Alig hiheto hogy kiurult a kerted! Rengeteg mindened volt, elvezettel kovettem nyomon a befozeseidet. Lehet hogy nagyon bespajzoltal de gondolj arra hogy jovore is terem a kert, tehat majd a felesleget erdemes ertekesiteni. Egyaltalan, ha neked elojegyzesed van a savanyitott kaposztafejekre akkor en jovore nagy hordokban keszitenem, amennyit csak lehet, elkelne mind. Csak a nagyon finom savanyukaposztara szoktak sorbaallni az emberek! Jo erzeketek van a kert termenyeinek a feldolgozasahoz! Blogotok van?
Sziasztok, érdeklödnék, hogy a sárgarépát és céklát érdemes-e minél tovább a helyén hagyni, vagy inkább fölszedni, és ha utóbbi, akkor hogyan tároljuk? Én homokkal töltött vödörre gondoltam.
Igen , te nagyon ügyes voltál ahogy olvasgattalak.
Nekem nagyon sok árnyék van a kertben, a szomszédnak 10 m magas akácfái vannak a csapáson ezért a paprika nem érett be és cukkini bár gyönyörű bokros lett nem virágzott.
Viszont a kelkáposzták szépek, azok maradhatnak is még mert enyhe fagyot bírnak.
Azonkívül cékla van, és sárgarépa.
Petrezselymet nem tudok termelni, mindig pici marad. Majd veszek a piacon.
bár nagyon vártam( vártuk sokan) ennek a szezonnak a végét, mind tudjuk az okot.....a szélsőséges időjárás miatt
ennek ellenére most kicsit szomorkásan sétálok a telek végébe, és felmérem mi az ami még hasznosítható
igan, lassan kiürül a kert
de pl. van még rengeteg póréhagymám, nem győzöm elajándékozni, ugyan évelő, de tavasszal már nem az igazi
pár szem málna, eper is akad még
a maradék céklát már nem osztogatom el, megmarad nekünk,jó helye lesz a vízóra aknában
lesz még 3-4 melegebb napunk, addig még a padlizsánok is beérhetnek, (a saját nevelésú palántákon kilós nagyságú termések vannak)
a fűszerparika sem érik már be sajnos, van még némi paradicsom, de az már jelentéktelen
a kápiák, pritaminok, kaliforniaiak még okozhatnak örömet
na kb. ez a kép, igen vagyes, de ez van
ennek ellenére azt gondolom, hogy a a kertből a konyhába igen sok dolog bekerült, soha ennyi minden( nem sorolnám fel) még nem volt a nyári konyhánkban, ha 2015-ben semmit nem raknék el, akkor is maradna 2016-ra, így nem lehet ok panaszra, a visszajelzések pozitívak a minőséget illetően, különösen a ketchup és az indiai szósz aratott nagy sikert
én tegnap délután körülnéztem mit is lehet még bevinni a kertbők a konyhába, sietnem kellett mert nagyon korán sötétedik
találtam is még szép mennyiségben padlizsánt, amit megláttam a félhomályban leszedtem, és még vannak rajta kissé éretlenek is, azokat a töveken hagytam, nem tudom hány kg.-ot sikerült leszedni, de az biztos, hogy a 12 literes vödörbe nem fért el, így ma padlizsános csirkemell steak burgonyával lesz az ebéd, a maradékot már méregetni kell a recept- csinálok belőle zakuszkát, mert paprikák is vannak még bőven
éppen most tettünk fel még egy adag ketchupot is, szóval ma is lesz mit csinálni, de legalább szép az idő
az almapaprikákból is van még bőven, talán az a legegyszerűbb ha vödrösen elrakom, és gyorsan végzek vele
Én pedig aszalom a fügét. Már több tepsivel elkészült, de folyamatosan fogy. Aszalva finom édes. Ma kint napozik az udvaron. Frissen csak én eszem. Lekvár idén nem lesz, nem aratott nagy sikert így nem erőltetem.