A várakozás idejére találtam valamit.
Direkt Drive a program neve, max 5 gépet lehet vele vezetni (2 game port). Nem kell hozzá semmi különleges, csak a soros portra egy egyszerű booster. A game portra 4 poti és néhány kapcsoló, 1 gépet meg az egérrel lehet irányítani.
Mindenesetre, szerintem meg varni kene a dologgal... nagyon sok dolgot meg nem, vagy csak korulmenyesen tud a rendszer, amit elobb-utobb ugyis fillerekert megoldanak. Pl vonatbefolyasaolas, ne piros jelzo elott, hanem utanna "vagjon le" a biztber. Most jelenleg erre aranyaru kutyu+booster kell jelzonkent. Biztos kesobb egyszerusodni fog a dolog, szerintem egy generaciot meg ki lehet huzni jatszani a Digital is Cool-lal, a komolyabb dolgokra meg lehet varni....
Csak az a kérdés, hogy mikor térjünk át?
Minél később annál drágább, merthogy a mostaninak majd lefele kotyog az ára, és az meg luxus, hogy a szekrény alján porosodjon. De ha valahol (akár használtan is) be lehetne szrezni az LI 100 old változatot, jó időre megoldás lehetne.
A roco turnout keyboardja mit tud ? Csak siman egyesevel valtokat allitani ? Mart ha tudna vaganyutakat allitani, akkor kezdeshez eleg lenne.... Kesobb meg Lenz...
Az elhatározás már megvan az áttérésre már csak
150 e Ft kell. Nem hiszem hogy a Roco PC vezérlés nélkül hagyja a vevőit. De lehet, hogy aki PC-vel akarja kergetni az asztalát az nem Roco rendszert vesz? Amikor a Piko után megláttam a Roco-t le voltam nyűgözve most meg kénytelen vagyok fikázni, ez van.
Érdekes, hiszen a RocoNet-ről azt lehet hallani, hogy kompatibilis a Lenz-zel.Szerintem térj át Lenz-re talán a Lenz kompatibilis lesz önmagával.Esetleg érdekes megkérdezni, hogy a Roco tervez-e PC interface-t.Bár szerintem az is egy butított változat lesz......
Csak egy infó:
Felhívtam a Modellbahn Centert bécsben és azt mondták hogy az LI100 utódja fejlesztés alatt
ezért ők már nem is tartanak LI100-at.
Megkérdeztem a Lenz-t, hogy mi a helyzet de még nem válaszoltak. Amint írnak tudatom veletek.
Köszi, ezt módosítani fogom!
A lényeg, amit szerintem tényleg sokan nem tudnak, hogy analóg pályán mehetnek digitális mozdonyok megfelelő dekóderrel! Továbbá, amire nem igazán hívják fel a T. Eladó bácsik a K. Vevők figyelmét, hogy az olcsóbbik dekóderrel nem lehet max és min sebességet beállítani; ami nem is olyan lényegtelen dolog!
"Elterjedt tévhit, hogy digitalizált pályan régi, és analóg pályán digitál mozdony nem hasznalható. Megfelelõ elkülönitéssel, két egymással összeférhetetlen digitális norma szerint épitett mozdony használható. Aranyszabály, hogy egyszerre, egy áramkörön nem haladhatnak"
Szerintem ennél bonyolultabb a kérdés. Az érthetőség kedvéért szét kellene választani a dolgot.
1, analóg rendszerben digitális mozdonyok (mehetnek egyszeri szakaszolással vagy még jobb átmenőszakasszal+elválasztómodul)
2, digitális rendszerben analóg mozdonyok (rendszerfüggő: Lockmaus esetén a nullás címen 1 mehet, lockmaus 2 esetén nem menet a többit nem tudom)
Meg nem tudom mit vegyek, de huz a szivem a Lenz fele, megiscsak az az igazi. De a penztarcam meg a Roco fele huz. Rendszerint a penztarcam alulmarad a kuzdelemben, es nem tud eleg eszervet felhozni azon iranyban, hogy miert ne b... koltsek el egy rakas penzt :-)
A Roco-val csak az a gondom, hogy a valtoallito billentyuzet igy elso ranezesre nem tud vaganyutakat allitani... (makro - pl 1-es program szerint x,y,x valtokat allitsa ilyen es ilyen iranyba...) Ha ezt tudna, akkor nem szoszmotolnek...
Mondtam, hogy Európa azon részén nem szarakodnak, mert tudják hogy telített a piac és az ember máshova megy.
Nálunk ezt úgy oldják meg a kereskedők, hogy mindenki szarakodik így nyudodtan mehetsz akármelyikhez.
Mivel a RocoNet nem tud FeedBack-et ezért a relé adja majd a kontaktot (ugyan úgy mint a 10030) szóval tudásban jó lesz csak munkás.
(Persze a Lenz cucc az igazi)
Néztem a bécsi címeket egy nap alatt le lehet őket járni. (bár csodálkoznék ha az első nagyobb modellboltban nem kapnánk meg mindent)
Facsiga, írtam a Friewald-nak a kifagyásokkal kapcsolatosan. A videókártya beállításai miatt lehetséges.mostmár ezt is tudjuk.
Az állítóművekkel kapcsolatosan meg tudlak érteni, nekem 21 db van belőlük és tényleg nem nagy szám, számomra a feedback busz miatt izgalmas.Az új asztalhoz viszonylag keveset kell vegyek.
Igen, igaz csak egy tekercses (behúzva fogyaszt) Lemondtam a Roco megrendelésemet és relével csinálom meg.
Azt a 120E-t el tudom másra is költeni.
Lemondtam az LI100-at is mert unom már a töketlenkedésüket. (június óta várok!!!)
Kivárom a Bécsi utat.
A hétvégen kipróbáltam a relés váltóállítást (asztal alatti) és mindenkinek tudom ajánlani. 10 perces barkácsolással az eredetivel megeggyező az eredmény. (én is meglepődtem)
Az ár viszont 4000 Ft/db helyett pár száz Ft/db.
Aki tud bontott relét annak nyílván szinte ingyen megvan.
Nem vagyok szarrágó de 30 váltónál ez min. 100e FT-ot jelent.
ui: Bontott relé esetleg engem is érdekelne, ha tudtok. (12V, 2 morze)
Voltam, set1 lesz hamarosan, de li100-at nem rendeltek, külön kell rendelni és a szállítási határidő bizonytalan, ugyanis csak bizonyos mennyiség felett hoznak be.Ez üzletileg elfogadható.A Modell&Hobby-hoz jön rendelés, de nem tudják megmondani, hogy mi lesz benne. Azért ez elég érdekes. a Li100-ra rákérdeztem szerintük, csak dekóder jön.....
Passz. De mivel az LI100 egy PC-s lokegér ezért szerintem megy. Lassan alapíthatunk egy LI100 szektát.
Még senki sem látta de legendák keringenek róla és mindenki istenként tiszteli. :-)
Köszi az infót!
Még egy kérdés. Több lokegér esetén ugye csak a mesterről lehet programozni. Ezek szerint az LI 100 -on keresztül nem lehet? Merthogy ő szolga egér helyén van(lesz ha majd pénzem is lesz rá).