Lányok, erősen fogyatkozik a tábla, csupán 7-en vannak benne, és azok se írnak mind rendszeresen. Sóval aki úgy érzi, az vegye magára az inget, és jelentkezzen ide is. :-)
Az első volt cca. 5 óra, a második cca 2,5, a harmadik kicsit több, mint 1, most már egyen belül, szóval tényleg közel a fele. Így készülj a negyedikre. ;-)
Nagyon helyesek együtt! :-) Quizas, egyre gyorsabbak lettek a szülések? Nekem eddig mindig feleződött az első fájástól a gyerek felsírásáig eltelő idő, a 3-nál 3 óra volt. Lehet, a 4-nél csak másfél lenne? :-))
Na most van kép is. Újszülöttes nincs, nem volt ki csináljon, de van pár napos. Remélem, az is jó. :-)
Még a szülésről: a harmadikat még tudtam kontrollálni (pedig az is gyors volt), ez a negyedik nekem már túl elsöprő volt. Szóval egy kicsit visszafogottabb tempót kívánok mindenkinek. :-)
Villámbeszámoló: Gyors volt, a férjem le is késte, míg parkolt. Hétfőn hajnalban 1:56-kor ment el a víz, 2:42-kor megvolt a baba. A bébiszittert sem vártuk be (úgyis aludtak a fiúk), de így is 2:30-ra értem be az ügyeletre - a férjem kitett a sarkon 2:20-kor, elvánszorogtam a kapuig, csöngettem, föl a lépcsőn, csöngettem, be az ügyeletre, vizsgálat, húha, méhszáj eltűnőben, gyorsan a szülőszobára, még ne nyomjon... Nyomás közben kötöttek be infúziót (a klinikán kötelező, ha sokkot kap a szülő nő, már van preparált vénája, egy napig ki se veszik a branült). Adatfelvétel, beöntés, borotválás elmaradt (mikor elment a víz úgyis mentem vécére). Annyit közöltem távirati stílusban: 4. szülés, elment a víz, egyperces fájások, férjem parkol, majd jön, papírok itt. Varrni nem kellett, és ugyan 3 napig bent voltam, de rám se néztek, föl sem ismerném a szülést "levezető" orvost, hiszen alig éltem, mikor beértem. A szülésznőre talán emlékeznék, ő vette le a cipőmet is. A tej a 3. napon indult be, azóta minden OK, csak kissé sűrű az élet. :-)
na végre valami, amire emlékszem:) Ide azt reagáltam, hogy jó volt nekem 3 napig sorstársakkal együtt lenni a kórházban, nem akarok én szülés után hazamenni, jaj, dehogy:o
Vegre! Ujra elerheto az indezesbabak.uw.hu kulfoldrol is. :) Emlekszem 1-2 eve is volt par het mikor semmilyen ultrawebes oldal nem jott be. :/
Hehe Nemlajos.. ha Damian homerseklete jo lett volna, mar 1 oraval szules utan otthon lehettunk volna. (tulajdonkeppen eleg ha berohanok a korhazba nyomok kettot, majd mehetek haza :DD)
Ha ugy mesz oda, hogy elfolyt a magzatviz, de fajas meg nincs, kirohognek. Azt mondjak pihenj le otthon par orara.
Vagy ha a fajasok csak 8-10 percenkent jonnek, akkor is maradj meg otthon.
Mikor eloszor hivtuk a szulesznot, 4 ora hosszan voltak 6-7 perces fajasaim, amire telefonon keresztul annyit mondott, meg tul hosszuak a szunetek, varjak, majd kijon megnezni 4 ora mulva.
Korhazbol valo hazamentelhez azert az is hozzatartozik, hogy az elso heten kerheto segitseg. Egy nover, aki napi x oraban jon (biztositasom fajtajatol fuggoen), takarit, segit ellatni a babat, es az anyuka allapotat ellenorzi. Ez mellett egy szuleszno is jon minden 2. nap, babat, mamat ellenorizni.
Tudom,tudom:)erre mi is gondoltunk csak hát gyógyszerrel szabályos a menzeszem,ha nyaralás elött abba hagyom akkor meg eshet hogy két pancsolás közt megjön:)
bármikor. A három hónap a tisztulási fázis, de a mai gyógyszereknél ez már elhagyható. Én a helyedben a nyaralás előtt abbahagynám, egy nyaralás tuti babacsináló szituáció!:)
Én nemrég regisztráltam erre az oldara,mert sok jót olvastam itt elötte és gondoltam ti sok hasznos tanáccsal el tudtok látni engem. Párommal egyre jobban gondolkodunk a családalapításon.Leültünk komolyan beszélgetni és úgy döntöttünk hogy novemberben elhagyom a fogamzásgátlót.Azért épp novemberben mert elötte jövünk haza nyaralásból.Arra lennék kiváncsi(hátha tud nekem vki segíteni),hogy ha leteszem a gyógyszert akkor utána kb mikorra várható fogantataás,jó esetben?Tudom a dokik azt mondják hogy kb 3 hónap,de sok ismerösöm már 1 hónapra rá teherbe esett.Mit gondoltok? Elöre is köszi!
hát az én anyámat már attól kiverte a frász, hogy a 3. napon haza akartak engedni. Ő még ugye anno 10 napig volt bent, a nővérem 5-ig. Úgyhogy anyutól aztán kérdezhettem, hogy ápoljam a köldökcsonkot:)))