Keresés

Részletes keresés

zividivi Creative Commons License 2005.12.16 0 0 65
//"....Isten! Legyen szíved a miénk! .."//

No, akkor klerikális is, meg antimaterialista! LE VELE! (Ugyebár ez volt a beadvány levele?)
Előzmény: bugyetzsity (62)
zividivi Creative Commons License 2005.12.16 0 0 64
//"...magukat töröknek valló hadsereg..."//

Ja! A janicsárok! De hiszen ma is azok ágálnak a könyv ellen! Így már érhető is az egész!
Előzmény: tüzes fal (60)
fanyűvő Creative Commons License 2005.12.16 0 0 63

"Mária, Jézus anyja. Magyarország védő asszonya! A Te képedet hordozzuk zászlóinkon. A Te nevedet milliók ajka énekli magyarul! Könyörülj érettünk!"

Felháborító! Még jó, hogy Gyurcsány et. helyre tette ezt a Mária dolgot.

"Sokan azt gondolják, hogy ezt az országot Mária teremtette. Rendben van. Nekünk az a dolgunk, hogy ezt az országot berendezzük."

(Mária teremtette)

Előzmény: bugyetzsity (62)
bugyetzsity Creative Commons License 2005.12.16 0 0 62

Meg nagyon magyarkodó. Ilyeneket írnak benne: http://www.inditlak.hu/u7.html.

Mindennek van azér 6 ára... na.

Előzmény: fanyűvő (61)
fanyűvő Creative Commons License 2005.12.16 0 0 61
Homofób is. Meg sem említi a melegeket.
Előzmény: tüzes fal (60)
tüzes fal Creative Commons License 2005.12.16 0 0 60
A könyv nem is igaz, mert nem törökök voltak azok akkoriban, hanem magukat töröknek valló hadsereg.
Előzmény: USAbarát (-)
véralkoholszint Creative Commons License 2005.12.16 0 0 59
Bocs! Elsőre nem vettem észre a finom gúnyt, soraidban.
Előzmény: rados timike (51)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.16 0 0 58

Véleményme szerint a topicnyitónak teljesen igaza van. a magam részéről kezdeményezni fogom a nyiltan tatárellenes Juliánus barátról szóló mondák betiltását.

A nyiltan németellenes Tenkes kapitánya c. sorozat az európai televíziózás szégyene... Betiltani! 

a.t.tapman Creative Commons License 2005.12.16 0 0 57
Nem az a szégyen, hogy rasszista, hanem, hogy gyenge. Nem érdekel ugyan a szavazósdi, de azért jellemző a választás.
Powersystem Creative Commons License 2005.12.16 0 0 56

Komolyan gondoltad amit leírtál? Mi bajod van az egri csillagokkal? A tanár azzal ütötte  a fejedet, hogy elolvasd? :-)

zividivi Creative Commons License 2005.12.16 0 0 55
Hallgat, mert most szembesült az indiánokkal is!
Előzmény: Pirimidin76 (49)
zividivi Creative Commons License 2005.12.16 0 0 54
Hehehe!

Kimaradt a szemelvényből az, ami mai is ki szokott maradni. Nem viszi el ugyan a török az egri várat, de kihajítja belőle az eredeti tulajt egész házanépével egyetemben. Évike maradhat háremhölgynek, vagy cselédnek benne!
Előzmény: fanyűvő (45)
kocsmonauta Creative Commons License 2005.12.16 0 0 53
Ez az, gyerekek, Károly róbert volt az igazi magyar!
Előzmény: Törölt nick (24)
rados timike Creative Commons License 2005.12.16 0 0 52
Újra olvastam saját hozzászólásomat. Ha jobban belegondolok, nem biztos, hogy átjön a valódi értelme. Bocs!
Előzmény: rados timike (51)
rados timike Creative Commons License 2005.12.16 0 0 51
Javaslom, hogy próbáld meg a leírtakban a keserû gúnyt felfedezni. Az idézõjelek is ezt próbálják segíteni. Keserûség és gúny azok miatt, akik nem egyéni, személyes érdemeik szerint becsülik meg embertársaikat, hanem mindenféle sablonokat szerkesztenek, istennek képzelik magukat stb.

Tökéletesen egyetértek veled, azért is kezdtem azzal, hogy fokozom a hülyeséget.
Előzmény: véralkoholszint (25)
32nick Creative Commons License 2005.12.16 0 0 50
:)))
Előzmény: fanyűvő (45)
Pirimidin76 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 49
nagyon csendben vagy, Bush-nyaló
fanyűvő Creative Commons License 2005.12.16 0 0 48
Mindenki részeg?
Izom Szem Creative Commons License 2005.12.16 0 0 47
Az Egri csillagok írója Agárdon született 1863-ban. Apja harcolt az elnyomó Habsburgok ellen. Ha nem olvastad volna, a regény alcíme: Bornemissza Gergely élete. Egy olyan országban játszódik, amelyet két nemzet is elnyom. A végkicsengése pedig az, hogy hogyan lehet helytállni 30-szoros túlerővel szemben (a törökök "csak" 60 ezren voltak). Akkor is ilyen "liberális" lennél, ha a családodat 90-120 marcona barnabőrű fogná körbe? Szvsz örüljünk, hogy nemzeti témájú könyv győzött, nem pl. a Herry Potter. :)))
véralkoholszint Creative Commons License 2005.12.16 0 0 46
Ez is jó -élethű leírást ad- hozzászólás!!!
Előzmény: Törölt nick (42)
fanyűvő Creative Commons License 2005.12.16 0 0 45

Nem is ez a legkártékonyabb ebben a könyvben, hanem ahogy a privatizációt próbálja lejáratni.

Jelentkezik egy tőkeerős külföldi befektető, aki 150 évre tartós bérletbe akarta venni az egri várat és ezt nacionalista megfontolásokból egy ideig megakadályozták. A jelölt olyan fejlesztéseket akart végrehajtani, amit saját pénzből az egriek képtelenek lettek volna. Új minaretek, mecsetek, karavánszerájok stb, amelyek fellendítik az idegenforgalmat. Mit tettek ezek az egyetlen, piacorientált  EUkonform pozitív szereplővel, Hegedűs Istvánnal? Felakasztották!!!

Miért? Elvitte volna a bérlő az egri várat? Nem, az még most is ott van, ahol volt. Erdély is ott van, ahol volt.

Milyen üzenetet közvetít ez a könyv a mai privatizálóknak? A repteret sem viszi el a bérlő 75 évig. Utána meglátjuk, ha meglátjuk.

véralkoholszint Creative Commons License 2005.12.16 0 0 44

Talán nézz utána a Vasvári Béke körülményeinek!:-)  stb....

Előzmény: Derek (43)
Derek Creative Commons License 2005.12.16 0 0 43

"Jó alaposan félreérted az akkori helyzetet!"

Talan nem a romanizalo ifjusagi regenyekbol kene a tortenelmet tanulni.

Előzmény: véralkoholszint (21)
Gazsibácsi lótetű Creative Commons License 2005.12.16 0 0 40

Volt egyszer valami okos jogvédő, annak nem a törökök fájtak, hanem az, hogy Sárközit negatív szanben tünteti fel a regény (gyáva, buta, estébé - holoott éppen nem ez a lényeg) és mint ilyen, természetesen romaellenes.

Hiába no, Isten állatkertjének alacsony a kerítése.

:))

zividivi Creative Commons License 2005.12.16 0 0 39
Nem láttam olyant mostanában.
Előzmény: 32nick (33)
Priluki Creative Commons License 2005.12.16 0 0 38
Már gyanus volt nekem is, hogy Pécs lesz az EU fővárosa! Mecset van ott. Igazad lehet. Hamarosan Jumurdzsák szobrot fogunk felavatni! Már készülnek a tervek.
Előzmény: Törölt nick (35)
32nick Creative Commons License 2005.12.16 0 0 37
Én is szeretem ezt a könyvet, de nem gyanús senkinek, hogy 3 kötelező olvasmány lett a döntős???
Előzmény: BELABACSI (34)
véralkoholszint Creative Commons License 2005.12.16 0 0 36

Az emberek származásával én nem foglalkozom!

Hogy kinek milyen a szellemisége,milyen a szíve,az az emberek megnyilatkozásaiból,megnyilvánulásaiból megállapítható.Én ezt veszem figyelembe!

Az az ember,aki románokkal koccingat december 1-én,az semmiképpen nem magyar szívű!

Javaslom,hogy ne a személyemmel,hanem a véleményemmel, megnyilvánulásaimmal foglalkozzál!:-)

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.16 0 0 35
"Buda elfoglalásánál viszont szomorkodtam. Ha akkor van SZDSZ, biztos lepaktálnak velük és áttérnek emberbaráti cselekedetből, csak hogy megnyerjék a választásokat."

Azee en ebben nem szoritkoznek csak a szadeszre...erre a prodzsektre siman osszejonne papiron is a nagykoalamacko...:DDDDDDDDD
Előzmény: Priluki (29)
BELABACSI Creative Commons License 2005.12.16 0 0 34
Én nyugondtan mondhatom, hogy többezer regényt, novellát, drámát, miegyebet olvastam életemben, nekem mégis ez a legkedvesebb. Rossz a következtetésed. Szerintem.
Előzmény: 32nick (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!