Keresés

Részletes keresés

tibra Creative Commons License 2005.01.31 0 0 1715

A kecskemétiről annyit, hogy hiába jó a honlap a Szécsi Gábor (pm) szerintem nem folytatja 2006-tól.

Szóval nincs összefüggés a jó honlap és a sikeres pm. között. Kedves JégFal! Te dolgoztál már önkormányzatnál???

Előzmény: stusa (1704)
IceWall_ Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1714

Bocs, én sem tudom megnézni pontosan, mert nem találom a szolnok.hu-t.

Elvesztettél valamit csaklac? :-)))))))))

Debreceni Sándor a múlt hétre ígért nekem választ honlap-ügyben. Még egy e-mailt sem kaptam, hogy folyamatban van, de összetett a probléma és még egy hét kéne az átrágásához. A hét 10 perc múlva letelik. Ennyit ér a jelenlegi MSZP-s városvezetés ígérte. Szart sem.

Előzmény: csaklac (1703)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1713
Csaklac írta:
"A külsősők kiválasztását két dolog motiválja: legyen hozzáértő és legyen lojális delegálójához. Persze be-becsúsznak egyéb indokok is. pl politikusi utánpótlás szoktatása az önk-i munkához. Elvétve lehet jutalmazás is a támogatásért, kampánymunkáért. Ez persze nem jelenti a teljes tájékozatlanságot a bizottság munkájában, ez is megtanulható."

Füle Pistánál, a lojalitáson kívül egyik ismérv sem lehetett mérvadó. Nem hiszem, hogy szoktatni kellett volna az önk-i munkához, jutalmazni sem hiszem, hogy különösebben kellett volna. Na mindegy, leszállok.

Jóéjt: Tib
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1712
Hát még mi vagyok?
Előzmény: stusa (1711)
stusa Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1711

"Hiszen a "külső", az számunkra, civil városlakó polgárok számára elsősorban PÁRTATLANT és nem PÁRTOST jelent."

Erre akartam írni, hogy naiv vagy, de az utolsó mondatodban rájöttél, hogy nem csak naiv!:O))))))))))

Előzmény: Tiborcsik (1710)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1710
Most ugrott be Erdei egyik képtelen mondata, mely szerint Füle István volt az egyik "külső szakértő".

Nojszen, megvan a véleményem akkor a külső szakértőkről.
Már nem a szakértelmükről (és főleg nem Füle Pistáról, akit személyesen nagyra értékelek), hanem a "külsős" minőségükről. Hiszen a "külső", az számunkra, civil városlakó polgárok számára elsősorban PÁRTATLANT és nem PÁRTOST jelent.

(Ps. ja és hát őt, mármint F.I.-t, ogy.képviselőt valóban nem kell sajnálni a kiesett tiszteletdíj miatt.)

Persze most jövök rá: mit vagyok ezen kiakadva? Hiszen Csaklac egyértelműen leírta az előbb, hogy a külsős szakértők posztja is párt-hitbizomány. :(
Előzmény: eR-dei (1680)
stusa Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1709

"és a közgyűlés tagjai, vagyis a képviselők bizonyultak a legrátermettebbeknek. :))) :((((("

Elvégre emiatt választottuk meg őket nem? A LÉNYEGET én is értem!

Előzmény: Tiborcsik (1706)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1708
Értem a LÉNYEGÉT.
Tehát a tíz társelnökből automatice tanácsnok lett plusz 6 (vagy 7) mezei képviselőből ráadásként.
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1707
Egy biztos, ezt az egyet fenntartás nélkül elfogadom Csaklactól:
"Nagy a kavarodás"!!! :))))))))))))))
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1706
Figyelsz Tusa? Érted? A menesztett külsősőkkel elsősorban szakmai-politikai-munkahelyváltási alkalmatlansági problémák voltak, vagyis fel nem merülhetett a képviselők bújtatott béremelésének gondolata.
És bár lehetett volna egy kis vérfrissíést belevinni a bizottsági szakértésbe, végül is a józan ész győzedelmeskedett ("járt utat a járatlanért el ne hagyd!") és a közgyűlés tagjai, vagyis a képviselők bizonyultak a legrátermettebbeknek. :))) :(((((
Előzmény: csaklac (1703)
csaklac Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1705

Bocs lassú vagyok, míg irogattam, te  csak termeltél.

Az előző bizottsági rendben volt egy társelnök s szerintem egy tanácsnok is az szdsz-nél. R-dei erősítsen v cáfoljon.

Előzmény: Tiborcsik (1701)
stusa Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1704

A kecskeméti fantasztikus!

Elöterjesztések, határozatok, rendeletek, bizottsági jegyzökönyvek, SZERZÖDÉSEK!

Pl egy lízing szerzödés:

http://webdoc.kecskemet.hu/04dec_j1.doc

Hát van mit tanulni!

Előzmény: Tiborcsik (1701)
csaklac Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1703

Tiborcsik!

Bocs, én sem tudom megnézni pontosan, mert nem találom a szolnok.hu-t. A régi társelnökök-ből is tanácsnok lett. Nagy a kavarodás, nem tudom fejből. A 6 főre azért utaltam, mert ennyi képviselő kapott  + 33%-ot. S ennyi a megtakarítás a külsősökön. Az 5 fő "búcsúztatása" persze nem volt egyszerű, de tudtuk indokolni, s meg tudtunk egyezni. Egy esetben nagyon sok hasonló megbizatása volt, ezért itt bekerülhetett a csökkentésbe. Egy esetben pesti munkahely, egy esetben a politikai megállapodás be nem tartása, s két esetben munkahelyi váltást követő összeférhetetlenség okozta a kiesést. Persze szívesen pótoltuk volna őket, s most tényleg lett volna mozgástér utánpótlásnevelésre, szakértőbbek delegálására, de az ellenzéki konstruktivitás itt is megmutatkozott.   

Előzmény: Tiborcsik (1699)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1702
"Kíváncsi lennék a meneszett szakértők személyes véleményére"

Egy vérbeli (néplapos) újságírónak ez nnem okozhat gondot, mármint az illetőket meginterjúvolni.
Előzmény: Tiborcsik (1699)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1701
Sajnos az előző hozzászólásom eleje (lényege) köddé vált, megpróbálom rekontruálni:

Csaklac, azt írod az emlékezetből felsorolt listádban, hogy összesen 10 tanácsnok. Ez a tíz volt, vagy lett? Mert hogy azt bizton tudjuk, hogy most 17 tanácsnok van. Ha viszont ez az előző állapot, akkor biztos nem pontos, mivel az szdsz-nek egy társelnöki és egy tanácsniki címet adsz, holot azt rdi-től pontosan tudjuk,hogy régebben nekik egy elnöki és egy társelnöki posztjuk volt, és tanácsnokiról nem szólt a fáma.

Szóval?
Előzmény: Tiborcsik (1700)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1700

Ps. Megjegyzem, szétnéztem kicsinyest hasonló nagyságrendű városok képviselőtestületei és bizottságai körül (Nyíregyháza, Kecskemét, Szombathely, Békéscsaba, Baja) az interneten. Többségüknél sokkal informatívabb adatokat lehet találni, mint amit Szolnokon. Pl. a bizottságok feladatai, hatáskörei, véleményezési jogai tételesen, stb.

Ja, és működött mindegyik városi honlap. :)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1699
Csaklac, azt írod, hogy most, az átalakítás során 6 képviselőből let tanácsnok. Ezzel azt állítod, hogy már az átalakulás előtt is, 11 képviselő tanácsnoki címet viselt, csak eddig a közvélemény erre nem figyelt fel?

Kíváncsi lennék a meneszett szakértők személyes véleményére, itt a topikon.
(Ha ismerném a mailcímüket, megkérdezném őket.)
Előzmény: csaklac (1698)
csaklac Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1698

Kedves Levtársak!

Ha lenne működőképes szolnoki weblap, azon elérhető lenne pl az önk-i szmsz. Ez szabályozza a bizottságok összetételét, név szerint. A frakciók, pártok, képviselők az szmsz elfogadása előtt a politikai erőviszonyoknak megfelelően meghatározzák a képviselet mértékét, azaz, ki mennyi képviselői, külsős, elnöki és társelnöki helyet tölthet be. A személyekről a döntést mindenki maga hozza, a többiek elfogadják.

Mielőtt Tiborcsik rákérdezne, a jelenlegi állapot (emlékezetből):

MSZP                         4 tisztségviselő, 4 elnök, 3 társelnök, 4 tanácsnok (15-ből) 

Fidesz                        2 elnök, 3 tanácsnok (5-ből)

MDF                           1 társelnök, 2 tanácsnok (3-ból) 

SZDSZ                        1 társelnök, 1 tanácsnok (2-ből)

MP                             1 társelnök (1-ből)

A külsősők kiválasztását két dolog motiválja: legyen hozzáértő és legyen lojális delegálójához. Persze be-becsúsznak egyéb indokok is. pl politikusi utánpótlás  szoktatása az önk-i munkához. Elvétve lehet jutalmazás is a támogatásért, kampánymunkáért. Ez persze nem jelenti a teljes tájékozatlanságot a bizottság munkájában, ez is megtanulható.

A jelenlegi átalakítás során egyébként 6 képviselő (hat képviselő) lett tanácsnok, s ugyanennyi külsős távozott. (5 helyről az MSZP mondott le) 

A jegyzőkönyvekről nem hiszem hogy megtalálhatók a könyvtárban, de az előterjesztések egész biztosan. 

Előzmény: tibra (1697)
tibra Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1697

A VFMK helyismereti részében nem kell leadni a megyei települések képviselötestületi jegyzökönyveit (rendeleteit)? Van-e helyi CD jogtár?

Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1696
Tusa, ha ki lennék elégítve, nem írtam volna le ezt:

"De azért azt hadd firtassam továbbra is, mert nyilván az elbocsájtott külsősök (név nélkül is) valóban szakértői voltak a területüknek, ők maguk hogyan élték meg ezt a "racionalizálást", velük hogyan sikerült a dolgot elfogadtatni?
Valamint, amit már sokadxora firtatok: a tanácsnokok milyen különleges kompetenciát kaptak megbízatásukhoz (garanciáKat az eredményesség esélyére)?"
Előzmény: stusa (1695)
stusa Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1695

Úgy látom Tiborcsikot igen könnyü kielégíteni!:O)))))

A tanácsnoki rendszer tehát arról szól, hogy a megtakarított dologi kiadásokat, és a kirúgott külsös tagok bérét fordították a "mezei képviselök" béremelésére. (Ezek szerint nem volt elég a köztisztviselöi alapdíj emeléséböl származó bérnövekedés?)Ha igaz, akkor még némi megtakarítás is született????

Nekem azonban még mindig hiányérzetem van!

Hány külsös dolgozott a régi rendszerben és hány az újban?

Ismerjük a tanácsnoki rendszerröl rendelkezö határozatokat (11. 25., 12. 16.), de hol van az elözö bizottsági rendszer megszüntetéséröl szóló?

Előzmény: Tiborcsik (1692)
eR-dei Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1694
Nem hát ezeket a rendszereket sokféle képpen lehet nevezni, nevezhetjük működési területeknek.

Minden tanácsnoknak van feladatköre, amit az szmsz szabályoz.
De nyílván ez is egy rendszer és gyakorlatiasan kell megoldani. :))
Pl: véleményez, javaslattal él, elleöriz (!) .Én pl. kifejezetten rámegyek az idegforgalmi adó felhasználásának ellenörzésére, valamint a városfejlesztési, városüzemeltetési kérdéseket is véleményezem ebből a nézőpontból. Túl ezeken, részt akarok venni a belföldi marketing tevékenységben is, és ellenörzöm és véleméynezem az összes olyan pályázatot, ahol szerepet kap a turizmus.
Előzmény: Tiborcsik (1693)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1693
Nem túlzás egyelőre az "elosztó rendszer" és a "civil kapcsolatok" kifejezéseket egy lapon említeni?
Előzmény: eR-dei (1690)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1692
JÓ, JÓ, DE MIÉRT NEMLEHETETT EZZEL KEZDENI?

(Ugye, hogy csak kihúztam a képviselő ur(ak)ból a lényeg nagy részét?) :)))

Néplapos uraimék, valahogy így kellene .

De azért azt hadd firtassam továbbra is, mert nyilván az elbocsájtott külsősök (név nélkül is) valóban szakértői voltak a területüknek, ők maguk hogyan élték meg ezt a "racionalizálást", velük hogyan sikerült a dolgot elfogadtatni?
Valamint, amit már sokadxora firtatok: a tanácsnokok milyen különleges kompetenciát kaptak megbízatásukhoz (garanciáKat az eredményesség esélyére) ?
Előzmény: eR-dei (1690)
stusa Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1691

Kérdés Hiller Istvánhoz az MSZP fórumán:

" #67 velagi válasz erre 2005. jan. 30. 09:14 Kedves István!

Mikor szűnik meg az az MSZP-és gyakorlat, hogy az önkormányzatok bizottságaiba, a "szakértői helyekre" politikai hűség, plakátragasztás, kampánymunka, kampány pénzügyi támogatása alapján küldünk embereket?
Mit teszel azért, hogy megszűnjön az önkormányzatoknál az a gyakorlat, hogy a bizottságokba delegált képviselők szakmai alapképzettsége nem szükséges, hogy megfeleljen az adott bizottság munkájához. Ez leginkább azért probléma, mert az ellenzék ezekre a posztokra, lehetőség szerint szakembereket állít, és ezekkel szemben így nem vagyunk vitaképesek, és ezért csak erőből politizálunk és nem vagyunk képesek szakmai alapon dönteni?

eR-dei Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1690
Értem.
Nos sajnos neveket nem fogok tudni prezentálni.

Az alapvető érvek a túl sok bizottság ellen:
1) Több mint egy héten keresztül a hivatal állandóan a bizottságokban ült; (ez bármilyen furcsa, valós érv, én is így látom)
2) A szakmai bizottságok maradtak meg; ( ha megnézed, akkor minden elosztó rendszer bizottsága megmaradt (költségvetés, szociális , oktatás, városgazdálkodás, közbiztonság és civil kapcsolatok);
3) Megszűnő bizottságok: Idegenforgalmi és Nemzetközi kapcsolatok; Ifjúsági és Társadalmi Kapcsolatok; Szociális; Közbeszerzési.
4) Megszűnő bizottságok területei átkerültek: idegenforgalom a Városgazdálkodásiba; szociális és eü a sport bizottsággal került összevonásra; Ifjúsági és Társ. Kapcs -ok a Közb. és Civilbe.
5) a 10 bizottság nem csak a külsőső tagok tiszteletdíjával drágább, hanem a kiszolgálással, a paírköltségekkel (ez tényleg hatalmas - emékszel biztos, bizottság is volt a modernizációra, a mostani nyertes pályázattal mindez meg is valósulhat !)

A bizottságokba áthelyezett témák mellett maradtak olyan területek, melyeket tanácsnokok látnak el, pl. Kétpó, környezetvédelem, nemzetközi kapcsolatok.

Elfogadható érvek, azzal együtt, hogy így a tanácsnokokra hárul nagyobb felelősség, egy -egy adott területen az információk, vélemények begyüjtésére, az ellenörzésre, egy adott szakma vélaményének képviseletére. De ez szerintem semmivel nem rosszabb, mint a külsős bizottsági tag intézménye, vagy a civil delagáltak furcsa delegálási rendszere.
Előzmény: Tiborcsik (1688)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1689

Ezuton is értesítem azon nickeket, akik egy civil szervzet megalakításában részvételüket jelezték, hogy az alapszabály tervezetét, ma 10:50-kor e-mailon megküldtem.

Továbbra is várom visszajelzéseiteket az alakuló taggyűlés helyét és idejét illetően!

Előzmény: Sarkany (1682)
Tiborcsik Creative Commons License 2005.01.29 0 0 1688
Nézd Péter, mivel én tőled vártam volna el, ezért én nem fogom helyetted leírni, hogy: ez és ez a bizottság megszünt, azért, mert ezért és ezért, és ezt és ezt a külsőst kirúgtuk, mert ezért és azért, és egyébként is, ennek a megszűnő bizottságnak a hatékonysága eddig ilyen és ilyen volt, és a megszűnő bizottság feladatait ez és ez a másik bizottság vette át, pontosabban egyik részét ebbe és ebbe, másik részét abba és abba a bizottságba csoportosítottuk át, és az ilyen és ilyen tanácsnokok feladata lesz ilyen és ilyen kompetenciával....
A másik ilyen és ilyen bizottság ezért és ezért olvadt be ebbe és ebbe a bizottásgba.... és így tovább.

Megmondom az őszintét, ha ezt így valaki itt leírná, akkor csak egyetlen egy kifogásom maradna: jó, jó, de miért nem lehetett ezzel kezdeni?
Előzmény: eR-dei (1686)
Sarkany Creative Commons License 2005.01.29 0 0 1687
Krakus és Szita azonos?

http://index.hu/politika/belfold/krakus/

Elismerte az ügynökvádat Bácskai

http://index.hu/politika/belfold/bacskai01292/

Mi fog itt történni, ha valamennyi karton nyilvánosan kutatható lesz?

eR-dei Creative Commons License 2005.01.29 0 0 1686
Kaptál két listát :
novemberig milyen bizottságok voltak, novembertől milyen bizottságok vannak.
Hát ebből azért rájöhettél már, hogy melyik bizottságok szüntek meg :))
Előzmény: Tiborcsik (1684)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!