Quaint! nappali gekkó olcsóbb lett volna, mint az áram. :-)))))
egyébként mit szerettél volna küldeni? mert még mindig nem kaptam meg Farkas tegnap 13 óra kürüli emiljét (ezért kértem a munkahelyimre, az persze rendesen jött). hát ennyi idő alatt lábon is eljött volna a postás!!!
Invázio? Nállunk nyár végén szokott lenni. Este amikor az ablak nyitva van még a meleg miatt, de már kint sötét van. A lámpa fényére viszont valami muslinca félék ellepték az egész mennyezetett. Na akkor mi is porszivoztunk:)))))
Bár otthon már egyszer elkezdtem barátkozni egy betévedt pókkal (ez még anyuéknál volt), a mostani lakóhelyünket egyszerüen ellepték a pókok.. én nem tudom, lehet, hogy ki van irva az ajtónkra "pókul", hogy meleg, száraz hely, gyertek minél többen:), mert reggel végigszivom a lakást porszívóval, este már ugyanannyi pók csücsül a falon, a sarokban, a....:)
Szóval betévedt pók - én is etettem, néztem, ahogy vadászott, ahogy vedlett - már kezdtem eléggá barátkozni vele, amikor is elmentem nyaralni, és a nagymamám véletlenül beporszívozta.. Na azóta sem sikerült a barátságomat egy pókkal úgy elmélyítenem, mint akkor:)))
de ez a mindent hazaviszek mánia nálam is megvolt:) anyuék akkor sokkallottak be (és akkor kaptam egy papagájt:), amikor hazavittem egy picike akváriumot, telepakoltam füvel, virágokkal és összeszedtem eső után az összes csigát, amit találtam és beletelepítettem őket. A csiga meg ugye nem egy egyhelyben ülő állat (még ha nem is egy sprinter), szanaszét mászkáltak... még 1 évre rá is találtunk csigát a lakásban:))))
elköltöztünk, vittük magunkkal. de szegénykém nem bírta az egyedüllétet. ugyanis ő gyerekkora óta megszokta, hogy mindig volt vele valaki.
nálunk végig sík ideg volt, remegett mint a kocsonya, tiszta hiszti volt.
aztán jobbnak láttuk, ha visszavisszük az anyámhoz. persze órási lelkiismeret-furdalásom volt, de láttam, hogy Bertike milyen jól érzi magát. megnyugodott, azóta sincs vele semmi probléma.
Anyámmal ilyen téren nem volt probléma. Már gyerekkoromban is cipeltem haza a mindenféle állatot (botsáskától kezdve a békán át a törpehöriig). Először balhézott, de aztán mindig nagyon szerette nézegetni.
Később a hüllőket, pókokat is szívesen nézegett. Volt, hogy mikor hazaértünk, tájékoztatott az állatok állapotáról: ennek nincs vize, az levedlett, ez a pók most beszőtte magát, biztosan vedleni fog (merthogy ő könyvet is elolvasott róluk :-)) ).
Szóval szerencsém volt ilyen téren.
Minden tudományos műsort megnéz a tv-ben. Ennek örülök. Járhattunk volna rosszabbul is. :-)))))
Patkányt azért választottam, mert ugye nagyon hiányzott a kutya, de nem mertünk belevágni a kölyökkutyázásba (dolgozunk egész nap).
Akkor legyen egy kis szőrös állat, aki viszonylag hosszú ideig él, értelmes, és kis helyen elfér.
erre mondják, hogy vak tyúk is talál szemet. :-)))))
Farkas! küldtem emilt, arra a címre elküldenéd még egyszer? mert még mindig nem kaptam semmit. ami elég gáz. szerintem.
a furaság egy érdekes dolog. sosem voltak "normális" barátaink.
egyébként pedig relatív. nekem semmilyen állat tartása nem fura. engem is sokan viszolyogva néztek, mikor megmondtam, hogy milyen állataim vannak.
tőlem is megkérdezték, hogy nem undorodom-e a kígyóktól. ez elég hülye kérdés, mert akkor minek tartanék. férem még madárpókozik is.
minden nézőpont kérdése.
nekem sokkal furább dolog, ha valaki több órán keresztül vásárolgat. a pénztárnál való ácsorgás több idő, mint egy ruhapróba. vagy a kirakat-nézegetés. odanézek: ha érdekel valami, gyorsan odapattanok, megvizsgálom, aztán állok odébb.
örülök, hogy volt az életemben néhány ember, akit sikerült a hüllőtartás felé irányítani. ez jó érzés.
Lehet:) Bár én sem vagyok normális, az biztos:) Én eredetileg nagy kutyás voltam, de sajnos a reggel 8- délután 18:00 közötti távollétet egy kutya sem tolerálja:) Így amikor otthonról elköltöztem, a spanielem anyuéknál maradt (nem okozott neki lelki törést, mert ő családi kutya:)).
És valami értelmes állatot szerettem volna (igy taviröfi, hörcsög, degu és egyéb rágcsálók kiestek:), a macskát én nem szeretem, a párom volt barátnője pedig tartott már vadászgörényt, így lett vadászgörény (amit a mai napig nem bánom, mert írtó jó fej állatkák:)
A hüllő pedig régi álmom volt, de otthon anyu sikitófrászt kapott mindentől, ami nem emlős és madár volt, így csak most sikerült megvalósítanom:)