Szeretném megkérdezni, hogy a bergamo-i reptéren van-e csomagmegőrző? Arra gondoltam, hogy holnap délután megnéznénk Bergamo óvárosát és utána mennénk Milánóba. Köszönöm :)
Most, hogy pár hozzászólás erejéig szó esett Bergamo-ról (és mivel nincs kimondottan Bergamo topik), tudna valaki hasznos infókkal szolgálni a várossal kapcsolatban? A nevezetességeket, látnivalókat már összegyűjtöttem. 5 napos kinttartózkodás esetén milyen tömegközlekedési jegyet érdemes vásárolni, ajánlott-e a reptéri transzferrel egybekötni, pl. hol kapható finom pizza, és egyéb ilyen apróságok.
Ha mégis rossz helyre írtam ezeket, elnézést mindenkitől, és akkor keresek a topikok között, ami az országgal kapcsolatos.
Szállás ügyben kettőt tudnék ajánlani (a 4 kipróbáltból). Mindig a transzferhez (vasútállomáshoz) közel szoktuk keresgélni, hogy akár gyalog is elérhető legyen. Az egyik a Hotel Demo, a másik pedig a Hotel Ambrosiana. Előbbi egy igényesebb hostel, csendes, reggeli is benne foglaltatik az árban. Minden szobában fürdőszoba is van. Utóbbinál júliusban volt vezetőségváltás, így a szobákat is felújítgatták. Csak néhánynál van fürdőszoba, a többinél tusoló + csap. Reggeli nincs. Árban mindkettő elfogadható, szerintem. Booking.com-on, illetve a hostelworld.com-on foglalhatóak.
Hát, 3,5 óra nem sok, de ha gyorsan jön az 1-es busz, azzal a reptérről fel tudtok menni Bergamóba a Felsővárosba, ott egy nagyon rövid séta és vissza az 1-es busszal a reptérre.
Hát, akkor bízzunk benne, hogy sikerül olcsóbb szállás lehetőséget találnod.
Igen, jól értetted, a 10-es gyűjtőt nem használhatod úgy, mint Barcelónában tetted, vagy pl. Bp-en is lehet, hogy egymás után hatan érvényesítitek. Az okát ne kérdezd, a közl. váll (ATM) honlapján így olvastam. Mi 5éjszakát voltunk ott ketten, nekünk érdems volt 2 db-ot megvenni és külön használni, te meg majd számolgatsz, hogy jössz ki jobban.
Egy db jegy 1,50 Eur, 90 pecig használhatos átszállásra is, de bből metrón csak 1x.
Ahogy itt írta valaki, a napi jegy 4,50 Eur, a két napos 8,25 Eur.
Mi nem sokat tömegközlekedtünk, csak a szállásról be és onna haza, a belvárost gyalog fedeztük fel.
Ha a lányaid ott vásárolni is szeretnének, akkor tömd ki rendesen a pénztárcádat.
A Dóm térre biztos mentek, ha szembe állsz a Dómmal, balra rögtön látni fogod a Viktor Emániul galériát, tele márkás boltokkal. Ha keresztül mentél a galérián, a Skalához érsz, onnan tovább a Via Manzonin, majd jobbra megtalálod a V. Monte Napoleone-t. Na, ez a legdrágább utca. Ha vásárolni nem is szabad ott, nézelődni érdemes. A Manzonin tovább (de a Napoleone-ról is át tudsz menni a vele párhuzamos utcára) a Via d Spiga-ra, az is egy szép nagyon hangulatos, szép utca, tele színvonalas üzletekkel.
Ez gyalog egy kellemes séta, felesleges járműre szállni.
Köszi, megnéztem. Sajnos 25 euro/fő az nekünk sok. Jó, jó tudom ez Milánó, de eddig sikerült Olaszországban is összehozni olcsóbb apartmanokat. Az is igaz olyan is volt.
A közlekedés az attól függ, hogy hol lesz a szállás?
Nem tudom melyik érné meg a legjobban? A 10-es gyűjtőnél hogy érted, hogy nem használhatják mások? Nem olyan mint Barcelona, ahol ha fellszálltunk valamire akkor 6-szor lbedugtuk a plasztikkártyát és ugyanigy ha buszra szálltunk át 75 percig volt érvényes.
Viszont azt látom, hogy a vonathoz bemenni bergamóba nem egy nagy biznisz, mert akkor már közvetlen busz a reptérről.
Elnézést kérek a kérdés miatt(hölgyek figyelem...) de itt legtöbben meccsre mennek.
Na most, nekem pedig 4 lányom van, már előre látom, hogy elkerülhetetlen lesz a bevásárló utca. Ezt mihez közel találom?
Igen, ezek a jegyárak Bergamo-Milánó között egy útra.
Reptérről az 1-es busz megy Bergamo vasútállomására, közvetlen az állomás előtt áll meg, az árát nem tudom.
T-10 alatt a 10-es gyűjtőjegyet érted? Ha igen akkor:
Carnet 10 viaggi (13,80 Eur).
Ez a közlekedési jegy megfelel a mi 10 darabos gyűjtőjegyünknek azzal a különbséggel, hogy kártya formátumú, valamint egyszerre több személy nem használhatja. 90 percig érvényes az ATM (milánói BKV) minden járatára, akár átszállással is. Minden egyes utazásnál érvényesíteni kell, ha már 10 db bélyegzés szerepel a hátlapján, érvényét veszti.
Hogy ez megéri-e, nyilván azon múlik, mennyit terveztek tömegközlekedni.
Az olcsó apartman is relatív. Pár hozzászólással korábbam szúrtam be a mi szállásunk linkjét. Igaz, nem apartman, de meglepetésünkre találtunk hűtőszekrényt, tányérokat, poharakat meg vírforralót. Ezt csak azért írom, mert az oldalon nem szerepel.
El tudom képzelni, hogy 6 főnél tudsz árengedményt kicsikarni, én nem próbáltam, mi csak ketten mentünk.
Ennyi embernél valószínű , hogy érdemes az ő transzferjét igénybe venni (persze csak ha megfelel nála a szállás), ha gondolod, kérj tőle árajánlatot. Ha nincs túl sok csomagotok, 6-an elfértek az ő autójában és ha hozzáadod még, hogy Milánóban is el kell jutnod a pu.-ról a szállásra, akkor nem is drágább.
Ezek okt. 29.-i tuti árak, akkor utaztunk ezen a vonalon. Mi a hosszabb menetidejű és olcsóbb lehetőséget választottuk, az uticálunknak is az felelt meg inkább.
Februárban megyünk Milánóba 3-an csajok :) Lenne pár kérdésem! A bergamoi reptérről ha busszal (ha jól tudom 1-es) bemegyünk Bergamoba onnan mennyi a vonatjegy Milánóba? Vagy hogyan egyszerűbb bejutni a reptérről Milánóba? (Malpensa Expressnél létezik még a 2-t fizet 3-at kap jegy? és mennyibe kerül?)
Szeretnénk megnézni a Scalaban az Aidát, nem tud valaki segíteni h interneten is tudunk rá jegyet venni?
Kicsit féltem tőlük,találni náluk néha igen-igen meglepően jó árakat is.
Amsterdam-ban általuk foglaltam,minden korrekt volt.
MA jöttem haza Milano-ból,köszönöm mindenkinek a segítséget.
Ha van rá igény,vhová kiteszek/megírok egy aktuális kis leírást a Bergamo-Milano Centrale-Dóm-Giuseppe Meazza stadion (Inter meccs)-egy pizzéria-söröző-Centrale-Bergamo útvonalról.
Köszönöm a sok segítséget Nektek. Igazán én is a 24 órás jegyre gondoltam. Esetleg valakinek ötlete szállásra? Nézegettem, de nem tudom melyik városrészben lenne érdemes, illetve mi a reális ár egy éjszakára 3 főre?
Malpensarol nem tudtok bejönni ATM jeggyel, erre külön jegyet kell venni, innentől kezdve meg már 24 órán belül vagytok, tehát elég a napi jegy. Linate elérhető ATM-mel, 73-as busz a San Babilatól.
Malpensaról busszal a Centralehoz, vagy vonattal Cadorna metro megállóhoz tudtok bejönni.