhausok, literes mass-al és élő sramlizenével.

Előzmény: rebetli (103)
flusa Creative Commons License 2003.08.08 0 0 109
Ja,most mar ertelek!
Kulonleges egy allat lehetsz!?
Előzmény: Fatboy Slim (88)
rebetli Creative Commons License 2003.08.08 0 0 108
Még mielőtt bárki nekem esne, nem a szegényeket fikázom (bár aki üdülni megy az általában nem szegény), hanem az értelmetlen garasoskodást és felvágósdit.
Előzmény: rebetli (107)
rebetli Creative Commons License 2003.08.08 0 0 107
Igen, időközben ráébredtem a szomorú valóságra.

Még egy érdekes csoport: Horvátországba két karton borsodi (vagy egyéb Tesco gazdaságos) sör csomagtatóba bepakol. Kint elővesz és kezdődik a "Dolce Vita".

Előzmény: szedmák bakter (105)
rebetli Creative Commons License 2003.08.08 0 0 106
És mit is nyertél? :)
Előzmény: Kőkapu (102)
szedmák bakter Creative Commons License 2003.08.08 0 0 105
Az egy percen belüli hozzászólásokat úgy tudom ugyanolyan sorszámmal látja el a program...(?)

Szlovákia:sokat voltam arra én is.Tényleg dühítő,hogy semmi sincs kiírva,még angolul sem.Az egyik legnagyobb síközpontjukban(Jasna) senki sem beszél sem angolul,sem németül,sem magyarul.(Hozzáteszem,legalább 40-50% magyar turista...)Havert egy órán át hagyták feküdni a hóban,mikor szilánkokra tört a térdkalácsa,a játékosan az egyik kis pályán felejtett kidőlt tölgy és egy szikla miatt.A motoros szán vezetője végig hangosan szidta a magyarokat(az egyik csaj tudott csehül,az fordított) hogy minek mennek olyan pályára,amelyik nem kijelölt síterep!(Megjegyzem,sem lánc,sem tiltó tábla nem jelezte,hogy nem lehet síelni azon az erdei úton...)

Mikor elmentünk pizzázni,egyikünk tésztája alatt egy szétnyomott rágó volt,egyébként is kb.2 órába telt,amíg kiszolgáltak.

Előzmény: rebetli (101)
Kőkapu Creative Commons License 2003.08.08 0 0 104
Vagy mégse ... :O
Előzmény: Kőkapu (102)
rebetli Creative Commons License 2003.08.08 0 0 103
Ja, majd elfelejtettem: Egyiptomban, a búvároktató mindenkit határozottan megkért, hogy egy homokszemet se vigyen ki a vízből. Egyébként is alap, ,hogy semmit sem hagyunk a vízben, ,csak buborékot és semmit sem viszünk el, semmit sem fogunk meg.
Erre az egyik picsa egy nejlonzacskónyi korallal tért haza. Gondolom a tévé tetején jobban mutat, mint a vörös tengerben. Egyébként a reptéren néha figyelik, és magas árat (büntetés) kérnek érte, plusz még a kihallgatás miatt a gépet is lekésheted. Mit számít az, üdülünk anyukám!
A fehér kanyonban egy másik picsa nejlonszatyorba szedte a púderfehérségű homokot, és még meg volt sértődve, mikor a helyi vezető elvette tőle és visszaöntötte. Most ha minden ostoba túrista elhoz egy szatyor homokot a fehér kanyonból, akkor 10 év és elfogy.

Amikor Máltára mentünk, az egyik társaság már elkezdte videózni a sorban a többieket: ilyesmi kommentekel: Ezek vagyunk mi, várjuk a becsekkolást, stb. Egyből ledobtam az éxijat.

Görögország (ez nem saját sztori): magyar csoport kempingbe megérkezés , fügefa észrevevés, termés teljesen learatás, rádöbenés, füge éretlen levés. Eldobálás.

Egy saját is: Görögország: egyik srác egész nap aranyboltba be, onnan ki: végül "tök olcsón" karlánc megvásárlás. Autentikus görög ajándék, különösen férfiaknak.

Ja és mit szóltok azokhoz, akik kimennek külföldre, és az összes képen a barátnőjük pózol a tengerparton. Legalább egy ilyen mindig van: Esküszöm, a kolleganőm ÖSSZES fényképén csak ő van rajta fürdőruhában. A tájról, országról, emberekről EGY SINCS.
Ugyanez a kolleganő: Mindig a mekiben ettünk Horvátországban, a helyit meg sem kóstoltuk.

Valaki mondja már meg, hogy aki egész nap a homokos parton sütteti magát mondjuk Máltán és semmit sem néz meg, az miért megy ki?
Mi az a plusz, amiért tízezreket költ, és nincs meg mondjuk egy szép homokos Duna parton, vagy Tisza parton? (Azon kívül, hogy sós a víz.) Mert meki itthon is van, babkonzerv itthon is van, borsodi sör itthon is van. Itthon is süt a nap, elég meleg van, ,itt is le lehet barnulni.
Komolyan, mi a plusz?

komplett omlet, gut. Vazze, egész nap ezen röhögök.

Előzmény: rebetli (101)
Kőkapu Creative Commons License 2003.08.08 0 0 102
Úgy tűnik szivat, én nyertem :-)
rebetli Creative Commons License 2003.08.08 0 0 101
most szívat a számláló, vagy mi van? 100!
Előzmény: rebetli (100)
rebetli Creative Commons License 2003.08.08 0 0 100
illetve, 100!
Előzmény: rebetli (99)
rebetli Creative Commons License 2003.08.08 0 0 99
hoppácsak, 100!
Előzmény: rebetli (98)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!