Keresés

Részletes keresés

Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1505
Ha lehetne bővebben.
És a többi kérdésre is a válaszokat, a miérteket és a mennyiket.
eR-dei Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1504
Erdei nem nagyon örült a bizottság megszűntetésének...
Előzmény: Tiborcsik (1503)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1503

"Azóta Erdei a PEB társelnöke, idegenforgalmi tanácsnok"

Ha jól értem a városvezetés egy egész bizottság költségét megspórolta egy tanácsnoki 58 ezer+Tb = cirka 75 ezer Ft-os tiszteletdíj-többlet árán.

Így megy ez arrafelé?

Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1502
A honlap és az újságcikkek is 6 db bizottságról szólnak:

Pénzügyi ellenőrző bizottság
Költségvetési bizottság
Városgazdálkodási bizottság
Oktatási bizottság
Egészségügyi, szociális és sport bizottság
Közbiztonsági és civil kapcsolatok bizottsága

Várom a választ a kérdéseim további részére (milyen bizottságok voltak még, miért szűntek meg, Erdei tiszteletdíjának kronológiája, stb).

Egyáltalán, miért kell megszüntetnei (vagy ha indokolt, előtte működtetni) egy idegenforgalmi bizottságot, egy olyan városban, ahol a turizmus kitörési pont lehetne? Most akkor a városvezetés végleg hagyja veszni a turizmust????
Előzmény: eR-dei (1501)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1501

Erdei az idegenforgalmi bizottságnak volt az elnöke, azt megszüntették.

Azóta Erdei a PEB társelnöke, idegenforgalmi tanácsnok.

Előzmény: Tiborcsik (1500)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1500
Nos, folytattam kutakodásomat a számok között.

A szolnok.hu adatai szerint, kérdés, mennyire aktuális: Van 6 db állandó bizottság (megjegyzem, azok közül Erdei egyiknek sem elnöke, viszoont van egy társelnöki és egy tagsági címe), annak összesen ( a honlap szerint 6 db elnöke és további 47 tagja van. A képviselők összlétszáma 27 db, ebből 4 tiszségviselő (al-és polgármesterek, ők nem vesznek részt egyetlen bizottságban sem) 6 bizottsági elnök, vagyis maradt 17 mezei tag (na bumm, mámeg nem 16, hanem 17 vagyis a 13 milka megint felfelé változik). Namármost, a mezei tag 17 közül 6-an két bizottságban is tagok (többek között mint em,lítettem Erdei egy társelnök és egy mezei tagsággal), valamint további két bizottsági elnök tagja egy másik bizottsának is. A külsős tagok száma 22 fő.
Erdei szerint ahhoz, hogy a képviselő tanácsnokok ne kerüljenek több pénzbe, mint eddig a külsős tagok, minden tanácsnokra másfélszer annyi külsőst kellett megszüntetni. 17 mezei képviselő szorozva 1,5-tel = 26, miközben összesen 22 külsős volt.

Vagyis vagy minden külsőst elküldtek, vagy vannak olyan bizottságok, amiről a honlap nem ír (valószínűleg egy ilyen, "megszűnő" bizottságnak az elnöke Erdei is).

Kérdéseim (sokadszor):

1. Mely bizottságok szüntek meg, milyen megfontolásból?
2. Mely külsős (szakértő?) bizottsági tagokat küldték el, milyen megfontolásból?
3. Erdei milyen bizottságnak az elnöke, valamint a társelnöki és a tagsági posztért végül is mennyit kapott régen és mennyit kap most?
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1499
De akkor sem 30 millió, amenmnyit Tusa számolt. Na bumm.
Most majd megint rámhúzzátok, hogy szerecsent mosdatok. :)
Előzmény: Tiborcsik (1498)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1498
Helyesbítek, mivel pontosan utánanéztem: nem 12, hanem 16 db mezei képviselő-bizottsági tag kapta meg a tanácsnoki címet, vagyis a plusz költség nem cirka 10 milka, hanem picivel több (16 fő x 12 hó x 53 ezer x 1,29 T B =) 13 milka. Na bumm!
Előzmény: Tiborcsik (1486)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1497

Kedfves Tusa,

mivel még csak tegnap volt az első megbeszélés az üggyel kapcsolatban, nekem meg bizottsági ülésem volt, így csak egy kolléganőm tudott helyettem résztvenni, ezért pedagógia érvet nem tudok most ferhozni, csak a statisztikai érveket: sokkal kevesebb gyerek, kevéssel kevesebb iskola, alig valamivel kevesebb tanár.

Ha neked nem érv a tanulólétszám csökkenése, akkor tényleg nem tudok mit mondani.

Persze Te erre azt mondod (pedig ugye Te sem vagy pedagógus), hogy akkor pedagógiai szempontból az a jó, hogy osztályonként max 12 tanuló legyen.

Nos az én véleményem az, hogy egyáltalán nincs szükség osztályokra, és minden tanulóval egyénileg kell foglalkozni. Persze akkor sokkal kevesebb tantárgyat szabad csak tanulnia, és akkor ott van a kérdés: melyik tantárgy maradjon. Erre egyetlen válasz van: az életszagú, a munkavégzés szempontjából  kell rangsorolni a tanítani valókat. De erről bővebben olvashatsz különböző szakkönyvekben.

Vajon szerinted miért alakultak ki a mai osztálylétszámok? Talán azért, mert csupa buta ember évtozedeken keresztül erre törekedett ?

És egyébként is! Mondj Te egy pedagógiai érvet, miért ne zárna be az önkormányzat iskolákat (kivéve a Tallint ) .

Előzmény: stusa (1495)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1496
Erdei, megismétlem a kérdésemet, valszeg elkerülte e figyelmedet: mely bizottságok szűntek meg?
Valamint azt is felvetettem, igaz-e, hogy a mezei képviselőknek 150 %-ról 200-ra emelkedett a tanácsnoki címmel a 10-tetdíj (mert ha igaz, akkor az mindössze 33 %-os emelés. Mindössze?...)
stusa Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1495

"Kicsit ilyen folyt Tusával iskolaügyben,"

Még egyszer, utoljára kérlek: mondj egy pedagógiai érvet az iskola bezárások mellett!

Ha te csak rőffel mérő, gazdasági érveket tudsz, akkor szerintem sincs miről vitatkoznunk! Akkor annyi értelme van a vitának, mint a tanácsnokok béréről szólónak! A tanácsnokok kevésnek, a köznép soknak tartja a 232.000 Ft-ot!

Ezért nem értem, hogy miért nem akarsz elmozdulni a valódi vita irányába:tanácsnok ügyben a pontos szövegről beszéljünk, iskolabezárás ügyben meg értsük meg, amit a szakma mond!

Előzmény: eR-dei (1494)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1494
Nos azért jó lenne tudni mi a véleményed rólam, nem azért, mert megsértődtem, de vannak reménytelen helyzetek.
Teljesen fölöslegesen nem fogom tépni a számat, mondjuk ha szerintem hibákkal de elfogadható a demokrácia, Te szerinted viszont ki kell söpörni ezt a csürhét innen, akkor elsörözhetünk, de semmi értelme vitát folytatnunk, mert az a süketek vitája lenne.
Kicsit ilyen folyt Tusával iskolaügyben, ha semmi esély kompromisszumra, akkor ott nekem nem nagyon van helyem.
Szóval Te radikális vagy, én meg kompromisszum kereső, pedig Te vagy az öregebb :))
Na most ha Te az eddigi nyilatkozatimból azt vonod le, hogy én sohasem szavazok, és mindíg másra mutagatok, akkor ebből számomra két dolog mindenképpen kiderül:
1) nem ismered a tevékenységemet , de ez nem baj, minek kéne ismerned, majd én összeszedem a szavazásaimat stb;
2) lenézel, mert azt gondolod, hogy csak sunnyogok, és félelemből mindíg másra mutogatok. Na ez az, amiatt szerintem nekünk tényleg nics miről vitatkoznunk.

Én megértem, hogy Te aki sokat veszítettél (is) a jelenlegi rendszerben, típusod alapján nem egy szanqvisztikus ember vagy :DD, nos megértem, hogy radikális vagy a politkában és radikális vagy a honlapon. De egyet ne tegyél: soha ne nézd le se az ellenfeledet, se a vitapartneredet.

Vagyis, ha végre leírod ide, hogy a többi helyi politikussal együtt engem is semmibe nézel, olynnak tartasz, aki tömi a zsebét, rendszeresen és huzamosan kizárólag rosszul dönt , amúgy pedig szinte soha sem szavaz, és itt lenne az ideje, hogy átadja a helyét azoknak, akik szíve csak a városért dobog, és nem lesz olyan döntésük, ami rossz, és minden döntésük mindenkinek tetszeni fog, nos akkor valóban nincs miről beszélgetnünk.
Sértődés nélkül.

Tudom persze, hogy nekem jobban fog hiányozni a fórum, mint a fórumnak én, de néha sajnos nekem is célszerű lenne követni a nálam sokkal, de sokkal bölcsebb helyi poltikusokat és csak olvasni a fórumot, nem írni bele.
Előzmény: Sarkany (1485)
stusa Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1493
Mindkét oldalról ismertem - barátaim voltak - értelmes, kreatív embereket, akikkel politikusként már nem szívesen találkozik az ember!
Előzmény: Sarkany (1491)
stusa Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1492

Végig olvastam az x évvel ezelötti vitátokat a dologról (talán Napló?)!

Szerintem csak akkor van esély a dologra, ha találunk egy olyan pártonkívüli, közmegbecsülésnek örvendö embert, akit egy-egy döntés kapcsán bírálhatnak is a civilek, ám éppen a KÖZMEGBECSÜLTSÉGE erösebb, mint az adott kérdésben elfoglalt bírálat! Hú, ez nagyon kacifántos lett, de remélem érted!

Az már más kérdés, hogy van-e ilyen ember?

Előzmény: Tiborcsik (1490)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1491

Elég elrettentö példát láttam már!

Minden relatív, tusa!

Olyan dolog ez, mint az egy szál haj. A levesben sok, a fejen kevés! :))

Előzmény: stusa (1489)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1490
Jó, akkor majd te meg én meg a többiek, közösen jelölünk valakit, a lényeg, hogy ne pártjelölt legyen, hanem civil, ízig-vérig civil.
Előzmény: stusa (1489)
stusa Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1489

Még csak az kellene!

Elég elrettentö példát láttam már!

Előzmény: Tiborcsik (1488)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1488
Én már 2002-ben is szerettem volna személyesen jelölni.
2006-ban lehet, hogy téged foglak jelölni. :O)))))
Előzmény: stusa (1487)
stusa Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1487

Szerintem te 2006-ban képviselöségre, tanácsnokságra pályázol!:O)))))

Amíg nem láttam a teljes szöveget, én már nem hiszek senkinek!

Előzmény: Tiborcsik (1486)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1486
Kedves Rdi!

Ha jól értem és jól emklékszem (merthogy annak idején, 2002-ben is megírta a sajtó), a képviselőségért jár alapilletmény 116 ezer Ft tiszteletdíj. Ezen kívül a Bizottsági tagoknak + 50 %, a bizottsági elnököknek + 100 %, a társelnököknek + 75 %, a külsős szakértőknek pedig összesen 45,68 %.

Nos, ezt annak idején mezei várospolgár és újságolvasó minőségemben tudomásul vettem, nem sajnáltam egyikőjüktől sem, reméltem, mind meg is érdemli,megszolgálja. Sőt, ha megnézed az ez ügyben első hozzászólásaimat, még védtem is a testületet, mert felületesen gogadtam a híreket és aszittem, csak azt adták vissza, amit másik csatornán ugyanazoktól elvettek.

De aztán kiderült, hogy csak a társelnököktől vettek el 25 %-ot, és ez helyett adtak mindenkinek + 50 %-ot, ami igazából nem is olyan sok, hiszen mint képviselő + bizottsági tag eddig is felvett 150 %-ot mindenki, ebből lett most 200, vagyis ha leszámítom a polgármestereket, meg a bizottsági elnököket, lehet, hogy a testület kisebbik fele, mondjuk 10-12 főnek plusz havi (50%) 58 ezer, ami mindösszesen (lefelé kerekítve: 12 fő x 12 hó x 53 ezer x 1,29 T B =) évi nem egész tízmillió Ft.

Ráadásul nem gondolom, sőt tudom, hogy te nem kapsz többet, mert eddig is bizottsági elnök voltál, és az a bizottság nem szűnt, nem szűnhetett meg (apropo, mely bizottságok szűntek meg?), de azt gondolom, hogy ez a 10 milliós emelés is rosszkor lett időzítve, rossz az üzenete, ha mondjuk fordítva csináltátok volna: pl teszem azt az önkormányzat azt mondja, hogy gond van a város költségvetésével, ezért a bizottsági tagsági tiszteletdíjalat néhány %-kal csökkenti a közgyűlés (20-25-30 % elég lett volna gesztus gyanánt, még ha közben az alapilletmény emelésre is kerül az infláció mértékével), akkor egész másképp fogadná el a plebs és nem lett volna belőle bestseller a Népszabiban, sem itt a fórumokon, legfelleb mint dicsérendő példa.

Az alapvető gond az, hogy látod, a sajtó is rosszul tálalja (Doros is, hisz nem a 100-ból lett 200, hanem a 150-ből, ha igaz). És ez a "Felmerült az igény az emelésre..." Hát ez dajkamese!
Sarkany Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1485

eR-dei-t feldúltnak éreztem.

Lehet, hogy meg is sértődött. Nem ez lenne az első eset...

Sok a botrány mostanában a városháza környékén. Még kiderül egy-két ilyen "tanácsnoki" juttatás és Botkáné idő előtt belebukik...

stusa Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1484
Hátha olvas bennünket a pénzügyi tanácsnok (ki lehet az?:O))))), és felvilágosítást ad!
Előzmény: Sarkany (1483)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1483

hol lehet megtalálni a tanácsnok ügy pontos szövegét!

Ezügyben küldtem Neked a SZPEM honlapján egy privát üzenetet, bár az üzenet lényegét ebbe a topicba is beírtam...

Előzmény: stusa (1482)
stusa Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1482

"Te általában nem csinálsz semmit, nem szavazol meg semmit,"

Ezzel vitatkoznom kell! Pl. az iskolabezárásokat MEGSZAVAZTA!:O))))))))

Ugyanakkor én értékelem, hogy legalább itt van, érvel! Bár azt már én is kifogásoltam, hogy az érvrendszerében a legfontosabb az ellenfeleihez történö pozicionálás!

A tanácsnok ügyben viszont igazi politikusi mismásolást folytatott x napig!(Visszaolvasom majd, hogy hány napig is!) Ezek után korrekt választ adott (engem a vállalkozása és az ösztöndíja nem érdekel)!

Bár arra még mindig nem válaszolt, hogy hol lehet megtalálni a tanácsnok ügy pontos szövegét!

Előzmény: Sarkany (1481)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1481

Ha velem vitatkozol, akkor arról vitatkozz, hogy én mit csináltam.

Te általában nem csinálsz semmit, nem szavazol meg semmit, csupán mutogatni szoktál előre, hátra, oldalra, mindenfelé...

Ha vitatod ezt a megállapításomat kigyújthetem rdi és összes klónjainak irodalmi munkásságából mindazon hozzászólásaidat, amelyekben arra hivatkozol, hogy éppen mit nem szavztál meg és mutagatásaid irányait is.

Előzmény: eR-dei (1479)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1480

Feltaláltad a spanyol viaszt...

Mit is szerettél volna ezzel cáfolni?

Előzmény: eR-dei (1479)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1479
Bizony szép dolog hibátlannak lenni ...

Ilyent és ehhez hasonlókat Ti, képviselők hirdettek Magatokról. :((

Úgy gondolom ilyen nyilatkozat aláíratása szükségtelen.

Miért lenne szükségtelen: szó elszáll írás megmarad :)

Ellenben szükséges olyan képviselők megválasztása, akiket a város jobban érdekel, mint a saját zsebük!

Miért? Szerinted engem is jobban érdekel a zsebem, mint a város?

[/]...és banán volt.

banán már ne is haragudj meg nem volt. Legfeljebb a protkósoknak..

Ellentétben azzal, amit Ti politikusok ebben az országban, ebben a városban demokrácia címén eladtok, mert az nem demokrácia.

És mi is lenne az "igazi " demokrácia ? És mit is csinálok én például rosszul?

Eljutottunk oda, hogy ezt egyre többen ismerik fel...

Feltaláltad a spanyol viaszt...

Ha velem vitatkozol, akkor arról vitatkozz, hogy én mit csináltam.
Természetes, hogy Te mint kivül álló egyöntetűen az egészet elutasítod, beszéltünk is már erről, de amikor általánosságban szidod a szolnoki politikusokat, akkor engem is szidsz.
A miheztartás végett jó lenne tudni, hogy pl. rólam konkrétan mit gondolsz.

Wal prosto ! = Egyenesen a képembe!
Előzmény: Sarkany (1475)
tibra Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1478

Ugye jogilag a dolog rendben van (lásd még Doros Judit cikkét). CSak.

Azon a decemberei napon,amikor ez a döntés is megszületett, bizton nem volt jó horoszkópja a helyi döntéshozó testületnek:))

Ugye a polgármesteri jutalom, + fizu emelés, s mindezzel párhuzamosan helyi adó bevezetés. erre mondtam volt, hogy akut aránytévesztés betegség ( a hatalom sajátja - szerintem).

A helyi kommadónak vége. A + fizuemeléssel kapcsolatban nekem már csak szervezeti kérdésem volna.

Mi volt a preambulum? Miért is kell ezt meglépni? A kooptált képviselőkkel nem volt elég hatékony a munka? A pártok közötti megegyezés lényege volt: mindenkinek emelünk és beosztást adunk (kvázi nagykoalíció:))? És mit várunk (vár) az önkormányzat minedezektől?

Én azt gondolom, hogy erre kellene választ kapni. Mert így egy év múlva a mérhetőség dologról is tudunk beszélni (ami ezekben az esetekben igen fontos).

Rdi-nek! Nem gondolom, hogy ez sok pénz volna. Ennél szerintem sokkal több pénz kimegy másra is. Persze azt azért globalisan kérdezem, hogy itt is van olyan, hogy bizonyos hiányzás után kevesebb geld csenget? (mondjuk legutóbb a kommadó kapcsán ez felmerült bennem:))

Másik: igen lehet, ha beköszönt a kánaán valószínűleg elfelejtődik, ki mennyit keres helyi képviselőként (és mi módon duplázódik a kereset), de lehet, hogy nem.

Ezt majd meglátjuk, előre nem kellene a fogyasztói társadalom ,,nem szólok" mintáját kivetíteni.

stusa Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1477

"Apropó:
szerinted az én 10teletdíjam sok? És mennyi lenne szerinted az elfogadható ?"

Az én kapitalista munkáltatóm azt vallja, "ha megy a cégnek, akkor nektek is megy"!

Amikor rossz év volt, akkor semmi nem volt!

Ezen analógiát figyelembe véve ( a városnak nagyon nem megy!), ám ti abban a helyzetben vagytok, hogy ilyenkor is szavazhattok önmagatoknak! Ez a nagy baj!

ÖNMÉRSÉKLET!!!!!!!

Ti már tisztességesnek látszani se akartok!!!!!

Szerinted, ha ez a város fejlödne, új és új munkahelyeket nyitnának:FOGLALKOZNA VALAKI A FIZETÉSETEKKEL?

Előzmény: eR-dei (1474)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1476

szerinted az én 10teletdíjam sok? És mennyi lenne szerinted az elfogadható ?

Ugyanabba a csapdába estél, mint az MSZP és a Munkáspárt a kommunális adóval.

Ilyen képviselői juttatások mellett a képviselőknek kevés, a Mariska néninek ellenben kurva sok, de minderről a képviselőknek halvány fingjuk sincs, mert nem annyiból kell megélniük, amennyiből a Mariska néni él!

Így vagyok a tiszteletdíjaddal én is...

Előzmény: eR-dei (1474)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!