Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
A minap valamelyik MM-ban ki voltak állítva az 50" körüli kategóriák egymás mellé.
"Sötétedés esetén" a szélső Kuro-nak egyszerűen ordított a feketéje! Legalábbis az összes többihez képest. Elképesztő volt a kontraszt. A Pio típusszámát sajnos nem tudom, gondolom valami 2007/08-as modell lehetett.
0,03 vs 0,05 cn/nm a fekete, ebben hatalmasat a nemreg bejelentett Kurok leptek, gyakorlatilag mar nem merheto a feketeszint. Ha milliomos lennek akkor ezekbol valasztanek, de mivel egyik sem szol az orokkevalosagnak, inkabb az idei FullHD Pana-t, hangban sincs szegyenkezni valoja ennek a tipusnak.
Nem vagyok totál képben az új Samu árakkal, de ez valahol a 4-es széria árfekvése lehet...Azaz a pénzlimittel megadtad magadnak a választ: HD-Ready, 1:10.000 dinamikus kontraszt, stb.
A hazai eladási számok miatt említettem a két autómárkát. Hiába adnak el valamiből rengeteget, nem jelenti azt, hogy "húdejó". Inkább egy használt komoly autó, mint egy ... (helyettesíts be valami nem éppen elismerő jelzőt) de új.
Ha egymás mellé teszünk két tévét, én is megmutatom az esetleges hibákat. Volt szerencsém résztvenni olyan teszten (nem először és nem utoljára), ahol a vizsgált készülékek között elgé is szerepelt. Egyértelműen a leggyengébb képet és hangot produkálta. Az összes felsorolt, azonos árkategóriájú (Sony, Samsung, Sharp, JVC, Toshiba, Panasonic stb.) tévék jobbak náluk. Nem rosszak az elgék, nincsenek olyan ordító hibáik mint sok "filipsznek", de miért venné valaki a kevésbé jót, amikor közel ugyanannyi pénzért a legjobbak egyikét is veheti.
Lehet. Visszaolvasva nem találtam a típusszámot, csak a 6000-t.
A lényegen nem változtat. Én ezt nevezem tesztnek. Aki elolvassa tudja mire számíthat.
Ha Te tudod, hogy xy TV típusnak mi a hibája, írd le, de ne általánosítsunk már!
(Félreértés ne legyen, nem vagyok LG fan. Nemrég épp én beszéltem rá egy ismerősömet a kinézett LG helyett Samsungra, de pontosan megmutattam neki, hogy miért.)
Ezt a Suzuki vs. Merci hasonlatot nem teljesen érzem idevalónak. Ott nagyságrendbéli ár-eltérések vannak, teljesen más vevőkört szolgál ki a két modell, ráadásul a Suzka feltehetőleg nem alkatrész-gyártója, esetleg -beszállítója a Mercinek.
Lapos TV-knél nem tapasztalhatóak ilyen fokú sokszoros ár anomáliák. Egy-két márka (Pioneer, Loewe, B&O) kilóg ugyan a sorból, de az ár-képzés a különböző felszereltség és méret-kategóriáknál nagyjából együtt fut, legyen az JVC, Toshiba, Samsung, Philips, Pana...
Innen kezdve érdekes, hogy a Fórumon miért pont az LG a "fekete bárány", ha
- több-kevésbé ugyanannyiba kerül?
- a Világon nagy darabszámban sikerül értékesíteni?
- esetleg még számosan meg is vannak vele elégedve?
Az, hogy "piacon vannak", így még finom fogalmazás.
Mondhatnánk, hogy VILÁGELSŐK a Samsung-gal egyetemben az LCD-panelgyártásban. Megkockáztatom, hogy a TV-kben alkalmazott LCD-kijelzők 70%-át ők ketten állítják elő és akkor lehet, hogy keveset mondtam.
Szerintem ha belátnánk a lapok (és belső üzletmenetek) mögé, igencsak meglepődhetnénk, hány "neves" (értsd: ezen a fórumon különös becsnek örvendő) márkának szállítanak még paneleket.
És ez jelent valamit? Mondhatnék pár terméket, ami már évek óta van, de attól még egy rakás fos. :)
(Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy az LG is ilyen használhatatlan fos. Csak arra akartam rámutatni, hogy nem jelent olyan sokat, hogy évek óta a piacon vannak.)
Nem ez a csúcs (ki gondolta volna), de a teszt szerint ajánlott, az árát megéri, sok jó tulajdonsággal. Hibák, erősségek. Ki-ki döntse el mi a fontos neki.
azokbol elnek, akikre mindent ra lehet beszelni a boltban :)
Vagy a hutoszekrenyekbol. Ki tudja?
(rohej, de hutogepszerelo ismerosom szerint Electrolux, Ariston, Whirlpool amit erdemes venni, Samsung/LG jo, de ha bejegesedik a belso szelloztetoje, akkor szetszedes, vagy komplett leolvasztas (par nap). Es hajlamos a jegesedesre, szoval nem jo vetel. Szoval hutogepben sem olyan jok)
Lehet. Szivesen kiprobalnam, igaz, hogy egyszerubb lenne a fogyasztasmeromet odaadni valakinek, mint hogy hozzanak a nappalimba egy PV80-at, hogy megmerjem, megis az utobbit preferalnam ;-)
Valaki véletlenül, pongyolán leírja, hogy "LCD-képcső". A fórumon szvsz. mindenki tudja, hogy mire gondolt (egy LCD-képernyős televízióra!), sőt át is siklik ezen a pontatlanságon.
Erre Te egyedül szóvá teszed, hogy Úristen most aztán lesz világvége s majd ezentúl összekeverik a CRT-t az LCD-vel, meg ilyenek.
Nyugi! Minden bűnös bocsánatot kért! Csak Tőled, ha ez így jobb Neked!
ON
UI: Senki sem vitatja, hogy profi vagy az LCD-technikában...Peace!
Nezzed meg a max fenyerot az idei meg a tavalyi modelleken, drasztikusan nottek, mig egy arnyekos nappaliban mar az utobbit is max a felen hasznalta az ember fia.
Ezert valoszinusitem a 200Watt alatti fogyasztast, majd valaki megmeri ha akarja:)
Na ja, csak ha a legalapvetőbb fogalmakat is összevissza használjátok, akkor egy idő után már olyan keveredés lesz, mint a turmixgépben.
Pontosan tisztában vagyok az lcd fogalmával, ezen a fórumon valószínűleg senkinek nem volt annyi "vékony-film-tranzisztoros-folyadék-kristály-kijelző" a kezében egyben vagy összerakva, akár ledes, akár fénycsöves kivitelben, mint nekem.
Most morcos vagyok, úgyhogy ki is szálltam innen. Csá!