Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Nem értem, hogy mi a gond azzal, ha megosztom a tapasztalataimat ezek terén.
Nyugodtan le lehet írni egy fórumon, ha hülyeséget írtam, szerintem nem a levegőbe beszéltem. Egyetlenegy lapos TV-vel sem éltem együtt huzamosabb ideig, de igyekszem nyitott szemmel járni a világban.
2, A Samu Full-HD-ben már csak 50"-osat csinál, a Ready-t pedig leredukálta a 4-es szérián belül 1-2 modellre. A Philips össz-vissz talán egy modellt ha gyárt. Ezért írtam - Uram bocsá' -, hogy lassan elengedik a plazmák kezét a többiek.
De tényleg bocsi, ezentúl hallgatok mint a sír, a világért sem akarok sok vizet zavarni a profik között.:-((
Nagyon köszönöm BBéci a segítséget és természetesen EZsoltnak is. Most nézegetem és az avland.hu-n 280.000 Ft-ért van ez a Panasonic TH-42PY8P. Meg fogom venni a hétvégén. :-)))
Tele a város a TH-42PY8-ast reklámozó óriásplakátokkal, amiket a Videopart helyeztetett ki. Őket amúgy sem szabad kihagyni a sorból, ha tévét keres valaki, bár több internetes üzlet olcsóbb náluk.
Azt nem tudom, mennyi ideig tesztelnek egy-egy készüléket - néhány óra valóban kevés - de műszerek nélkül is korrekten elvégezhető a feladat. Elismerem, mérési eredményekkel alátámasztva sokkal hitelesebb egy teszt, egy cikk, ám a részrehajlás ezzel nem zárható ki, hiszen minden manipulálható.
Az király lenne! Melyik modellről lenne szó? Mert természetesen ha csak 50.000 Ft-tal drágább és annyival többet is tud (mármint képi megjelenítésben, mert ezeknek a készülékeknek a tudásuk 60%-át nem használja ki egy átlagos, laikus felhasználó), akkor az még belefér a büdzsébe.
Örülök, hogy az üzletekben tett látogatásaidtól annyira képzettnek érzed magad, hogy szakértőként válaszolsz kérdésekre. Azt is meséld el, az utóbbi években hány plazma és LCD tévéd volt, hányat próbáltál ki heteken hónapokon keresztül? Ha megsértődsz, a Te bajod, mert nem bántásnak szántam a fentieket, csak szeretném ha kicsit lejjebb adnád!
1. LCD tévéből nincs (talán elvétve akad) 42 colos méret, csak 40-es.
2. A plazmagyártók közül nem lenne szabad kihagyni a Samsungot, ugyanis elég jó készülékeket gyártanak, némelyik, azonos kategóriában az általam is nagyon kedvelt Panákat képes maga mögé utasítani.
Azért kár variálnom, mert sajnos sok szakboltban, műszaki áruházban nincsen lehetőség otthoni körülmények szimulálására. A sötétített szobában rendre komolyabb árfekvésű készülékek vannak fent a falon és persze ami az ember pénztárcájához közel áll azok kint vannak a fősoron, neon esőben fürödve.
Ne sajnáld rá az időt, járogass el, ha teheted "szakboltokba" és nézegess minél többet. Én mostanában ezt teszem órákon át.
A PV80 egyébként egy nagyon jó gép, ennyi pénzért pedig best buy. Van a képében egy analógos, barátságos melegség, ami nagyon kellemes a szemnek és ez TV-nézésnél nem hülyeség:-) Persze nem biztos, hogy a valóságot üldözi 100%-ban - az inkább az LCD-k sajátja -, de kit érdekel, ha valakinél nem ez a fő szempont. Ráadásul beégésre utaló nyomot sem tapasztaltam rajta.
Köszi a választ EZsolt! Azon morfondírozok,hogy panasonic TH-42 PV80 vagy esetleg (300körül) egy full hd-s lcd? De jó lenne konkrét modellt javasolni, mert nincs rálátásom ezekre.
A Plazma technológia kezét egyre többen elengedték, gyakorlatilag már csak 3 gyártó van nagy gőzzel jelen. A Pio ár okok miatt kiesik, marad az LG és a Pana.
Az LG-t nem szereted, ergo a befutó 1értelmű:-)
PC-zéshez viszont a plazma nem nagyon javasolt ("ghosting").
42" Full-HD LCD esetén szvsz. tavalyi kifutó "akciós" modellt kapsz csak 250.000 Ft-ért. Az újabb modellek nem ennyibe kerülnek 42"-nál. (> 300ezer)
Sziasztok! Szintén tv készülék vásárlása előtt állok. Végig olvastam a forumot és azt látom, hogy LG készüléket a zöme aki ért is valamennyire hozzá, nem preferálja. Kérdésem az, hogy a Panasonic plazmák abból is a TH-42PV 80 -as ami 240.000 Ft körül kapható tetszik. Ugyan akkor ennyiért Full HD LCD is kapható. Zömében TV nézésre használnám, de ha tehetem a laptopomat is néha rákötném. A DVD nézés számottevően elhanyagolható. Egy a lényeg: 106 cm átmérőjű készülék legyen.
Kérdéseim: - Amennyiben inkább Full HD technikás LCD-t javasoltok, akkor abból is melyik márka melyik modelljét javasoljátok ebben az árszegmensben? (250.000 Ft)
- Plazma javaslata esetén tényleg ez a márka (Panasonic) vagy valamelyik másik gyártó másik modellje legyen?
Ha egy a fórumon übersztárolt modellről rosszat írnak, akkor a tesztelők "amatőrök", "vakok", "bénák"...és különben is, mindig elő lehet húzni az adut: Részre hajlanak.
Bezzeg, mikor az LG 6000 plazmáról írtak egy-két rosszat is, akkor ott a magas labda, azaz a "na ugye, hogy milyen sz..r" effektus.
Más: A tesztben "clouding"-nak nevezett jelenséget pont egy Series 6 Samunál tapasztaltam, amelyet fej-fej mellett hasonlítottam össze egy W4000-essel, mint ezt már egy korábbi hozzászólásban megírtam. A Sonynál semmilyen háttér-részbevilágítás problémát nem észleltem.
Nálam még csak sima analó adás van,de pesten egy márkaboltban már láttam a w4000en HD-adást t-kábelról ment és gyönyörű volt semmilyen deinterlacer-t nem lehetett észre venni rajta,egy másik fórumon megerősített egy győri sony kereskedő is ők több tévével nézték náluk sem volt,sajnos az av-n nagyon samu pártiak,és ez meglátszik a tesztekben is.Az a656 hoz hasonlítgatják a tévét miközben a samu felsőkategóriás a sony meg az x-es az.