„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
Egyszer írd már le magadnak, hány extrém és bizonyítatlan kreténséget vélsz valósnak!
Az összes egyház, felekezet, szekta tagjai bele vannak zakkanva azokba a kitaláció halmazokba, amivel ott hülyítik őket.
Jó, én nem vagyok "ateista", mivel nem tagadom "Isten" létét.
Van. Az emberek fejében, könyvben, pont mint a többi mesefigura, mitológiai hős, meselalak.
Nyissak vitát, hogy a mesék lova, táltosa miért nem ehet parazsat? Be lehet zárni egy Dzsinnt egy palackba? Szellemlény sebességbe rakta Máriát, majd a kölyke a víz tetején járt, mint a molnárka???
Vízből csiribáz aztán bort?
Kivégzik, feltámad, és meztelenül nekivág a gallilai éjszakának, hogy Péterékkel halat kajálhasson?
Eldöntsük kik mekkora hülyék, és te a számukra?
Elég komoly múltad lehet, mert eleve a hívőtársaid szétminuszolnak.
Lehet ők tudják, amit én nem, javíthatatlanul vagy korlátolt, mint a lépcsőház?
Te egy tisztességtelen alak vagy. Amikor az áll érdekedben, hiszed a teremtést a vegatarján krokodilussal, máskor meg az evolúcióval kacérkodsz, majd meg aszondod, hogy mindez lényegtelen. Legvégső esetben meg ki tudja: lehet, tán csak álom az egész...
Én egyikbe sem élem magyam bele, nincs közöm ezekhez.
A valóság az körülvesz, de kiléphetsz belőle, ha hülyeségekre adod a diódat.
Hány GIGAMEGATETRA infó kéne ahhoz, hogy csak leképezze azt, hogy leütsz egy billentyűt a páncéltőkés zongorán, majd a kezedre csapódik a fedél?
Hol érnél annyit bárkinek, és bármiért?
A bioszféra része vagy, főemlős, és "ember", aki ezt szeretné túldimenzionálni, és egójánál fogva új lehetőséget fantáziálni, mielőtt meghal.
Pedig az tuti.
Biztos pont.
Addig meg csak "határozgassál", fantázálj, képzelegj, mert megteheted amíg élsz, akár tök hülyeként is átgyalagolhatsz az életeden, de vége lesz.
Tuti!
Kérdezgess!
Ha a képességeid nincsenek meg, hogy lásd, mire születtél, ott mik a szabályok, hogyan sodródsz, és miként észleled...
Akár ókori kitalációkkal is zsibbaszthatod az agyadat...
Javaslok egy temetői sétát, első körön...
Vagy a "kerub" lerajzolását....majd átgondolni, hány hasonló igazolaatlan, bizonyítatlan lényt tartalmaz a "szentírás", vagy belegondolni ki miként írhatta le mondjuk Jézus kalandját a sivatagban, vagy az ördög hóna alatt repítve?
A sok egyház oka az emberi gyengeség. Ezt mindenki tudja.
De ez hogy kapcsolódik a kérdéshez.
Ami azonban jellemző: amikor az ateisták a kereszténységet kritizálják, mindig a legkönnyebb utat választják, azaz valamilyen extrém marhaságot állító, kreacionista, fundamentalista felekezetet vesznek elő.
Árnyékbokszolás, mivel a hívőknek arra sincs egy csepp rálátásuk, hogy felismerjék, miért is van az a sok egyház, gyülekezet, szekta, ha a Biblia "igazságot tartalmaz".
Félreértés az egész:-)
Mindenki mást és mást képzel róla, némelyek holmi "szakértők" teológusok, papok, guruk után mennek, noha zaok sem tudnak semmit: CSAK HISZNEK
Van aki belemagyaráz, más félremagyaráz, de mind olyanról magyaráz, ami mögött semmi nincs.
Téged is vezetnek a kis érzelmeid, a befolyásolt eszed, meg a tradíció....
Ezeket a vallási elképzeléseket hiszed, a másikat meg nem!
Neked van angyal, ördög, másnak meg démonok, meg hurik:-)
Miről is beszélnénk?
Ókori ismerethiányos szerzők ex-has képzelgéseiről? Felnőttek hisznek igazolatlan és igazolhatatlan kitalációkat.
Gyermeteg dolog!
Ahogy a más vallások képzelgéseit lehetetlennek véli, pont az ővéi is u.ú. abszurdak!
Én meg nézem az összeset, mitől ennyire ostobák felnőtt emberek.