Úgy tűnik bármely téma esetén elkezdődik valamiféle személyeskedés. Van aki nem csinál külső csatlakozást, lelke rajta. Valóban, így a járműbe beépített érintésvédelem nem fog leoldani, ha valami baj van. Ami meg az árvizet illeti, kétlem hogy ennek a kempinfnek az üzemeltetője nem áramtalanított volna azonnal. Én ezt tettem volna. Nem tudom hogy miféle rangot kölcsönöz valakinek ha sok éve lakózik? Attól még ne nézzük le egymást, ha mndjuk én vagy bárki más most kezdte ezt az életformát. Már lassan nem merek kérdezni, mert gumi csontnak tekintitek a kérdéseket.
Mondjuk én nem itt élem le az életem az indexen, mint akinek közel 8000 hsz. van a háta mögött, de azért azt pontosítsuk, hogy olyan adatokat nem illik kiadni, ami alapján bárkit be lehet azonosítani. Egy keresztnév nem az a kategória.
"Nekem vadonat új 13 "-os Anteras "C"-s gumijaim vannak 17.500 Ft/ darab áron .
Az 1000 kg-os lakódnál kerekenként min : (500 kg*1,25 = 625 kg )= 92-es súlyindex feletti gumikat kell keresned.
Megéri rááldozni a pénzt a jobb minőségűre és a nagyobb teherbírásúra .
Télen vagy hosszabb tárolásnál ajánlott felemelni a földről a kerekeket , hogy ne sérüljön állás közben .Védeni kell a környezeti károsodástól napfény , víz , sár , fagy stb.
Tisztelt lakokocsisok lassan itt az ido új gumikat vasarolnom véleményekre lenne szükségem van 1 knausz 395 lakóm kb:1000kg tavaly 2 defekt 7 éves barumT88 súly index volt rajta amit tudni kell inkább külföldre járok hosszabb utakra is milyen márka vagy nagyobb súly index ?????
Így van, valóban "direkt" nem akarom tőled megtudni, kit nevezel "István"-nak. És nem "István" személye miatt, hanem azért, mert egy ilyen kommunikációs felületen illetlenség (és amúgy MM sértő) harmadik személy irl adatait nyilvánosságra hozni.
Az egymás megismerése és a nickek használata teljesen független dolgok. Amíg nem találkoztunk személyesen stb. addig írhatsz Te bármilyen nevet-akár a valódit is-mert nem tudhatom, valóban az vagy-e, akinek kiadod magad. Ha már már irl is ismerjük egymást, megintcsak tökmindegy, milyen nevet használunk mert tudjuk, ki van mögötte.
Teljesen igazad van, bár néhol a kempinges áramelosztókban is láttam már FI relét-reléket!
.......és ez, amit írtál, hogy "Az általam és verolex által javasolt csatlakoztatási módnál nem megy át az áram a lakjó áramvédelmi rendszerén. Ezért ha a kempingnek nincs ilyen akkor meg B..szhat. "
Tudod, vagyunk itt páran, akik nem mostanában kezdtünk el lakózni és vagyunk egy páran, akik személyesen is ismerjük egymást, ezért szólítjuk egymást a "rendes" nevén. Azért sem fogok a kardomba dőlni, hogy téged nem érdekel a személyem - jogos, nem azért vagyunk itt !!!! Azt azért engedtessék már meg, kezdő lakós koromban, aminek lassan 30 éve, sem időztem ennyit ilyen f@szságokon, mint ez a áram csatlakozó téma! Én próbáltam ennek ellenére segíteni a magam módján - hiba volt!
Nem tudom, ki az az "István" de amíg nem mutatkozik be, nem is érdekel, nem ezért vagyunk itt.
Azon a lakón merőleges a betáp csati. Az enyémen "kifordítós" a csatlakozó. Valószínűleg nem is férnék hozzá a belinkelt dugóval de ha mégis, akkor már bőven kikerülne a tetőcske védelme alól.
Az általam és verolex által javasolt csatlakoztatási módnál nem megy át az áram a lakjó áramvédelmi rendszerén. Ezért ha a kempingnek nincs ilyen akkor meg B..szhat.
Én még nem, pedig az enyém is többnyire úgy van, mondjuk, ha valami extrém esős időszak jönne, akkor egy gyorskötőzővel odafogom a tengelyhez, oszt heló.
BOCSÁNAT, hogy a 64306 hsz-ben feltett valós kérdésre válaszoltam!
Azért eléggé megmozgattam az amúgy uborkaszezonban punnyadó topikot!
Ahhoz képest elég sokan reagáltatok!
Még egy kérdés: járt-e már valaki úgy közületek, hogy a szakadó esőben a lakó alatt átvezetett 220V-os elosztó a földre kerülve közvetlen életveszélyt okozott?
Mielőtt támadnátok......!!!!!! Tudom, elvileg minden lakójárműben van FI-relé! Az újakban biztos.......a sok 10 évesekben, meg ..........?
Szerintem megint hasonló témát toporgunk körbe, mint a "kerék nyomás" , "antenna" stb. Ezek annyira kézen fekvő dolgok, hogy nem kellene napokig itt "kis doktorikat" írni róluk, mint ahogy az is kézenfekvő, hogy, ha a lakó betápja nem az elősátor védettségét élvezi, akkor nem alkalmazom a "plusz hármas elosztót még beledugunk" változatot az eső miatt, hanem ahogy Kálci írta: egy három méteres szerelt elosztó, hármas, vagy több alzattal. Higgyétek el nem a levegőbe beszél, mert ő havonta lakózik annyi, mint egyesek öt év alatt!
Még annyit, hogy az elősátor alatt lévő dugaljba bedugom szépen a kishűtőt aztán megyek világgá. A lakó túloldalán lévő betáp csatihoz tehetnék egy efféle hármas elosztót amit linkeltetek de onnantól állandóan az eget kellene lesnem mivel szabad ég alatt van a történet.
Ne magadból indulj ki amikor "kókányolás"-nak minősíted más munkáját. Sok kiegészítő létezik amit utólag szerelhet be az ember, a vizes csatlakozótól a szervízajtóig.
Nálad a pont Kálci, én is így csinálnám, mert ez a legegyszerűbb! De van aki szeret barkácsolni, mérni, fúrni, vágni, szigetelni, tömíteni, vezetékelni stb. Ez ettől szép, de én inkább menni szeretek /nék/ minél többet!