Keresés

Részletes keresés

Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.10 0 1 2699

No, Ergus barátom ismét a régi fényében.

Ilyen volt:

Ilyen lett:

Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2698

Ez a 2K nagyon átkeményedik. Két rétegben fújtam fel, az elsőt átcsiszoltam. Nem telt el 24 óra, de amikor csiszoltam úgy porzott, mint a sivatagi homok. Semmi sem tapadt fel a papírra. Ha kicsit is puha a festék, akkor eltömi a papírt, ebből lehet tudni, hogy az nem egy rendesen átkeményedett festék. Ha a gumikábel is nyomot hagy, akkor az egy gyenge, puha festék. A jó felületnél egy nap után már nem tudod a körmöddel benyomni.

Előzmény: maseratisti (2697)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2697

Ja és a másik hogy a gorillánál 1K-s a festék, azt mindenképp letúrom majd, és kicserélem 2K-sra. Észrevettem ugyanis, hogy olyankor ha elpakolom a gépet, és valami gumikábel tartósan hozzáér (pld saját hálózati kábele) érdekes módon "megmarja" a festéket, és marad ott egy sárgásabb árnyalatú folt.

Színeltérés még nem is zavarna, de ez igen.

Előzmény: Rahed Lee (2693)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2696

Jaja, tudom. Nagyon sok minden befolyásolhatja a színt, spraybe töltettem, mert ilyen kis felületnél ez volt egyszerű. Mi inkább a beazonosítást csesztük el. Ott ahol kevertettem nincs műszer, csak színkártya. Hiába néztük meg különböző fényviszony mellett is, csal a szem, könnyű benézni annak aki nem rutinos.

Előzmény: Odin Master (2694)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2695

Az Ergusnál biztosan nincs alapozó szín, mert eredendően szinterezett. Meg is szívtam vele, mert meg akartam spórolni a kézi csiszolást és elvittem a homokos emberhez. De az efféle vékonyabb lemezeket nagyon óvatosan lehet homokolni, mert olyan erővel fújja, hogy behorpaszthatja a lemezt. Irdatlan erős géppel csinálják, 60 liter / másodperces. A szinterezést nagyon nehezen lehet eltávolítani, itt-ott belekapott, de teljesen nem lehetett letisztítani vele, mert nem bírta volna a lemez. Így mégis kézzel és excenter csiszolóval kellett lecsiszolnom. Ráadásul jóval többet kellett dolgozni rajta, mintha nem próbálkoztam volna a homokolással. De minden jó, a vége jó :-)

Megvan már a superflex awi kábeled?

Előzmény: Odin Master (2694)
Odin Master Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2694

Esetleg nézd meg nincs e aláfújó szín ajánlva, az még befolyásolhatja az eredményt.

Előzmény: maseratisti (2692)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2693

Ahogy az olaszokat ismerem, ha egymás mellé tennénk két Ergust, ami nem egyszerre jött le a szalagról, szerintem ott is lenne árnyalatnyi eltérés. A boltban úgy szoktuk csinálni, hogy a kevert festékből ujjal a felületre tunkolunk egy kicsit és így csekkoljuk, hogy jó-e. Utána néhány perc száradás, mert ez a festék (Mobihel) egy kicsit sötétedik száradáskor. Így nagyon be lehet lőni, csak tökölős. Most az Ergusnál színkártyáról választottunk, hogy legyen egy gyári etalon, ha a hegesztőkocsihoz is kell, ne kelljen bevinnem a gépet. De így is tök ugyanolyan és véletlenül egy RAL kóddal is megegyezik. Legalább is az enyémnél :-)

Előzmény: maseratisti (2690)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2692

Köszi! Nekem elsőre RAL 7001-re tippelték, másodjára 7000-re, egyik sem jött be :-)

Ezt a 7004-et észben tartom, mert a gorillát majd még át akarom festeni.

Aztán majd ha kész leszel a kocsival, dobj fel pár képet :-)

Előzmény: Rahed Lee (2691)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2691

Még csiszolás előtt elvittem magammal a festékboltba és onnan, ahol lehúztam a matricát, erről az ép felületről vettünk mintát. Kétkomponensű autófesték, RAL 7004, ha jól emlékszem.

Előzmény: maseratisti (2690)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2690

A festést hogy csináltad az erguson? 

Én a gorilla festésnél kevertettem a festéket, de az jóval világosabb lett. A hegesztő kocsihoz RAL színskálát néztünk a géphez, az meg sötétebb lett, meg "kékesebb" árnyalat. Nem mintha nem tojnám le, mert ez most már jó van így, de azért kíváncsi lennék az ergus RAL színére. :-)

Előzmény: Rahed Lee (2683)
turbo2 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2689
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2688

Guszti első munkája az új géppel az lesz, hogy hegeszt egy gumival bevont sodrófát. )

Előzmény: Rahed Lee (2681)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2687

értem akkor oké, köszi!

Előzmény: Batri Guszti (2685)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2686

Előzmény: Batri Guszti (2682)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2685

Néha nálam is előfordulnak ilyen berezgések."Sír a reduktor"Picit állítok rajta vagy megkocogtatom és rendbejön.

Előzmény: Törölt nick (2684)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2684

sziasztok, az mennyire gáz hogy a co reduktorban berreg a membrán  ha hegesztek? most kezdődött pár napja vettem észre, eddig nem csinálta.

Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2683

Én olyan szintre pörgettem fel a gépállomány cserét, hogy az én feleségem már akkor sem tudná követni, ha érdekelné. De hál istennek, nem is érdekli :-) A színek még csak-csak adnának némi támpontot neki, de nálunk az sem egyszerű, mert gyakran látja, hogy a hátsó kertben az organikus festőkamrámban (lonccal és vadszőlővel borított, pormentes sarok) nagyban megy a fényezés.  A konyhapénzre nem járok rá, így tiszteletben tartja a hülyeségeimet. Én mindig nagyon igyekszem, hogy igazoljam a gépparkomnak a családi eszközállományra gyakorolt hasznosságát, vagyis olyan dolgokat is csinálni, aminek más is hasznát veszi. De eddig erre soha nem volt időm.

A múltkor már úgy volt, hogy elvileg vége a műhelyfejlesztésnek, innentől már végre közérdekű produktumokat is létrehozhatok, de akkor meg beütött ez az ERGUS ajánlat. Ezt meg nem lehetett kihagyni. Egy ilyen gép puszta látványa is simogatja a setét lelkemet:-)) De tegnap ez is elkészült. Lefestődött, felmatricázódott, elkészültek az új kábelek, olyan, mint újkorában.

De azért az új hegesztőkocsi, meg a vezérlőpedál projektet csak le kell még bonyolítani nemde?

Előzmény: Batri Guszti (2682)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2682

Majd ha észreveszi csak akkor.Remélem akkorra már eljön a karácsonyfa tartó készítésének ideje.Így két legyet egy csapásra.

Előzmény: Rahed Lee (2681)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2681

Guszti, ez nagyon fasza kis gép! Remélem minél előbb összejön. Hegessz már valami szépet a feleségednek akkor talán megenyhül :-)

Előzmény: Batri Guszti (2670)
laci19791202 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2680

Akkor a 6 liter bőven elég.

Előzmény: Törölt nick (2679)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2679

Én műhelyben 0.8 as huzalnál 4-5 liter

Előzmény: laci19791202 (2676)
laci19791202 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2678

Oksi Norbi.

Előzmény: maseratisti (2677)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2677

Tökéletes. 

Előzmény: laci19791202 (2676)
laci19791202 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2676

Itt kérdezem mert ez a fórum jobban megy.

Mennyire állitsam be a Co2 gázt liter/perc 0,8 as huzalnál.

Van aki a huzalhoz állitja:0,6/6liter,0,8/8 liter.

Van aki meg a gázterelő méretéhez.

Véleményem szerint zárt,nem huzatos műhelybe 6-8 liter a megfelelő,szerintetek?

Pete-weld Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2675

maseratisti nagyon jól leírta a gép tulajdonságait, köszönöm!:)

Na most ami Neki nem tetszett az nekem nagyon bejön, mégpedig a mobilitás, a beépített munkakábel. :) Minden hegesztés után csomagolom a gépet és megy be a műhelyből a házba!

Először fostam ettől a beépített munkakábeltől, hogy nem lesz valami facca minőség, de tévedtem! Nagyon nem rossz és nekem a hosszúsága is elég. Könnyű kábel és nem drága! A testkábel is megfelelő nekem, erősen zár.

Én most kék teflonvezetővel használom, ide tényleg csak az ESAB jó. Van valami réz dugóféle a teflonkábel végén, na én azt lecsaptam róla, mert iszonyat sokat tököltem vele. Vártak már rám, úgyhogy levágtam és úgy fűztem be. Hibátlan megy a 0.8 huzal rendesen.

Én már próbáltam Bhöler, Magmaweld és ESAB huzallal. Szerintem a QSET beállítást az ESAB huzalnál lehet a legjobban érvényesíteni, ott tényleg elég a kijelzőre hagyatkozni. Menü nem bonyolult, egyszerű a kezelhetősége. Gombokat könnyű kesztyűben is tekergetni.

Próbáltam ESAB porbelessel, jó volt azzal is.

Szerintem a huzaltoló motor elég erős! Azt hiszem arról is meg a belsejéről is tettem fel képeket ide vagy a másik fórumba.

Nekem elég csendesnek tűnik! Megjárattam max-on is már többször is próbaképpen. 207-214A között van a vége! Még soha nem oldott le nálam.

25A biztosíték van vagyis már 32A-re bővítettem. Soha nem csapta le. Viszont 1.5 hosszabbítóról hegesztettem, úgy 20m lehetett a táv, ott 100A felett 1-2szer újra indult a rendszer.  

Nem bántam meg, hogy megvettem. Nekem ez a csúcs 1 fázison, én nem akarok már csak 3 fázisra majd venni valami nagyobb fogyóst. Elég elfogult lettem az ESAB-bal kapcsolatban. Bevont elektródásban is a 180 Buddy-t fogom venni, ha szükség lesz rá. Valamint mágnesek, automata (persze a Speedglast használom) és manuális pajzs, szemüvegek, kesztyűk, salakoló mind mind ESAB nekem.

Hirtelen ennyi, nyugodtan kérdezz még, ha van valami.

maseratisti Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2674

Te is tudod hogy jó árat kérsz :-)

Még a mindent nettóban venne valaki akkor is többe van.

80 a gép nettóban, tele co2 palack 20-25 alatt nem nagyon van, huzal 2 munkakábelek... ez nettóban is 120. Akinek ennyit nem ér meg annak hajrá! Lehet megvenni ugyanezt újonnan 2-220-ért bruttóban!

Előzmény: Batri Guszti (2673)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2673

Télen a műhelyből könnyebb lesz melegebb helyre vermelni ha nem használom, mint egy 60kilós trafós gépet.Az Ergus kocsi felső polcára pont elférne,csak duplapalackos tartót kell kialakítani hozzá.

A gép már több mint 5 éve van piacon így már gondolom, eléggé kiforrott megbízható inverter lett.

3év garival,az általad linkelt áruházból akarom megvenni.

A nagyobbat csak akkor tudnám megvenni ha a formig elkelne.

Szerinted jó árat kérek a gépert?

Előzmény: maseratisti (2672)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2672

Néztem, tapiztam, 200-ast próbáltam is, nagyon korrekt gép mindkettő. Kompakt, azt a teljesítményt tudja is. A ház egy nagyon stabil, nem nyekergő egybeöntött műanyag. Az előtoló motorról nem tudok nyilatkozni, mert az nem látszik a gép megbontása nélkül. A 160-asnál nagyon egyszerű a beállítás. A 200-asnál is, de ott vannak szinergikus módok is, anyagcsoport kiválasztás, tehát az annyival több. Ebből a szempontból szerintem (ha van rá mód) akkor inkább a c200 lenne jobb. (a hatvani SKIZ-ben még ha jól tudom van 1db raktáron az akciósból. Az akció ugyan március végén volt, de betároltak belőle, és nem nagyon szokták megemelni az árat a készleten lévő darabokra. Az akkori akciós ár ez volt :"az Esabnál a Caddy Mig C200i a héten akcióban van a gép és egy Warrior-Tech pajzs ára bruttó 305000.-Ft Ennél olcsóbban jelenleg nem találtam, az akciós ár a héten leadott rendelésekre érvényes." Na most ebből a pajzs mondjuk 25-26, tehát 280 maga a gép!!! Én a helyedben megcsörgetném őket és leelőlegezném esetleg azt az egy darabot, ha még megvan! hatvani telephely:
3000 Hatvan Rákóczi út 115.
Tel.: 37-342-328 Fax.: 37-541-632)

Nagyon jó fejek, rugalmasak, korrekt a bolt, kérdezd csak Firgabát :-)

Nagyon gondolkoztam rajta pár éve, még bevezető áron. (c160-as 179.000, a 200-as 249 volt bruttóban) Volt benne (vagy inkább bennem) pár dolog ami visszatartott. Elsődlegesen a munkakábel volt az ok. Mégpedig az hogy beépített. Azóta rájöttem hogy hülyeség ezen görcsölni, de nekem akkor a porbeles gép után ez nagyon nem volt szimpatikus :-)

A  beépített munka és testkábel minősége nagyon jó. Ha a munkakábelt cserélni kell akkor az nem sokkal drágább mint egy binzel mb 15-ös.

http://www.hegeszto.hu/esab-hegeszto-ar-webaruhaz/1283-esab-mxl-180-hegeszto-pisztoly.-3.0m-caddy-mig-160-200-inverterekhez.html

Ez az Mxl 180-as kábel van hozzá, nagyon jó a minősége, fogása, lehetne egy picit hosszabb (3m, de csak 2,5-nek érzed), na de könnyű a gép, akár vállra is akasztható  fej feletti munkánál, így ez inkább csak kötözködés részemről :-)

Speckó pisztolyhoz speckó huzalvezető kell, csak ESAB jó hozzá, de ez sem igazán drágább mint a többi (binzel, GCE, és társai) a gázterelő, áramátadó az binzel kompatibilis, tehát ott nem vagy kötve.

Én ennyit tudok mondani, Pete Weld meg lassan másfél éve nyúzza, a használatról majd ő fog beszámolni.

440-et ami a rendes ára az életbe nem adnék érte, de ez a 300 körüli akciós ár az reális egy ilyen gépért.

sulaco5 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2671

Így érthető!

Előzmény: Törölt nick (2653)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2670

Én, mint öskövület úgy döntöttem, hogy megadom magam a technikának és a

fejlődésnek.Úgy néz ki hogy összajön a korpa egy Esab Caddy Mig C160i-re.A

lányom már nem szipolyoz,a lé sem hiányzik otthonról mert maszekpénzből

rakosgattam össze,valamint mérete miatt az asszony elől is lehet dugdosni

egy ideig.
Szóval véleményeket, tapasztalatokat kérnék a masináról azoktól akinek van,

dolgozott vele,vagy egyáltalán megtapizta.Mert én még nem.
A nagyobb testvéréről is jöhetnek válaszok,itt főleg a kasztni, az előtoló

és a munkakábelok érdekelnek mert az egyforma mindkét gépnél.

Így természetesen eladósorba került a másfél éves,hibátlan állapotban lévő

ForMig 175-os gépem mindennel együtt.

Adnám a gépet,reduktort,10kilós teli co2 palackot(linde),4m-es

munkakábelt,valamint a teljes aluhegesztő szettet is hozzá, ami egy 3m-es

teflonozott munkakábelt,alus tológörgőt,valamint egy majdnem teli AlSi5 7kg

1mm-es alu huzalt tartalmaz.(csak argon kell hozzá)

Az ára szerintem elég korrekt  120 ezer magyar forint.

ui:Ha a gép időben elmegy kifuti az esab nagyobb testvérére is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!