Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ezen a 80 ezres gépen én is nagyon elgondolkodtam,ha nem tettem volna olyan szépen helyre a kis Einhellt és nem kellett volna most vennem huzalt meg hogy még Co palackom nincs,úgy biztos azonnal megvettem volna!
Igen, hát nekem ennyit biztosan nem ér...... főleg úgy ha ugyanilyen jót kapok másik fajtából. Félő, hogy itt már a név teszi ki az összeg felét.
Sajnálom nagyon, hogy a pénz miatt lecsúsztam erről a 80ezres gépről.......de tán adódik majd ilyen még év végéig. Vagy ha nem esteleg vaz5 fórumtárs segítségével nem sokkal drágábban (majdnem a 175-ös árával megegyezően) be lehet majd szerezni közvetlen a gyártótól.
A 171-esből 3 fázisúban már "fogyasztható" áron van használt, de én használtam ennek a nagyobb testvérét a 251-est (az vagy 500 újonnan) jó gép volt, de semmivel nem volt jobb mint egy 250-es weldi pld.
Mondjuk ez elég jó vétel mert kapásból az MXL 340-es pisztoly amit hozzá adnak 40 körül van.
Esab-ban valahol (új áron) 6-7-800 körül vannak a komolyabb ipari gépek, na de az megint két komoly weldi. A márkának/minőségnek ára van ... még használtan is.
Persze, értem, csak kérdés, hogy milyen gyakran romlik el mondjuk egy for mig-hez képest.
Egyébként csak játszunk el a gondolattal.......ha mondjuk ESAB-ból akarnék CO-t venni akkor milyen érdemes ami azért még a megfizethető kategóriában van.
Hát ez az amit mondok, hogy két tök ugyanolyan gép közt ha jó a gyártás, akkor nem szabadna különbségnek lennie. Nekünk a tanfolyamon volt 2db 240-es meg 3 db 300 Trakis, (vadi új gépek) de nem volt 2 egyformán hegesztő köztük. Bezzeg a 2db 20 év körüli ESAB LUA 400, az ugyanúgy ment pedig nem is egyforma előtoló volt rajta :-)
A ForTrans-ról eddig én is csak jókat hallottam. Írta itt egyébként régebben vaz05, hogy mikor ő vette a 180/210-es ForMig-et akkor a 175-öst talán 80 körül lehetett elhozni a gyártótól. (gyakorlatilag nettó ár)
Aha, tehát akkor még gép és gép között is van különbség hiába majdnem ugyanaz.
Én itt konkrétan a FOR-MIG-re gondoltam. Itt is nagyon jókat mondtatok róla, meg máshol szintén dicsérték.....ezért is döntöttem CO-ban a for mig mellett.
Én inkább úgy fogalmaznék hogy vannak nagyon korrekt magyar egyfázisú gépek, amik ipari alkatrészekből, megfelelő minőségben készülnek. Sajnos van jó pár ami nem ilyen, ezért egyértelműen nem jelentem ki hogy minden magyar trafós örök élet, meg tuti gép. Ha valakinek van egy fix helye a gépnek, és talál egy megfelelő árú, minőségű, teljesítményű magyar trafóst, akkor nyert ügye van.
Trakis (mig 240, mig300) 3 fázisúakkal nekem voltak rossz tapasztalataim. Amikor jók voltak akkor nagyon szépen hegesztettek, de sajnos gyakran hibásodtak meg. 3 ugyanolyan gép tök más varratot produkált ugyanazzal a beállítással, huzallal, gázzal.
A For-mig 180/210 est tavasszal személyes átvétellel a gyártótól 115000ft ért 1év garanciával el lehetett hozni. Most nem tudom hogy mennyiért adná, de használtan 80ért így is nagyon megéri.