Koszi, felveszem veluk a kapcsolatot, amint lesz valami ertesitelek.
(Mondjuk tovabbra sem lenne rossz, ha meg tudnam szerezni valahonnan a masodik reszt :-) )
Izé... Biztos a filmben másképp hatottad, de nekem a meló jut eszembe... A napokban vágta egy ilyen fémszalag szét a cipőm, mint amikből áll *illuziórombolóZöccség* :o) Nem találtál véletlen valami más nézetből iss képet? *kiváncsiZöccség*
Néztem... Durva ez a japán stil ráeröltetve, mikor végig az arab gondolatvilággal viszonyult a könyv... Lehet, hogy nem olvasta a jelmeztervező :o) A fremeneken nem láttam normális cirkoruhát, és röhejes, hogy az egész ruha fénylik az UV lámpától... De a hajók érdekesnek tüntek :o)
a végén amikor teljes fehér ruciban mint önjelölt császár tart 1 beszédet... stíluskeverések pedig... :) hát hiba, hiba. nem lehet a könyvet visszaadni :) az arab mondjuk nem baj...
Jaj csak nem a fejpántos fehér kompozicióra gondolsz ? Én elsõre rögtön a tüntetõ Daewoo alkalmazotakra asszociáltam amikor megláttam ... borzalmas .... Számomra úgy tünt végig nagyon erõltették a keleti / elsõsorban japán / stílust az arabbal illetve középkorival szemben és ez durva hiba a könyveket ismerve ....
Na igen :D De szerintem ennél durvább meglepetések is érnek majd ha megnézed a filmet :)) Az elsõ részben még egész szimpatikussak voltak a jelmezek / akkor még nem lehetett látni a Cowboy Bene Gesseriteket :D / de aztán egyre inkább eltávolodtak a dûne világára jellemezõ / legalábbis szerintem / feudális-techno stílustól és valamiféle disney rajzfilhez kezdett hasonlítani a film látványvilága ... Mivel tudom hogy szereted a hiperlinkeket ime a vázlatrajzok a ruhákról jelmezekrõl , kiemeleném küzülük a Szamuráj
Harkonnen Gárdistákat és ahogy itt valaki szellemessen megjegyezte az Úrifiúsardaukarokat bár szerintem inkább udvaribolondok gyûlekezete mint Császári elitgárda , és végül de nem utolsó sorban Irulan hercegnõ / a filmben inkább valamiféle csábító r----anc mint hercegnõ :) / egyik Cowboy kalapos ruhakölteményét ... Hát nem izgalmas ? :) Komolyan ezek nem lennének rosszak egy mesefilmbe na de a Dûnébe hát .... Az egyetlen viszonylag
elfogadható jelmez az Atreides katonáké volt bár az is rengeteg keleti , meseszerû jegyet viselt magán .... Ha valakit esetleg érdekel itt láthatók a koncepciós vázlatok a filmben szereplõ hajókról / sajnos ligahajó vázlat nincs közöttük / .... és a szereplõgárdáról / észre se vettem de Rabban úgy látszik magyar származású színész volt :D /
Igen :) és az ott középen Gaius Helen Mohiam főtisztelendőanya bizony :)
1 kép kellene a végéről a fehérruhás Paul-ról. az nekem tetszett. :) Így visszagondolva tetszett. Persze, vacak többhelyen, de melyik film nem? Tökéleteset alkotni nehéz :)
Anyám! Nem láttam a filmet, mert nem jön be ez az adó, te tényleg ezek az indiánlányba oltott cowboymintás apácaruhás nők, századeleji angol kalapban a félelmetes Bene Gesserit???
Most így visszanézve pár jelenetet tényleg nem az a jó szó rá hogy rossz hanem inkább szánalmas , néhol már már nevetséges és iszonyatossan unalmas .... Kivétel az ûrbéli jelenetek és a Liga Navigátorok azok nagyon jók valóban na de a többi ....
Csak egy példa : A Cowboykalapos Bene Gesseritek .... Egyszerûen félelmetes ez a jelmez akárki tervezte nem nagyon hatott rá a könyv ha egyáltalán olvasta azt ....
Folyamatosan olvasom a topicot, de csak ritkán szólok bele. Látom, hogy felkavarta a kedélyeket a PRO7-en vetített film. Nekem megvan az eredeti angol nyelvű 3 CD-n.
Az egyik topictársunktól kaptam meg postán!:-)
Örök hála érte!
Természetesen eredeti nyelven sokkal jobban élvezhető, mint németül.
Igazából nem rossz ez a verzió, bár valóban az eredeti Dune film utolérhetetlen. /"The sleeper must awaken!"- ezt Kyle-nál szebben soha senki nem mondta!:-)))
Én még külföldről csak magyar cégen keresztül rendeltem. igaz, csak zenecd-t.
Esetmeg próbálj meg a dvdfutár-éknál utánaérdeklődni. ők tudnak külföldről behozni cuccokat. Nem biztos, hogy olcsó lesz.
ha nekiállsz, tájékoztass plz. kíváncsi vagyok. én még csak listás cuccot rendeltem tőlük. Dune Special TV editiont :))
efreet, a vihart nem azert varjak, hogy apajzsfalat felrobbanva a csaszari hadero fopajzsot kivigye a benne viharban felgyult elektrosztatikus energia (s igy le tudjak loni a hajok csucsat, azaz a csaszar nem tud az urbe visszavonulni)?
- nálunk még nem kapni, majd azután, hogy a hbo levetítette. hozzájutni pl dvd-n vagy vhs-en lehet rendelni ámerikából.
- én nem vettem fel, annyira nem szeretem a dojcs nyelvet. majd az R2 dvd-t.
- Hol lehet ehhez a most vetitett sorozathoz hozzajutni? Kiadtak mar, vagy meg csak tervezik? (Esetleg már hozza lehet jutni magyarorszagon valahol?)
- (tudom hogy mar kerdeztem, de hatha valaki atfutott rajta :-) )- nem vette fel valaki a hetfo esti (2001.IV.23) vetitee sorozat masodik reszet? Csak az elso es a harmadik van meg... :-(
az ornik jöhettek a csempészektől, azzal nincs gond. csak a könyvben pont azért várják a vihart, hogy a császári légierő használhatatlan legyen. itt meg bombázzák a szamurájharkonneneket meg az úrifiúsardaukarokat :)
Feyd vs Paul... az elején kicsit megijedtem, hogy egy matrixos bunyó lesz, de aztán mégse.
Hmm.. nekem akkoris tetszett :) meg is veszem majd...
Mai befejezõ rész hát mit mondjak nem sokban különbözött az elõzõ kettõtõl ... Pozítivumok : Voltak szép nagy ligahajók :) , a csatajelenetek ray tarcing része aránylag jól volt kivitelezve / bár nem tudom a fremeneknek honnan volt 10-15 köteléknyi harci ornithoptere de mind1 ... / A féreg befogása se volt rosszúl megoldva bár nem volt annyira hangulatos a számítógépes anim mint anno. a filmbéli modellezett jelenetsor .... Negatívumok : Az összes többi rész , kezdve a cowboykalapos Bene Gesseritektõl a Feyd vs. Paul küzedelemig aminél egy harmadosztályú honkongi akciófilmben is látványosabb összecsapásokat látni. A császár
egyszerûen szánalmassan rossz , a grófról már volt szó korábban , Irulan meg teljessen más karakterisztikájú mint a könyben megismert eredeti szereplõ .... Mai rész : 3 , összesítve az egész sorozat max 3 alá :)
Na vége... na, izé. Miért kellett Irluanbol főszereplőt csinálni? A végére egész megtetszett Muad'Dib mint szereplő. Hibák megint tömkeleg, de azért összességében pozitív a véleményem.
A legngyobb bajom a "minden viharok öregapja" és a légierő összeegyeztetésével van... dehát nem ez az egyetlen :)
Lehet vitatkozni :)