Keresés

Részletes keresés

eR-dei Creative Commons License 2005.01.27 0 0 1633
Sőt már tudom, hogy választ is kapok.
Előzmény: Tiborcsik (1626)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.27 0 0 1632
Tudod, ma egy nagyon komoly és megható ünnep van, az Auswitzi Munkatábor felszabadításának 60 évfordulója.
Most túl mindenen a legfontosabb európai viták az ünnepség körül alakultak ki, valamint az utóbbi évek sajtóbotránya folytatódik: elsősorban a britt lapok, de pl. a Standar online is "lengyel koncentrációs táborokról" beszélnek.
A lengyelek felháborodása mellett ez engem is elgondolkodtat, úgyhogy néztem a mai ünnepséget (érdekes, szinte meghökkentő és mély volt) majd a sajtóvitát az ügy körüli botrányról.

*
A válaszom:

novemberi rendelet előtt:

8 + 2 bizottság volt
10 bizottsági elnökkel,30 külső taggal
emellett volt 7 tanácsnok és 4 tisztségviselő. 6 "sima képviselő

novemberi rendelet után:

6 bizottság elnökkel,
24 külső tag (-6)
17 tanácsnok 4 tisztségviselő. (+10 tanácsnok - 4 bizottsági elnök) +6

vagyis ugyannyival lett több tanácsnok, mint amennyivel kevesebb bizottsági elnök + külső bizottsági tag, ,vagyis az egyenletben -6 külső bizottsági tag és + 6 többletjutattást kapó képviselő van.

Ez azt jelenti, hogy a testület működeése ettől nem drágult.

*
Előzmény: Tiborcsik (1631)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.27 0 0 1631
Erdei! magadhoz tértél már? Várjuk a választ!

(Hogyan is írja a 168 óra?):

"Immár 4-dik napja, hogy nem tudjuk milyen bizottságok, milyen bizottsági külsős posztok szűntek meg és hogy milyen megfontolásból, a szolnoki városházán. :)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.27 0 0 1630

Nézem a közgyűlést! Ritka esemény, hogy TV-t nézek... :))

Fodor képviselő úr hozzászólása nagyon érdekes az ingatlanértékesítésről.

Azt hangoztatta, hogy ugyan létezik egy alkotmánybírósági határozat, de nincs még országosan egységes gyakorlat. 

Köpjünk az Alkotmánybíróságra, annak határozatára, nyerjünk időtt, értékesítsük az ingatlant az Alkotmánybíróság határozata ellenére, majd törvényesek leszünk, ha az Alkotmánybíróság Szolnokra is kiterjeszti a határozatának érvényét! Sajátos... 

Sarkany Creative Commons License 2005.01.27 0 0 1629

21 fő

Az utca embere szinte semmit nem tud a dologról. Ezzel kapcsolatban tegnap írtam egy rövid szösszenetet a Szolnoki Naplóba...

Előzmény: tibra (1628)
tibra Creative Commons License 2005.01.27 0 0 1628
Hányan szavaztak?
Előzmény: Sarkany (1627)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.27 0 0 1627

A "tanácsnoki" rendszerről kezdeményezett szavazás állása a SZPEM honlapján:
- felháborítja 85,71 %
- egyetért 4,76 %
- nem érdekli 9,52 %

Kérek mindenkit, látogasson el honlapunkra és nyilvánítson véleményt!
Nem regisztrált felhasználók is szavazhatnak!

Emlékeztetőül:
www.engedetlenseg.tk - www.szpem.tk

Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1626
Jé, ti leveleztek?
Én is írtam neki egy levelet, vagy száz szolnoki aláírta, ha jól emléxem még te is.
Neked legyen több szerencséd vele!
Előzmény: eR-dei (1623)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1625
:)))))
Előzmény: stusa (1624)
stusa Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1624

Személyesen ismerem a polgármester urat! Valóban vállalkozó, akiben nagyon kemény tárgyaló partnert ismertem meg! De vele kézfogással is lehet üzletet kötni, míg másokkal papíron aláírt szerzödéssel sem!

Kit érdekelne, hogy a szolnoki polgármester is vállalkozó? Kit érdekelne, hogy gazdagszik, ha  a települése is azt teszi! És nem biztos, hogy sok cserkeit találnál. aki azzal vádolja, hogy önkormányzati pénzeket tesz zsebre!

Előzmény: eR-dei (1622)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1623
Tudok róla, levelet írtam PM Asszonynak.
Gondolom a hivatal majd megoldja a problémát. Vagy nem. Ha igen akkor egy jó pont, ha nemj akkor egy rossz pont.
Erről ennyit, szerintem nem kéne idehoznod.
Előzmény: IceWall_ (1621)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1622
Mindjárt elsírom magam, milyen önzetlen ember ez a Szokolay :))
Szóval Ő egy tipikus mai vállakozó. Ezt vegyétek már tudomásul. Cserkén sem fenékig tejfel az élet, ott sincs mindenki jóban a polgármesterrel, sok sok strandkörüli vállakozó egyáltalán nem kamálja a település gazdáját.
Csak tudom jártak arrafelé turistáim :)))
Előzmény: stusa (1618)
IceWall_ Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1621

Rdi, össze-vissza levelezik az önkormányzat, amikor meg akar jelenni egy külföldi rendezvényen (Belgium). Nyugodtan letagadhatot, ha gondolod személyesen odaadom a levelezésetek egy részét. Röhejes árajánlat-kérések mennek ki, ezzel a vállalkozói szféra előtt is lejáratja magát az önkormányzat.

Előzmény: eR-dei (1615)
stusa Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1620
Ez felveti azt a régi, örök kérdést is, hogy milyen polgármester a legjobb egy település életében:menedzser-vállalkozó-politikus-pedagógus?
Előzmény: stusa (1618)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1619
"Rdi! Ha nincs tanácsnoki rendszer, mennyi lett volna a képviselői illetmény emelés?"

Dejszen ilyemi kérdésekkel bombázzuk már napok óta, de még nem tért magához. :)
Előzmény: tibra (1616)
stusa Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1618
tusa | 2004-12-22 19-19-24

Válasz a 92 -számú hozzászólásra.
Csak 1 történet:
a megválasztása után kezdö polgármesterként kezdte szervezni az erös emberek vb-jét. A testület nem igazán támogatta, ezért a saját pénzét tette bele, majd a rendezvény nyereségét átutalta az önkormányzatnak + város marketing. Az ilyen hozzáállást hiányolom Szolnokon a polgármestertQl, a képviselöktöl.
Előzmény: tibra (1616)
IceWall_ Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1617

Dr. Bozó Andrea állatvédelmi tanácsnoknak meg lett választva. Szép gesztus, szükség van rá. :-)

A kérdés csak az, hogy például eddig miért nem történt semmilyen elmozdulás abban a tekintetben, hogy Szolnokon jó ideje (fél éve tuti) nincs állatorvosi ügyelet, pedig ha jól súgtak nekem, törvényileg kötelező.

tibra Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1616

Tessen már példát mondani! Úgy csak hitelesebb a cserkei példa:))

Más: Elmentem két napra és még mindig a tanácsnoki cuccos:), sőt még most bejön a képzettségi modul is. Fogadjunk, hogy erre nem gondolt rajtad kívül senki:))

Emlékszel Firga bácsira (?) Surda filmből? Te jogot végeztél, kérdezte tőle Surda. Két félévet, a többit az élet adta-mondja erre.

Ez ilyen lehet itt is. De amúgy szerintem semmi szükség sincs rá, van ugyanis szakmai háttér, ott a hivatal.

Rdi! Ha nincs tanácsnoki rendszer, mennyi lett volna a képviselői illetmény emelés?

Előzmény: stusa (1613)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1615
1) Szerves vegyületek adszorpciója gyantákon, dinamikus körülmények között (Łódz, Műszaki Egyetem 1985) [a cím szabadfordításban];
2) Rendszerváltás és az értelmiség [Jászkunság; 1991 (?)]

De ennek semmi köze az idegenforgalomhoz.

Vállalkozói igazolvány [1994]: sport -, és egyéb rendezvények szervezése;
nemzetközi kapcsolatok; tolmácsolás stb.

szóval amíg lehetett, addig útszervezéssel is foglalkoztam, később már csak sportturizmussal...

1994-98.

Akkor azt a vállalkozást (sajnos) visszadtam.

Még kérdés, vélemény ??? :))))))
Előzmény: IceWall_ (1612)
tibra Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1614
A fekvésről és másról:

,,Mit kezdjen hát ezzel a hatással egy olyan település, amelynek az életében a közlekedés-földrajzi helyzet által katalizált gazdasági fejlődés sikertényező – Nyíregyházához hasonlóan még megyeszékhelyképző is – volt? Válaszadóink szerint a város földrajzi szerepének megítélése változás előtt áll. Mindenképpen új dimenziók kellenek. Egyesek szerint a város gazdaságföldrajzi-természetföldrajzi adottsága ,,az Alföld közepén például a Kárpátok-Eurorégió kapcsán újra felértékelődhet”, mások viszont azt mondják, hogy a város ,,ebben a felgyorsult világban túl közel van Budapesthez. Így a csomópont–jelleg már halványul.”

A közlekedésföldrajzi helyzet megítélésnek és kihasználásának változása persze nem köthető kizárólag a kilencvenes évtizedhez, mert gyökere a húszas évekig, a trianoni határok kialakításáig nyúlik vissza.

Látható tehát, hogy nemcsak a határmente településeit érintheti meghatározóan (negatívan) a földrajzi tér változása, így megfogalmazhatjuk azt az állítást, hogy a 20. / 21. század fordulóján a település kedvező fekvése szükséges, de nem elégséges feltétele a sikernek.

A globális hatások és a közép-európai történelmi események Szolnok életében egy olyan folyamatot indítottak el, amelyben a belső erők nagyobb szerepet kaphatnak. Ez a ,,plusz energia”, ami a megtartó erő növekedését jelentheti. A folyamat első jeleit úgy fogalmazta meg interjúalanyunk, hogy az árvíz ,,összehozta a várost”, illetve ,,az emberek összejönnek és a városvezetők is érzékenyek saját rendezvényeik iránt”. Meggyökeresedhet Szolnokon is egy, az elmúlt 125 év folyamataitól eltérő, nem külső erőre alapozó, hanem alulról jövő, a települési aktorok saját elhatározásán alapuló (szerves) fejlődés út (Vitányi 1995). "

stusa Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1613
Cserke azért is jó példa, mert rávilágít arra, hogy Mo-on is lehet olyan város vezetö, aki nem kivesz, hanem betesz a település büdzséjébe!!!!!!!!
Előzmény: Tiborcsik (1606)
IceWall_ Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1612

Ha ezt te "kutatásnak" hívod... :D

Én inkább egy jópofa marketing-húzásnak. :)))

Előzmény: Tiborcsik (1607)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1611
Ez valami hasonló, mint ha például azt mondanánk, hogy a turisztikai tanácsnok vaskosan szakmabéli, mivel egyetemistaként nyáron dolgozott szállodai portásként. :)))
Előzmény: eR-dei (1610)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1610
FGY az előző ciklusban a Kétpó - felelős alpolgármester volt. Jelenleg az egyik környezetvédelmi igazgatóságnál dolgozik egyébként gépészmérnök.

De azért a tudományos publikáció iránti igényed enyhe túlzás: abból még nekem is csak egy van (igaz az pont környezetvédelmi jellegű) + egy komoly írásom a Jászkunságban ( a régiben).

:))))))))
Előzmény: IceWall_ (1605)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1609
Pontosan, mindegy kicsoda, ott kijárták, nálunk nem .
Előzmény: eR-dei (1608)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1608
Tényleg, még annyit kéne hozzátenni, hogy a szocializmusban a szoboszlót támogató pártfunkcisok járták ki a fejlesztéseket (+ a hiánygazdaság),
Cserkén meg a kapitalizmusban a mostani polgármester.
Ennyit fejlődtünk :((((
Előzmény: Tiborcsik (1606)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1607
Hát most ráhibáztál. :)

Bizonyossággal állíthatom, hogy FGy végzett biológiai kutatásokat. Ezt egyébként a Szolnok TV meg is örökítette az utókornak.

Emlékezetes, amikor jó biológusunk szúnyogstatisztikai kísérleteket végzett a kamerák kereszttüzében. A Tiszaparti sétányon felgyűrte az ingujját, vízszintes helyzetbe felemelte ökölbe szorított kezét kerek egy percig, azaz 60 másodpercig, majd megszámlálta az elszenvedett szúnyogcsípéseket, ímígyen vonva le messzemenő következtetéseket a szúnyogirtás hatékonyságáról és a gammasugarak hatásáról a százszorszépekre... :)
Előzmény: IceWall_ (1605)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1606
Hoboszló és Csszőlő azért van egymás mellett, mert mindkettő egyaránt jó példája annak, hogyan lehet organikusan fejleszteni a meglévő kincseket, ahogy polgazdából mondtuk, a komporatív előnyöket. Szolnok pedig az ellenpélda.

Szóval nagyjából egyetértünk. :)
Előzmény: eR-dei (1604)
IceWall_ Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1605

Sziasztok!

Engem inkább az érdekel, hogy XY-t választották valamilyen tanácsnoknak. A kérdésem a következő ezzel kapcsolatban. Rendelkezik-e a tanácsnok megfelelő végzettséggel a választott tisztségnek megfelelően?

Pl. Fodor György-nek van-e közép vagy felsőfokű környezetvédelemmel kapcsolatba hozható végzettsége? (biológus, hidrológus, geológus, környezetgazdálkodó, stb.) Publikált-e valamilyen környezetvédelemmel kapcsolatos szakmai cikket valamilyen szaklapban? Végzett-e környezetvédelemmel kapcsolatos, tudományos kutatást?

Amennyiben ilyen jellegű végzettséggel, tudással nem rendelkezik, hogyan foglal állást a témában? Majd valaki a szájába adja, hogy mit mondjon? Akkor viszont mi szükség van a pozíció betöltésére? És így tovább...

eR-dei Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1604
Na azért Hajdúszoboszlót és Cserkeszőlőt egymás mellett említeni :))))))))
Szóval Hajdúszoboszló fejlesztésének három nagyobb időszaka volt: 70 - 80-ig, a 90-es évek elején majd mostanában.

A fürdőbe áldozott dollármiliárdok persze eredeményt hoztak, és a városka jól prosperál, de ha annyit áldoztak volna Szolnokra, akkor most Szolnok egy csilli - villi, hiper-szuper turista központ lenne (egyébként így tényleg én is elmerengek).

Szóval bármennyire furcsa, Hszoboszló a szocializmus terméke (pont úgy mint az ipari város Szolnok) és Szoboszlónak szerencséje volt.

Bár azért azt tegyük hozzá, hogy ott már a háború előtt is volt fürdő, és a hatvanas években tartott ott mint most Cserkeszőlő.
Előzmény: Tiborcsik (1601)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!