"..tapasztalt es muvelt emberek irnak dokumentaltak..."
Bull.
Látod Mumu ez az "izé" az itt alant (6966) amit nem vagyok hajlandó véleménykét és imfotmációként elfogadni. Ha nektek ez kell akkor az nélkülem lesz. Majd csak ezeken a barom beírásokon röhögni, élcelödni, günyolódni járok ide. Mert igy ez a hülyék topikja. Neked stílus kell? 300ce megadta. Ha ilyen információkon hagyjátok felnölni a következö genrációt akkor bünösök vagytok.
Ebben pedig partner sosem leszek. Period.
Csak mellesleg jegyzem meg, hogy azt a reszt, hogy Bush felismerte a bakijat azt en is bekopiztam. ("After a moment Bush realized his mistake and slowly dropped the errant hand back to his lap.") Nevetni viszont, a cikk iroja szerint, nem o nevetett a dolgon, hanem egy szemtanu ("I know I shouldn't have," a witness told us yesterday, "but I started laughing.") Egyikonk sem volt ott ezert vitazni ertelmetlen tovabb rola.
>Ebböl az egész dologból semmilyen távolabbi következtetéseket leszürni én nem tudok.
En sem.
De minegy is ez mar csak csomo keresese a kakan. Mindenki csinal bakikat, nekem szimpatkus vagy kevesbe szimpatikus politukosok (/emberek) is. (En is koszontem mar tevedesbol "viszontlatasra"-val vak embernek es szegyelltem is utana magam.)
Es azt is hadd jegyezzem meg, hogy ha bar Bush nekem a kevesbe szimpatikusok korebe tartozik azt azert el kell ismernem, hogy a valasztaskor sokkal rosszabb "uralomra" szamitottam otole. Szoval eddig (nagyjabol) megallta rendesen a helyet.
Az idézet lényege, hogy a President felismerte a bakit és jót nevetett rajta. Ebböl az egész dologból semmilyen távolabbi következtetéseket leszürni én nem tudok.
Mi köze az US-nek a McDonalds perhez? Ha nem vetted volna észre ez minden jogállamban lehetséges és így van. Nics értelme ennek. Javaslom felejts el. Period.
Nagy erveid vannak. S mindegyik temaba vago. Vigyazz nehogy a vegen belenezzel a tukorbe s egy papagajt lassal aki allandoan azt ismetelgeti hogy milyen szep az eg meg az ocean, s ez neki a magyarazat mindenre. Csak hogy lehutsem nagykepusegedet itt a karib-tenger partjan se szar. Sorozni sem.
Az meg hogy sajat nepedet bunkozod le teged nagyban minosit. A tobb tizezerben esetleg a szuleid is bent vannak?
Mumu, már megint Ragikával van bajod, pedig töle kapod a legtöbb helyes informáciot, - még akkor is ha idönként, (teljesen érthetöen), elveszti a türelmét.
Ami érdekes viszont a te jellemeddel kapcsolatban, hogy az olyan kimondottan mocskolodo, veszekedö, - és abszolut semmi értelmeset nem közlö alakokkal mint, mint pl. szappan vagy 300ce, semmi bajod nincs, söt,- bátoritod öket, hogy "vitatkozzanak" csak, ezért van a topic.
"Jogász" létedre, nagyon false elképzelésed van arrol, hogy mit jelent vitatkozni.
De ha te ehhez a sárban fetrengéshez vagy szokva, - ám legyen.
Csak ne probáld elhitetni mindenkivel az ellenkezöjét magadrol.
Ha visszajöttem a kocogásból meg a sörözésből, küldöm az elsőéves geometria anyag listáját.
Hogy az ég miért kék itt állandóan, azt nem tudom. Alapvetően szerintem azért olyan bomba az idő állandóan, mert a sivatag és az óceán találkozásánál vagyunk. A sivatagban állandóan meleg lenne, de azt az óceán kellemesen hűsiti. Most mennem kell, mert nem akarom lekésni a sörözést meg kocogni is akarok. A matekról később.
Ja még annyit, hogy columbine-ban csak egy bunkó volt, nem több tizezer. A Leno meg szellemes, bár nekem nincs TV-m, de régebben láttam. Mo-n ujabban már a humor is hiányzik.
Szeretnem ha lezarnank ezt a temat. Nincs ertelme vitazni errol mert nem tudtal semmi olyan konkretumot mondani hogy mit tanulnak high-schoolban, ezert aztan nem tudtunk objektiv merce szerinti osszehasonlitast sem vegezni. Hacsak neked a "kek az eg, a tanarok jo fejek" tananyag az objektiv. Az sem hogy 80%-ot vesznek fel egyetemre. Ja, meg annyit hogy nem a budaorsi atlagemberrol volt szo hanem a ket oktatasi rendszer (kozepiskola+egyetem) osszehasonlitasarol.
Ja, volna egy kerdesem mindenkihez. Remelem konstruktiv vitat alakit ki a forumon kopkodes helyett. Ki olvasta Pat Buchanan konyvet es mi rola a velemenye? En elolvastam s most ossze szeretnem vetni azzal ki mit gondol az emebrrol aki irta s amit irt.
Ön szerint a többnyire békés WalMart vásárlók vagy a harcias budaörsi ElektroMart vásárlók képzettek jobban numerikus analizisben ? Feltételezem, hogy a budaörsiek. Az agresszivitásuk a jobb matematika tudásukkal hozható összefüggésbe vagy az attól független ?
Miért tartja Ön szerencsének, hogy ilyen pusztitó szinvonalú egyetemi előkészitő előadáson kellett résztvennie ?
Hogyan aránylik az Ön mostani jövedelme a volt amerikai jövedelméhez ?
Amennyiben az Ön jövedelme most lényegesen magasabb - mint ahogy az feltételezhető - Mo-n, mint az USA-ban volt, ezt a szaktudásának köszönheti, vagy pusztán annak a geopolitikai ténynek, hogy Mo technológiailag fejletteb és egyszerűen képzettebb emberek lakják ?
Sajnos rengeteg emberben fog ismételten visszatettszést kelteni (a nagyképűség miatt), de kénytelen vagyok megerősiteni az alábbiakat:
1. Az idő itt továbbra is fantasztikus. Nincs még de. 10 óra, de hétágra süt a nap és ablakomon madárdal hallatszik be. Perceken belül indulok kocogni a tengerpartra (attól tartok, a tenger még mindig kék, sajnos az ég is), közvetlenül utánna ebéd és sörözés kedves szakmabeliekkel, ezt követően részben numerikus analizis, részben hasonló tevékenység következik.
2. A fiam iskolájából évszámra több mint 90 százalék feletti a college-t elvégzők aránya. Ennek két oka van:
1. A kitűnő szinvonalú, országosan elismert oktatás
2. A szülők anyagi helyzete.
A kijelölt feladatot sajnos még nem tudtam megoldani.
Most mar en is elfogadom hogy ha kek az eg meg zold a fu az feltetelezi hogy ha az orszag az "the greatest" akkor numanalbol profik, meg high-schoolban is. Aki ellentmond ennek az eloiteletes. Ja, en is alt. isk. 3-4 osztaly korul tanultam altalad leirt egyenletet, de hat nem baj. Ha elmesz a Walmartba shoppingolni ilyet nem kell tudni. Meg azt sem mennyi 6*6. Minek gondolkodni egyatalan ha az USA-ban el az ember, ha masok gondolkodnak helyetted, a CNN meg megmondja mi az igazsag. Vagy Bush. Mindegy.
Aki mast mond az pufajkas komcsi-)))))))
Ja, s bocs azert mert a multkor ragika belegazolt a lelki vilagodba.
Te mar csak tudod!!!-0000)))) Szanalmas 56-os vagy. Latszik hogy mentalitasod meg mindig rakosi-fele.
Cavintont bevetted ma mar?
Ja, s az alabbi peldat meg egy magyar takaritono is erti. Mert alt. isk. 4-ik osztalyban buktatnak ezert ha nem erted. Period.-))))) A 8 osztaly meg kotelezo a torveny ertelmeben. Ugyhogy most jol beegtel, rakosista baratom.
Csak pusztán a hozzászólás logikája miatt és mint nem amerikai kérdezném:
Ha szerencsének tartja, hogy huzamosabb időt töltött itt, hogy volt az lehetséges, hogy mindeközben az Ön által leirt negativ karakterek vették Önt körül ?
Gazdasági szempontból megközelitve mit tart Ön valószinűbbnek: Ön privatizálná a lusta barmokat vagy azok Önt előbb ? Etekintetben mi most az Ön státusza ?
A WTC elleni támadáshoz hasonló terveit túlzónak tartom. Viszont ahhoz, hogy lejött a fáról, gratulálok.
En akkor dobbentem le a legjobban amikor egyszer az egyetemen volt szerencsem egy egyetemi elokeszito eloadasra beneznem. Ott high-school seniorok voltak es a legnehezebb feladat ez volt:
|3x-2|>2
Komolyan mondom, ledobbentem. Ezt alt. isk. 4 osztalyaban tanitottak nekem, az USA elso 25-eben levo egyetemen meg elokeszito anyaga. Ja, jut eszembe Kiraly ur, a numerikus analizisbeli tudasuk nem tudom milyen szintu volt. De ha szep a tenger meg kek az eg ahogy cosmopolitan mondja akkor biztos a numerikus analizisben is profik. Szamomra ez eleg indok cosmopolitan reszerol.
Volt szerencsém huzamosabb ideig ott élni.
Tapasztalataim alapján állíthatom ,Hogy az amerikainál egoistább ,önteltebb ,aluliskolázott ,ostobább tompaagyú rövidlátóbb és főleg lustább barmokat sehol nem láttam.Pedig azért már több mint 30 országában jártam ennek a sárgolyónak.
A világ minden szegletéből oda menekülnek a könnyű megélhetést remélő ,egyébként léha ,lusta és saját körülményeik között életképtelen patkány emberek.
Nem látnak túl a saját országuk határain.
Fel sem tudják fogni ,hogy már máshol is lejöttek a fáról ,mint a nagy USA-ban.
Egyébként amerikai kultúráról kár beszélni ,azért ,mert egész egyszerűen NINCS ,NEM LÉTEZIK!!!!
Hacsak nem az őslakosságról beszélünk ,amit amúgy meg már jószerével kiirtottak.De az más tészta.
Szvsz ,még egy-két WTC-s buli rájuk férne.Csak komolyabban ,hogy észbe kapjanak.
Ez nem azt jelenti ,hogy Bin Laden fun vagyok ,sőt az ő fajtáját is megpörkölném szívem szerint,de jó volna már észre pofozni a pöcs amcsikat.
Ragika,legyel velem is igazsagos.En kitiltottalak volna ,ez nem igaz ,mar ezt vegig vettuk,de megtettem volna akkor,mgtette helayetem a moderator.Az ocsizesek valaszok a Te nem minenkitol ertett es elfogadott stilusodra.Emlekezzel vissza es ha idom lesz en is kikeresem azzoknak a hozzaszolasoknak a szamat ahol kiemeltem jo dokumentacioidat es hasznat a temaban .
Ha megertennel:nem akarom hogy a topic egy akarmilyen szemetesladara hasonlitson.Itt meglehetosen tapasztalt es muvelt emberek irnak dokumentaltak is de nincsenek halistenek egy velemenyen.Ehhez a topichoz nem valo az a stilus amit neha Te is kepviselsz ,neha,maskor meg igenis tartalommal valaszolsz a vitatkozonak.Ez nem egy Amerikaellenes de nem is egy Amerikabarat topic.Egyszeruen egy olyan amiben az emberek mindenfele velemenyuket (neha hulyesegeket is) el akarnak mondani.
Te nem tudod kiverni a fejecskedbol hogy itt nem a hosi harcok mezejen vagyunk ahol utolso csepp veredet (akarom mondani utolso billentyuig tarto mergedet)kell kiontanod mert itt nem kell se hazafi se hazaarulo lenned hanem egyszeruen reagalo.
Te itt es igy kepzeled es keresed a virtualis ellensegeket a virtualis vitazok kozott...es neha lehurogod a masikat es akkor jon egy nagyon szemtelen valasz erre.Ha figyelned emlekezhetnel es ha akarod kozlom Veled azzokat a figyelmezteteseket is amiket a Neked valaszoloknak itt adtam.
Nem vagyok en biro csak talan igen szorosan veszem topicpapa szerepemet,annal is inkabb mert a topic mar mostanra is (ha lenne ido elolvasni) egy nagyon erdekes es ujszeru dokumentuma az utolso ket evnek,a hangulatnak,az erzelmeknek,a reagalasoknak,egy igazi kesobbi lehetoseg azzoknak akik-meggyozodesem- valaha most mar nem asatni fognak megismerni a multat hanem belelapoznak majd a mostani chartokba,forumokba, megismerni milyen is volt a nekunk mainak tartott mentalitas,viselkedes,magatartas.
Ugy hogy ne haragudj meg de ha tudsz javits a stilusodon,mert valoszinuleg (es en bizom benne) Te nem rosszakaratuan karikaturizalsz,talan a dolog jobb megertese miatt, de aki olvassa annak maskep nez ki.
Nelkuled a topic nem is lenne teljes,tehat tovabb a "lenini uton" a vilagmegmentes erdekeben,Veled es a Te es masok ellenkezoivel egyutt.
:))
Valoban teljesebb a te idezeted. En azokat a reszeket hagytam le a tomorseg kedveert az idezetbol, mely szerintem a tortenet lenyegehez nem jarulnak hozza. Erdekelne, hogy a te velemenyed szerint a teljesebb idezet mennyivel valtoztatja meg dolgot?
Es az is, hogy miert tetszik lam ennyire duhosnek lenni?
>Azon kívül te mindíg mindenkit megismersz?
Nem. De sajnos nem ertem a kerdesedet. Ha talan azt sugallod, hogy Bush nem ismerte fel, hogy ez a zenesz Stevie Wondar, aki vak akkor nem ertem, hogy miert kezdett el integetni neki, mint akim orul, hogy latja. Persze lehet, hogy az ujsagiro nem a teljes igazsagot irta le (azaz ferditett) es Bush mondjuk minden szinre lepo zenesznek integetett es nem vette eszre, hogy ennel az egynel nem kellett volna. Nem tudom, nem voltam ott. En csak kopiztam a "Washington Post"-bol, akiket azert talan nem lehet ugy leirni, mint engem.
Egy Chicagoban elo rokonom 1918-ban tantorgott ki USAba. 1990-ben meglatogattam, az akkor 91 eves bacsit. Gyonyoruen, akcentus nelkul beszelt magyarul, csak persze a 10-es evek nyelvezetet beszelte. Azt hiszem 1946 ota nem is jart Magyarorszagon. A kezirasa is nagyon szep volt, de helyesirni azt nem tudott az 5 elemijevel. Na este, amkikor jottem el tole mondta, hogy megy a képet nezni. Ez alatt a tévét ertette, ami ugye nem letezett, amikor o otthagyta az oshazajat.
Valamikor a 90-es evek kozepen elhunyt. Felvettem magnora egy vele tortent beszelgetesemet, de sajnos nem tudom hova raktam a kazettat.
Szemtelennek es taknyosnak valo nevezes helyett legyszives tanuld meg a szorzotablat. Mint pl. 6*7, stb. Tudod, ami nelkul siman lehet elni(szerinted). Igaz ez 7 eves koromban tanitottak, de nem baj akkor is te vagy a greatest, stb. meg a world champion.
A pereskedesrol irt fejtegetesedet nem kommentalom. Kesobb ha nem lesz jobb dolgom nehany linket mutatok igazam bizonyitasara (pl. McDOnaldsos 1 millios per, NY city "hazafias" beperlese, stb.)