Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ket aprosagot elfelejtesz: a gyakorlas sokat fogyaszt es sokat hegesztesz.
A msik hogy az elejen mindent hegeszt az ember awival aztan rajon hogy van amit felesleges.
Aztan el is fogy a haz korul a hegeszteni valo. Ha pedig bermunkazol az mar nem hobby kategoria.. most elhasznaltal kettot aztan mar csak egyet es 3 ev mulva eleg lesz egy fel is. De ne nekem legyen igazam mert akkor sokat hegesztesz.9
Nálunk a SOL forgalmazó még kedvezőbb konstrukcióban kínálja. Egy évre fizetek 6.000 Ft-ot a 20 literes argon palackra. És mindig szinte új állapotú palackot adnak.
Nekem ez a SOL-os palackbérlet nagyon bejött! Havonta fizetek a 2db 20 lteres palackra bruttó 1780 Ft bérleti díjat (egy argon, egy corgon) Nem mellesleg a töltet árak is a legolcsóbbak.
Ezen ne csodálkozz, errefelé mozdult el az ipari gáz biznisz. A saját palackot egyre kevesebb helyen fogadják be akár csereként, akár töltésre. Valahol érthető a dolog, mert egy ellenőrizetlen forrásból származó palackba én sem szívesen tolnék 200 bar nyomással semmit. A bérpalack a legtisztább megoldás, a bérbeadó intézi a nyomáspróbát, a karbantartást. Ha már neki kell felelősséget vállalni, legalább tudja, hogy mire.
üdv. én innen vettem széndioxid palackot töltve, nem kell csere palack. akkor még volt a hírdetésében széndioxid nagy palackos, most úgy látom csak kis palackos van neki, de van corgon ami jobb de drágább is kicsivel. szállítást meg kell vele beszélni.
Én helyi "barkácsboltban" vettem CuSi huzalt (rendeli kellett) 1kg 0,8-as volt 12.000Ft. Az alu sem olcsóbb, azt a netről Guszti tippje alapján vettem egy 5kg-s dobot 7000-ért.
Itt vannak a kis dobos huzalok, de addig ne rendelj semmit míg ki nem próbálom hogy érdemes-e vele foglalkozni, illetve milyen eredménnyel.
Szóval kicsi huzalok, nem olcsók:
Az inox 1kg 7700 Ft, az AlSi5, vagy ALMg5 alu huzal 0,5kg 5000 Ft
Sajna ez a palack kérdés ez ilyen. Alu huzalhoz, CuSi-hez, és rozsdamenteshez is argon kell.
A rozsdamentest még nem próbáltam a géppel, (alut, és CuSi-t sem) de az legalább már van itthon. Lehet rendelek egy kis dob rozsdamentes huzalt is. Ha kész leszek a műhellyel akkor beindul a tesztelés. Kipakolni már sikerült a helyiségből. Holnap kezdem a falakat szigetelni, bele kell húznom mert a Tátrában már havazik, állítólag kemény kis telünk lesz.
Garis. Legalábbis azt írja, hogy 1hete vette onnantól 1év a gari. Csak miért adja ilyen olcsón vajon? Ha kiírná 60ezerre szerintem akkor is elvinnék.......
Saválló huzalról kérdeznék még mennyire bírja a gép , esetleg milyen gázt lehetne használni mindkét hegesztéshez, ne kelljen palackot cserélni (savállót csak argonnal lehet?)