Keresés

Részletes keresés

Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1559
Erdei! Olvasd végig az utóbbi 50-60 hszt-t és rájössz, miért kell meaculpáznod.

A tanácsnoki rendelet "jó" kommunikációja valami ilyesmi lenne (csak nem ismerem a pontos körülményeket).

Sajtónyilatkozat:

"A városvezetés tapasztalatai alapján a különböző bizottságok munkája nem elég hatékony, blabla, ezért élve a (törvény és a helyi rendeletek adta lehetőségeinkkel) megpróbálkozunk a tanácsnoki formációval, ehhez felmérve a képviselők alkalmasságát-gyakorlatát-képességét, a következők szerint osztottuk el a tennivalókat, és a következő blabla feltételeket teremtettük meg a tanácsnoki rendszer hatékony működéséhez (tegyük hozzá a "vállalkozó tanácsadók sikeres működése" - SIC- tapasztalatai blabla alapján), stb, stb, stb. Egyébként meg a tanácsnoki rendszerrel egyúttal ennyi és ennyi blabla Ft megtakarítódik évente, miközben egyúttal megoldódik a képviselők béremelése, ugyanis (és különben is) egyéb anyagi lehetőségünk nem volt a képviselők méltányos (inflációnál nem kisebb) jövedelemnövelésére, mivel ehhez a belügyminisztérium nem teremtette meg az anyagi keretet, az iparűzési adó alig csordogál, a kommunális adóban meg nem bízunk, blabla, blabla, stb, stb, stb.

Szal, valami ilyesmi, ezt neveznénk mi tibráavl meg másokkal hatékony, humánus, konstruktív városházi kommunikációnak.

Ehelyett egy elkésett, úgyseveszikészre (benyelik mint a ponty a csalit) cikkecske:"... FELMERÜLT A KIESETT JÖVEDELMEK PÓTLÁSA..." :(((
Előzmény: eR-dei (1555)
IceWall_ Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1558

OFF

Sarkany, a SZPEM honlap chatjén keres valaki.

Sarkany Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1557

Elegendő csupán ezt kikérned: 294/2004. (XII.16.) sz. kgy. határozat

A többi itt alább megtalálható.

Előzmény: eR-dei (1555)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1556
Nos pl. Békéscsaba felé a 4 sávos az M5-ről fog leágazni.
Szolnok, ma Budapest legszélső agglomerációs települése. Szerintem :)
Előzmény: Tiborcsik (1552)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1555
Rendben van, kikérem az összes rendeletet, a pontos szövegekkel, de ma elég húzós napom volt, osztályozói ért. + utána vizsgafeladatok ellenőrzése, stb.
Amint pontos szöveget tudok küldöm.

De a többire tudom a választ:
nem érzem, hogy mea culpáznia kellene a testületnek, sőt azt sem, hogy nekem kéne.
Szerintem ezt sehogy nem kommunikálták a köz felé, sőt szerintem ezt nem is lehet jól kommunikálni, mivel a nagy többséget nem érdekli, az érdeklődő kisebbség meg ugysem hisz el alapból nekünk semmit, mondhatunk mi bármit. Ugyan mit lehet kommunikálni Tusának, vagy Sárkánynak? [Megfigyelted Sárkány gesztikulálását a talin? Felemelt mutatóujjal hadonászott, majd kiverte a szemem :)) g

Nem gondolom, hogy ezt a rendeletet vissza kellene vonni.

Előzmény: Tiborcsik (1550)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1554
A 4-es út nyomvonala egyébként, ha hinni lehet a fámának, Horthy apánkon múlott anno. :) Hogy mé' pont Kenderesen volt a birtoka szerencsétlennek? Lehetett volna Kengyelen, vagy Kunmadarason. :)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1553
A SZPEM honlapján a "tanácsnoki" szavazás állása jelenleg:
- felháborítja: 84,62 %
- egyetért: 7,69 %
- nem érdekli: 7,69 %

Kérek mindenkit, látogasson el honlapunkra és nyilvánítson véleményt!

www.engedetlenseg.tk - www.szpem.tk
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1552
Szolnokot azért hiszik rossz helyen, mert hogy Debrecehez mérik, pedig nem, Szolnok pont útba esik Bp-ről Bcsaba és Nagyvárad felé, ezt kéne tudomásul venni.
Előzmény: Sarkany (1551)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1551

Az a 4-es út, elég szerencsétlen nyomvonalú, Szolnok meg rossz helyen van.

Utoljáta Boris Vian: Pekingi ősz című kisregényében olvastam ilyen abszurd hivatkozást. :))

Ha olvatad, emlékezned kell! A szálloda és a vasút. A szálloda rossz helyen van...

Szolnok már több mint 900 éve ott van, ahol van....

Előzmény: eR-dei (1544)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1550
Erdei, várom a további kérdéseimre a böcsületes válaszokat.
Tusa is utalt rá, de megismételhetem:

Mely bizottságok szűntek meg, miért?
Mely külsősöket rúgták ki, miért?
A tanácsnokok milyen hatáskört, feladatkört (munkaköri leírást), stb kaptak-kapnak?
Nem gondolja-e a testület, hogy esetleg (lendületből) visszavonja ezt a rendeletet is?
Nem akarnak-e egy mea culpával (te is adós vagy eggyel) a nyilvánosság elé állni, és megpróbálni a lehetetlent: elismerni, hogy rosszkor rosszul döntöttek, a tanácsnoki rendszer bevezetését nem kommunkálták megfelelően a köz felé, stb?
eR-dei Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1549
Ja én ott nem találtam pedagógiai érveket, ellenben ezt találtam:

" topic címe hozzászólások száma dátum
ISKOLABEZÁRÁSOK, avagy szatartó-e a ... 1 11-27 - 16:38
Előzmény: stusa (1519)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1548
Betehetnétek néhány kevésbé emocionális nemleges választ! Sőt igenlegest is.
Pl.
Nem ismerem az indokokat,
Rosszkor-rosszul döntöttek,
Ha meg tudják indokolni, esetleg egyetértek, stb.
Előzmény: Sarkany (1545)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1547
na mostmár elfogadta...
Előzmény: eR-dei (1546)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1546
Nem érted, nekem az első szavazatomat sem fogadta el...
Előzmény: Sarkany (1545)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1545

A SZPEM honlapján a szavazás állása jelenleg:
- felháborítja: 91,67 %
- egyetért: 8,33 %
- nem érdekli: 0 %

hát ez a szavazás nekem nem megy, pedig háromszor is szavaztam a "nem érdekel"-re, :DD de nem fogadta a szavazatomat.

Arra azért gondolhatnál, hogy a szavazás IP cím alapján szűrve van. Egy IP címről csak egy szavazat adható le. IceWall nem kezdő... :))

Előzmény: eR-dei (1542)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1544
Hát ez az !

Az a 4-es út, elég szerencsétlen nyomvonalú, Szolnok meg rossz helyen van.
Persze Deberecennek sokkal több a képviselője mint Szolnoknak.
Annak idején, az elkerülő pont ugyanilyen mizériás volt, persze ott a honvédséggel kellett tárgyalni...
Előzmény: Sarkany (1543)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1543

Szolnokon is adózunk...

Szolnokra is érvényes volt a Széchenyi terv...

A 4-es utat is elfektették, rövid szakaszok ugyan épülnek, amelyek nem vezetnek jelenleg sehonnan sehova.

Szolnokról Budapestre autózhatsz a 4-esen már jó ideje szabályosan 60 km/h-val... 

Előzmény: eR-dei (1540)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1542
hát ez a szavazás nekem nem megy, pedig háromszor is szavaztam a "nem érdekel"-re, :DD de nem fogadta a szavazatomat. Mondjuk én ott nem is vagyok tag, mégha nem is töröltetek a listából, pedig megtehetnétek, már kértem.
Lehet, hogy olyan lesz a listátok mint egy ismert pártté, hogy még 93 -ban is szerepeltek rajta 90 - ben kilépettek :DD
Előzmény: eR-dei (1541)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1541
hmm megnéztem: egyet ért vele: 0 szavazat. Hogy ebből hogy lett 10 % -ék ?
Na megyek mindjárt szavazni :))))
Előzmény: Sarkany (1535)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1540

Ja a befizetett adókból, barét...
Strand 4 Mrd Széchenyi tervből, Főtér : stentudjahánymilliárd..

Miközben ott van Hszoboszló, a maga hatalmas strandjával, miközben Szoboszlú kerülőútja megépítését "elfektették" 2002 -ig...
Előzmény: Sarkany (1537)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1539
Írtad:

"csak a 123.-szor elmondott gazdasági érveket!" (írtam).

Nos én egy gazdasági érvet sem mondtam, mindösssze statisztikai jellegűeket. 100 %-al (vagy ha úgy tetszik 50 %-ra) csökkent a gyerekek száma, 20 % -al ( ha tetszik 80 %-ra) csökkent - csökken az iskolai osztályok száma, és néhány százalékkal csökkent - csökken a tanárok száma. Hogy ez szerinted mitől gazdasági ?????

Az viszont kétségtelen, hogy :

minden intézménynél meg kell vizsgálni külön - külön, hogy mire lehet számítani ,
egy iskola meg nem megszűnik, csak egy két státusza (igazgató, helyettesek stb).

Szóval én jobban vissza fognám magam.

Egyetlen egy pedagógiai érv lehetne: ez a lehetőség szerint minél kisebb osztálylétszám. Ezt ki lehetett volna már réges régen jelölni, mondjuk 25 fő / osztály mint célszám.

Ezt nem tették meg, de ettől még a lépések lehetnek célirányosak.

Valamint szerintem neked kellen mondanod néhány pedagógiai érvet amellett, hogy egyetlen iskolát sohasem szabad bezárni. Emlékszel: nem lesz gázáremelés...
Nos mondd ki: nem lesz iskolabezárás...

Az az igazság, hogy érintett lehetsz, egyáltalán nem vagy elfogulatlan, és én ezt megértem. De ettől még írhatnál ide érveket fikázás helyett. Csakhogy nem akarsz, mert akkor még kiderülne, hogy cáfolható(k)...
Előzmény: stusa (1519)
stusa Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1538

Stusa: szerinted nincs alulfizetve? Nézd meg, a fideszes gyerek majd' négyszer annyit kapott!

:)

vagy :( ?

Ez azért a város lakóinak önbecsülését is rombolja!

Nehogy már a debreceni fideszes többet keressen, mint a mi vezetönk!

Béremelést Botkánénak!!!!!!

Előzmény: Enzo (1536)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1537
Debrecen elég intenzíven fejlődő város. Ugyanez Szolnokról sajnos nem mondható el... :(((
Előzmény: Enzo (1536)
Enzo Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1536

Ilyet sohasem mondanék. Amúgy ez az "egy helyen, akkor másütt is", eléggé nem állja meg a helyét még kérdés szintjén sem. A "sulyk" országosan el van vetve. Alaposan. Jó messzire.

Stusa: szerinted nincs alulfizetve? Nézd meg, a fideszes gyerek majd' négyszer annyit kapott!

:)

vagy :( ?

Előzmény: Sarkany (1533)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1535

A "tanácsnoki" rendszerről szavazást kezdeményeztünk a SZPEM honlapján!
Nem regisztrált felhasználók is szavazhatnak!

A SZPEM honlapján a szavazás állása jelenleg:
- felháborítja: 90 %
- egyetért: 10 %
- nem érdekli: 0 %

stusa Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1534
2004-ben Szolnokon ugyan ez történt A polgármester asszony 2 alkalommal kapott jutalmat, mindkétszer 3 havi bérét! Csak neki ez 3 millára jött ki! Alul van fizetve?
Előzmény: Enzo (1532)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1533

Azt gondolom, hogy nem vagyunk egyedül a Dunán innen...

Úgy gondolod, ha valahol egyszer elvetették a sulykot, akkor ez alapot képezhet arra, hogy mindenhol megtegyék?

Előzmény: Enzo (1532)
Enzo Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1532

Félig OFF

RTL Kub most:

Debrecen polgármestere és alpolgármesterei 23 milla jutalmat vettek fel. (gondolom, + TB járulék) Kósa Louie 5,5 millát. Aztat mondták, hogy a havi fizu 3 szorosa a szokás félévente országosan. Meghogy erre nincs törvény.

Azt gondolom, hogy nem vagyunk egyedül a Dunán innen...

ON

stusa Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1531

Én csak arra bátorkodtam utalni, hogy ha a jövedelem az SZJA hatálya alá tartozik, akkor a kifizetönek is kell + járulékot fizetni! És van aki azt mondja, hogy 29+3+1,5!

Ezt is a város költségvetéséböl fizetik!

Tehát hány millió a 30?

Előzmény: Tiborcsik (1528)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1530
OK. Tovább?
Előzmény: eR-dei (1520)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!