Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Már szépen szabályoz, ma még kerül bele egy limiter potméter, amivel be tudom állítani a max áramot, padlógáznál is csak a beállított értékig megy fel. Meg egy forgókapcsoló, amivel ki lehet iktatni a pedálban lévő mikrokapcsolót, így szabadon választható, hogy a pedál lenyomásakor induljon az ív is, vagy csak a pisztolyon lévő kapcsolóval.
Felvettem a kapcsolatot az Ergus céggel is, mert voltak kétségeim az elképzelt megoldásommal kapcsolatban. A gyár fejlesztőmérnöke válaszolt és megerősített abban, hogy nem tudok kárt tenni a gépben, de azért körültekintően kábelezzek. Ő azt írta, hogy ha a pedál csatlakoztatva van, akkor sem iktatja ki a gépen lévő áramszabályzó potmétert, így azzal beállíthatom a max áramot, a pedál így csak a minimális 5A és a beállított érték között szabályoz. Ennek ellenére ez nem így van, ha a távvezérlő aljzatra van csatlakoztatva a pedál, akkor a gépen lévő poti már nem szabályozza az áramot. Ezért raktam bele még egy potmétert, ennek a gombja kívül lesz. Ha lepadlózom a pedált és ebben a pozícióban ezzel a limiterrel beállíthatom a max értéket, a pedál csak eddig tolja neki a kraftot. Így egész vékony lemezeknél sem kell attól tartanom, hogy megbicsaklik a bokám és rátolom a 200A-t a másfeles lemezre :-) Tegnap este kipróbáltam ezt a tuningot is, remekül működik, csak egy kisebb értékű potit kell vennem, mert amit otthon találtam az túl nagy impedanciájú.
Küldtem még pár kérdést a forgalmazónak ,de jövőhétre már jó lenne ha meg jönne!
Amugy csiálni akarok majd én is egy kis kocsit neki , + megoldani a 15kg os dobot rá,mert ezen már nem akarom tekergetni át a nagyról a kis dobra a huzalt!
szia, nekem az alfaweld 185 kombi van. meg vagyok elégedve vele. igaz 5 kg os fér rá huzal, de csináltam egy külső álványon dobtartót amire már rámegy a 15 kg os huzal is és be lesz majd vezetve az előtolóig a gépben.
A legtöbb helyen a 165-ös IWELD olcsóbb, igaz nem sokkal.
MMA-ban gyengébbek a bekapcs idők:
A kijelző pillanatnyi áramerősséget mutat "A" hegesztés közben, amúgy 3db 0-t :-) Ennek sok értelme nincs, de ez van. A bal poti csak MMA-nál játszik. A középső (V) és a jobb szélsővel (speed) meg a MIG funkcióban állítod be a gépet.
Lakatolásra a 165-ös is sokkal több mint elég :-)
Ennek ellenére jól látod, a 2 év garanciával a 185-ös alfa a legjobb vétel.
Tökmidegy, mindkét gép szinte ugyanaz. Jól jársz bármelyiket is választod.
Az iweld nem olcsóbb hanem drágább, mert a második link oldalon alul ott van hogy "az árak az ÁFA-t nem tartalmazzák" .. jó kicsivel írták direkt kibaszásból :-)
Ket aprosagot elfelejtesz: a gyakorlas sokat fogyaszt es sokat hegesztesz.
A msik hogy az elejen mindent hegeszt az ember awival aztan rajon hogy van amit felesleges.
Aztan el is fogy a haz korul a hegeszteni valo. Ha pedig bermunkazol az mar nem hobby kategoria.. most elhasznaltal kettot aztan mar csak egyet es 3 ev mulva eleg lesz egy fel is. De ne nekem legyen igazam mert akkor sokat hegesztesz.9
Nálunk a SOL forgalmazó még kedvezőbb konstrukcióban kínálja. Egy évre fizetek 6.000 Ft-ot a 20 literes argon palackra. És mindig szinte új állapotú palackot adnak.
Nekem ez a SOL-os palackbérlet nagyon bejött! Havonta fizetek a 2db 20 lteres palackra bruttó 1780 Ft bérleti díjat (egy argon, egy corgon) Nem mellesleg a töltet árak is a legolcsóbbak.