A csontvázak közül eddig még csak egyről hallottam, arról se foszlott még le a hús,annyira nyers (már bocsánat) , ez pedig a tanácsnoki titulusok nagy száma.
Mert ugye a decemberi jutalom, vagy a januári kommadó azért még sem csontváz?
Az elmúlt két hét történései alapján olyan érzésem van, hogy a Városházán levő valamennyi szekrény ajtaját be fogják szögelni, nehogy kinyissa a jövőben valaki.
Sorban dőlnek ki a csontvázak a szekrényekből...
Nagyapán csak annyit mondana, ha élne: - Szép kis wirtschaft! :))
Nem tudom, most nagyon sokat dolgozok, + vizsga is itt van (holnap) úgyhogy nem olvastam a UN cikkét. De valóban megnőtt a tanácsnokok száma, amikor egyébként csökkentették a bizottságok számát.
Nem számoltam utána a szaldónak, hogy akkor most kevesebb ember kevesebbe, ugyanannyiba, vagy többe kerül mint a bizottságok megszüntetése előtt.
De nyílván ez közérdekű adat, úgyhogy válaszolni kell rá.
Nos én eddig nem ültem ki Hegmanné elnökasszony mellé a pénzügyi bizottságban (annyira nem fontos, hogy a társelnök kinnt üljön), de Tusa :((( kedvéért a héten megtettem, ha nézte a szolnoki tévét, akkor mutattak! ;-)))
De mivel ez számára biztos nem bizonyíték, hiszen bárki odaülhet egy asztalhoz, amin mikrofonok vannak :)) javasolom, hogy olvassa el a jegyzőkönyvet a bizottság üléséről :DDDDD
Ez jó vicc ...
Mondjuk itt van mindjárt az én területemen az idegenforgalmi adó esete. Ugye mondanom se kell, nem lehetett megszavazni, mert 400 % ra emelés az mégiscsak no.
Az ellenérv a 100 forintos adómérték ellen az volt, hogy ez nem jelentős összeg, viszont + 1 forintot ad az állam hozzá, és mivel ezek (végre) idegenforgalmi szempontból jelentős városrészek karbantartására és rendezvényekre mehet el, ezért milyen jó lesz.
Nos akkor vegyünk egy 2004 december elejei árajánlatot (ami egyébként már nagyon a végső dátum ilyesmire) mondjuk olcsó szállás kategóriában : 1000 Ft / vendégéjszaka
Ha most erre rámegy 200 Ft adó akkor az 20 %-os teher!
Vajon mit fog szólni a vendég?
Persze egy 10000 forintos (Szolnokon) felsőbb kategóriájú szállás esetén a már csak 2 %, de vajon melyikből van több? Vajon melyik "ketagóriájú" túrista jön nagy számban Szolnokra ?
Nos ha azt mondom, hogy az átlag ár kb 2000 forint / fő körül lehet (bár pontosan nem számoltam utána) akkor ebből eléggé világos, hogy Szolnokra a kisebb pénzű túristák jönnek.
Még az a szerencse, hogy az ifjúsági az mentes ez alól az adó alól....
Nem mindig tudom követni, hogy melyik gépnél ülök, de ígérem ezután ügyelni fogok erre is, a képviselők érzékenységére is, a stílusomra is, demagógia mentességre is!!!!:O)))))
Még egy dolog: ha majdnem mindenki (képviselő) tanácsnok is, akkor nem kell erősíteni az egyetértést (konszenzust) a pártok között, mert tulajdonképpen a dolgok mélyén helyén van minden. Hiszen gondolom a tanácsnoki szerep az szakpolitikai elemet tükröz (Rdi! Jól gondolom?), amely érvényesítése megmutatkozik városunk politikájában. Vagyis mindenkinek jó, kvázi pártsemleges kérdés.
1. Úgy hallottam, hogy Kengyelen is 9000 Ft-t kóstál a kommunális adó.
2. Azt is hallottam, hogy a széchenyi időközi választások előtt, a városka önkormányzati képviselői a városháza gyenge költségvetése miatt felezték a tiszteletdíjukat.
Emlékeim szerint MSZP-s ott a polgármester, de hát ez a felező mit sem segített, mert a kollégiumi szobatárs nyert a parlamenti választáson. Így legfeljebb a gesztusok sorába írható be ez a tett.
Mivel hogy (most nézem megint), elég zavaros a cikk.
Még Tusa is nagybetűkkel idézi: "FELMERÜLT, HOGY A KIESŐ JÖVEDELMET PÓTOLNI KÉNE"
Na erre alapoztam én az előbbi expozémat.
De aztán csak annyi derül ki a cikkből, hogy néhány "társelnöktől" elvettek 25 %-ot (75 % helyett lett 50 %), a végén meg már zsupsz, mindenki kapott még 50 %-ot (50 % helyett lett 100 %)????
Most akkor hogy is van ez? Kinek mennyi esett ki? Kinek mennyivel lett több? Most már derítsük ki (terítsük ki)!