"Menekülni a szagoktól, a tolakodástól, a rossz levegötöl a lerobbantságtól, a szükségtelen hazafiasságtól, a politikától, a szélsöségektöl, a durvaságtól. Sehol a Világon nem néznek rád olyan alattomosan mint ott, sehol a Világon nem érzed, hogy nem szeretnek, sehol a Világon nem nézik ki a zsebedböl a pénzt annyira mitn ott. A feleségem azt mondja, hogy ez egy fajta "klasztrofóbia". Lehet. Eredmény; El kell jönni. Újra." Öregem, én csak azt tudom mondani, hogy neked issue-id vannak. Javaslom keress fel egy pszichológust, de ne azzal éld ki magad, hogy az én hazámat gyalázod. Arról nem beszélve, hogy mindarra amit te itt felhoztál perceken belül találok neked amerikai példákat, melyek messze lekörözik a legdurvábbat, amit Mo-n találsz.
"Többen kifogásolják - nem nagyon lényegesen - a stílusomat. Mint többször kifejtettem, én az USA-t személyes okokból nagyon szeretem. Ha valakinek van ideje visszaolvasni az archívot, akkor láthatja, hogy elsö - normális - beszólásaim nem ütközött bele semmilyen etikettbe. Belátom, hogy elkövettem azt a hibát, hogy a piszkoskodó - nem a reális - beírásokra emócióval reagáltam. Nem kellett volna. Nem kellett volna velük szóbaállnom. Talán legföképpen az bosszant, hogy Mumu topikjában amerikaellenességnek demokrácia van. Mert ez igy nem fair." Ha már stilusról van szó, abban te egy külön kategória vagy. Ami meg a piszkoskodást illeti, ha vetélkedőt rendeznénk, te kaszálnál. És tudod mi az, ami nem fair? Az nem fair, hogy te a saját beteges magyargyűlöletedet azzal leplezed, illetve magyarázod, hogy te annyira szereted Amerikát és csak új hazádat véded a szemét mélymagyarok ellen. Nézd, én igaz csak valami 12 éve élek Amerikában de ez gyakorlatilag a teljes felnőtt életemet kiteszi. Viszont én képes vagyok anélkül szeretni Amerikát, hogy megállás nélkül köpködnék Mo-ra és tudom úgy szeretni Mo-t, hogy nem gyűlölöm Amerikát. Nekem két hazám van, bár alapvetően magyar vagyok, miután Mo-n születtem, magyarok a szüleim, magyar az anyanyelvem és ez nem is nagyon fog megváltozni amig én élek. Ha megpróbálnék amerikaibb lenni az amerikainál és feladni a magyarságomat, karikatúra lennék. Ehelyett vagyok ami vagyok. Aminek születtem.
Csak ha valaki nem tudná.
Ragikát nem becsülöm semmire. A személyisége teljesen értéktelen. Szemétláda. Komolytalan. Hazug. Felületes.
A mai naptól csak komolytalan hozzászólásaim az érvényesek.
S akit eddig még nem sértettem meg attól ez úton kérek bocsánatot.
Fel a fejjel.
"Latod, lehet, hogy ezert kell allandoan sirni.Leirtam,hogy egy autofajtabol sok van, aztan a burkolt valasz: a kopaszpicsaju henceg. "
Lassan elnyom az álom, fiam, de még irok, mer nem vagyok megértve. Az itt a linyeg, hogy ha valahun sok a Merci de kevés a Civic ott baj van. Az a jó, ha sok a Civic meg van azé Merci is. Na.
Isten áldjon.
A mult heten jottem haza es Amerika abban a varosaban voltam ahol ilyenkor hemzsegnek a gazdag emberek. Meg lattam trailerparkokat is masutt es olyan pickup teherautokat, szemelyautokat amirol magyarorszagon az elso 3 km utan leveszik a rendorok a rendszamtablat mert alkalmatlan a kozuti forgalomra.
"Sokan azt hiszik hazudok, de Amerikaban egy varosban sem lattam annyi 600 Mercit szaladgalni mint Budapesten. "
Nem hiszem, hogy hazudsz, testvér. De még jönnöd kell ide párszor oszt nézd meg jobban. Meg jó helyre menj. Meg nézzed a Trabantot is, mer az is ritka. Amúgy meg ölig baj az a sok Merci ott. Nem az kőne oda. Hanem a Honda Civic, de abbú jó sok.
"Budaorson sem azert oltek egymast, hogy 20e-ert legyen egy TV-je, hanem, hogy eladhassa utana 40-ert... aztan ott allt a nagymama is... meg az unokak... egy nap alatt meglehetett keresni ugy 200e-et...
Megeri lakasokat epiteni, mert elojegyzesben megveszik, rengeteg az uj auto, teli az utazasi irodak... stb... "
"magyarorszagi Magyar Emberek alapallasbol sirnak"
Pontosan! Igy igaz!
Ezert hiszik, a tavolbol, hogy itt olyan sz@r a helyzet.
Es azok akik a legjobban sirnak, azok mashol a vilagon nem vinnek semmire!
Budaorson sem azert oltek egymast, hogy 20e-ert legyen egy TV-je, hanem, hogy eladhassa utana 40-ert... aztan ott allt a nagymama is... meg az unokak... egy nap alatt meglehetett keresni ugy 200e-et...
Megeri lakasokat epiteni, mert elojegyzesben megveszik, rengeteg az uj auto, teli az utazasi irodak... stb...
Jajjj! de sz@rul megy nekunk...
:)))
"egy nagyon jo baratom sokszor nagyon lehangolt, elkeseredet leveleket ir nekem hazulrol"
Tibor! A nyakadra akar ulni... fogadd be... :)))
"ezekkel a hibakkal, bunokkel ostobasagokkal, szethuzassal, hazugsagokkal, aljassagokkal ne talalkozzak."
Hat... szornyu hely ez itt nem? :)))
Meg szerencse, hogy nehany millio ember eleg jol erzi itt magat... mint en is, pedig meg gazdag sem vagyok...
"Talan kene nyittani; Mi neked Magyarorszag topic-ot"
Ott a politikai forum, olvasgasd, en joideje megcsak oda sem nezek... undorito...
Tibor!
Szerintem uj baratok utan kellene nezned... :)))
Tudod azok a regiek, meg arra is gyavak voltak, hogy lepattanjanak... Most meg kurva rosszul erzik magukat...
Persze, hogy itt (akarcsak mashol) nem mindenki erzi jol magat, de mar szerencsere nincs vasfuggony, tehat tessek! tessek! lehet szerencset probalni... Jobb lenne azoknak is akik ittmaradnanak...
Ja! es nem vagyok megelegedve a politikai elettel Magyarorszagon...
:)))
Tibor! Van meg egy dolog. Ne felejts el, hogy a magyarorszagi Magyar Emberek alapallasbol sirnak.Hogy miert azt nem tudom, valaki irja meg.Rengeteg baratom van aki nagyon jol el.Szep haz kifizetve jo kocsi kifizetve. Orvoshoz kell menni nem problema, doki kifizetve zsebbol, nincs biztositas.Ezek nagyon nagy dolognak szamitanak mashol is. Es mindig siras van nincs penz nincs penz. Be nem tennek a labukat alkalmi aruhazakba mert az ciki. .Nemregen vettunk egy hazat lehetetlen talalni festot, komuvest, pedig csillagaszati aron dolgoznak ha dolgoznak szamla az nyista de sirnak, hogy sok az ado. Siras hogy draga a benzin, de kocsi nelkul a sarokig sem. Nemet sasol be a magyar rendszamu lorinsen tunning merci belsejebe nyalcsorgatva mert ilyet meg nem latott.A tulajdonos meg sir, hogy nincs penz.
Igaz jelen pillanatban USA-ban élek, de azért válaszolok, remélem nem baj: nem, nem vagyok megelégedve a jelenlegi politikai élettel Magyarországon. De az USA-beli politikai élettel sem vagyok megelégedve. Söt, egyik országban lévö politikai élettel sem vagyok megelégedve. Mit tegyek, nem szeretem a politikában -úgy tünik elkerülhetetlenül- jelen lévö hazudozást, és a választók manipulálását.
Ti akik Magyarorszagrol irtok a topic-ba; Megvagytok elegedve a jelenlegi elettel politikaval Magyarorszagon? Ezt azert kerdezem, mert egy nagyon jo baratom sokszor nagyon lehangolt, elkeseredet leveleket ir nekem hazulrol.
Valoban ugy van othon, hogy mindenki-mindenki ellen van, besug, hadakozik tamad, eltapos, stb.
Aki nem ugy gondolkozik mint a vezetok az ellenseg es el kell taposni.
Mondja a baratom; Ha nem lennek ilyen ven, bizonyisten kivandorolnek. Nem azert, hogy mashol jobb legyen, hanem azert, hogy ezekkel a hibakkal, bunokkel ostobasagokkal, szethuzassal, hazugsagokkal, aljassagokkal ne talalkozzak.
Talan kene nyittani; Mi neked Magyarorszag topic-ot.
A 7076-os hozzaszolasodat magam neveben koszonom; kapcsolatod MO-gal, az USA-val es ezzel a topikkal erthetobbe valt szamomra. Van amiben osztom az erzeseidet es van amiben nem ...