Keresés

Részletes keresés

székkutas Creative Commons License 2000.06.25 0 0 107
A napokban a 12-12 telefonon igen alaposan kioktattak, (kérésemre) hogy miért jó az ISDN vonal. 2 db telefonszámmal és vonallal, egyidőben telefonálhatok, eddig számomra ismeretlen hangminőségben, internetezhetek, fantasztikus gyorsasággal. Ha leadom az analóg vonalamat, mindössze 12.500 forintért (30.000 forint kedvezménnyel) megkapom az új vonalat. A havi 4500 forintos előfizetési díjam mellett, amit minimum 12 hónapig fizetek, vállalnom kell 3000 forintnyi havi kötelező használatot. A Mindenkinek csomag hasonló feltételekkel él, mint az analó vonal esetén.
Az ajánlat csábító volt, szinte azonnal megrendeltem.
Pár nap múlva bejelentkezett nálam egy üzletkötő.
Aztán pillanatok alatt kitöltött egy megrendelést, miután nagyjából elmondtam, hogy mi a szándékom. (Ő már tudta, hiszen a számomat, címemet megkapta(!!) a 12-12-től. (nem csak ő, egy kollegája is, mert előtte már más is keresett)
Aztán a dologból mégsem lett semmi, ugyanis nem tudtunk megállapodni a feltételekben. Hogy miben?

1.) 12, avagy 24 hónapos kötelező előfizetést vállalok-e, ha az ISDN vonal melett átiratom a jelenleg meglévő Mindenkinek átalánydíjas szerződést. (az üzletkötő szerint csak akkor 12 hónap, ha felmondom a jelenlegi internetszolgáltatóm szerződését és a Matávnettel kötök egy újat.)
2.) Átírható-e, vagy csak új megrendelésként alkalmazható a Mindenkinek csomag. (az üzletkötő szerint újat kell kötni.)
3.) A Mindenkinek csomag megléte esetén a 3000 ft-os "kötelező fogyasztást" elhasználom-e? (az üzletkötő, és a főnöke szerint ugyanis nem, vagyis e csomaggal 7000 Ft.-os kötelező fogyasztást vállalok!)
Mindezen kérdésekre a szerződésminták nem adtak egyértelmű választ. Emiatt elbizonytalanodtam, hiszen mindössze csak arra voltam kiváncsi, hogy milyen kötelezettségeket vállalunk kölcsönösen a szerződés aláírása esetén.
Sokat beszélgettünk, de végülis ezt nem tudtam meg. Emiatt azt sem, hogy mikor lesz ISDN vonalam.
Abban maradtunk, hogy mindketten érdeklődünk a MATÁV-nál, hogy hogy is van ez?
Tényleg hogy is van ez?

Előzmény: másikBalázs (106)
másikBalázs Creative Commons License 2000.06.25 0 0 106
Úgytűnik,az agyonlátogatottságtól kihalt ez az oldal.
BÉKE PORAIRA.ÁMEN
Qqberci Creative Commons License 2000.06.20 0 0 105
Köszi az infót, de még mindíg kevés. Hány belsö kapcsolatot tud a ketyere? (ha már van két kimenö hívásom, tudok-e még mellette egy belsö hivást csinálni?). Mi van akkor, ha nem mellékre (beválasztással), hanem a föszámra jön a hívás? Hol csörög? Mennyire paraméterezhetö? szóval nem ártana egy gépkönyv, amiben ezek azért benne szoktak lenni. Ha ilyet tudsz, vevö vagyok rá (ha nem titkos).

Üdv:

Qq

Előzmény: másikBalázs (104)
másikBalázs Creative Commons License 2000.06.20 0 0 104
Üdv!

Qqberci.
Bocs,roszzultudtam.Az ELMEG alapban 1 ISDN vonalat és 6 analóg melléket tud,Bővítve pedig: vagy 2ISDN+10 analóg mellék,vagy 1ISDN+ Snull busz+10 mellék.Remélem, most jól írtam.

másik

másikBalázs Creative Commons License 2000.06.19 0 0 103
üdv!

Qqberci.ELMEG C46e.143900+áfa,25000+áfa installálás és mellékenként cirka 6000 ft.Ezzel már nagyjából tudsz kalkulálni(amúgy MATÁVCOM-os árak).Alapban tud két ISDN vonalat és 10 melléket(8 digit+2 analóg),de ha jól tudom akkor kártyával bővíthető 20 mellékre.
DE mi a bánatos francnak kell neked egy ilyen?

Én voltam.

Qqberci Creative Commons License 2000.06.19 0 0 102
Köszi a választ. Sajnos, már kidobtam a vonatkozó MATÁV szórólapot, mert semmi lényeges info nem volt benne. Két kisközpontot hirdettek. az egyiket úgy 120eFt körül, a másikat majd'170-ért. Az elsöre azt modták, hogy WIN95 alól programozható (no, innen már rögtön nem is tetszett), a másikra meg, hogy azére drágább, mert többet tud...

Ilyenek érdekelnének: egyidejü belsö kapcsolatok száma, beválasztási lehetöség, analóg mellékek száma, stb.

Valószínü, hogy a MATÁV mindenhol ugyanazt forgalmazza, függetlenül a helyi központ adottságaitól (ha nem csalódom, Ti, Szombathelyen még egy békebeli ADS-en vagytok)

Előzmény: másikBalázs (101)
másikBalázs Creative Commons License 2000.06.18 0 0 101
Jóestét!

Qqberci.
Pontosan melyik típusra gondoltál,merthogy több is van.Sajnos Pesti viszonylatban nem tudok neked sem illetékest,sem telefonszámot mondani,mert Én Szombathelyi vagyok.De, ha bármit tudok segíteni,azt nagyon szívesen.
Másnak is.
másikBalázs

Qqberci Creative Commons License 2000.06.18 0 0 100
Üdv a nagy MATÁV lelkes képviselöjének!

Ne légy szomorú, az ISDN-nel is vacsorázhatnál nyugodtan, mert ha a szolgáltatódtól elmenö vonal túlterhelt, akkor 5 ISDN-nel sem lesz gyorsabb semmi.

Viszont, ha üzletkötö vagy, legy szives, áruld el, hol lehet megtudni a MATÁV által forgalmazott ISDN kisközpontok müszaki adatait? A MatávPont aszonta, hogy a Petöfi Sándor utcában, ott adtak egy telefonyszámot, ami viszont a hibabejelentöé volt, én meg addig nem kötök üzletet, amig nem tudom, mit veszek.

Kérlek, ha tudsz, segits.

Köszi,

Qqberci

Előzmény: másikBalázs (94)
eMM Creative Commons License 2000.06.13 0 0 99
Akkor még a hóhért meMM akasztják.
Jó vacsit, jóéjt néked,ne is bántson a lekiismeret.
Előzmény: másikBalázs (98)
másikBalázs Creative Commons License 2000.06.12 0 0 98
Danke sün.
Ha most nekem is lenne egy ilyen "csodavonalam" akkor nem kéne itt szívnom 28800-on analógon.Két oldal között háromszor megvacsorázok.
Most viszont pihi,mert hát későre jár.
Jójcakát.
eMM Creative Commons License 2000.06.12 0 0 97
Akkor sok sikert hozzá, ha nem elvakult matávosként írsz, szeriteMM mindenki szívesen lát itt.
Előzmény: másikBalázs (96)
másikBalázs Creative Commons License 2000.06.12 0 0 96
Üdv,eMM!
Nem szép,de ha csinálom,jól megfizetik.Ámbátor,ha megélnék belőle szívesen csinálnék valami emberibbet.
Előzmény: eMM (95)
eMM Creative Commons License 2000.06.12 0 0 95
Szép hivatásod van,legalább megéri? :-)
Előzmény: másikBalázs (94)
másikBalázs Creative Commons License 2000.06.12 0 0 94
Jóestét.
Érdekes és tanulságos volt elolvasni,amit írtatok az ISDN-ről.
Ezt csak azért írom,mert én is MATÁV-os vagyok.
Ráadásul pont egy üzletkötő.
Most köpjön bátran aki akar,aztán ha már kiszáradt a szátok és letöröltétek a monitort(Én meg képzeletben magamat),akkor folytathatjuk.
eMM Creative Commons License 2000.06.12 0 0 93
Szupermatáv, szuper ISDN.
Megint nincs benne élet (teljesen süket) úgyhogy ismét modemezek egy másik telefonszámomról.
Milyen lyó,hogy nemcsak ISDN-n vonalam van!
Ez az idén már legalább féltucatszor előfordult.
Persze bejelentetteMM a 143-n "de majd megnézik"
Csúcstechnika.
bot Creative Commons License 2000.06.12 0 0 92
szívesen:)
Előzmény: Worm (91)
Worm Creative Commons License 2000.05.29 0 0 91
Köszi Bot !

Nálam is segitett a reinstall. :))

sashimi Creative Commons License 2000.05.29 0 0 90
Elnezest a kisse offtopicert.
Tudtok valamit arrol, hogy a MATAV tervez-e DSL-t csinalni. USA-ban havi 60 USD-ert lehet DSL-kacsolatot venni, ami olyan 1MB/s-t tud legalabb (a kozpont tavolsagatol fugg).
S a reklamokban mar csak errol beszelnek (+kabelmodem persze).

sashimi

eMM Creative Commons License 2000.05.29 0 0 89
Semennyit.
Már nincs forgalmi díj.
Előzmény: Újlaki (88)
Újlaki Creative Commons License 2000.05.29 0 0 88
Valaki tud valamit mondani arról, hogy mennyi a forgalmi díj? Vagy még mindenki túl fiatal, úgy értem, ISDN-ileg? És majd jön a mgfizethetetlen számla? Vagy túl óvatos vagyok? Mennyit fizet, aki 15 vagy 50 vagy 70 MB-ot forgalmaz egy éjszaka?
bot Creative Commons License 2000.05.28 0 0 87
nekem is ezt csinálta egy Eicon Diva-val. sajnos csak egy w2000 újrainstall segített. azóta viszont tökéletes. nem értem, biztos egy hiba a w2000-ben..
Előzmény: Worm (86)
Worm Creative Commons License 2000.05.26 0 0 86
Help !

Sikerült valakinek az akciós Matáv pckártyát az AVM Fritzcardot installálni Win2000 alá ?

Mert a honlap azt irja , hogy a driver be van építve a w2000-be de nálam azt irja ki hogy occured error (code 22) file missing !

Esetleg valakinek sikerült ?

eMM Creative Commons License 2000.05.17 0 0 85
Legalábbis ezzel etet a matáv.
Akkor nekem miért neMM csinálták meg maguktól?
Előzmény: Qqberci (84)
Qqberci Creative Commons License 2000.05.16 0 0 84
Az ISDN-ben az a jooooooooo, hogy nem kell a hibat kulon bejelentened, mert a rendszer azonnal jelzi az operatornak...
Előzmény: eMM (83)
eMM Creative Commons License 2000.05.14 0 0 83
Ma megjövök víkendről számítógép bekapcs, netfüggőseg activálódik, netre fölmennék ha lenne vonal az ISDN-en.De nincs.
Már megint.
Matáv hibabejelnető felhív (A matáv ISDN csoport neMM dolgozik a hétvégén) probléma közöl.
Lyó megnézzük mondják.
Kérdem én mikor?
Hátha vonal hiba van akkor csak holnaptól működik megint.
Na erre bepipul,modem elővesz (mégjó hogy megvan)
és láss csodát a lyó kis analóg kapcsolat működik.
Most 1 fél órája jött vissza az ISDN vonal de én már át nem megyek rá plusz 150 pénzért.
Kérdem én, ha nem vonalhiba volt akkor mi a szösz?
Na majd holnap balhézok 1 lyót az ISDN csoportnál,mert ez már a sokadik eset.
Nesze nekünk matávos csúcstechnika.
Előzmény: eMM (76)
bot Creative Commons License 2000.04.13 0 0 81
Nos, úgy néz ki tényleg megcsinálták:) 6 órája szakadásnak nyoma sincs..
Előzmény: bot (80)
bot Creative Commons License 2000.04.12 0 0 80
Abszolút megértem, teljesen hasonlóan érzek én is. 2 hete akarom megrendelni a 4000Ft-os átalánydíjat, mindennap betelefonálok, de valami kifogást mindig találnak, hogy ma éppen miért nem lehet.

elvileg egyébként a délutáni telefonom után holnaptól él, de még nem hiszem el, holnap megint rákérdezek egy másik ügyintézőnél is, hogy be van -e regisztrálva.

más:
a lenti történetem folytatásaként tegnap vonalvizsgálatot kértem a szakadások miatt. reggel visszahívtak, hogy megoldották, a központban volt a hiba. hát kiváncsi vagyok este kiderül..:)

üdv,
bot

Előzmény: .Tomee (79)
.Tomee Creative Commons License 2000.04.12 0 0 79
Hát egy kicsit MÉRGES vagyok ! :o(((
Tegnap végre kijött a matáv, hogy beszerelje a ISDN-t, amit 3 hete rendeltem. Akkor azt mondták minden ok, hiszen Bp-i lakos vagyok. Namármost tegnap kiderült MÉGSEM tudják bekötni mert gyenge a jel vagy mi a szösz és hívjam a központot és panaszkodjak ott. A központ még nem kommentál, de a szerelők szerint valami erősítő kell ami csak JÚLIUSBAN lesz. Akkor kérdezem mi a f@sznak vették fel a rendelésemet ??!!?? és igértek be fűt-fát ? Ha az Alföld közepén laknék egy tanyán azt mondom ok várjuk meg az Eu-t.,de Pesten??
Hozzá tartozik még a dologhoz, hogy rég megrendeltem a 4000 ft-s átalányt amit AZ ÉN TÁJÉKOZTATÁSOM NÉLKÜL megszüntettek mert, hogy "úgy is jön majd az ISDN ott rendeljem meg megint." (még szerencse, hogy betelefonáltam mert fizethetném azt is)
Ugye megértitek, hogy egy kicsit MÉRGES vagyok.
bot Creative Commons License 2000.04.10 0 0 78
Sziasztok!

köszönöm a válaszokat. ma elcsórtam a munkahelyemről egy isdn router-t, ha ezzel is megszakad holnap hívom a matávot. bár asszem felhívom mindenképpen, ártani nem árthat:)

sajnos visszamenőleg valószínüleg nem lesz érvényes a kedvezményem, mert először 3-án próbálkoztam a megrendelésével, akkor azt mondták, hogy már nem lehet, mert folymatban van a vonalcsere..

furcsa eddig még nem szakadt (kb 1 óra:))

olhado Creative Commons License 2000.04.09 0 0 77
Én úgy tudom, hogy visszamenőlegesen is meg kell adják neked az átalánydíjas kedvezményt. Legalábbis ha elseje előtt megrendelted.
Előzmény: bot (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!