Keresés

Részletes keresés

Dobri Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5113

A reptér franciában van Mulhouse alatt a határtól pár km-re , viszont a 3 közeli nagyváros reptere.Mulhouse-Bazel-Freiburg reptér a neve. Van egy navette ami neked pont jó.

Navettes reliant Bâle à l'EuroAirport :

Ligne 50 : EuroAirport - Gare SBB-CFF. Durée du trajet : 20 minutes.

Tél : 0041 61 685 14 14

http://www.jds.fr/saint-louis/navette/navettes-de-l-euroairport-bale-mulhouse-4185_L

Előzmény: Pista0 (5111)
Barbyka20 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5112
Sziasztok!Elkuldtem a vital kartya igenylesemhez a papirjaimat mar több mint ket hete mivel most fogok munkaba allni es azt szeretném megkérdezni hogy nem tudja e valaki hogy kb mennyi idot kell ra varnom?elore is koszonom!
Pista0 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5111

Mulhouse-iak figyelem,  sürgős kérdésem van. Basel-be utaznék repülővel egy hétvégére, de a repülőtérnek Mulhouse-t adja ki a legtöbb kereső. Közös a reptere Basel-nek és Mulhouse-nak? Hogy működik ez arrafelé? Hogy lehet eljutni a reptérről Basel-be és vissza? Előre is köszi a válaszokat.

Ferko35 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5110
Én itt vagyok Bordeaux mellett Juillac-ban
Előzmény: Törölt nick (5108)
Ferko35 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5109
Visszautasítom Tisztelt uram nem is voltam napon mostanában, és akkor is bukósisakban.
Előzmény: BZOTYO (5107)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5108

Sziasztok!

Bordeaux-ban elek, nemreg vetodtem erre. Van-e mas is ezen a kornyeken (aki szivesen talalkozna)....? Az emilem: gyurcz@vipmail.hu,

udv,

gyurcz

BZOTYO Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5107

T. Ferko!

Ne sértődjön meg, de szerintem Ön napszúrást kapott! ( vagy huzatoz :-))

Előzmény: Ferko35 (5106)
Ferko35 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5106

Tisztelt faluégető!

Nagyon örülök neki, hogy Önt is sikerült megszólítani a beszélgetéssel. És örök hála, hogy nem tett a mondadója végére egy facebook idézetet. Chamonix nagy szerelmem és a szívem szakad meg, hogy se egy forralt bort, se egy sört, se egy nyavalyás hegyomlást nem tudok Önnel kettesben elfogyasztani.

Ami az alkotmányt illeti, az elmúlt évben az Ön általt 2001-ben megismert kommunista kriptaszökevényt lecseréltük egy a Magyar nép gondolkodásához, hitvallásához, erkölcséhez és jelleméhez jobban illőre. Persze érthető ha ezt nem ismeri, ezért javaslom, hogy például az alábbi linken tekintse meg: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/mkpdf/hiteles/mk11043.pdf

Természetesen az alapvető kötelezettségek nem változtak, de mint azt Ön is esetleg megtapasztalata ember és ember (egyszerűsítem katona és katona) között is vannak különbségek. Nyilván a szülökről való gondoskodás is megoldható a legolcsóbb idősekotthonába való bedugással (tudom, hogy Önnél nem ez a helyzet) és megoldható úgy is, hogy az ember a lehető legjobbat adja meg az idősödő szüleinek, esetleg magához veszi öket, segítséget fogad, segít nekik minden percüket boldogan megélni (nem mondom, hogy Önnél nem ez vagy nem ez lesz a helyzet - csak a kötelezettségek letudásának mikéntjei közötti különbséget akartam vázolni). Egyébként becsülöm, hogy a légió után letudta a Magyar sorkatonai szolgálatát, tudom, hogy nem mindig lehetett egyszerű.

Nagyon örülök neki, hogy hazánk védelmében számíthatunk Önre és tapasztalatára, ha a szükség úgy hozza, de ahogy a hadseregnek is élő katonákra és nem halott hősökre van szüksége, úgy a hazának is naponta szüksége van az ottlakókra. Kérem, ha teheti látogasson gyakran haza, segítse más magyarok boldogulását és ne kelljen a remélhetőleg soha be nem következő külső avgy belső támadásra várni, hogy Önt szülőföldjén tudhassuk. Ugyan így nagy szolgálatot tenne a hazának, ha gondoskodna a kihalóban lévő Magyar nép fennmaradásáról, gyereket vállalna, akit Magyarnak és nem svájcinak vagy Franciának nevelne. Már 10 milliónál is kevesebb ember lakik hazánkban és ezek közül is sokak idegenek, a Magyar népet csak kihasználó betolakodók (szinte hogy paraziták). Ezért bízom benne, hogy a nincs még a gyerek vonatkozásában hamarosan egy örömteli Magyar ksigyerekké változik.

Tiszta szívemből kívánok nagyon kellemes tartozkodást Chamonix környékén és azt, hogy továbbra is maradjon meg Haza szeretete és kitartása!

Dobri Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5105

95%, hogy holnap Chamonix környékén leszek...

2001 végén tanultam egy kis btk. - Alkotmány kombót. Azóta változott, de szerintem ez a része nem.

Akkor az Alkotmány 3 dolgot tett kötelezővé: Közös teherviselés (adózás)- nem otthon dolgozom, tehát nem vonatkozik rám.

Szülőkről és gyerekekről való gondoskodás(gyerek nincs még, szülők meg még nincsenek abban az állapotban, hogy segíteni kellene) és a haza védelme. Én is egy faluírtós volt légiós vagyok. Miután leszereltem onnan utána otthon voltam sorkatona. Tehát ezt a kötelezetségemet letudtam. Ha majd borul a bili és fegyvert kell ragadni akkor majd megyek haza.

Demerde-toi vonatkozik mindenkire!

Előzmény: Ferko35 (5102)
Maitréja buddha Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5104
Szia
Kerestem de nem találtam sajnos...
Előzmény: Edy83 (5094)
Maitréja buddha Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5103
Általánosságban igazad van, a semmit se kaptâl az államtol, az lol.
Előzmény: Juditclara (5084)
Ferko35 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5102

na ez már tetszik. Hosszas magyarázkodás (tényleg, aki ért hozzá van köze a magyar szónak a magyarázkodáshoz - mert ebben igen jók vagyunk) komplett családtámogatási rendszer felvázolása, lassan de biztosan haladunk az elmebaj felé:-)

Az idézet a végén nagyon szép volt, igazából szinte láttam magam előtt a facebook alkalmazást, ami ezt feldobta neked. Nagyon jól választottad meg. Viszont visszautalva az alaphelyzetre én csak azt írtam, hogy a saját családod segítése a saját dolgod, szerintem kötelessége is az embernek (mondjuk rajtam kivül még hasonlóan ír és gondolkodik a biblia is) míg a hazád segítése egy másfajta kötelesség. A haz segítése az igazi, mert azt tényleg önként választod..
Nadehát kit érdekelnek eféle részletek, mert igazi gyöngyszemre a sielés kapcsán kellett rábukkanom, ahol egyszerre sugalmazod, hogy nem ismerjük egymást ezért tévedek és azt, hogy te bizony jobb vagy mint én mert te segéd síoktatóként dolgoztál (jelentsen ez bármit is a te esetedben).

Ezen igen jót mosolyogtam, és csak azért nem osztom meg veled a mosoly okát, mert sajnos messze vagy különben holnap egy kellemes pályán a Chamonixban el tudnánk szórakozni egymással és utána megbeszélnénk.

Na de sebaj, azért néha vedd le a kesztyűt (különösen így nyáron nagyon furcsa a sikesztyű az utcán) és inkább egyél egy fagyit.

Végezetül nézd el nekem, hogy kihagyom az idézetet a végéről, de majd egyszer berakok egy igazi, facebook szökevény Paulo Coelho-t...

Előzmény: Juditclara (5101)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5101

szépjónapot :-) ezt imádom :-) hajráááá

szóval :"annyira gyenge volt" ???... sajnálom, igazán...  de kezdem megszokni, hogy a munkát, főleg otthon (jajjj, hogy merek én ilyet mondani szép magyar hazámra) senki nem becsüli és ha vki azt meri mondani, "én sokat dolgztam, dolgozom", arra a válasz: ugyan már... egy lesajnáló mosoly kíséretében.

és hihető vagy sem, de bizony az én életem nem ajándékokkal volt és van teli. és talán nem vagyok ezzel egyedül. a szüleim addig finanszírozták a mindenapi szükségleteimet, amíg én nem kezdtem el pénzt keresni. de ez így is van rendjén!!! és bocsánat, hogy a büszkeségem ide íratja velem, de már az első havi jövedelmemből én támogattam a szüleimet. a testvérem egyetemi tanulmányainak költségeibe is "beszálltam".

keresztfiam legutóbbi tanfolyamát (hogy jobb esélyei legyenek, pl. jobb álláshoz juthasson) is én fizettem, mert az ő szülei ezt sajnos nem tudták finanszírozni. de boldogan tettem és öröm látni, ahogy ez a fiú dolgozik, akar, tesz... egyszóval él a lehetőséggel, amihez egy kicsit talán én is hozzá segítettem.

a gimnázium után pedig, minden iskolámat én magam fizettem saját magamnak, nem állambácsi.  

szóval, szerintem senki senkit és engem se szólítson fel ismeretlenül senki, hogy kötelességem segíteni. meg hogy kinek. segítek én kérés nélkül is. és remélem, nem kell élnézést kérnem azért, mert a családomat segítem, támogatom és nem idegeneket.

és hogy a síeléshez mennyire értek? hát jobban, mint amennyire te a viccet. igaz, hogy régen volt már, de segéd síoktatóként is volt alkalmam élvezni eme sportot.

és nézz utána, hogy mit is jelenthet, amikor valaki  a mondatai után, vagy közé ilyen jelecskéket tesz: :-) vagy ;-) vagy :-D 

"A mai világban senki nem várhatja el senkitől, hogy átvállalja és megoldja a problémáit. Minden egyes embernek feladata és felelőssége, hogy a földlakók egész közösségét jó irányba vezesse. Ez önmagában is elég nagy terhet jelent a mindennapi életben. A jókívánságok nem elegendőek az eredményekhez, aktívan kell dolgoznia mindenkinek." Tendzin Gjaco

nyah... hát ha ez nem is elég mindenhez, azért : minden jót mindenkinek!

Előzmény: Ferko35 (5089)
Géz4 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5100

Köszi a választ! Milyen irodában fogom tudni intézni? Önkormányzat, vagy valamilyen speciális iroda.

Előzmény: GrG (5099)
GrG Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5099

Szia

Ez így leírva kb az mint a magyar eljárás, max annyi a különbség, hogy otthon azt hiszem 180 napot kellett igazolni. Részletekben nem tudok segíteni, mert én kihagytam ezt a műfajt, de a tapasztalataim szerint általában könnyebb az ügyintézés mint otthon.

A helyi címet pl tudod egy lakásbérlettel vagy telefon számlával igazolni. A jövedelemnél jó eséllyel elfogadják a magyar papírokat, főleg az adóbevallást.

Előzmény: Géz4 (5098)
Géz4 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5098

Sziasztok!

Családdal megyünk Franciaországba dolgozni. Ahogyan utánanéztem, azt látom, hogy a gyerekkedvezmények - gyes, gyed, stb - igénybevételéhez kell tudni igazolni az előző két éves jövedelmet, illetve egy helyi tartózkodási címet kell prezentálni. Tudna valaki abban segíteni, hogyan álljak neki az ügyintézésnek?

Köszi előre is a segítégeteket!

csigabiga_ Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5097

Kedves filu2011!

Igen, meg mindig keresek, ha valami biztos ajanlatod van, akkor a koltozes sem gond. A francia tarsalgasi szinten megy, angolul pedig hibatlanul beszelek.

De varj csak, itt az email cimem: erikaszentes@yahoo.co.uk, ha gondolod, emailben/telefonon egyeztethetunk!

koszi!

Előzmény: filu2011 (5065)
Ferko35 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5096
Megfutamodott a bátor légios:-)
Előzmény: Törölt nick (5090)
Ferko35 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5095
Segíteni a szülőket minden gyermek elsődleges kötelessége. A haza segítése sok féle módon lehetséges:
- magyaroknak adsz munkát
- magyar alapítványokat támogatsz
- magyar web shopokból vásárolsz
- elmész a magyar rendezvényekre és nem csak az ingyenesekre
- Magyarországon nyaralsz nem Horvátországban
és még ezer féle módon
Előzmény: don-fr86 (5091)
Edy83 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5094

Maitréja buddha, nem sikerult esetleg megtalalni?

Koszi :)

di30 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5093

Sziasztok!

Raklapos tételben (egy raklap kb. 1000 -1100 db könyv, vagy 1100 db DVD - CD, PC játék) lenne nagyon kedvező áron új francia nyelvű könyvek, albumok, DVD filmek, számítógépes játékok vegyesen eladók tőlem Magyarországról, ha valakit érdekel kérem írjon.

nevetséges 35 Ft /db -os egységes áron vegyesen.

Tehát egy 1100 db könyvet tartalmazó raklap kb. 38000 ft.

Az ár magyarországi raktári átvételre vonatkozik, szállítás kérhető bárhová.

Emailem: dette80@freemail.hu

don-fr86 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5092

És nem játszom a janit 2hétig, ha otthon vagyok!!! Ezt kikérem magamnak!!!!

don-fr86 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5091

Azt megtudhatom, hogy hogy is működik az, amikor egy külföldön élő és dolgozó ember segíti a hazáját? Komolyan kérdezem! Mert még reggel van és nem indult be a fantáziám nagyon...Mellesleg anyukám rokkantnyugdíjas(komolyan, nem csak papiron!) egyedül van otthon, és minden hónapban utalok neki némi segítséget. Esetleg ez elég lenne???Vagy ezen felül még minden hónapban utaljam el a fizetésem felét valamelyik miniszternek? Vagy hogy működik a dolog?

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5090

Tudtam, hogy ismerjûk egymàst......

En itt le is zàrom a "vitàt" ugyanis épp most engedtek vissza ebbe a topic-ba 1 honap eltiltàs utàn egy volt Troll miatt, ugyhogy....

Billy

Ferko35 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5089
Na már vártam megjött a volt légiós:-) Mostantól érdekes lesz a reggel. Mert bocsi, de ez az én is sokat dolgoztam rajtam se segített senki duma annyira gyenge volt, hogy nem érdemelt választ. De jön itt a halálkufár a Rolls Royce-szal ez legalább stilusos, mint ahogy az afrikai éhezők számának csökkentése a légiós faluirtásokkal.
Szerintem azoknak, akik óvodáját, iskoláját, egyetemét a magyar állam biztosította kutya kötelessége támogatni a hazát külföldről is. És az, hogy hazamész és két hétig játszod a Janit az nem az...
Aki meg annyira ért a sieléshez, hogy DG-t és Prada-t emleget ne menjen sipályára, bár a boxkesztyűben legalább jól fázik majd a kezed.
Előzmény: Törölt nick (5088)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5088

Hello Ferko,

Afrikàban pedig több orszàgban is éheznek....

Az meg a Magyarokat nem érdekli ! Olyan szinten, hogy némelyik a Rolls-Royce Phantomjával parkol tilosban a belvàros közepén.....

Billy

Előzmény: Ferko35 (5082)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5087

szia Robbolito,

ja hogy a  baguette meg a boulangère és annak angolnyelv tudása :-D 

hááát, ha nem tud angolul vagy egyéb idegen nyelven... az az ő dolga, otthon van. és ha meg már ő van otthon, akkor használja csak a saját anyanyelvét. de mosolyogjon nekem és gyorsan adja azt  a baguette-t, ha éhes vagyok ;-) és ha meg pláne én gyötröm magam, a nyelvemet majd kitöröm, amikor próbálom megértetni magam, hehe.

jól sejtem, hogy ezek szerint te tudsz síelni? és hogy az említett helyeket még ismered is? netán azt is tudod, hogy azon a vidéken hol lehet kapni a legistenibb baguette-t és melyik boulangère mosolya a legbarátságosabb? vigyázz, ezt megjegyzem magamnak! ;-) és talán egyszer majd, galád módon élek e megszerzett információval...

köszi a tanácsot, szívesen fogadom, ha szelíden, baráti és segítő szándékkal érkezik. na jó, amikor nyűgös vagyok utálom és kioktatásnak veszem :-DDD

és hálás köszönet a diszkrécióért.

egyébként mi'zujs "nyugaton"? esik már a hó? :-) ... nem könnyű itt beszélgetni, mert hát ... lásd lentebbi bejegyzés vagy inkább megjegyzés... jut eszembe, azt hiszem túl régi és divatja múlt a síruhám... azt hiszem a tél  közeledtével vennem kell egyett :-D talán szétnézek majd vmi igazán neves és drága szalonban, pl. DG vagy érjem be egy szimpla Prada-val :-DDD azt hiszem hófehéret szeretnék, aminek színe felülmúlja  a hó szikrázását... hm, hm ... de ha fehér, jobb lenne rögtön 2, hisz ez olyan kényes szín :-))) és ha már így belelendültem a "vásárlásba"... azt hiszem unom a síbakancsom, a sílécem meg pláne. és akkor a kiegészítőkről még nem is álmodoztam...

megváltoztattam a döntésem: síbakancsban alszom :-D

de lehet, hogy azért nem teszem le a boxkesztyűt sem, és remélem eztán csak síkesztyűként kell használnom.

ajajajjj, de elszaladt az idő :-O 

szép álmokat mindenkinek, bonne nuit

Előzmény: Törölt nick (5077)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5086

a francia nyelvleckét is köszönöm ;-)

Előzmény: Budai Irsai Olivér (5083)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5085

szia Budai vagy Irsai vagy Olivér ;-) 

köszönöm :-D hó, hó, hóóó és az már csak hab a tortán, hogy mindenez napsütéssel párosul.

most az egyik szemem sír, a másik pedig mosolyog. köszi

Előzmény: Budai Irsai Olivér (5081)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.05 0 0 5084

jó estét Ferkó35,

engedelmeddel, nem értek egyet a felvetéssel! nem, nem és nem!!!

tudom, hogy most sokaknak nem leszek szimpatikus, de oldja meg mindenki a saját maga életét! nekem nem segített soha senki, engem nem támogatott soha senki, soha senki nem spórolt helyettem vagy nekem, soha egy fillért nem kaptam ingyen senkitől, se magánembertől, se az államtól!!!

... amikor pl. Magyarországon dolgoztam, minden hónapban súlyos ezreket fizettem az államnak, ki tudja pontosan milyen adó gyanánt, ők úgy hívták: szakképzési hozzájárulás. aztán amikor szintén az állam arra kötelezett, hogy végezzek el bizonyos iskolát, mert szerintük, ennek hiányában nem végezhetem a munkám, nem vagyok alkalmas vezető beosztásra, én csacska azt gondoltam, jó, persze, én szívesen tanulok, úgy is fizettem ezt a fent említett "izét", akkor most biztos nem kell zsebből fizetnem a teljes tanfolyam díját. de nem így volt. rosszul gondoltam, én naív. bizony az utolsó fillérig ezt is én fizettem, saját magamnak! (persze most mondhatják sokan, mit sír a szám, ha volt miből, de ha nem lett volna...???) amikor pedig megkérdeztem, akkor én miért fizetek minden hónapban komoly összeget ezen címen, mindenki (hivatalban ülők és egyéb illetékes személyek) csak megrántotta a vállát.

és akkor azt már csak fél mondatban említem meg, hogy az iskolában Kádár korabeli könyveket kaptünk, taglalva a KGST piac minden gyönyörűségét... mindezt a 21. században, a kapitalizmus és  a piacgazdaság közepén!!! de a tanárok előtt le a kalappal és hálás köszönet, ők tényleg szenzációsak voltak. írom ezt komoly tapasztalattal, mert sok iskolát és tanfolyamot elvégeztem, így sok tanárt "elfogyasztottam".

másik, szintén magyarországi munkahelyemen, közel 40.000,- Forintot (jól látod, nem ütöttem véletlenül se több nullát) fizettem minden hónapban, "know-how" használat címen. legalább is a bérpapíromon ez szerepelt, mint egyik adónem. fizettem, mert én balga, anno megtanultam valamit, amit aztán a munkám során napi rendszerességgel alkalmaztam, mert kellett. mert a szabály az szabály, a munkában meg pláne. persze a használat célja nem a saját meggazdagodásom volt,... 

éveken kereresztül 14 napból 13-at dolgoztam, mert kellet és mert volt rá lehetőségem (persze, hogy a munktörványkönyv szerint ez sok és megengedhetetlen... hm, arra midenki nagyívből...), és ezzel persze esélyem arra, hogy akkor egyről a kettőre jussak. se hétvége, se szabad este, se nyaralás vagy síelés... semmi, csak a munka. 

soroljam még? nem teszem, pedig tudnám. tudnék írni ennél durvább hangvételű véleményt, sorolva emberek millióinak felelőtlenségét, meggondolatlan vagy kellő képpen át nem gondolt tetteit, azoknak következményeit és "gyümölcseit"... aztán folytathatnám, a semmi sem büdös csak  a munka fejezettel...

persze akinek nem inge, az ne vegye magára!

és ha bárki(k) sértőnek érzi(k) véleményemet, attól, azoktól előre is elnézést kérek.

de gyomorforgatóan felháborít, amikor mások akarják megmondani, hogy az általam megkeresett pénzzel, amiért ÉN dolgoztam meg, amiért ÉN keltem fel minden reggel vagy ÉN feküdtem le hajnalban... mit tegyek, mire költsem, kinek adjam. 

szép álmokat mindenkinek!

azt hiszem ma éjjel boxkesztyűben alszom ;-) 

Előzmény: Ferko35 (5082)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!