Nyugalom! Minden csoda 3 napig tart...majd elmúlik. Hasonló eset, amikor valaki compakt képről vált bridge-ra, bridge-ről dslr-re...DX-ről FX-re és így tovább.
D800 36Mpixeljének sincs sok értelme, de az E verzióval a Nikon végképp lovat adott a pixelbuzerátorok alá. Aki nem tud jó képet csinálni az legalább nagyítgathatja a sz@rt :D
No skacok, talán nem vagyok egyedül azzal, hogy nagyon várom a D800 és a D800E összehasonlítását. Nem mondom, hogy ez a teszt teljesen exakt, de minden esetre a legjobb, amit eddig olvastam.
Mivel a srác egy általam nem ismert RAW konverter béta verzióját haszálta, és szerencsére az első kép leszedhető NEF-ben is, így nekiestem LR4-ben, és az ecset eszköz moiré funkcióját kihasználva, pamacsoltam egy kicsit a kék táblán, a sapkákon a kirakatban, és a motorblokkon is. A végeredmény az alábbi linken megtekinthető:
A 32GB (95MB)-os verzió az kapható, de a 64GB-os (95MB) az nem, legalábbis a hivatalos magyarországi disztribúció forgalmazásában a Hamától. Tudom mivel forgalmazom és most kaptam meg a legfrissebb ápr. 25-i árlistájukat abban nincs benn ez a típus. Más kérdés ha valaki más forrásból hozza be az adott kártyát és úgy értékesíti.
jaaa.... és nem mond el senkinek! --- titokban kell tartani. Különösen azt, hogy amit kérdezek azt nem olvassa el az, aki intenzív kioktatásban akar részesíteni...:)))
khmmm.... azért kérdeztem, mert tegnap nem googliztam (előtte pár nappal igen, de akkor sem találtam a hazai piacon ilyent) és nem a külföldi árra voltam kiváncsi, hanem hazaira. Mivel éppenséggel Eisenstadtban volt a markomban egy ilyen dög... és annak az árát meg igen csak jól ismerem...:))
D8oo.... A kisfilmes digitális fotográfia immár mintegy 20 év alatt célba ért. Elérte azt a technikai szintet amit kell, és a további fejlesztgetéseknek nem lesz sok értelme. Lesz feladatuk a marketingeseknek, hogy a következő évtizedben a ,,fejlesztéseket" megetessék a vevőkkel, és rábírják őket új modellek vásárlására. A további pixelnövekedésnek ezen a formátumon nem lesz értelme, a gép rendben van, már csak jelentéktelen hókuszpókuszok következhetnek. Egy ilyen géppel mint a D800 évtizedekig lehet dolgozni, hacsak valaki esetleg a hátunk mögött nem ,,up dateli" az egész operációs rendszert, ami alatt már holmi tizen-huszonéves kacatok nem fognak működni. (Ez nem utópia, máris határeset egy-egy milliós szkennert, vagy egy régebbi több milliós digitális hátlapot használni) Jó, jó csak vizionáltam a jövőt...
De formában vagyok és (csak itt, és csak most, csak nektek és csak most, és ajándék!) elárulom miket léphetnének a gyárak, bár sejtem hogy ilyesmihez nem igazán van kedvük:
1. A 24X36mm formátum megnövelése 28x36mm-re.
2. Közös, nyílt objektív csatlaloztatás létrehozása. Nikon - Canon - Sony - Pentax + stb, rekeszállítás gépről és optikáról is.
3. Keskenyebb tükörreflexes váz kétfelé csapódó tükörrel. Ez lehetővé tenné hogy a kisebb bázistávolság előnyét ne csak a Canon tulajdonosok élvezzék.
4. Négy szín alkalmazása a Bayer szűrő esetén.
5. Sokkal rövidebb vakuszinkron, amikor kell nekem. Nem a jelenlegi rendszerre gondolok, mert pl a Nikonomnál gyors, manuálisan szabályozható vakuzás nincs. Inkább egy egy nagyon gyors, teljesen géphez integrált központi zár, vagy a szenzorhoz kapcsolódó elektronikus zár felelne meg.
6. Rádiós vakuzás manuális vakuzás 1/4000 másodperc környékén is.
7. Olyan gép, ahol a belső működés nem titok, netán állítható is, pl a gép time lag késleltetés ideje.
8. Választható extrák (mint az autóknál:) ): Például kék ledes kijelzés, AA beépített akkuk válaszhatósága, felesleges csatlakozók, funkciók ki, le, elhagyása a gépről. Professzionális keresőüveg akkor is ha digitális-elektronikus élességállítási varázslatok vannak.
némi árra lennék kiváncsi, hogy mennyibe kerül egy darab SANDISK SD-HC Extreme Pro 64 GB (95 MB/s) memoria itthon forintban. Eddig nem találtam a net-en árat. Valamint azért kérdezem, mert tegnap volt egy a kezmeben (Eisenstadtban) és az olcsóbb volt mint az itthoni ugyan ilyen 32 GB-os....
Nagyon elgondlkoztam,hogy lecserélem a 700-ast erre, bevittem a 8 hónapos nikon mb-d10-zel (6000 kép) és a N24-70-et itt egy kereskedőhöz. De mivel még €500-at kellene ráfizetnem egy D800 vázra,ami ráadásul nincs is készleten, azt hiszem marad a 700-as és inkább beruházok egy 85 1.4G-re...