Véleményme szerint a topicnyitónak teljesen igaza van. a magam részéről kezdeményezni fogom a nyiltan tatárellenes Juliánus barátról szóló mondák betiltását.
A nyiltan németellenes Tenkes kapitánya c. sorozat az európai televíziózás szégyene... Betiltani!
Kimaradt a szemelvényből az, ami mai is ki szokott maradni. Nem viszi el ugyan a török az egri várat, de kihajítja belőle az eredeti tulajt egész házanépével egyetemben. Évike maradhat háremhölgynek, vagy cselédnek benne!
Javaslom, hogy próbáld meg a leírtakban a keserû gúnyt felfedezni. Az idézõjelek is ezt próbálják segíteni. Keserûség és gúny azok miatt, akik nem egyéni, személyes érdemeik szerint becsülik meg embertársaikat, hanem mindenféle sablonokat szerkesztenek, istennek képzelik magukat stb.
Tökéletesen egyetértek veled, azért is kezdtem azzal, hogy fokozom a hülyeséget.
Az Egri csillagok írója Agárdon született 1863-ban. Apja harcolt az elnyomó Habsburgok ellen. Ha nem olvastad volna, a regény alcíme: Bornemissza Gergely élete. Egy olyan országban játszódik, amelyet két nemzet is elnyom. A végkicsengése pedig az, hogy hogyan lehet helytállni 30-szoros túlerővel szemben (a törökök "csak" 60 ezren voltak). Akkor is ilyen "liberális" lennél, ha a családodat 90-120 marcona barnabőrű fogná körbe? Szvsz örüljünk, hogy nemzeti témájú könyv győzött, nem pl. a Herry Potter. :)))
Nem is ez a legkártékonyabb ebben a könyvben, hanem ahogy a privatizációt próbálja lejáratni.
Jelentkezik egy tőkeerős külföldi befektető, aki 150 évre tartós bérletbe akarta venni az egri várat és ezt nacionalista megfontolásokból egy ideig megakadályozták. A jelölt olyan fejlesztéseket akart végrehajtani, amit saját pénzből az egriek képtelenek lettek volna. Új minaretek, mecsetek, karavánszerájok stb, amelyek fellendítik az idegenforgalmat. Mit tettek ezek az egyetlen, piacorientált EUkonform pozitív szereplővel, Hegedűs Istvánnal? Felakasztották!!!
Miért? Elvitte volna a bérlő az egri várat? Nem, az még most is ott van, ahol volt. Erdély is ott van, ahol volt.
Milyen üzenetet közvetít ez a könyv a mai privatizálóknak? A repteret sem viszi el a bérlő 75 évig. Utána meglátjuk, ha meglátjuk.
Volt egyszer valami okos jogvédő, annak nem a törökök fájtak, hanem az, hogy Sárközit negatív szanben tünteti fel a regény (gyáva, buta, estébé - holoott éppen nem ez a lényeg) és mint ilyen, természetesen romaellenes.
Hiába no, Isten állatkertjének alacsony a kerítése.
Már gyanus volt nekem is, hogy Pécs lesz az EU fővárosa! Mecset van ott. Igazad lehet. Hamarosan Jumurdzsák szobrot fogunk felavatni! Már készülnek a tervek.
"Buda elfoglalásánál viszont szomorkodtam. Ha akkor van SZDSZ, biztos lepaktálnak velük és áttérnek emberbaráti cselekedetből, csak hogy megnyerjék a választásokat."
Azee en ebben nem szoritkoznek csak a szadeszre...erre a prodzsektre siman osszejonne papiron is a nagykoalamacko...:DDDDDDDDD
Én nyugondtan mondhatom, hogy többezer regényt, novellát, drámát, miegyebet olvastam életemben, nekem mégis ez a legkedvesebb. Rossz a következtetésed. Szerintem.