Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2708

szia, ismered Debrecenben a társ 95 kft -ét? szerkezetgyártó diószegi úton . fent van a hírdetésük állás terén. érdekelne pár infó ha tudnál róluk valamit.

Előzmény: Pete-weld (2700)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2707

Köszönöm az elismerést mindenkinek.

Az évjárata állítólag 2010-es. Azért "állítólag", mert az adattábla is olyan esztétikai állapotban volt, mint a burkolat. Az adatok olvashatók voltak, de pont az évjáratot jelző rubrikánál volt úgy lenyúzódva, hogy csak ennyi látszott: "20..." A tulaj újonnan vette, ő mondta, hogy ennyi éves. Belül szétnézve nem is nagyon lehet több, mert odabent nagyon szépen néz ki minden, csak poros volt, de még a fődarabokra ragasztott gyári számot tartalmazó vacak kis papír címkék is a helyükön vannak. Ezek elég hamar leválnak a hőtől, portól. Pontosan az eredeti alapján szerkesztettem meg az adattáblát, lézergravírozott, öntapadós fémfóliára készült. Ahol gravíroztatni szoktam, ott csak fényes fólia volt, ez nem nagyon tetszik, majd körülnézek még máshol is, lehet, hogy találok matt ezüstfóliát, akkor majd lecserélem.

A bevezető gyorscsatis gázcsonk már rajta volt. Amit én cseréltem, az a komplett hálózati kábel, vennem kellett egy spéci SR26-os GCE kábelszettet, kicseréltem a testkábelen a 35-ös dinse-t, raktam rá egy 400A-es masszív testcsipeszt, illetve az eredeti 300 A-es MMA kábel is kapott egy új Binzel dinse csatit, meg új a ventillátor védőrács is.

Előzmény: Batri Guszti (2702)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2706

Ránézésre én is az előtolót néztem gyengének elsőre. Aztán elgondolkodtam a kezelőpanelen (csak szinergikus beállítás van) és annak aki csak sima tömör, és esetleg porbeles huzalt használ ez elég is, mert be van skálázva.

Alu vagy CuSi huzalnál viszont sötétben tapogatózás van, mert nem hiszem hogy azok a szinergikus beállítások arra is jók lennénk.

A telwin elvileg normális minőségben gyárt, európai márka (a gyár is Európában van, talán Spanyol) viszont ami már jó minőség náluk az nem olcsó. Ez a gép ahhoz képest amit írnak róla, azt kell hogy mondjam hogy olcsó, ami viszont gyanús. A 180-as Dc awiját nem szerettem, drága volt ahhoz képest hogy annyiba került mint az ergus, de a felét sem tudta beállítások terén. 3 gépből egynek a nagyfrekis része elszállt 2 hónap után. Megcsinálták (vagy kicserélték) azóta is megy a tanműhelyben. A nagy, trafós, szinergikus, különtolós Telwin viszont nagyon szépen hegesztett. (500-as vagy 600-as volt ...már nem emlékszem)

No, lényeg a lényeg, a Telwin mint márka nem rossz, de szerintem nagyon meg kell nézni hogy azon belül mit érdemes megvenni.

Előzmény: gss (2704)
egrikovax23 Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2705

Gratulálok Rahed Lee! Megláttad a békában a királylányt! 

Én bele rúgtam volna a patakba az tuti !  :-)

Előzmény: Rahed Lee (2699)
gss Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2704

ezzel a telwinnel szemezek én is

én itt láttam:http://www.trakis-hetra.com/index.php?pid=6&sid=7&hid=35 

trafós kistesója volt nekem,szépen dolgozott de kicsi volt(130A)

képek alapján ugyanez az előtoló volt az enyémben is,nem tul massziv,kis motor,müanyagfogaskerekes áttétellel,nekem be is halt,de nem tudom mennyit ment előtte

...de kiváncsi lennék mennyivel jobb pl egy gorillától

Előzmény: turbo2 (2689)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2703

Akkor most valaki nyerhetne a lottón, és vehetne használt (vagy új) ERGUS mig/mag gépet is hogy megtudjuk milyen :-)

http://www.jofogas.hu/budapest/Ergus_Met_350_DCI_hasznalt_tobbfunkcios_hegesztogep_33202176.htm?first=1

Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2702

Szép munka!

A bemenő gázcsonkot már Te cserélted?

Évjárat?

maseratisti Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2701

Szép felújítás, gratulálok! Tisztára mint az új. :-)

Pete-weld Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2700

Gratula, le a kalappal! Minden tisztelet ;)

Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.10 0 1 2699

No, Ergus barátom ismét a régi fényében.

Ilyen volt:

Ilyen lett:

Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2698

Ez a 2K nagyon átkeményedik. Két rétegben fújtam fel, az elsőt átcsiszoltam. Nem telt el 24 óra, de amikor csiszoltam úgy porzott, mint a sivatagi homok. Semmi sem tapadt fel a papírra. Ha kicsit is puha a festék, akkor eltömi a papírt, ebből lehet tudni, hogy az nem egy rendesen átkeményedett festék. Ha a gumikábel is nyomot hagy, akkor az egy gyenge, puha festék. A jó felületnél egy nap után már nem tudod a körmöddel benyomni.

Előzmény: maseratisti (2697)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2697

Ja és a másik hogy a gorillánál 1K-s a festék, azt mindenképp letúrom majd, és kicserélem 2K-sra. Észrevettem ugyanis, hogy olyankor ha elpakolom a gépet, és valami gumikábel tartósan hozzáér (pld saját hálózati kábele) érdekes módon "megmarja" a festéket, és marad ott egy sárgásabb árnyalatú folt.

Színeltérés még nem is zavarna, de ez igen.

Előzmény: Rahed Lee (2693)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2696

Jaja, tudom. Nagyon sok minden befolyásolhatja a színt, spraybe töltettem, mert ilyen kis felületnél ez volt egyszerű. Mi inkább a beazonosítást csesztük el. Ott ahol kevertettem nincs műszer, csak színkártya. Hiába néztük meg különböző fényviszony mellett is, csal a szem, könnyű benézni annak aki nem rutinos.

Előzmény: Odin Master (2694)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2695

Az Ergusnál biztosan nincs alapozó szín, mert eredendően szinterezett. Meg is szívtam vele, mert meg akartam spórolni a kézi csiszolást és elvittem a homokos emberhez. De az efféle vékonyabb lemezeket nagyon óvatosan lehet homokolni, mert olyan erővel fújja, hogy behorpaszthatja a lemezt. Irdatlan erős géppel csinálják, 60 liter / másodperces. A szinterezést nagyon nehezen lehet eltávolítani, itt-ott belekapott, de teljesen nem lehetett letisztítani vele, mert nem bírta volna a lemez. Így mégis kézzel és excenter csiszolóval kellett lecsiszolnom. Ráadásul jóval többet kellett dolgozni rajta, mintha nem próbálkoztam volna a homokolással. De minden jó, a vége jó :-)

Megvan már a superflex awi kábeled?

Előzmény: Odin Master (2694)
Odin Master Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2694

Esetleg nézd meg nincs e aláfújó szín ajánlva, az még befolyásolhatja az eredményt.

Előzmény: maseratisti (2692)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2693

Ahogy az olaszokat ismerem, ha egymás mellé tennénk két Ergust, ami nem egyszerre jött le a szalagról, szerintem ott is lenne árnyalatnyi eltérés. A boltban úgy szoktuk csinálni, hogy a kevert festékből ujjal a felületre tunkolunk egy kicsit és így csekkoljuk, hogy jó-e. Utána néhány perc száradás, mert ez a festék (Mobihel) egy kicsit sötétedik száradáskor. Így nagyon be lehet lőni, csak tökölős. Most az Ergusnál színkártyáról választottunk, hogy legyen egy gyári etalon, ha a hegesztőkocsihoz is kell, ne kelljen bevinnem a gépet. De így is tök ugyanolyan és véletlenül egy RAL kóddal is megegyezik. Legalább is az enyémnél :-)

Előzmény: maseratisti (2690)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2692

Köszi! Nekem elsőre RAL 7001-re tippelték, másodjára 7000-re, egyik sem jött be :-)

Ezt a 7004-et észben tartom, mert a gorillát majd még át akarom festeni.

Aztán majd ha kész leszel a kocsival, dobj fel pár képet :-)

Előzmény: Rahed Lee (2691)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2691

Még csiszolás előtt elvittem magammal a festékboltba és onnan, ahol lehúztam a matricát, erről az ép felületről vettünk mintát. Kétkomponensű autófesték, RAL 7004, ha jól emlékszem.

Előzmény: maseratisti (2690)
maseratisti Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2690

A festést hogy csináltad az erguson? 

Én a gorilla festésnél kevertettem a festéket, de az jóval világosabb lett. A hegesztő kocsihoz RAL színskálát néztünk a géphez, az meg sötétebb lett, meg "kékesebb" árnyalat. Nem mintha nem tojnám le, mert ez most már jó van így, de azért kíváncsi lennék az ergus RAL színére. :-)

Előzmény: Rahed Lee (2683)
turbo2 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2689
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2688

Guszti első munkája az új géppel az lesz, hogy hegeszt egy gumival bevont sodrófát. )

Előzmény: Rahed Lee (2681)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2687

értem akkor oké, köszi!

Előzmény: Batri Guszti (2685)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2686

Előzmény: Batri Guszti (2682)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2685

Néha nálam is előfordulnak ilyen berezgések."Sír a reduktor"Picit állítok rajta vagy megkocogtatom és rendbejön.

Előzmény: Törölt nick (2684)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2684

sziasztok, az mennyire gáz hogy a co reduktorban berreg a membrán  ha hegesztek? most kezdődött pár napja vettem észre, eddig nem csinálta.

Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2683

Én olyan szintre pörgettem fel a gépállomány cserét, hogy az én feleségem már akkor sem tudná követni, ha érdekelné. De hál istennek, nem is érdekli :-) A színek még csak-csak adnának némi támpontot neki, de nálunk az sem egyszerű, mert gyakran látja, hogy a hátsó kertben az organikus festőkamrámban (lonccal és vadszőlővel borított, pormentes sarok) nagyban megy a fényezés.  A konyhapénzre nem járok rá, így tiszteletben tartja a hülyeségeimet. Én mindig nagyon igyekszem, hogy igazoljam a gépparkomnak a családi eszközállományra gyakorolt hasznosságát, vagyis olyan dolgokat is csinálni, aminek más is hasznát veszi. De eddig erre soha nem volt időm.

A múltkor már úgy volt, hogy elvileg vége a műhelyfejlesztésnek, innentől már végre közérdekű produktumokat is létrehozhatok, de akkor meg beütött ez az ERGUS ajánlat. Ezt meg nem lehetett kihagyni. Egy ilyen gép puszta látványa is simogatja a setét lelkemet:-)) De tegnap ez is elkészült. Lefestődött, felmatricázódott, elkészültek az új kábelek, olyan, mint újkorában.

De azért az új hegesztőkocsi, meg a vezérlőpedál projektet csak le kell még bonyolítani nemde?

Előzmény: Batri Guszti (2682)
Batri Guszti Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2682

Majd ha észreveszi csak akkor.Remélem akkorra már eljön a karácsonyfa tartó készítésének ideje.Így két legyet egy csapásra.

Előzmény: Rahed Lee (2681)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2681

Guszti, ez nagyon fasza kis gép! Remélem minél előbb összejön. Hegessz már valami szépet a feleségednek akkor talán megenyhül :-)

Előzmény: Batri Guszti (2670)
laci19791202 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2680

Akkor a 6 liter bőven elég.

Előzmény: Törölt nick (2679)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.09 0 0 2679

Én műhelyben 0.8 as huzalnál 4-5 liter

Előzmény: laci19791202 (2676)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!