A TrainController egyszerre max. 12 különböző eszközt tud kezelni. Hozzá kell adnod a RailRoad/Setup digital systems alatt mind Lenz Digital Plust mind a PC ibterface 8255 eszközt.
Ezek után a váltóra kattintva megmondhatod, hogy
a Lenz egy adott címén kezeled (akkor kell digitális váltómű) vagy a 8255-ös melyik címén éred el. (Ezt általáan a kártyához adott ismertetőn publikálják)
A 8255 TTL szintet tud, tehát forrasztgatni kell!!!
Ne felejtsd el online-ba tenni az eszközöket ugyan ebben a menüpontban.
Az LI 100-ra nyilván mozdony ürügyén tudsz hivatkozni.
Window/New Train window majd Edit/Properties.
Itt kell a Lenz-t megadni és a dekóder címét.
Az IO kártya zseniális ötlet. Köszi!
Ami viszont nem igazán világos: A Train Controllerben a digital system beállításnál, ha a 8255 öt állítom be, akkor a soros porton hogyan lehet az LI 100 ra hivatkozni?
Való igaz! A rossz mechanikán még a motor csere sem segít, mármint 3 ról 5 polusúra.
De azért nem adom fel, előbb, vagy utóbb a Szergejeim is digik lesznek. Ha belegebedek akkor is.
Most hozzák az első szállítmányt, elég sok mindennel. A részleteket illetően szerintem kérdezd őket amik engem érdekeltek mindenről eset említés. kösz az infót az újsággal kapscolatban.
Amerikai ujsag, csak amerikai temaval. Azert neha-neha akad europai is.... De ez evente egy szamban ket db cikket jelent.
En egy idoben vettem - amig tartott az amerikai dilim (belattam, hogy magyar es amerikai tema gyujtese mar anyagilag kivitelezhetetlen lenne -maradt a magyar, egy-ket europai dologgal megfejelve ) - nagyon szinvonalas, erdekes leirasok vannak benne.
Csak ezsembe jotott, látva hogy dekóder beépítésről
írt valaki régi analóg mozdonyba hogy szerintem
csak akkor érdemes ha tuti a mozdony.
Én egy régi PIKO BR244-be és M41-be raktam dekódert de szarabbul mentek mint előtte.
(na jó, az M41 olyan szar volt mint előtte)
A Dr. Fuggerth mestert megkérdezném hogy gondolja
hogy ilyen szemetet gyárt. (pénzt nem adtam érte, kaptam)
Már: Csak okulásként, hogy ti ne szívjatok esetleg
a locksound-os mozdonyok iszonyatosan érzékenyek
az áramfelvételre a legapróbb szmötyi a sínen vagy keréken pattogást okoz a hangszóróban ami
baromira idegesítő egy 60e Ft-os mozdonynál.
Szinte alig látható lerakódás és elszineződés is!!!
Ez kellett csak: IC fogalatom van dögivel, mekkora ötlet, nem kell levágnom a csatlakozót a dekóderről.....eldrótozgatok azért valahogy...ötpólusú is a motor...akkor belefogok :-)
Egyebkent rola van szo :-)
Te tudod, hogy milyen a drótozós kézügyességed...
Ha 5 polusú a motor benne, akkor hajrá.
Én félbe vágott IC foglalatból csináltam meg a dekóder helyét.
Üdv BT.
Lett egy ROCO V100 különkiadás, analóg áramkörrel, amit megpróbálok átépíteni digitálisra. A dekódernek találtam helyet a kaszniban, a vezetékek is elhelyezhetőek...belevágjak? Vagy jobb, ha megrendelek egy új NYÁKot, amin már megvan a foglalat? Manapság a V100-at már így gyártják, de mint mondtam ez külön-kiadás volt..
Nem Kálvin tér, Városház utca (Ferenciek terénél) és ott tényleg beleolvashatsz és sok fajta újság van. A Modell Railroader szerintem csak amerikai cuccokat ad, legalábbis én azt láttam benne.
A cimeket ki fogom irni, de sajna nincs időm...
a kep.tar.hu/matiz oldalon van egy "Új terepasztal képei" album, annak a végén vannak képek a digital dolgaimról. Pár kép a modelleről, a kapcsolópultról, a képek kedvéért az ICE-t is felraktam az asztalra.
Segitség kellene. A ROCO dekóderek szinkódjai, melyik szinu vezetek mit csinál, erre van szükségem. Ki tudom mérni/vizsgálni de ha valakinek megvan, egyszerűbb.
Budapest, azt hiszem a Kálvintéren van a hungaropress-nek egy boltja, ott talán bele is lehet nézni.
A www.hungaropress.hu-n láttam egy Model Railroader című ujságot. Látta már valaki ezt az újságot ? Csak amerikai szörnyetegek vannak benne vagy normális modellvasutak is?
A Set1 ára 115.000 és 120.000 ft között van még pontos árat nem tudtak mondani. most jön az első szállítmány.a li100 úgy emlékszem 34.000 ft körül említetteék, plussz még kell ls100 a váltók vezérlésére.ennek az árára már pontosan nem emlékszem, olyan 15.000 ft körül van.
Jövő hétre vagy a következőre igérték a szállítást. A vezérlés PC-n a RailRoad & Co.-val lesz ez legalább már megvan.
Próbálj meg egy mailt küldeni vasutandmodell@axelero.hu címre. Egyébként javaslom a "Modell Eisenbahner" újság beszerzését, minden német/osztrák és jó pár külföldi városra vannak címeik ! Van egy külön apróhirdetési rovat, ami ezzel foglalkozik. (Pl. a Deákék is hirdetnek benne!) Ha gondolod, ötletszerűen ki tudok írni pár címet, amiknek nagy hirdetése van az újságban. Tapasztalatom csak egy boltról van, amiben jártam (amit írtam) + a bécsi Shopping City Süd-ben levő modellshop-ról.
üdv!
Nagyon gaz, ami jelenleg a modellboltokban tapasztalhato. Erdemes Becsbe menni...en kint voltam tavaly decemberben, az elso adando modellboltba betertem; de ott aztan minden...minden..sot, meg az is, ami nincs, azt is arultak :-) Voltam egy bevasarlo-kozpontban, ott is volt modellbolt, az is nagyon bejott! (Foleg a kovetkezo: LGB ICE digitalis vezerlessel...Volt sima LGB meretu ICE start-set is..) Remelem a hazai helyzet valtozni fog.
Mas: ma is alkottam rendesen az asztalon, rendberaktam a drotkupacot, ami meg megmaradt. A felsovezetek epitese kozben kis hijjan leszakitottam az ICE-rol az aramszedot...a STOP gomb megmentette...A trafo terheleset probaltam tesztelni, hogy egyszerre 4 mozdony futott kb. fel percig; birta! Hosszabb ideig jarattam 3 gepet egyszerre, azt is birta, nem lesz gond szerintem. A valtok digitalis kapcsolgatasa erdekelne. A neten lattatok mar errol egyedi, egyszeruen megvalosithato megoldast?
Nem tudom figyeltétek-e de kb. 10-en vagyunk ebben a fórumban.
Nekem tetszik sosem szerettem a tolongást.
Szó volt a vezérlésről eszembe jutott, hogy mikrokontrollerrel is tuti autómatizmusokat
lehet csinálni. Sorompó le, lámpa fel, időzítések, késleltetések.)
Nekem egy Conrad-os van, 16+8 port (16 digi I/O, 8 analóg bemenet) apróbb dolgokra ideális. 17 EFt
és csomó kegyerével bővíthető. (vezérelhet motorokat, hőmérőt, stb)
PC-n az ember felprogramozza (jó kis Basic nyelve van) és letöltve tutin dolgozik.
Viszzatérve a LENZ cuccokra az LI100 ismét nem érkezett meg (eddig a nyralásra hivatkoztak)
lehet hogy kimegyek érte bécsbe és megveszem az
első Modell boltban :-)
Igazabol en is CSAK SZIVTAM a modell kit-el, mert eleg sokat (nehany honapocskat) vartam, mire megjott a megrendelt aru...viszont ok kifejezetten hirdetik, hogy Lenz es egyeb digi cuccokat forgalmaznak, a Modell&Hobby nem hirdeti; de tenyleg korrektebbek.
Én ma beszéltem a Modell kit-tel a válasz az volt, hogy kb 2 hét múlva érkezik az első cucc és árat is csak akkor tudnak mondani.
Ellenben a Modell & Hobby-ben (Váci út 47/b) nagyon korrekt választ adtak árakkal szállítási határidővel.
Engem elhajtottak a Modell Kit-ből amikor
Lenz cuccok után érdeklődtem.
Mindegy mit kérdeztem az volt a válasz, hogy
még nem rendelt senki így nincs. Nem
feszegettem tovább a dolgot.
(gyanítom, hogy ez a szokásos hozzáállás, ha rendelsz egy nagyobb tételt és tudod mit akarsz továbbá nem zaklatod őket hülye kérdésekkel akkor
behozkák, különben nem)