Keresés

Részletes keresés

volfjanos Creative Commons License 2008.07.01 0 0 3884
LCD FULL HD TV! A leggjobbak a manapság, nincs igazam?
nagylzs Creative Commons License 2008.07.01 0 0 3883
> Köszi, de nem akarok sehonnan, semiféle filmet letölteni!

Szíved joga. Fő a nyugalom.

> Arra sem válaszoltál, hogy szerinted a Blu-ray miért nem full HD???

Szeretném leszögezni hogy én nem állítottam ilyet. Ha jól értem akkor te azt hitted hogy én blue ray lemezen szerzem be a full HD-s filmeket. Hát nem. Viszont megpróbálok válaszolni a kérdésre.

A blue ray egy techológia, meg egy lemezformátum neve. A full HD egy felbontás. Az egyik körte a másik alma, bár van közük egymáshoz. Sok olyan blue ray lemez van amin full hd felbontású film van tárolva. De tárolhatok full HD-s filmet DVD-n is, és tárolhatok egy adatbázist blue ray lemezen.

Egyébként itt egy kis infó ami hasznos lehet bár ez már eléggé offtopic:

Jó DivX tömörítéssel egy blue ray rippelt film elfér egy vagy két DVD-n, észrevehető minőségromlás nélkül. Ez azért van mert az MPEG-nél sokkal jobban tömörít a DivX. fddshow, matroska filter stb. segítségével meglesz a dolby digital hangsáv is és megfelelő videókártyával az egészet át lehet tenni egy HDMI kimenetre ami 99.99%-ban pont olyan mintha blueray lemezről játszanád. (Persze az is igaz hogy egy DivX-ben kódolt full HD filmet csak erős géppel lehet lejátszani.) Jelenleg magyarországon ez a megoldás sokkal használhatóbb mint ha veszel egy blue ray lejátszót mert abba nem tudsz lemezt szerezni. A lemezkiadók nem nagyon foglalkoznak magyarírott blue ray kiadással, viszont egy külföldi full HD film alá be lehet tenni egy hazai DVD változat dolby digital hangját.

(Ezért is kérdezősködtem annyira az olcsóbb TV-kről mert hát jó hogy tudja a full HD-t de nincs mit lejátszani rajta.)

Előzmény: BBéci (3882)
BBéci Creative Commons License 2008.07.01 0 0 3882
 Köszi, de nem akarok sehonnan, semiféle filmet letölteni! Más miatt érdeklődtem, de nem vetted a lapot. Arra sem válaszoltál, hogy szerinted a Blu-ray miért nem full HD???
Előzmény: nagylzs (3880)
smatte Creative Commons License 2008.07.01 0 0 3881

Sziasztok!

JVC LT32 A90 BU lcd tévéről bármilyen vélemény, tapasztalat, infó érdekelne.

nagylzs Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3880
Ja és mivel játszom le: MediaPlayer. :-)

Persze csak monitoron tudom nézni ami nem olyan jó, de ha már lenne plazma TV-m akkor nem kérdeznék hülyeségeket ezen a fórumon. :-)
Előzmény: BBéci (3878)
nagylzs Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3879
Na most jól megkaptam! DE nem bánom ám. Végre kaptam normális válaszokat! Köszönöm! Legalább tudom mire számítsak.

Honnan szerzek 1080p-s filmet: leginkább sehonnan mert szinte csak 720p-t tudok. De van egy ketttő 1080 is, tényleg nagyon kevés ilyen van. Hogy honnan hát ezt itt nem írnám le ha lehet de írhatsz magánban. nagylzs kukac gmail pont com.
Előzmény: BBéci (3878)
BBéci Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3878
Most én kérdezlek. 1. Honnan szerzel be 1080-as filmeket és mivel játszod le? 2. A Blu-ray milyen felbontású?
Előzmény: nagylzs (3863)
ashura Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3877
Figyelj: az olcsó lcd tévékben több generációval korábbi kijelző panelek vannak, vagy licencként eladott, noname cégek által gyártottak. Márpedig egy tévé lelke a kijelző, ha az szar, akkor szar a kép is, mert a kijelző gyengéit semmilyen vezérlő elektronika nem képes korrigálni. A jó kijelzőket pedig nem fogja a gyártó óccsóért fosni, mert profitot akar belőle. Ezért ami újabb, vagyis új fejlesztésű, ergo nyilván jobb az elődjénél, az természetesen drágább is. Tehát az olcsó tévé nem csak a szolgáltatásaiban gyengébb, sőt, még az is előfordulhat, hogy egy ilyen noname szart telepakolnak mindenféle funkcióval, hogy elkápráztassa a pógárt. Aztán amikor a pógár leszedi a 60 darab tudásreklám-matricát a káváról, akkor káprázni fog a szeme a tévé képétől, de nem jó értelemben.
Előzmény: nagylzs (3871)
scsaba1 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3876
"Kérdés 1: ha a plazma ennyivel jobb mint az LCD, akkor miért kerülnek kb. ugyanannyiba? (Vagy talán van amiben az LCD a jobb?)"

Az árakat a kerslet-kínálat határozza meg. Az LCD -némileg- túl van árazva. A kijelzők gyártástecnológiája önmagában nem indokolná a magas árat.

"Kérdés 2: milyen gyorsan csökkennek ezek az árak? Ha pl. várok fél évet akkor lehet hogy az alább említett Panasonic TH37PV7 már 150 helyett 100 ezer lesz?"

Maximum használtan. Ezek kifutó darabok. Lehet, hogy fél év múlva már meg setudod venni, vagy csak sok utánnajárás után. (Egyébként egy 150+k-ba kerülő 37PV7 vagy 42PV7 nagyon jó vétel egy 130-150k LCD-vel összehasonlítva. 100x inkább egy kifutó Pana, mint egy ócsó LCD.

"Kérdés 3: azt írtátok hogy már most is vannak full HD adások. Hogyan lehet ezeket megnézni? (Voltam nemrég USA-ban és hát ott minden HD-ben megy már, érdekelne hogy nálunk ez mikor következik be?)"

Már írták. Egyelőre drága és nem 100% HD. Vannak felskálázott SD műsorok is szép számmal.

"Ha veszek HDMI kimenetes DVD lejátszót akkor az mit fog tudni? Egy normál DVD-nek mekkora fizikai felbontása van? Vagy ez változó?"

A DVD felbontása PAL rendszerben 720x576. A HDMI kimentes DVD lejátszó ezt a felbontást skálázza fel 1080p HD felbontásra. (+elvileg egyéb kényelmi szolgáltatások, HDMI vezérlés stb.) De ezt a tévék is meg tudják tenni.
Előzmény: nagylzs (3860)
ashura Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3875
A full hd 1920*1080, úgyhogy egyik a sorok, a másik az oszlopok száma.
Előzmény: nagylzs (3867)
ashura Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3874

1, a crt főleg jobb, mint az lcd, mégis az a legolcsóbb mostanában. Még fényerőben és fogyasztásban lehet jobb az lcd. Árverseny van, hiába jobb, ha drága a plazma, a pógár úgyis az ócsót veszi meg.

2, ha sokat vársz, már nem fogsz kapni, ugyanis a jelzett modell tavalyi, így a kiárúsítása folyik. Az árcsökkenés pedig úgy működik, hogy piacra dobják, aztán beáll egy aránylag stabil árrra. Aztán jön az új modell, ami nagyjából hasonló áron jobb minőséget, több szolgáltatást fog tartalmazni, azaz viszonylagos árcsökkentés lesz, hiszen megkapod a korábbi magasabb árkategóriára jellemző supportot.

3, vannak és egyre több lesz: "további információért forduljon kábeltévé szolgáltatójához".

4, hogy mit fog tudni, attól füg milyet veszel. A hdmi egyébként digitálisan viszi át a kép és hangjeleket a megfelelő eszközök között, azaz nincs oda-vissza jelalakítgatás. Dvd felbontás: 720*576 Palban

ashura Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3873
Öt évre van méretezve minden, aztán dobd ki, üdv a fogyasztói társadalomban. A plazmának sem kisebb az élettartama, mint az lcd-nek. És igen, adott árkategórián belül jobb a képe a plazmának.
Előzmény: nagylzs (3853)
y3k Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3872

Mar sokszor elhangzott,  de osszefoglalom:)

Az olcso lcd-nel nincs szarabb a foldon, ezt koveti az olcso plazma, amit nezni ugyan sokkal jobb, de egyeb bajai vannak. A felbontas ebben az esetben huszadrangu, de 720sor azert elvarhato, nem ugy mint pl. az elobb belinkelt hasznalt plazma, felet se erte mint amennyiert hirdettek.

Amit mar tobbszor ajanlottunk minimumnak, azok az idei 42"-os HD ready Pana plazmak, 200-250 kozott. Elhiszem ha nincs ennyi ra, de ajanlani ezalatt szivbol nagyon nehez.

Előzmény: nagylzs (3871)
nagylzs Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3871
Látom mindenki nagyon figyel arra mit írok. Olvassatok vissza. Én 720 SZÉLESET írtam alább. Persze lehet hogy ez hülyeség, de efölött valahogy mindenki elsiklott.

Mondtam hogy laikus vagyok, nem ér fikázni! Csak ha valaki lenne olyan kedves akkor mondja meg hogy igazam van-e? Blue Ray filmek még nem nagyon vannak, DVD-hez fölösleges nagy felbontás, 2 év múlva meg sokkal olcsóbbak lesznek ezek a TV-k. Szóval ilyen alapon, ha csak filmeket akarok nézni akkor elég nekem egy olcsó TV? Olyan ami nem kerül csak mondjuk 120 000-be vagy ilyesmi. Vagy nem csak a felbontás számít hanem más dolgok is, és akkor is megéri drágábbat venni ha nem használom ki még a lehetőségeit 1-2 évig?

mmiissii Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3870
Persze: 1920 oszlop×1080 sor. Sor, mint a 576 vagy a 720.
y3k Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3869
Sor is van meg oszlop is joember:)
nyolctizenegy Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3868
Sziasztok!

Panasonic TH-46PY8 plazmát lehet venni 360 körül, TH-42PY80-at pedig 330 körül.
A két típus között csak a kontrasztban van különbség? Ha igen, akkor szerintem megéri azt a plusz 30-at kiadni érte azért a 4 collért.

Esetleg valakinek tapasztalata a típusokkal?

Köszi!
nagylzs Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3867
Hmm ez érdekes mert csak az 1920-asokra írják rá a reklámban hogy "Full HD". A többire csak "HD Ready"-t írnak.
Előzmény: mmiissii (3866)
mmiissii Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3866
Az 1080 sor az már Full.
mmiissii Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3865
2: A PV7 már kifutó széria tehát ennél lényegesebben olcsóbban biztosan nem fogsz már hozzá jutni.
nagylzs Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3864
Lehet hogy nem voltam elég pontos. A kérdés: lehet hogy 200 000 fölött szuper tv-k vannak de úgysem tudnám mivel kihasználni?
nagylzs Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3863
Oké mondjuk az M1 és az M2 műsora nem annyira érdekel meg úgy általában nem a szórt műsorok. Filmeket szeretnék nézni és itthon elsősorban még csak DVD-k vannak. Elvétve találni blueray filmet de azok sem full hd-sek, általában 720 vagy 1080 széleset szoktam látni. Leginkább DVD-t nézek. A DVD felbontása 576, legjobb esetben 1080-as filmet tudok beszerezni de ez még nagyon távol áll a full HD-től. Tehát ha a célom a film nézés, akkor jól gondolom hogy nem érdemes ilyen nagytudású Full HD-s TV-t vennem?

(OK lehet hogy 1-2 év múlva lesz rengeteg sok blueray lemez meg letölthető film itthon is, de addigra felére csökken a full hd-s tv-k ára...)

Előzmény: BBéci (3862)
BBéci Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3862

1. Nem lehet kijelenteni, hogy az egyik technológia jobb lenne a másiknál. Vannak szuperjó plazmák, például a Pioneer termékei, aztán nagyon jók, mint a Panasonicok, és így tovább. Az LCD-k között akad néhány meglepően jó készülék, de biztosan nem a 150e forintos kategóriában.

2. Az árak csökkenésének mértékéről valami jósnőt kérdezz!

3. UPC, T-Kábel, Hello HD. Fizess elő valamelyikre és nézheted a full HD adásokat, persze csak néhányat. M2 ősztől csak 1080-ban fog sugározni, M1 is kezdi, jövőre fejeződik be az átváltás.

4. A DVD felbontását 500 sorosnak szokták mondani, de 576-nál semmiképp nem több. A lejátszó kimenetének fajtájától nem fog változni a lemez (film) felbontása.

uhu20 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3861
Azért nem tökmindegy...a kocsim is megvan már vagy 4 éve és mégis olvasgatok róla.

És igen, keresgéltem teszteket, a gond, hogy a többség a csúcsmodellekkel foglalkozik. Azért találtam párat, pl. ezt

http://www.220volt.hu/teszt/Negy+Samsung+LCD+TV

Még 1-2-őt találtam, ami számomra megfizethető termékekkel foglalkozott.

(Olyan ez, mint a Viasat autósműsora, mikor folyton Merciket meg BMW-ket ajánlgattak - nekem jobb (volt) az olyan műsor, mint a Totalcar, ahol foglalkoztak az alsó - és a középkategóriával is.)

(Közben megtaláltam, mit jelent a felhősödés.)
Előzmény: BBéci (3859)
nagylzs Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3860
Tudom nagyon laikus vagyok, de valaki felvilágosíthatna. :-)

Kérdés 1: ha a plazma ennyivel jobb mint az LCD, akkor miért kerülnek kb. ugyanannyiba? (Vagy talán van amiben az LCD a jobb?)

Kérdés 2: milyen gyorsan csökkennek ezek az árak? Ha pl. várok fél évet akkor lehet hogy az alább említett Panasonic TH37PV7 már 150 helyett 100 ezer lesz?

Kérdés 3: azt írtátok hogy már most is vannak full HD adások. Hogyan lehet ezeket megnézni? (Voltam nemrég USA-ban és hát ott minden HD-ben megy már, érdekelne hogy nálunk ez mikor következik be?)

Kérdés 4: Ha veszek HDMI kimenetes DVD lejátszót akkor az mit fog tudni? Egy normál DVD-nek mekkora fizikai felbontása van? Vagy ez változó?

Köszi
BBéci Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3859
 Tudtam, hogy meg fogod kérdezni. Visszakérdezek: olvastál már LCD tévé tesztet? Ha nem, ajánlom az AVforumot. Bár mostmár tökmindegy.
Előzmény: uhu20 (3858)
uhu20 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3858
Mi az a felhődödés?
Előzmény: BBéci (3851)
Zotya0512 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3857
Egyébként napi rendszerességgel követem az árakat, szépen csökkenek, a full HD készülékek ára is rohamosan esik
Zotya0512 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3856
Ilyet vegyél akkor, tavalyi Panasonic TH37PV7 150 körül van
katt ide
Én láttam ilyenen UPC-s műholdas HD adást, meglepődtem hogy milyen szép képe volt.
Előzmény: nagylzs (3850)
BBéci Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3855

Használtat én sem szívesn vennék.

A cipőd is elkopik néhány év alatt, ami ellen semmit nem tehetsz.

Hihetetlennek tűnik, de az idei plazmákra 100000 óra élettartamot jósolnak (garantálnak?) a komolyabb gyártók. Ha a fele igaz, bőven elegendő. Az LCD-k sem tartósabbak.

Előzmény: nagylzs (3854)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!