Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
Nem a szám, hanem a tartalom a lényeg. Legalábbis nálam. De ahogy gondolod... Amúgy ahogy ennek a fórumnak egyes részeit elnézem, sztem ha belekezdenék, max fél éven belül meglenne ez a szám, csak éppen mi értelme...
1: szeretnélek elszomorítani(de nem direkt) az eu-ban a quad az b kategoriával vezethető a megfelelő tartozékokkal. az eu 4+2 lvet adott mo-nak hogy egységesítés jegyében változtatni kell jogszbályokon és törvényeken.
2:ahol tábla vagy szabály tiltja ott nincs is keresnivaloja semlyen motornak, quadnak... de ahol nincs tiltva ott viszont miért-ne mehesünk ha nincs arra turistaforgalom. mert van bőven ilyen hely még az országban.
egyébként ti nem vagytok ellenfél. egy hisztis kis közösség vagytok, és azt hiszitek, hogy a hobbitok alanyi jog. :) (ezen ne sértődj meg kérlek, de ez jön le a topikból!)
figyu! én tökéletesen értelek titeket. erdőben szeretnétek járművel közlekedni, mert onnan jobban lehet benne gyönyörködni (mások meg száguldozni is szeretnének, de ti ugye nem ez a kör vagytok...). én ezt maximálisan megértem. sőt, tutibiztos hogy kényelmesebb, mint gyalogolni és elfáradni közben, meg tüdőt kiköpni, jobban lehet így gyönyörködni a tájban. csakhogy! ti nem értitek meg azt, hogy ez nem működik. sok szempontból sem. és eddig közületek soha , senki nem fogta fel, hogy mi miről beszélünk! - az erdő lényege a csend és a nyugalom. ezért hobbicélból nem való oda semmilyen jármű! - ráadásul a nálatok nagyságrendekkel nagyobb létszámú gyalogos túristát _zavarja_ ez a tevékenység. - a természetet is terheli - azt értsétek meg, hogy nincs annyi erdőterület az országban, hogy ti is akárhol hódolhassatok a hobbitoknak! az talán működik, hogy néhány területen kijelölnek nektek helyeket. - ráadásul ha a kvadhasználatot engedélyeznék (nem fogják, de ez most mindegy) minden erdőben, akkor joggal teszik fel a kérdést a terepmotorosok, a terepjáróval "túrázók", más gépeket használók, hogy ők miért nem? mert az erdőre gyakorolt hatásban _lényegi_ különbség _nincs_ ezen járművek között! namost akkor vagy az van, hogy mindenki mehet azzal amivel akar, de akkor a kirándulóhelyek lényegének vége van, mert nem lesz csend és nyugalom, vagy semmilyen motoros gép nem engedélyezett.
ez egyébként az utolsó komoly próbálkozásom a topikban. aki komoly eszmecserét akar, az fontolja meg ezeket a szempontokat.
Ennek örülök hogy elolvastad a hozzászólásaimat....(sztem az összes többi értelmes hozzászólás volt)
Külön öröm hogy hogy veszed a fáradtságot és itt töltöd az idődet...és visszaolvasod barátod igen7 hozzászólásait is, és neki is mondasz ilyen kedveseket ;)
csak tudod mi a szomorú? az hogy egyikre se válaszoltál szerintem normális csak kitértél elölle. ebböl látszik hogy te nem is akarod megismerni a másik félt csak a magad nótáját fújod folyamatosan.
Pedig már régóta tudják azt a taktikát hogy könyebb a gyözelem ha megismered az ellenfeledet.
Ismeretem egy quadost, aki inkább volt elmebeteg mint természetjáró. .
Na ez vajon melyik "időközben kihullott" nick reinkarnációja ?
Én olyan természetjárót ismertem, aki inkább volt elmebeteg mint természetjáró - én mégsem általánosítok, vagy a hecc kedvéért írom le kétszer különbözően egy mondatban hogy quad.
Ahogy a hülyeség nem kell ide (és a témába bele sem ugató, csak "baráti segítségre érkező" nick-ek sem.) Az igazságot nem kilóra mérik.