Keresés

Részletes keresés

Műhód Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2828

Ha a lapra nem megy nem probléma.

Vannak a közelemben profi számítógépesek. 

Előzmény: Pistike (2826)
PEx2 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2827
Köszönöm a bíztatást! Szerintem jövőre nekivágunk, a többieket úgysem lehet már visszatartani a Sokoltól...
Előzmény: Műhód (2822)
Pistike Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2826

Húúúúúúúúú! Az csak egy galléria. Oda nem lehet. De végülis a pistike.hu-n van hely... Csak ezen gondolkodnom kell, hogy hogy csináljuk. De gondolkozom rajta... Ha megrágtam, akkor vagy üzenek itt, vagy írok e-mailt...

Előzmény: Műhód (2825)
Műhód Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2825

Rakd fel Te a Szlovák Paradicsom lapodra külön helyre.

Ha lehet...

Szívesen elküldöm Neked a leírásokat e-mailben.

Előzmény: Pistike (2823)
IMi Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2824
A Sokolban az volt a fárrasztó, hogy sokat kell gyalogolni hozzá. Az első létra valóban ijesztő volt, de csak azért mert addig még nem próbáltam a Piecky 15 méteres létráját. Azon tényleg féltem. (5. emelet létrán)
Előzmény: PEx2 (2821)
Pistike Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2823

Műhód Mester!

Nem lenne jobb, ha az állandó bemásolgatás helyett felraknád valami ingyenes tárhelyre (pl. extra) azokat a túrákat amelyeket bejártál? És akkor nem kellene újra és újra bemásolgatnod... A weblap címét berakatnád a moderátorokkal a topic címe alá?

De ez csak egy ötlet...

Pistike

Előzmény: Műhód (2820)
Műhód Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2822

Én a Sokolon mindig csak az első vaslétrától viszolygok egy kicsit, de az is sokkal kellemesebb a Piecky nagylétrájánál.

A további létrák vagy kicsik, vagy kellemes a dőlésük és közel vannak a falhoz.

Több hosszú létránál vannak olyan szakaszok, hogy akár ki is állhatsz helyenként

melléjük gond nélkül a sziklára, ha úgy tetszik.

Ráadásul nem egy irányból haladnak felfelé a létrák, hanem az egyik jobbról, ami másik balról, a harmadik szemből, és hidak is vannak.

Tehát sok külön szakasz megmászását érzékeled, nem a függőleges 70-75 métert

magad alatt.

Nyugodtan vágj bele. Az első vaslétra előtt pihenjetek egy kicsit, mert kifogy az emberből a szusz mire odáig jut. Sima lesz meglátod!

Előzmény: PEx2 (2821)
PEx2 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2821
Szóval szerinted nem vészes a Sokolia dolina? A Piecky létrájának a felétől remegett a lábam, de felmentem, aztán büszke voltam magamra. Az nagy segítség volt, hogy kértem a húgomat, közvetlenül előttem menjen, így nem volt olyan nagy a látóterem, és ahogy mondod, a falat néztem.
Mi egyébként Hrabusicében szoktunk megszállni egy panzióban, amit ügynökségen keresztül foglalunk. Mivel sokan vagyunk (most 16-an mentünk), muszáj előre foglalni. Ezt a helyet már ismerjük, jó és nem drága kb. 2300 ft-nyi volt egy éjszaka. Ja, és nem utolsósorban egy isteni kisvendéglő van vele szemben príma csapolt sörrel, sztrapacskával és knédligombóccal....
Előzmény: Műhód (2813)
Műhód Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2820

Ha a Hernád-áttörést akarod végijárni, akkor vagy Podlesokban kell leparkolnod -Hrabusicétől 1,5 km, vagy Csingóban -Cingov-.

Az áttörésen vezető turistaútvonal 8,5 km.

Ez kb. 3-4 órás túra. Oda-vissza a duplája.

Ugyanis az áttörés végeiről a kiindulópontra autóbusszal csak Igló érintésével,

átszállással, sok várakozással tudsz visszajutni.

Vagy Raj busszal, ami egy taxiként működő mikróbusz.

Ezért leggyakrabban vagy oda-vissza járjuk meg az áttörést, vagy más látványosságokkal összekötve két részletben.

Az áttörés annyira szép, hogy nem unalmas az oda-vissza túra sem.

Ilyenkor Csingó felől a Tamásfalvi kilátót is útba szoktuk ejteni.

Szerintem nem érdemes egyik irányban az áttörés fölött vezető utat választani.

Amennyiben egy több alkalmas áttörés-túra érdekel, vagy egy olyan kirándulás,

amely bőségesen érinti egyebek mellett az áttörést, vannak ilyenek a tarsolyban.

Bemásolhatom. 

Előzmény: Tom8383 (2815)
PEx2 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2819
Ja, még egyszer elolvastam, mit kérdeztél. Hrabusicétől pár km-re van Podlesok, itt lehet parkolni az autóval. Innen kezdődik az áttörés, ez a nyugati vége. Cingov a keleti, a kettő között van az áttörés, ami 16 km hosszú. Ha elindulsz benne, úgy tudsz visszajutni, hogy visszafordulsz, és ugyanazon az úton visszajössz. Ha elkerülő utat akarsz választani visszafelé, azok mind sokkal hosszabbak, és magasan kikapaszkodnak a völgyből. Igaz, hogy ezek a legszebb részekre vezetnek el, ezért érdemes úgy tervezni a túrát, hogy ne ugyanazon az úton kelljen visszajönni. Tanulmányozd Műhód túraajánlatait, érdemes!
Hogy tömegközlekedéssel hogyan lehet visszajutni, nem tudom, gyanakszom, nem könnyen....
Előzmény: Tom8383 (2817)
PEx2 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2818
Ha Cingov felől mész be, egy darabig nincsenek láncok és tálcák, ez kb 3 km. Addig tudsz menni kényelmes sétaúton, amíg egy túristaút csomópontba nem érsz. Innen fellátni a túloldalra a Tamásfalvi kilátóra is. Ha a csomópontból továbbmész, ott már vannak, onnan kb. 3, nagyjából egyforma részre osztható a tálcás, pallós szakasz, mindegyik szakasz kb. egy óra alatt járható be, azaz összesen 3 óra alatt. És vissza is kell jönni...
Ha a másik oldalon, Podlesok felől mész be, akkor rövid kényelmes séta után már a Hernád elérése előtt van egy rövid vaslétra (úgy 7-8 fok), és ahogy eléred a Hernádot, átmész egy hídon, és rögtön kezdődnek a tálcák és a pallók.
Előzmény: Tom8383 (2817)
Tom8383 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2817

Szerintem pár hozzászólással lentebbi leírásra gondolsz.

Rendben, szóval Cingov felől érdemes menni. Azon  a részen is vannak láncos, tálcás szakaszok?

Köszi a gyors választ.

Pistike Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2816

Keress rá Műhód hozzászólásaiban, egyszer szinte percről percre leírta!

Ja, és Podlesok vagy Cingov a kulcsszó!

Hrabusice az +1 (2) óra fölöslegesen...

Előzmény: Tom8383 (2815)
Tom8383 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2815

Sziasztok!

Olvastam pár oldalt vissza a fórumon, de a kérdésemre nem találtam választ.

A Hernád áttörésnél szeretnénk túrázni. Ha jól tudom Hrabusice nevű településnél kezdődik. A kérdésem a következő: Ha itt leparkolunk és a Hernád áttörésen végig megyünk, akkor hogyan jutunk vissza a parkolóban lévő kocsihoz? Ugyanazon az útvonalon kell visszafelé menni vagy más úton?

Előre is köszi a válaszokat.

Műhód Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2814

Mi is szeretjük Klastoriskot.

Kellemes a hely és a látvány is, és jó megérkezni abba a kocsmába.:)

Meg Podlesokban is Jó lakni.

Ha tehetjük úgy állítjuk fel a sátrainkat, hogy ha kilépünk lássuk a Tátrát.

Előzmény: PEx2 (2808)
Műhód Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2813

A Piecky nagylétrája húzósabb mint a Sokol létrái.

Legalábbis számomra.

A Sokolban rövidebbek a létrák, csak sok van belőle.

Ha szemben a falat nézed nem jön elő a tériszonyod.

Mászd meg nyugodtan!

Én is tériszonyos vagyok, de sajnáltam amikor vége lett a létrarendszernek.

Most gyalog mentünk Pilába a Pieckyhez, mert csak másnaptól, július elsejétől

közlekedett a busz. Vártunk rá 40 percet mire rájöttünk, mert a recepción

azt mondták, hogy jár már.

Kifejezetten kellemes volt a Velky Biela Voda mentén a gyaloglás.

Nagyon hasonlított a Fehér patakhoz. Tetszett.

Útközben leltünk rá erre az üdülőtelepre.

Nagyon hangulatos.

Gondolom privát kézben van.

Még egy pisztrángokkkal teli kis tavat is lerekesztettek a patakból.

Azt nem fotóztam le mert nem adta volna vissza a kép a látványt.

Pistike Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2812

Köszi!

Előzmény: Pepin (2811)
Pepin Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2811
Van több fajta is, lásd itt.

Mi a Javorina tipust szoktuk választani. Ez:
- Olyan 6000 HUF/éjszaka.
- 4 személyes.
- WC, fürdőszoba van benne, konyha nincs. (Habár a fürdőszoba is inkább csak jelzés értékű, ámbár ha keservesen is, de le lehet zuhanyozni.
- Alap. Illetve még annál is alapabb. Ágynemű van. Elektromos fűtőtestek is. Egy dupla ágy lent, két sima ágy fent, lent egy asztal, négy szék. Ennyi. Vadromantika.
Előzmény: Pistike (2810)
Pistike Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2810

Mennyibe kerül Podlesokban egy faház?

Hány személyes?

WC és konyha van benne?

Milyen felszereltségű?

PEx2 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2809
a Tátra a kilátóbólsziklatálcák a HernádonKyselPieckyHernádcsapat a PieckybenSucha BelaSucha Bela
PEx2 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2808
Szia! Már két éve nem írtam, csak olvasom a fórumot. Mi július 13-16-ig voltunk a Pariban az idén, és akkor működött a csigás csúszda. Mi ugyan nem mentünk vele, de a lányomék látták, amikor lecsúszott valaki. Ők még fel tudtak menni a toronyba, és nézelődtek, ők mondták, hogy 100 korona egy csúszás. Mire mi a húgommal odaértünk, és felmentünk az első szintre, lejött a fazon, aki üzemelteti, és se szó, se beszéd, az orrunk előtt belakatolta az ajtót, ami továbbvisz a másodikra. Próbálok betenni egy képet, amit a lányom fényképezett fentről.
Egyébként két napot túráztunk, első nap Podlesokban hagytuk a kocsikat, felmentünk a Sucha Belán, aztán Klastorisko (sörözés), onnan le a piroson, és a Hernád-áttörésen vissza Podlesokba. Szép kis kör volt, kb. 19 km és 8 óra sok fényképezéssel egy 10 fős csapattal.
Második nap már csak a kemény mag vállalta a túrát, így heten vágtunk neki. Szerencsére elvittek minket Pilába kocsival. Piecky, Klastorisko, Kysel, majd a Maly Kyselen vissza a fennsíkra, onnan le Podlesokba.
Már harmadik éve rabjai vagyunk a Paradicsomnak!!! :):)
Megyünk jövőre is, már csak a Sokolia dolina van hátra, amit az én tériszonyom miatt halogattunk eddig. A többi szurdokot már bejártuk, van, amit többször. Mivel csapatunkban "nem túraképesek" is vannak, ezért mindig kell olyan program is, ami nekik meggfelel. Így voltunk a Kékkői várban, Krasznahorkán, Szepes várában, Füleken, a Gombaszögi barlangban, Dobsinán, az Ochtinai aragonit barlangban, stb. Mind tetszett
Előzmény: Műhód (2807)
Műhód Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2807

Köszi.

Akkor épült a torony amikor ott voltunk, és nem igazán értettük

minek épít valaki kilátót a hegy lábához.

Azután beszéltem az ott munkálkodó emberrel, és az felvilágosított. 

Előzmény: Pedrera (2806)
Pedrera Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2806
Műhód, a csigás csúszda szerintem működik, de nem próbáltuk. Délelőtt még ilyen volt, mint a képeden, de délután, mire visszaértünk a túrából, rászereltek két személynek alkalmas hevedert, meg volt ott valami üzemeltető-féle emberke is, de sajna nem láttuk működésben a szerkezetet.
Előzmény: Műhód (2801)
Pepin Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2805
És valami borzasztóan laza adminisztrációval. Tavaly mentünk egy hétre, kifizettem előre interneten keresztül a felét, érkezéskor a maradékot - aztán fél hét után, sajnos vissza kellett jönnünk. Kb. egy órán keresztül turkáltak a papírok között, mire ki tudták bogozni ezt a bonyolult szituációt. :) Pedig még a főnököt is kirángatták valahonnan Káposztafalváról.
De tényleg kedvesek.
Előzmény: Műhód (2804)
Műhód Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2804

Ezek ott nagyon kedves emberkék a portán egy százéves számítógéppel és bizonytalan internetkapcsolattal.

Mindig egy recepciós van szoliban, és mindig megigérik, hogy egy nap alatt

válaszolnak a foglalásokra.

Azután mégis megúsznak a válaszokkal...

Előzmény: oleandro (2803)
oleandro Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2803
Megtettem emil formájában ángliusul. Hátha.
Előzmény: Pepin (2800)
Műhód Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2802

A Hernád áttöréssel és kevés gyaloglással kapcsolatos igényednek a következő

rövidtúra felel meg:

Autóval CINGOV parkolója.

Ez magyarul Csingó.

Itt elindultok a parkolóból tovább a sárga jelzésen.

Amikor leértek a Hernádhoz egy gyalogos hídhoz, ott ti jobbra felsétáltok a sárgán a Tamásfalvi kilátóhoz, -Tomasovsky vyhlad- Ez kényelmes tempóban 1 óra.

Ott majd fizetni kell 40 sK belépődíjat a felnőtteknek.

Innen -ha a hátatok mögött van a szakadék- a zöld jelzésen mindig balra tartva

lesétáltok a Hernádhoz. 20-30 perc.

A Hernádnál a kék jelzésen folyásirányba haladva két kis hídon átkelve, a Hernád áttörésben gyönyörködve kb. 50 perc alatt vissza lehet jutni Csingóba.

Eza túra rövid és gyönyörű. 

Előzmény: Drinkmann Professzor (2792)
Műhód Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2801

A csigás csúszda nem vízialkalmatosság. Légi. Mint itt látható.

Podlesokban még nincs strand. Sajnos.

Az igény meg van rá.:)))

Előzmény: Drinkmann Professzor (2794)
Pepin Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2800
Nem veszítesz semmit, ha írsz nekik.
Előzmény: oleandro (2798)
oleandro Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2799
Hát elég felemás ez a "modernizáció"...
Előzmény: Pepin (2797)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!