Nehéz helyzetbe hoztok, nem szívesen szeretnék más képviselők jövedelméről beszélni. Talán ezt megértitek.
Mindenesetre az én pótlékom a kezdetetektől fogva 100 % -os. Teljesen őszintén én netto 115 ezer forintot kapok így, havonta.
Ugyankkor vállakozóként az árbevételem (még nem számoltam össze) kb. 2 M forint lesz.
Ezen kívül 2004 -ben ösztöndíjam is volt brutto 56 ezer forint /hó. Remélem meghosszabbítják :)))
Azt gondolom, hogy erről mindegyik képviselő dönthesse el maga, hogy nyilatkozik - e vagy sem.
Ugye több lehetőségetek van: mindekit személyesen megkérdeztek, vagy személyesen fordultok a hivatalhoz információért.
A tiszteletdíj emelkedések akkor történtek, amikor megszüntettek bizottságokat ahonnan a külső tagok 42 ezer forintot kaptak havonta.
Ha egy képviselő 150 % - ról 200 %-ra ugrott, akkor az kb. 60 ezer plussz.
Vagyis, ha nem akarták, hogy a testület költsége emelkedjen, akkor 1,5 külsős megszűnő tagságra 1 tanácsnokit adhattak.
Négy dolgot mondanék még:
1) nem akarok sunnyogni, mostmár az én jövedelmemet ismeritek.
2) egy minimálbéresnek ez nagyon nagy pénz, de csak kérnélek benneteket a demagógia mellőzésére.
3) nagyon nem szeretném, ha ujságban megjellenne amit itt leirtam...
4) ha én lennék a polgármester, biztos puritánabb szemléletű lenne a polgármesteri jövedelmem, de csak és kizárólag magamra vonatkozna ez
Off: továbbra sem értem, miért kell engem itt szidalmazni, de mindegy. :(
A legkomolyabban gondolom, ahogy visszavonták a komm. adót, ugyanúgy visszavonhatják a tanácsnoki rendeletet is.
Sőt, a kommunális adóra legalább volt valamiféle apropo, ürügy. Jogszabály lehetővé teszi, más városokban precedens, nemes cél az utak felújítása, amihez az állam még egyszer annyit hozzáad. De a tanácsnoki húzást mivel tudják indokolni?
Netán a képviselők sztrájkolni akartak? És ha már meghozták, nem értem mire ez a szerénység?? Miért nem 200 vagy 300 %-kal emeltek??? Mi volt jelen esetben az apropo???? Az, hogy a társelnöknek nem jár 75 csak 50 , ezért nosza mindenkinek oda 100-at???????????????????????????????
Egyre inkább (ahogy Erdei is sunyít ezügyben), kezdek igazat adni Tusának.
Elmesélek egy kis történetet, az ide vonatkozó tanulságot mindenki vonja le maga:
A Plázaspárban ki volt téve füstölt-főtt császár szalonna, valami 1250 Ft/kg, és öles betűkkel fölé írva: AKCIÓS ÁR. Mondom az eladónak, na ne vicceljen, a Corában meg a piacon 750-800 Ft-ért van császár szalonna, mi ebben az akció? Persze, mert náluk egyébként 1600 fölött szokott lenni az ára.
Ja, mondom, ha én is így akcióznék a munkahelymen, sokkal több lehetne a fizetésem, de én sajnos folyamatosan ennél sokkal akciósabban árulom a munkaerőmet.
A csontvázak közül eddig még csak egyről hallottam, arról se foszlott még le a hús,annyira nyers (már bocsánat) , ez pedig a tanácsnoki titulusok nagy száma.
Mert ugye a decemberi jutalom, vagy a januári kommadó azért még sem csontváz?
Az elmúlt két hét történései alapján olyan érzésem van, hogy a Városházán levő valamennyi szekrény ajtaját be fogják szögelni, nehogy kinyissa a jövőben valaki.
Sorban dőlnek ki a csontvázak a szekrényekből...
Nagyapán csak annyit mondana, ha élne: - Szép kis wirtschaft! :))
Nem tudom, most nagyon sokat dolgozok, + vizsga is itt van (holnap) úgyhogy nem olvastam a UN cikkét. De valóban megnőtt a tanácsnokok száma, amikor egyébként csökkentették a bizottságok számát.
Nem számoltam utána a szaldónak, hogy akkor most kevesebb ember kevesebbe, ugyanannyiba, vagy többe kerül mint a bizottságok megszüntetése előtt.
De nyílván ez közérdekű adat, úgyhogy válaszolni kell rá.
Nos én eddig nem ültem ki Hegmanné elnökasszony mellé a pénzügyi bizottságban (annyira nem fontos, hogy a társelnök kinnt üljön), de Tusa :((( kedvéért a héten megtettem, ha nézte a szolnoki tévét, akkor mutattak! ;-)))
De mivel ez számára biztos nem bizonyíték, hiszen bárki odaülhet egy asztalhoz, amin mikrofonok vannak :)) javasolom, hogy olvassa el a jegyzőkönyvet a bizottság üléséről :DDDDD